Τοποθέτηση ετικέτας: Μαραθώνιος
- Αυτό το θέμα έχει 378 απαντήσεις, 58 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη
Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
21 Απριλίου 2016 στις 15:21 #5741
xipolitakosΣυμμετέχωνΕίμαι της γνώμης ότι δεν χρειάζονται πολλά συνεχόμενα χλμ σε ανηφόρες. Κουράζουν και χρεώνουν.
Κάποια κομμάτια μέσα στις αερόβιες προπονήσεις αρκούν. Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι και η κατηφόρα απαιτεί προσαρμογές.
@Echetlos,
Νικο λίγα κομμάτια Υμηττού ή/και κτήματος Συγγρού χρειάζονται21 Απριλίου 2016 στις 15:54 #5745
big-blueΣυμμετέχωνΑν μπορέσω και ανεβάσω τον περσινό αγώνα μου θα δείτε πως δεν έπαιξε κανένα ρόλο η έλλειψη προπόνησης σε ανηφόρες.
Επίσης αν βάλετε ανηφόρες θα πρέπει να κόψετε από κάτι άλλο ποιοτικό, πχ διαλειμματικές ή τέμπο. Τα easy πρέπει να είναι easy, μην πέφτετε στην παγίδα της ανηφόρας, χρεώνει πάρα πολυ.21 Απριλίου 2016 στις 16:19 #5750
xipolitakosΣυμμετέχωνΕγώ από την άλλη τις ανηφόρες τις εντάσσω στις δύσκολες προπονήσεις κάνονας επαναλήψεις (hill sprints) διαφόρων αποστάσεων ή σαν κάτι το ποιο δύσκολο σε LR. Το δεύτερο δουλεύει και σαν εξομοίωση του Αυθεντικού.
@big-blue θέλεις να πεις ότι ήσουν σχετικά άνετος στις ανηφόρες.
Αν όμως είχες στα πόδια σου και ανηφόρες σίγουρα το αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα.21 Απριλίου 2016 στις 16:22 #5752
KalogeridisΣυμμετέχωνΠανο είναι όντως άδικο χρονικά αλλά λόγω του πρωταθληματος ενοπλων δικαιολογειται. Τώρα που το σκέφτομαι θα έχει πλάκα να ξεκινάμε δίπλα δίπλα με σένα και τον Νίκο! Θα σας προσπερασω στην αρχή με στημένο φωτογράφο στα 30 μέτρα… Δεν αντέχω περισσότερο!
21 Απριλίου 2016 στις 16:27 #5753
KalogeridisΣυμμετέχωνΓια την αξία της ανηφορας συμφωνώ απόλυτα με τον Χρήστο αλλά ο ξυπολητος με τα χλμ που γράφει έχει άλλες προδιαγραφές στις προπονήσεις. Εγώ θα το πάω κοτερι… Τζοκιν σε ανηφόρα 8-10 χλμ 120-128 παλμοι. Ο μεγάλος μπλε αν δεν κάνω λάθος κάνει τα λονγκ σε διαδρομή που έχει φουλ ανηφόρα, στο δρόμο πάνω από το φράγμα αν δε κάνω λάθος. Αν λανθανω διόρθωσε με!
21 Απριλίου 2016 στις 16:28 #5754
tzatzikis90ΣυμμετέχωνΜαρία μην του απαντάς, είναι προφανές πως άρχισε τις ρακιές από τώρα! ενημερωτικά να πω πως δήλωσα κανονικά το χρόνο…της SUZIPA που μπορώ να περηφανεύομαι(πλάκα κάνω, δεν είμαι τέτοιος!) εδώ και 2 εβδομάδες περίπου οπότε αν ξεκινήσουμε βάσει μπλοκ θα είμαι στο 3ο άντε 4ο όπως είπες κι εσύ. Αλλά βρε καραφλό βέλος με alzheimer, δεν είπαμε πως θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί από το τελευταίο αφού έχει και νεογνά η ομάδα!? μη με τρελαίνεις και ανάψω φλας για προσπέραση πριν δούμε ταμπέλα για Αθήνα! ακούς εκεί..2ο ο Καλογερίδης!
21 Απριλίου 2016 στις 16:33 #5756
KalogeridisΣυμμετέχωνΟ καλλιτέχνης θα το πάει σειφ μοουντ, το ίδιο και ο ποδηλάτης. Οπότε με τέτοια δουλειά είναι κρίμα να κάνω τουρισμό. Θα καταλάβουν τα παιδιά.
21 Απριλίου 2016 στις 16:35 #5757
KalogeridisΣυμμετέχωνΤα νεογνά είναι κι αυτά 2ο μπλοκ μέσω ασαεδ…
21 Απριλίου 2016 στις 16:35 #5758
KalogeridisΣυμμετέχωνΚαι ο Γιώργος έχει ήδη μια κλασική και μια Ρόδο.
21 Απριλίου 2016 στις 16:37 #5759
tzatzikis90Συμμετέχωνγυρίζει την πλάτη στην ομάδα sexy kinky pinky boys..το βλέπετε όλοι έτσι!?
και κάτι σχετικό με το θέμα. έχω κάνει εγγραφή μέσω Απόλλωνα Δυτικής Αττικής αλλά δεν έχω λάβει επιβεβαίωση. το ίδιο κι ένας γνωστός με τη γυναίκα του. θα τις στείλουν μάλλον ομαδικά λέει τις εγγραφές άρα θα καθυστερήσουν τα mail. όσοι εγγράφεστε μέσω συλλόγων μην αγχώνεστε λοιπόν! ακόμα τουλάχιστον..
21 Απριλίου 2016 στις 16:39 #5760
big-blueΣυμμετέχων@dimitrissss εγώ έβαζα 2easy (10-13K) κ 2 recovery (5-7K). Το μέγιστο έφτανε 80-90Κ.
Το κλασσικό 32αρι το λέει steady run 150′
Αν τον ημιμαραθώνιο τον βαρεσεις οκ. Τότε μεταθέτεις το κυριακάτικο για μεσοβδόμαδα κ καις της Τετάρτης (Q2).21 Απριλίου 2016 στις 16:39 #5761
spyΣυμμετέχων…Παναγιωτη μου … μην ανησυχεις!Αν ξεκινας απο το δευτερο μπλογκ (και βρισκομαι κι εγω, πραγμα που δε γνωριζω) … θα σε παω οπου θελεις … οπως θελεις … αρκει βεβαια να ειμαστε υγιεις εως τοτε … διοτι με μας, ποτε δεν ξερεις…!!!
21 Απριλίου 2016 στις 16:44 #5762
big-blueΣυμμετέχωνΌχι @kalogeridis τα LR είναι easy σε φλατ. Δεν εχω σκοπό να χρεωθώ παραπάνω γιατί την Τετάρτη εχει κ άλλη ζόρικη προπόνηση με πολλά χλμ, ίσως κ 24!
Αν έκανα κ ανηφόρες θα καίγομουν κ θα έχανα από τεμπο. Τέλος πάντων κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Εμένα δυο στις δυο φορές με εχει δικαιώσει και το ξέρω από πριν21 Απριλίου 2016 στις 18:24 #5768
dimitrissssΣυμμετέχων@big-blue Το steady Ε run 150′ για να μαζέψει 32 χιλιόμετρα πρέπει να γίνει σε ρυθμό 4:41. Με VDOT 47 πρέπει στα Ε runs να πηγαίνω από 5:12 – 5:51. Επίσης το ορίζει ότι σαν απόσταση πρέπει να είναι 17 μίλια, οπότε ο ρυθμός πρέπει να είναι 5:30. Πάντως σε όσους πάνε για μεγαλύτερο όγκο από 100 έως 200 χιλιόμετρα τους δίνει κανονικά 32αρια, 34αρια και 35αρια. Άλλωστε η φιλοσοφία του Daniels είναι να μη κάνεις long run πάνω από 2,5 ώρες ανεξαρτήτως επιπέδου. Λέει αν μπορείς να κάνει 32 χιλιόμετρα σε 2 – 2,5 ώρες τότε κάνε τα.
21 Απριλίου 2016 στις 19:22 #5771
stratusΣυμμετέχωνΘα σας προτεινα να κοιταξατε για την προετοιμασια και τις μεθοδους του arthur lydiard
Ειναι αρκετα σκληρες,αλλα ενα χρονο τις ακολουθησα και εκανα στο δεκαρι δυο λεπτα κατω,στο εικοσαρι ενα λεπτο κατω και μαραθωνιο τεσσερα λεπτα κατω κατα τη διαρκεια του οποιου εκανα εμετο και σταματησα οκτω φορες να πιω νερο αφου το εδιναν σε ποτηρακι.Με ολα αυτα εκανα 3,02 και στη συνεχεια περπατησα τρια χλμ να παω στο ξενοδοχειο χωρις προβλημα
Καντε το και θα με θυμηθειτε -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.