Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 421 έως 435 (από 650 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tirogalian Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, δεν θες πολύ μαλακο πάτημα, σωστά;

Panos
    Συμμετέχων

Μετά από 6 μήνες καθημερινής χρήσης τα Novablast 5 άρχισαν να σκίζονται.
    Πολύ ευχαριστημένος με την αίσθηση τους αλλά όχι πολύ με την αντοχή.
    Θα ξαναπάω σε asics, έλεγα να δοκιμάσω τα Dynablast 5 που διαβάζω ότι είναι σαν τα Novablast 3 που τα είχα αγαπήσει πιο πολύ από κάθε παπούτσι. Τα βρίσκω ίδια τιμή με τα Novablast 5 κοντά στα 100 ευρώ.
    Το
    Τι λέτε;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tiniakos Όντως δείχνει να έχει την σόλα του Novablast 3, που ήταν εξαιρετικό παπούτσι.
    Αν και έχει περάσει καιρός και δεν το θυμάμαι 100%, δεν θα έλεγα ότι είναι καλύτερο από το τρέχον.

chrisbr
    Συμμετέχων

@nikospilikas όχι δεν θέλω κάποιο max cushion μοντέλο, θέλω λίγο σβελτάδα αλλά και άνεση μιας και τα γόνατα μου δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Επισησ τα long runs τα κάνω σε λίγο πιο αργό ρυθμό από αγωνιστικό ρυθμό

Panos
    Συμμετέχων

Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση για μια ακόμη φορά.
    Τα Novablast 5 δεν αντιλέγω ότι είναι φοβερά αλλά έλεγα να δοκιμάσω και τα Dynablast. Όπως έγραψα θεωρώ ότι είχαν γρήγορη φθορά τα 5 όχι στη σόλα αλλά στο ύφασμα.

Kostakos
    Συμμετέχων

Στέλιο και Νίκο σας ευχαριστώ και τους δύο.
    Ψάχνω με τη θα συνδυασω το SL2 για να βγει η προετοιμασία. Αν δεν πέσουν οι τιμές, πραγατικά όμως κι όχι 5-10 ευρω για να καταφέρω να πάρω το EVO SL (κόλλημα) μάλλον θα ψάξω για άλλο ένα ίδιο με αυτό που έχω ήδη.
    Καλημέρα σε όλους

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tirogalian Σε ρωτάω γιατί το Superblast είναι ένα semi-soft μοντέλο.
    Θα μπορούσες να δεις το Evo SL ή το Mach 6. Ή ψάχνεις ένα ακόμη SB2.
    Σημειωτέον, φθινόπωρο κυκλοφορεί το SB3 αλλά κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς. Θα φοράει τον νέο αφρό, τον FF Leap και έτσι όπως τον έπιασα, δείχνει αρκετά πιο μαλακό.

όχι δεν θέλω κάποιο max cushion μοντέλο, θέλω λίγο σβελτάδα αλλά και άνεση μιας και τα γόνατα μου δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Επισησ τα long runs τα κάνω σε λίγο πιο αργό ρυθμό από αγωνιστικό ρυθμό

chrisbr
    Συμμετέχων

@nikospilikas
    Για το sb3 σε κάποια φορουμ είδα ότι το launch πάει για άνοιξη του 2026. Είχα στο νου μου ως εναλλακτικές πέρα από τα 2 μοντέλα που ανέφερες τα neo vista 2 και τα rebel 5 που έκανες πρόσφατα review. Δοκίμασα τα rebel 4 κ μου άρεσε πόσο μαλακό και γρήγορο ήταν.

Vassilis38
    Συμμετέχων

Καλησπέρα Νίκο,είδα οτι η Skechers βγάζει μια ενδιαφέρουσα νέα σειρά (Aero) με 3 παπούτσια (Burst,Spark,Tempo). Ξέρεις αν κ πότε θα τα δούμε Ελλάδα σε καταστήματα για δοκιμή;
    Στο παρελθόν κάποια running της skechers μου είχαν ταιριάξει ανέλπιστα καλά οπότε ίσως ταιριάξει κ τώρα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vassilis38 Δεν έχω ιδέα. Κι ούτε πρόκειται να ασχοληθώ, νομίζω.
    Μεγάλη απογοήτευση η διαχείριση του performance dept από μία εταιρεία κολοσσό, το οποίο κάποια στιγμή μάς έδωσε τρομερά μοντέλα.
    Κρίμα…

TinosRun
    Συμμετέχων

Καλησπερα στη παρεα!
    Πολυτιμος θυσαυρος το forum εδω και σαν αρχαριος δρομεας σας ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Πολυ χαρουμενος κατοχος Novablast5 (100χλμ εως σημερα), σκεφτομαι να παρω και ενα 2ο trainer shoe με προοπτικη για αγωνες 10 & 21χλμ
    τεμπο εως τωρα 5:45/55 στα long runs (7-11χλμ) και 4:30/45 στα σπριντ στις διαλειμματικες. (1.80/86κιλα)

Παλαιοτερα ημουν πολυ πιο αθλητικο σκαρι με τεμπο σε αγωνες το 5:10 κανω προσπαθεια να το ξαναπιασω

τι παπουτσι θα προτεινατε για προσθηκη στην φαρετρα; σκεφτομαι και σε 2η αγορα Novablast5 για να τα εχω εναλλαξ

Ευχαριστω πολυ!
    Αντωνης

Blackdog
    Συμμετέχων

@tinosrun Θα σου πρότεινα κάτι πιο έλαφρύ και πιο γρήγορο ώστε να το χρησιμοποιείς στις διαλειμματικές και στους αγώνες (χωρίς να είναι απαγορευτικό και σε κάποιο Long έχεις κομμάτια ρυθμού).

Δες τα mach 6 και evo sl για κάτι οικονομικό (το μαχ είναι και χωρίς πλάκα).

Αν θες να πας σε λίγο πιο ακριβό παπούτσι με πλαστική πλάκα δες speed 4, neo vista, mach x2, nitro 3 κλπ

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 9 μήνες, 2 εβδομάδες πριν από Nikos Pilikas.
    Fotis Tasoulis
    Συμμετέχων

Γεια χαρα! Αρχισαν να βαζουν εκπτωσεις και μπηκα στο τρυπακι για αγορα long easy run παππουτσιου για προετοιμασια ημιμαραθωνιου. Τωρα εχω SL2 και Pegasus 40 με 400χλμ.
    Pace 6:00-6:15 τα easy 1,70 και 78 κιλα.
    Επιλογες Puma Magmax 115€, Invincible 3 130€, Novablast 5 120€ και ισως και το Vomero 18 στα 150€.
    Απο Σεπτεμβρη θα χτυπησω κι ενα evo sl για αντικατασταση του sl2.

Υ.Γ.:Πηγα δοκιμασα το Magmax και μου φανηκε τεραστιο αλλα με μαλακη σολα. To fit και τα υλικα στο vomero σαν να μπαινεις σε mercedes. Η επιλογη παππουτσιου εχει γινει δυσκολη αποφαση

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 9 μήνες, 2 εβδομάδες πριν από Fotis Tasoulis.
    Panos
    Συμμετέχων

Πήρα τα Dynablast 5 στα 90 ευρώ.
    Θα μεταφέρω εντυπώσεις όταν τα παραλάβω.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Panos
    Συμμετέχων

Βάζω και φωτογραφίες για να δείτε στα Novablast 5 τη φθορά που έχουν μετά από 6 μήνες . Κρίμα γιατί η σόλα κρατάει ακόμη.

View post on imgur.com

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 421 έως 435 (από 650 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.