Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 12ος Ημιμαραθωνιος Καλαμπακα-Τρικαλα

12ος Ημιμαραθωνιος Καλαμπακα-Τρικαλα

• Αυτό το θέμα έχει 9 απαντήσεις, 6 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη stratus.
Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Elda
    Συμμετέχων

Αλλος ενας ημι με νεο PB 1:46:16, 1.5 λεπτο πιο κατω απο του ΣΔΥΑ 2 εβδ πριν. Βεβαια η διαδρομη ως γνωστον ειναι κατηφορικη και γρηγορη και προσφερεται για ρεκορ, αλλα η απολυτη λιακαδα και ζεστη (17 βαθμους στην εκκινηση και 23 στα Τρικαλα στον τερματισμο) δεν αφηναν πολλα περιθωρια για καλυτερη επιδοση.

Ηθελα κατω απο 1:46 αλλα δεδομενου οτι ειχα πολυ υψηλους παλμους και ειχα αρχισει να θελω να τα παρατησω απο το 11, παλι καλα που εκανα αυτο το χρονο. Μετα το 16 με την ψυχολογια οτι ο τερματισμος ειναι κοντα, ανεκτησα δυναμεις και τερματισα δυνατα τα 3 τελευταια χλμ, 4.54, 4.51 και 4.47. Δυστυχως εβλεπα πολλους να εχουν καρφωσει ασχημα, εναν τον πηρε ασθενοφορο στον τερματισμο. Για μενα το κλειδι ειναι προπονηση στη ζεατη, ο καιρος ζεστανε πελον και οσοι εχουν αγωνες μπροστα τους θα πρεπει να κανουν τις απαραιτητες προσαρμογες.

Συγχαρητηρια σε σε ολους οσοι τρεξανε σημερα, καλη ξεκουραση και παμε γι αλλα!

Kostão
    Συμμετέχων

Συγχαρητήρια για το PB!! Οι συνθήκες του αγώνα ήταν ακριβώς όπως τις περιέγραψες. Εγώ πρώτη φορά τον έτρεξα και η παρατήρηση που έκανα είναι ότι το κατηφορικό κομμάτι ήταν μόνο σε δυο σημεία στην αρχή, στα πρώτα χιλιόμετρα, μετά σου έδινε την εντύπωση επίπεδης διαδρομής. Όλα τα νερά τα λουζόμουν, αλλά και πάλι με επηρέασε η ζέστη. Και εγώ σημείωσα κάπως το PB μου (κατά 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα σε σχέση με την Κατερίνη πριν δυο εβδομάδες) αλλά θα περίμενα από τον εαυτό μου πιο εμφατικό αρνητικό split και κάνα λεπτό παρακάτω στον χρόνο μου.
    Φέτος χαίρομαι που στον Μέγα Αλέξανδρο θα τρέξω στα 10 και στα 5 και δεν θα αφεθώ στις καιρικές συνθήκες.
    Συγχαρητήρια και σε φίλους από το φόρουμ που κάνανε τρελούς χρόνους.
    Καλή ξεκούραση και καλές προπονήσεις.

sifounas
    Συμμετέχων

Ήμουν κι εγώ εκεί, κρίμα που δεν συνεννοηθήκαμε να πούμε μια κουβέντα, αν και έχω την αίσθηση ότι με την @Elda (αν κρίνω από την φώτο 🙂 ) πρέπει να τρέχαμε δίπλα δίπλα στο πρώτο δεκάρι, μέχρι που έσβησα από την ασυνήθιστη για μένα ζέστη και μονοτονία και αποφάσισα να τρέξω το δεύτερο μισό σε πιο χαλαρό ρυθμό ολοκληρώνοντας με 1:51:25 net time το οποίο φυσικά και είναι PB καθώς ήταν ο πρώτος αγωνιστικός μου ημιμαραθώνιος….
    Κρίμα που δεν έχει παραλία στα Τρίκαλα, μια βουτιά μετά τον τερματισμό θα ήταν τεράστια απόλαυση!

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

Συγχαρητήρια σε όλους πραγματικά! Μετά από έναν παρά πολύ δύσκολο χειμώνα για εμένα ήρθε μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση!!!
    1:22:48!
    Pb δεν βγήκε σε μια σίγουρα πιο ευνοϊκή διαδρομή από την Θεσσαλονίκη αλλά ευχαριστήθηκα και την σταθερότητα στο ρυθμό και την αλλαγή στο τέλος!
    Θα σπάσεις καταραμενο 1:20 να το ξέρεις, δεν είναι στο χέρι σου!!
    Τα λέμε στο 10αρι του Μεγαλέξανδρου!!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Μπράβο παίδες!
    Μαρία, όλο ρεκόρ βλέπω, κανόνισε να έχεις φορμαριστεί πριν την ώρα σου!

Elda
    Συμμετέχων

Μαρία, όλο ρεκόρ βλέπω, κανόνισε να έχεις φορμαριστεί πριν την ώρα σου!

Χαχα, λες, ε? Δε βαριεσαι, θα μου χει μεινει τουλαχιστον το ρεκορ απο τον ημι κι ελπιζω προσεχως κι απο το δεκαρι. 😛
    Σοβαρα παντως, δε νομιζω να εχω φορμαριστει προωρα, δε νιωθω καθολου φορμαρισμενη, τουναντιον, ψοφια ενιωθα σημερα και απορω πώς βγηκε αυτος ο χρονος και μαλιστα με even split απ ο,τι παρατηρησα απο το περασμα στο 10αρι, ακριβως ιδιο pace 1-10 και 10-21.1. Μην ξεχνας οτι την Πεμπτη εκανα χιλιαρια και συνολο εβδομαδας μαζι με τον αγωνα πηγε στα 68 χλμ, μονο φορμαρισμενη δεν ειμαι, απλα θεωρω πως με τις προπονησεις που κανω και ειδικα τις διαλειμματικες, εχω ακομη περιθωρια βελτιωσης και γι αυτο προκυπτουν και τα ρεκορ.

@asimos
    , κριμα που δε γνωριστηκαμε, οντως τα ιδια ρουχα φορουσα και σημερα, τωρα θα το ξερεις αν με ξαναπετυχεις πουθενα να μου μιλησεις.

@kostao
    ισχυει αυτο που λες για το σχεδον φλατ της διαδρομη, μια και στα 4πρωτα χλμ υπαρχει μια μειωση υψομετρου κατα 40 μετρα (μεσος ορος 10μ/χλμ), ενω στα επομενα 12χλμ κατα 55 μετρα, μολις 4.5μ/χλμ, πολυ μικρη κλιση για να την αντιληφθει κανεις. Στα υπολοιπα 5χλμ ειναι συνολικη μειωση 10 μετρα, τιποτα δηλαδη.

Elda
    Συμμετέχων

Λοιπον, για αλλη μια φορα κανω βαδην και οπως φαινεται τρεχω με τα χερια. Παναθεμα με, ποτε θα μαθω να τρεχω σαν ανθρωπος, αναρωτιεμαι!!! Σημειωτεον, εδω ειμαι λιγο προν τον τερματισμο και παω με pace κοντα στο 4.30

null

stratus
    Συμμετέχων

@elda Μαρια το ιδιο χαλια τρεχω και εγω.Οταν βλεπω τον εαυτο μου σε βιντεο να τρεχει,γελαω.Μιλαμε για μαυρο χαλι.

Elda
    Συμμετέχων

@stratus, Παρηγορο αυτο Χρηστο, αν καταφερνεις να κανεις τετοιους χρονους (οταν δεν εισαι τραυματιας βεβαια) χωρις καλο δρομικο στυλ, τοτε εχω κι εγω ελπιδες να βλετιωθω κι ας τρεχω βαδιζοντας!

stratus
    Συμμετέχων

@elda Εχω δει και ελιτ αθλητες να εχουν αθλιο στυλ.To σωμα μας εχει προσαρμοστει στο δρομικο στυλ και αποδιδει μια χαρα.Τη μοναδικη φορα που χρησιμοποιησα προπονητη ηταν ο Matt Liano,ενας αρκετα καλος αθλητης για τα δεδομενα των Ηνωμενων Πολιτειων,του ειχα ζητησει να προσπαθησουμε να αλλαξουμε το δρομικο μου στυλ.Η απαντηση ηταν ΟΧΙ,διοτι οσο και λαθος να τρεχω το σωμα μου εχει προσαρμοστει σε αυτο το στυλ και οποιδηποτε μεγαλη αλλαγη κανω θα οδηγησει σε τραυματισμους.Σκεψου και τωρα που εκανα πολλες διατασεις για το ποδι,ο φυσικοθεραπευτης μου εβαλε χερι.Δεν μπορει ξαφνικα απο εκει που δεν εκανες διατασεις ξαφνικα να κανεις 10 φορες την ημερα,μου ειπε.Το σωμα σου ειναι συνηθισμενο αλλιως.
    Οποτε μη θεωρεις οτι το στυλ μας μας ριχνει τους χρονους.

Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.