Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 631 έως 645 (από 647 συνολικά)
  • Συντάκτης
    swimer
    Συμμετέχων

Καλημέρα, Nikos Pilikas ή κάποιος άλλος συντρέχτης έχει άποψη για τα endorphin trainer;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@swimer Το γενικό feedback είναι πως το παπούτσι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Σφιχτό πάτημα και χωρίς ιδιαίτερη ελαστικότητα, ενώ είναι και βαρύ.
    Βέβαια δεν το έχω δοκιμάσει.

swimer
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το σφιχτό, πάτημα ίσως δικαιολογείται από την αποστολή του ως super trainer kai η χωρίς ιδιαίτερη ελαστικότητα προέρχεται από τη ρύθμιση ή από την carbon plate;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ώπα, λάθος…
    Μπερδεύτηκα με το Kinvara Pro. Άκυρο ό,τι έγραψα!

Xarris23
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
    Τα EVO SL θα έκαναν γ αυτό το σκοπό;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@xarris Βεβαίως. Απλά δεν είναι ιδιαίτερα σταθερό.

paris.k
    Συμμετέχων

Καλημέρα στην ομάδα ..έχετε κάποιον/α προπονητή να προτείνετε που με το κομμάτι της διατροφής ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

paris.k
    Συμμετέχων

Καλημέρα ομάδα .εχετε κάποιον/α να προτείνετε που ασχολείται με το κομμάτι της διατροφής ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Kostakos
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλη την παρέα
    Ναι parisk
    έχω εγώ
    στείλε μου μήνυμα προσωπικό για να μη ζαλίζουμε εδώ τον κόσμο

Stelios
    Συμμετέχων

Ένα update για το Xtep.
    Στο 1ο run έκανα ένα τέμπο σε marathon pace . Ίσως φταίει το γήπεδο, το οτι ένιωσα το βάρος του, οι αλλαγές ρυθμου κτλ δε βοήθησαν και πολυ και παρα το bounce το οποίο είναι εξωφρενικό δε μπορουσα να καταλάβω πως τρέχουν οι elite με αυτό ενώ έχουν τόσες επιλογές.
    Σήμερα έκανα μεγάλα κομματια σε Half Marathon pace. Έβαλα και τον εσωτερικό πατο που δίνουν για racing, ίσως ήμουν και καλυτερα, ετρεξα και σε άλλο γήπεδο. Μιλάμε για εμπειρία και όχι για προπόνηση. Δε γινόταν να κρατήσω σταθερό ρυθμό (μόνο στο fast-R) το παθαίνω αυτό. Εντάξει το να τερματίσει το παπουτσι είναι πραγματικα αδύνατον. Δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να το φτάσει σε συμπίεση κάτω από το 50% . Ο αφρος ειναι σκληρός, όποιος περιμενει κάτι μαλακό και bouncy ας κοιτάξει αλλου, είναι αρκετα πιο σφιχτος από τον light strike pro του prime x πριν ακόμα μαλακώσει από τα χιλιόμετρα. Βέβαια το kick του ειναι διαστημικό, με το που πατας επάνω σε διώχνει σε κλάσματα.
    Τα metrics επιβεβαίωσαν την αίσθηση. Πρώτη φορά είδα μήκος διασκελισμου 1,72 (είμαι 1,76) . Εκανα κομμάτια με το adios pro 3 13-15″/χλμ πιο γρήγορα και τα metrics ήταν σχεδόν ίδια. Σε τέτοια διαφορά ρυθμου δεν έπρεπε να εχουν καμια σχέση.
    Χαρακτηριστικό είναι πως στο συγκεκριμένο γήπεδο λείπει ένα κομμάτι από τον 1ο διάδρομο του ταρτάν περιπου μισό μετρό. Πάντα προσεχω στις ταχυτητες πως θα πατησω έτσι ώστε να μην πατησω μέσα ή στην γωνία του τσιμέντου που ξεκινάει παλι το ταρτάν. Σήμερα πατουσα κυριολεκτικά επίτηδες 1+ μετρό πιο πριν και προσγειωνόμουν πολυ μετά το κενό, ένιωθα λες και πατουσα για να κάνω μήκος, μιλάμε για χρόνο αιώρησης κανονικότατα.
    Ξαναλέω βέβαια πως ο αφρος είναι σκληρος, δε νομίζω να αντέξουν τα ποδια μου πανω απο 21 χλμ χωρίς να αρχίσουν τα σφιξιματα. Απλά έχει τρομερή πλακα.
    Παρεμπιπτόντως τα metrics ήταν καλυτερα απο το fast r ( με μεγαλυτερο μήκος διασκελισμου κιόλας) και με +80γρμ.

naftony
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους.
    Μετά από 200 χλμ. και όλων των ειδών τις προπονήσεις θα ήθελα να κάνω ένα μίνι review για το Qiaodan plaid (v 1.0), ένα πολύ καλό παπούτσι από Κίνα.
    Το upper του παρόλο που φαίνεται κάπως φτηνιάρικο, δεν με ενόχλησε πουθενά, ακόμα και μετά από 2ωρο τρέξιμο, είναι άνετο και μαλακό. Είναι true to size, το κουτί των δακτύλων αρκετά φαρδύ ενώ στο μέσο λίγο στενό χωρίς όμως να ενοχλεί. Κλειδώνει πολύ καλά και η διαπνοή πολύ καλή, τα δε οδοντωτά κορδόνια στυλ alpha fly τέλεια. Γενικά είναι ελαφρώς ογκώδες αλλά ελαφρύ, ίδιο βάρος με το adidas evo sl.
    Η ενδιάμεση σόλα είναι πάρα πολύ καλή, μαλακή αλλά πολύ ενεργητική. Μου θυμίζει το New Balance RC Elite v2, αλλά με περισσότερη αναπήδηση και λίγο πιο ζωηρό. Η πλάκα δεν σε ενοχλεί καθόλου στα αργά, στα γρήγορα δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά συνολικά νιώθεις ότι σου δίνει ώθηση και ότι μεγαλώνει λίγο ο διασκελισμός σου.
    Η εξώσολα απλά ικανοποιητική, χωρίς φθορά ως τώρα.
    Σε αργούς ρυθμούς πάει μια χαρά, νιώθεις το bounce και δεν σε κουράζει, αφήνει και τα πόδια πιο ξεκούραστα από το adidas evo sl. Σε κομμάτια στο στίβο επίσης πάει μια χαρά, υπάρχουν βέβαια καλύτερα για αυτό το σκοπό. Εκεί που λάμπει είναι σε ρυθμό κατωφλίου αλλά και μαραθωνίου. Κλειδώνεις ρυθμό και πας αβίαστα και αν ανοίξεις λίγο ακόμα το δέχεται ευχάριστα.
    Γενικά μου αρέσει πολύ και στα 80 ευρώ που το πήρα από temu θεωρώ οτι ήταν εξαιρετική αγορά. Την επόμενη έκδοση (v 1.5) με βελτιωμένο upper την έχει στο taobao γύρω στα 90 ευρώ, προσοχή γιατί υπάρχουν πολλές απομιμήσεις. Έχει βγει και η έκδοση 2.0 με αρκετές αλλαγές αλλά και πιο ακριβή.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tonykyr Ευχαριστούμε, Αντώνη!

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα. Το upper είναι μέτριο αλλά τελικά δεν σε εμποδίζει. Λίγο χαλαρή βρίσκω την φτέρνα.
    Το θέμα μου εμένα ήταν ότι μετά από ~100χλμ η σόλα μαλάκωσε πολύ και έχασε αρκετή από την επιστροφή της. Το έχω πλέον κρατήσει ως προπονητικό, όπου πάει μια χαρά. Και με πολύ φρέσκα πόδια μετά. Εν πάση περιπτώσει, δεν χωράει και πολλή κουβέντα σε αυτή την τιμή.

Stelios
    Συμμετέχων

Πρώτο τρέξιμο με το Red Hare ultra 9.
    Ωραίο για long , όμορφο, καλο grip , ελαφρυ για το μέγεθος του. 250gr σε 44. Αν το βάλεις πρωτη φορα θα παθεις πλακα με το bounce του.
    Αν έχεις βάλει το elite θα σου φανεί νορμαλ. Για να σε προετοιμασω Νίκο, στο elite υπολόγισε το bounce του red hare x3-4.
    Σε γενικές γραμμές ένα πολυ καλο παπούτσι, πολυ σταθερό που είναι και πολυ fun. Η κατηγορία του είναι Megablast, superblast. Για το δικό μου στυλ λιγο χειρότερο από το Megablast αλλά καλυτερο απο το superblast.

Alkis
    Συμμετέχων

Πρώτο τρέξιμο και για εμένα με το Red Hare ultra 9.
    Συμφωνώ με την περιγραφή του stelios.
    Να προσθέσω την καταπληκτική ποιότητα κατασκευής της Li ning.Τα υλικά,οι κόλλες, το upperαπίστευτη ποιότητα!!
    Σε αυτή την τιμή(130 ευρώ από το Joom)δεν υπάρχει τίποτα που να το πλησιάζει καν.
    Ιδιαίτερη κατασκευή, μοναδική αίσθηση.
    Να είναι καλά ο Γιώργος (geomaz) που με προέτρεψε να το αγοράσω.
    Η προστασία του είναι απύθμενη,με μηδενική αίσθηση του εδάφους, παράλληλα πολύ σταθερό για το ύψος του και φοβερά ισορροπημένη η πυκνότητα του αφρού.
    Για χρήση αγωνιστική μου λείπει η carbon plate αλλά άνετα μπορεί να πάει σε pace 5.00.
    Για μαραθώνιο λίγο κάτω, λίγο πάνω των 4ωρων δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο αυτή την στιγμή.
    Nikos Pilikas
    Νίκο συγνώμη για το mini review,αλλά σε περιμέναμε τόσο καιρό για να γράψεις την αξιολόγηση:)

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Καταπληκτικό trainer το Hare 9, θα τα πούμε και αναλυτικότερα όταν ηρεμήσω λίγο.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 631 έως 645 (από 647 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.