Functional training

• Αυτό το θέμα έχει 25 απαντήσεις, 8 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 9 μήνες πριν από τον χρήστη ale.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 26 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Echetlos
    Συντονιστής

Πριν 2 εβδομάδες, ξεκίνησα functional προπόνηση για τα πόδια, αντικαθιστώντας τις κλασικές ασκήσεις με αντιστάσεις.
    Αυτό που κάνω είναι 100% στοχευμένο στο τρέξιμο, εστιάζοντας, πέραν της ενδυνάμωσης, στην μυική συναρμογή.
    Είναι αρκετά απαιτητικό, τόσο μυικά όσο και καρδιαναπνευστικά. Σαν διαλειμματική ουσιαστικά.

than
    Συμμετέχων

Χρήσιμο, ασφαλές και σπάει τη μονοτονία!
    Ακριβώς ό,τι πρέπει δηλαδή!

Echetlos
    Συντονιστής

Έτσι, Θανάση…
    Προς το παρόν βέβαια, με χρεώνει πολύ.

dimitrissss
    Συμμετέχων

in details please 😛

Echetlos
    Συντονιστής

@dimitrissss Είναι πολλές ασκήσεις…
    Agility ladder
    Sprints δεμένος με ελαστικό σχοινί
    Καθίσματα με ελαστικό σχοινί, κοντράροντας συγχρόνως
    Box
    Και αρκετές ακόμη που συνδυάζουν ενδυνάμωση και ιδιοδεκτικότητα.

Πολύ κουραστικο πάντως.

mikeb
    Συμμετέχων

Απο τις αγαπημένες μου προπονήσεις και θεωρώ από τις πιο αποδοτικές στο σύνολο της φυσικής κατάστασης του οργανισμού.
    Όντως όμως σε χρεώνει πολύ και θέλει καλή ξεκούραση ειδικα τα πρώτα 2 24 ωρα που ακολουθούν.

Echetlos
    Συντονιστής

@mikeb Δύο 24ωρα..;;;
    Δευτέρα έχω διαλειμματική, Τριτη το functional και Τετάρτη πάλι διαλειμματική! 😛

mikeb
    Συμμετέχων

Δεν μιλάμε για beast mode level 😛
    Αναφερόμουν στο μέσο όρο αλλά ναι εξαρτάται απο το τι κάνεις και στα 2 είδη προπόνησης και σε τι επίπεδο είσαι.

Echetlos
    Συντονιστής

@mikeb Ούτε beast είμαι, ούτε και ξέρω κι αν θα το αντέξει το σώμα μου στο τέλος.
    Δεν είμαι κι αγύμναστος γενικότερα αλλά το functional είναι πολύ πιο απαιτητικό απ’ όσο περίμενα, ιδίως αν είσαι και 46.
    Ωραίο είναι πάντως…

tazi
    Συντονιστής

Θα το καψεις το εργαλειο, ασχετα παντως με τη πλακα, στην αρχη φανταζομαι πως σε χρεωνει πολυ γιατι ειναι κατι καινουριο, οταν συνηθισεις θα δεις τη διαφορα, θελω και γω!!

Echetlos
    Συντονιστής

@tazi Ε ναι… με τόσο γερό σκαρί, γιατί να μην κάνεις και Functional; Αλίμονο…

tazi
    Συντονιστής

@echetlos Τωρα να δεις Νικ, που μετακομιζω κοντα στη χωρα των Βικινγκς….

mikeb
    Συμμετέχων

@echetlos από την οποία εμπειρία που έχω όλες οι προπονητικές επιβαρύνσεις που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό το νευρικό σύστημα θέλουν καλή ξεκούραση.
    Κι εγώ 40αρης είμαι αλλά έχω πάνω από 6 χρόνια να κάνω functional προπόνηση οπότε δεν ξέρω τώρα πως θα αντιδράσει το σώμα.. το beast mode αφορούσε το πρόγραμμα αλλά και πάλι παίζουν πολλοί παράμετροι οπότε βλέπεις πως θα σε πάει.

Echetlos
    Συντονιστής

@mikeb Έτσι όπως το λες είναι, Μιχάλη.
    Απλά αυτή την περίοδο έχω 3 διαλειμματικές προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, οπότε το functional αποτελεί μία τέταρτη ουσιαστικά. Too much…
    Σε ένα πιο νορμάλ δρομικό πρόγραμμα, θα μπορούσε να ενταχθεί χωρίς πρόβλημα.

ale
    Συμμετέχων

@echetlos Νικόλα δώσε καμιά πληροφορία:
    Το κάνεις μόνος σου ή με προπονητή; χρειάζεσαι κάποιο εξοπλισμό; και γενικά πες τα όλα γιατί μου ακούγεται σαν ενδυνάμωση που κάναμε όταν παίζαμε μπασκετάκι και ζηλεύω😉

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 26 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.