Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Πονος και πρηξιμο στο σημειο δεσιματος των κορδονιων

Πονος και πρηξιμο στο σημειο δεσιματος των κορδονιων

  • Αυτό το θέμα έχει 30 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 2 μήνες πριν από τον χρήστη Elda.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 31 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #106280
    Elda
    Συμμετέχων

    Περασε ολη η προετοιμασια μια χαρα για να ερθω να τραυματιστω πανω στο tapering. Ειχα νιωσει μια μικροενοχληση πριν απο καμια εβδομαδα, αφου στην αρχη νομιζα οτι ειχα σφιξει πολυ το παπουτσι, σταματησα, αλλαξα λιγο το δεσιμο, παλι πονουσα, ξανασταματησα, μετα περασε και ετρεξα κανονικα. Βγηκε μετα και το 32αρι της Κυριακης χωρις προβλημα και το ειχα ξεχασει. Τριτη και Τεταρτη ελαχιστα, ισως μονο στην αρχη του τρεξιματος και απο Πεμπτη πρωι ποναει συνεχως και ειναι πρησμενο, ειναι το αριστερο ποδι, στο κεντρο, ενα κλικ πιο κατω απο εκει που δενουμε τα κορδονια, ειναι πρησμενο και ποναει. Ο πονος ειναι σαν της πελματιαιας, εντονος οσο το ποδι ειναι κρυο, πριν καν κατεβω απο το κρεβατι το νιωθω κι οταν αρχιζει να ζεσταινεται με περπατημα η τρεξιμο υποχωρει, μετα οταν καθομαι παλι εκει. Την Πεμπτη που ετρεξα 9χλμ δεν ειχα θεμα, μετα βεβαια επανηλθε. Παρασκευη και Σαββατο δεν ετρεξα και αυριο θα κανω το τελευταιο 24αρι για να δουμε πώς θα βγει.

    Εχετε ιδεα τι μπορει να ειναι? Με τετνοντιτιδα θα ελεγα οτι μοιαζει, δεν πιστευω να ειναι απο τα παπουτσια γιατι σχεδον σε καθε τρεξιμο φοραω διαφορετικο ζευγαρι και ουτε φορεσα καποιο για πρωτη φορα. Ειμαι ολη μερα αγκαλια με την αρνικα, παιρνω και χαπια κουρκουμα αλλα βελτιωση δε βλεπω. Σε γιατρο δεν προκειται να παω γιατι κλασικα θα μου πει αποχη για καμια εβδομαδα πραγμα το οποιο δε θα κανω παρα μονο αν δω οτι ειναι αδυνατο να τρεξω.

    #106282
    stratus
    Συμμετέχων

    @elda Μαρία περαστικά. Δυστυχώς διάγνωση δεν μπορώ να κάμω αλλά είναι τενοντιτιδα βοηθάει πολύ εναλλαγή ζεστού κρύου. Θα στο πω αν και εγώ δε θα ακολουθούσα τη συμβουλή μου ,να μην τρέξεις αύριο .

    #106284
    Elda
    Συμμετέχων

    Σ ευχαριστω Χρηστο. Κοιτα, εδω που φτασαμε δεν εχει νοημα να μην τρεξω. Αν μεινω off καποιες μερες χανω το μαραθωνιο, αν μετα το τρεξιμο ειμαι χειροτερα και δεν μπορω να τρεξω, επισης χανω το μαραθωνιο, οποτε μια ή αλλη ειναι. Θα κανω ο,τι εκανα οταν ειχα την πελματιαια, οσο δε χειροτερευα με το τρεξιμο (κι απο τη στιγμη που δεν πονουσα τρεχοντας), ετρεχα, ταυτοχρονα εκανα συνεχεια μαλλαξεις με αρνικα ωσπου τελικα μετα απο κανα διμηνο περασε.

    #106286
    Χρήστος Ιωαννίδης
    Συμμετέχων

    Δε χάνεις το Μαραθώνιο αν ξεκουραστείς αύριο και για τις επόμενες τρεις τέσσερις μέρες.
    Μετά Κάνε μικρες προπονήσεις με ένταση μερικές ημέρες και δε θα μείνεις πίσω.
    Υπομονή και εγκράτεια και θα τα πούμε στην εκκίνηση και φυσικά στον τερματισμό.

    #106288
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

    @elda Εννοείται πως δεν θα κάνω τον γιατρό, απλά για την κουβέντα και την… συμπαράσταση. 🙂
    Οι μόνοι τένοντες που περνούν από εκεί, είναι αυτός του εμπροσθίου κνημιαίου και εκείνου που εκτείνει τα δάχτυλα.
    Αρκετές φορές, οι μύες αυτοί που ξεκινούν από πολύ ψηλότερα, αν είναι πολύ σφιχτοί δίνουν πόνο παρακάτω, στους τένοντές τους. Και δεν είναι απαραίτητα τενοντίτιδα.
    Εσένα είναι καθόλου πιασμένη και σφιχτή η κνήμη σου μπροστά; Σ’ έχει ενοχλήσει ποτέ;

    Η επίσκεψη σ’ έναν ειδικό, δεν είναι απαραίτητο να καταλήξει στο “μην τρέχεις” (αν και ακόμη και μια εβδομάδα να κάτσεις off, τίποτα δεν θα σου κοστίσει προπονητικά). Μπορεί να σου εντοπίσει από πού ξεκινάει και να χρειάζεσαι π.χ. απλά χαλάρωμα της περιοχής.
    Μην είσαι αρνητική σε μια ενδεδειγμένη γνώμη. Το πολύ πολύ δεν την ακολουθείς…

    #106290
    Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

    Ως παθών με θέματα σε πελματιαια και αχίλλειους, θα έλεγα πρώτο και κύριο να σε δει ένας καλός φυσιοθεραπευτης, αθλιατρος κτλ ώστε να εντοπίσει τι ακριβώς φταίει και να σου πει τι να κάνεις. Μόνο αν ξέρεις τι συμβαίνει, ξέρεις και τι πρωτόκολλο αποκατάστασης να ακολουθήσεις. Γενικά όσο ο πόνος δεν εμποδίζει το τρέξιμο, τότε είναι πολύ δύσκολο να σου πουν “σταματά το τρέξιμο”

    #106292
    Elda
    Συμμετέχων

    Καταρχην σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

    @echetlos
    , οχι, δεν εχω ουτε ειχα ποτε κανενα πιασιμο πουθενα εκει γυρω, μονο σ εκεινο το σημειο ποναω, ολο το υπολοιπο ποδι ειναι μια χαρα. Για γιατρο εχεις δικιο, αλλα δεν τους πολυεμπιστευομαι τους ορθοπεδικους της περιοχης μου, οι περισσοτεροι δουλευουν κατα βαση με παππουδες, οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα εχω σωστη διαγνωση. Αυριο θα βγω να τρεξω κι αν δεν ποναω θα βγαλω το 24αρι, αν ποναω θα σταματησω, δεν ειμαι τρελη να τρεχω πονωντας.


    @roberto4carlos
    , Μανωλη, το σκεφτομουν κι εγω αυτο που λες, η κορη μου μετα την επεμβαση του χιαστου κανει personal training σε ενα κεντρο αποκαταστασης που το εχει μια φυσικοθεραπευτρια με τους 2 της γιους που ειναι γυμναστες και σιγουρα εχουν μεγαλη πειρα απο αθλητικους τραυματισμους, οποτε τη Δευτερα που εχει συνεδρια ελεγα να παω κι εγω να με δουν. Σε πρωτη φαση θα κανω αυτο και μετα βλεπουμε.

    #106294
    Elda
    Συμμετέχων

    Επισης να πω πως σκεφτομαι να φορεσω αυριο τα freedom που τα φορεσα και προχθες χωρις προβλημα, ειναι πιο απαλα και η γλωσσα τους πιο λεπτη και πιεζει πολυ λιγοτερο απο τα kinvara (με τα οποια κανω συνηθως τα LR) την περιοχη.

    #106296
    stratus
    Συμμετέχων
    #106298
    Elda
    Συμμετέχων

    Σ ευχαριστω Χρηστο, ενδιαφερον!
    Ψαχνοντας στο ιντερνετ βρηκα οτι αυτος ο πονος που εχω περιγραφεται ως extensor tendonitis:
    https://www.verywellfit.com/how-runners-can-prevent-avoid-top-of-foot-pain-4023628
    αλλα το καλο ειναι οτι κανοντας το τεστ που αναφερει (να σου κρατησει καποιος τα δαχτυλα πιεσμενα μπροστα κι εσυ να προσπαθησεις να τα σηκωσεις), δε νιωθω καθολου πονο, αρα μαλλον δεν ειναι τενοντιτιδα. Εξαλλου οπως διαβασα και αλλου με την τενοντιτιδα στο συγκεκριμενο σημειο εχεις πονο στο τρεξιμο. Οποτε ελπιζω να περασει γρηγορα.

    #106300
    KostasVer
    Συμμετέχων

    @Elda παρομοιο πονο ειχα και εγω πριν 4 βδομάδες στο δεξι ποδι αλλα τελικα προεκυψε λογω πιασμενου τον γαστροκνημιου νευρου.Με μασαζ περναει σταδιακα (με βελονισμο κατευθείαν!).Εσενα σε ποναει μονο στο σημειο που αναφέρεις;

    #106302
    Elda
    Συμμετέχων

    Ναι, μονο εκει, μαλιστα τοσο καιρο χαιρομουν που ειδικα φετος δεν ειχα καμια ενοχληση και κανεναν απολυτως πιασιμο σε ολη την προετοιμασια.

    #106304
    stratus
    Συμμετέχων

    @elda Κανενα νεωτερο απο το μετωπο του πονου;

    #106308
    Elda
    Συμμετέχων

    Kαλησπερα Χρηστο, πριν λιγο γυρισα (η αλλαγη της ωρας γαρ) κι επεσα με τα μουτρα στο φαγητο (αρνακι ριγανολαδο με μακαρονια σουπερ). Μια χαρα βγηκε το 24αρι θα ελεγα, μεχρι το 12-13 ειχα μια μικρη ενοχληση, την ιδια που ειχα και στην αρχη, δεν ειχε γινει χειροτερη με το τρεξιμο και ξαφνικα μετα απο λιγο λες κι εξαφανιστηκε ο πονος, δε με ξαναενοχλησε, προφανως ζεσταθηκε καλα η περιοχη κι επαψε να υπαρχει το παραμικρο. Βγηκε πολυ ανετα το 24αρι σε 5:30 με πολυ ωραια αισθηση. Τωρα που εχει περασει 1.5 ωρα απο το τρεξιμο αισθανομαι απλα την ενοχληση που ειχα και πριν, ισως και λιγοτερο. Συνεχιζουμε και βλεπουμε…

    #106312
    stratus
    Συμμετέχων

    Μπράβο ρε Μαρία. Σε νιώθω απόλυτα με αυτά που τράβηξα 2 μήνες. Καμία φορά οι πόνοι δεν έχουν καμία “λογική ” Χθες εκεί που περπάταγα άρχισε να με πονάει το πέλμα παρά πολύ. Αν σκεφτείς ότι τις 4 τελευταίες μέρες είχα τρέξει μόνο 11 χλμ χωρίς καμία ενόχληση, βγάλε συμπέρασμα. Κάτσαμε για φαΐ και όταν σηκώθηκα ο πόνος είχε εξαφανιστεί

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 31 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.