- Αυτό το θέμα έχει 113 απαντήσεις, 31 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 ώρα, 43 λεπτά πριν από τον χρήστη theolvs16.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
13 Σεπτεμβρίου 2024 στις 14:01 #131463Nikos PilikasΣυντονιστής
Καιρός να ανοίξει κι αυτό το νήμα.
16 Σεπτεμβρίου 2024 στις 11:55 #131505tzatzikis90ΣυμμετέχωνΚαλημέρα σας και καλή εβδομάδα!
Αν πάνε όλα καλά στο διάστημα που έχει μείνει, θα συμμετέχω φέτος μετά από 6 χρόνια αποχής. Βέβαια πλην της προετοιμασίας κι 1-2 μηνών πριν που ξαναμπήκα ενεργά στα τρεξίματα, το πήγαινα πάρα πολύ χαλαρά τον τελευταίο καιρό, επομένως πρώτος στόχος να το ευχαριστηθώ όσο μπορώ και δεύτερος, εφόσον δω πως είναι εφικτό, το sub4.
Καλά τρεξίματα να έχουμε, λίγο έμεινε!
16 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12:54 #131506Nikos PilikasΣυντονιστής@tzatzikis90 Μου μυρίζει @kalogeridis mode.
19 Σεπτεμβρίου 2024 στις 00:10 #131531tzatzikis90ΣυμμετέχωνΜάλλον περισσότερο πρώην Καλογερίδης mode Νίκο, αφού αυτός τελευταία έχει ανέβει και είναι πλέον το γκανιάν της υπόθεσης! γι αυτό το διάστημα τουλάχιστον! χαχα
19 Σεπτεμβρίου 2024 στις 11:14 #131533Παναγιώτης ΒελισαράκοςΣυμμετέχωνΈχω συμμετοχή αλλά δεν θα μπορέσω να τρέξω λόγω τραυματισμού.
Έστειλα μερικά μηνύματα σε ενδιαφερόμενους αλλά τα περισσότερα έμειναν αναπάντητα.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ΠΜ, ευχαριστώ!23 Σεπτεμβρίου 2024 στις 06:13 #131544Παναγιώτης ΒελισαράκοςΣυμμετέχωνΗ συμμετοχή μεταβιβάστηκε, ευχαριστώ, καλή επιτυχία!
3 Οκτωβρίου 2024 στις 10:26 #131681dpap147ΣυμμετέχωνΚαλημέρα συντέχτες! Είναι η πρώτη φορά που κάνω προετοιμασία για τον ΑΜΑ και αρχίζω σιγά σιγά να επεξεργάζομαι περάσματα και τον κατάλληλο ρυθμό που πρέπει να ακολουθήσω στον αγώνα. Είμαι λοιπόν σε δίλημμα καθώς δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα του negative split στον συγκεκριμένο αγώνα. Και λέω στον συγκεκριμένο αγώνα γιατί σε ένα φλάτ μαραθώνιο ναι είναι προφανές ότι το negative split είναι μια οθρή και ασφαλής προσέγγιση. Στον ΑΜΑ όμως πως μπορεί να είναι ορθολογική προσέγγιση ένα negative split όταν το πρώτο 20αρι είναι το πιο εύκολο και είσαι και ξεκούραστος σε αντίθεση με το δεύτερο 20σαρι που αποτελείται από ένα πρώτο 10αρι με ανηφόρες και ένα δεύτερο που έχεις στην πλάτη σου 30χλμ;;; Για να το θέσω διαφορετικά θεωρώ ότι για να κάνεις negative split πρέπει στο πρώτο 20αρι να πηγαίνεις πολύυυυυ αργά… για να μπορέσεις να κάνεις ένα πιο γρήγορο δεύτερο εικοσάρι με αρνητικό ενδεχομένως αποτέλεσμα στην τελική σου επίδοση. Τι λέτε;;;
3 Οκτωβρίου 2024 στις 12:58 #131687Nikos PilikasΣυντονιστής@dpap147 Θα ακούσεις πολλές απόψεις σχετικά με αυτό.
Η δική μου δεν είναι υπέρ του του negative split. Είναι υπέρ του ΜΕΓΑΛΟΥ negative split! Τουλάχιστον μιλωντας για μέσους δρομείς.
Θα πρέπει στα 21Κ να φτάσει ατσαλάκωτος σωματικά, κάτι που θα σε ανεβάσει πολύ ΚΑΙ ψυχολογικά. Και τον ρυθμό που είχες μέχρι εκεί, θα τον διατηρήσεις πάνω κάτω και στις ανηφόρες για τα επόμενα 11Κ. Κι αυτό, όχι επειδή θα πας επιθετικά στο 21-32 αλλά επειδή θα έχεις πάει συντηρητικά και οικονομικά το πρώτο μισό. Και θα σου βγει φυσιολογικά η διατήρηση του ρυθμού. Και βέβαια, είσαι σε αναμονή και συντήρηση για να εκμεταλλευτείς την κατηφόρα μετά τον Σταυρό, όπου σε πολλά σημεία είναι γκρεμός.Αυτό που λέω πάντα, είναι το εξής: αν πας αργά το πρώτο μισό, μετά θα ανοίξεις. Αν το πας πολύ αργά, θα ανοίξεις περισσότερο. Αν το πας αργά και δεν είσαι τελικά σε θέση ν’ ανοίξεις, τότε δεν το είχες πάει αργά. Σε κάθε σενάριο, η τακτική του αρνητικού split επιβεβαιώνεται.
Για τι χρόνο πας;3 Οκτωβρίου 2024 στις 13:22 #131688dpap147ΣυμμετέχωνΕνώ έχω κάνει 1h:45΄ σε ημι πέρισυ και θεωρώ ότι είμαι ή ότι θα είμαι πριν τον ΑΜΑ σ’ αυτό το επίπεδο θεωρώ ότι οι 4 ώρες δύσκολα θα βγούν. Μάλλον για ένα 6΄/km μέσο ρυθμό προσανατολίζομαι, αν και αυτός ο ρυθμός μου είναι πολύ εύκολος τουλάχιστον για τα πρώτα 21k. Στα Γιάννενα μου βγήκε όχι εύκολα αλλά νορμάλ το τρίωρο. Ξέρεις όλα αυτά μπορεί να φαίνονται αστεία για κάποιους με εμπειρία αλλά για μένα είναι ένα παζλ….
3 Οκτωβρίου 2024 στις 13:30 #131689Nikos PilikasΣυντονιστήςΑν λοιπόν εγώ στόχευα στο 4:10, όντας άπειρος και σε μία διαδρομή σαν κι αυτήν, θα περνούσα στο 2:08. Ο ρυθμός στην αρχή θα πρέπει να σου φαίνεται όχι εύκολος αλλά περπάτημα. Και αν θες το συζητάμε και στην Φειδιππίδου! 😉
3 Οκτωβρίου 2024 στις 13:46 #131690dpap147ΣυμμετέχωνΟκ. Κατανοητό. Ευχαριστώ.
Ελπίζω να φτάσω μέχρι τη Φειδιππίδου και να μπορέσω να σας χαιρετήσω!3 Οκτωβρίου 2024 στις 16:22 #131693SteliosΣυμμετέχωνΗ Αθήνα είναι ιδανική για negative split , οι ανηφόρες που τρομάζουν κόσμο δεν ειναι τπτ. Στην κατηφόρα την πατάνε όλοι. Λόγω της κατηφόρας αν παει κάποιος σωστά και με πλανο τα πρωτα 21 χλμ τότε μετά το 31 μπορεί να κατέβει ακόμα και 40″/χλμ σε ρυθμο.
Βέβαια για να γίνει αυτό πρεπει να πας πολυ συντηρητικά όπως είπε και ο Νίκος. Όσο πιο έμπειρος τόσο μικρότερο το split. Εμένα συνήθως είναι στο 1 λεπτό.4 Οκτωβρίου 2024 στις 10:18 #131704dpap147ΣυμμετέχωνΡε παιδιά να ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικά με το ρυθμό και τα τζελάκια;; Διαβάζω ότι καλό είναι να πέρνουμε τζέλ κάθε 7-8χλμ. Πως γίνεται να πάρω τζελάκι στο 8ο χλμ όταν ο ρυθμός μου θα είναι πανεύκολος έως το 21ο χλμ. Όπως το νιώθω ούτε στο 15 δεν θα χρειαστώ τζελάκι, μόνο νερό και κανένα ηλεκτρολύτη… Δηλαδή να το θέσω διαφορετικά: όλοι αυτοί που πέρνουν τζέλ στο 8ο χλμ μάλλον δεν πάνε για negative split για να έχουν ανάγκη τζέλ από το 8ο χλμ… Απορίες ενός νέου….
4 Οκτωβρίου 2024 στις 13:43 #131707SherifΣυμμετέχωνΚαλημέρα σε όλους τους δρομείς. Υπάρχει κάποιος που τελικά δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο της Αθήνας;
4 Οκτωβρίου 2024 στις 14:30 #131708Nikos PilikasΣυντονιστής@dpap147 Gel παίρνεις νωρίς για να φυλάξεις το γλυκογόνο σου για μετά, όχι γιατί έχεις ανάγκη από ενέργεια την δεδομένη στιγμή.
Ούτως ή άλλως, ο υδατάνθρακας του gel θα απορροφηθεί τουλάχιστον μετά από μισή ώρα. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.