- Αυτό το θέμα έχει 121 απαντήσεις, 23 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη panos gr.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
23 Ιανουαρίου 2018 στις 09:37 #64772EldaΣυμμετέχων
Μια που το γραψατε ως αρθρο, ας το ανοιξουμε και ως θεμα να το συζηταμε. Το απεφευγα να το κανω εγω, μια και περισυ που το ανοιξα δε μου βγηκε σε καλο, αλλα μετα θυμηθηκα οτι ειχα ηδη τραυματιστει οταν το ανοιξα οποτε τωρα που φτου φτου ολα καλα πανε, για να δουμε ποιοι θα μαστε. Για μαραθωνιο, ημι και support, για δηλωστε παρακαλω!
Αλλαγες σε σχεση με περισυ: Ημι και μαραθωνιος ξεκινανε μαζι στις 9:00, ενω περισυ ο ημι ηταν 5 λεπτα αργοτερα και το 5αρι στις 13:00 αντι στις 12:30.
Στατιστικα τερματισαντων μαραθωνιου: (καθε περσι και καλυτερα)
2017: 156 (14 γυναικες)
2016: 183 (21 γυναικες)
2015: 223 (25 γυναικες)
2014: 323 (26 γυναικες)Ειναι αξιοπεριεργο πώς 3 χρονια μετα την πρωτη διοργανωση κι ενω η διαδρομη εγινε πιο ευκολη,οι συμμετοχες επεσαν στις μισες. Αναρωτιεμαι ποσες θα ειναι φετος… Βεβαια αυτος ο μαραθωνιος εχει ενα αρνητικο, ειναι πολυ κοντα χρονικα στον αυθεντικο με αποτελεσμα να μην ειναι η πρωτη επιλογη καποιου που ετρεξε αγωνιστικα στην Αθηνα και επιθυμει κατι καλυτερο για την ανοιξη. Την πρωτη χρονια ηταν 3 εβδομαδες αργοτερα, μετα το εφεραν στη μεση και μετα την πρωτη Κυριακη του Μαρτιου.
Προσωπικα δε με χαλανε καθολου οι λιγες συμμετοχες, ισα ισα που μου αρεσει περισσοτερο και η διαδρομη πηγαιν ελα ειναι κατι που κανω συνεχεια στις προπονησεις μου, οποτε θα ειμαι στο στοιχειο μου. Αυτον το μαραθωνιο απο την πρωτη χρονια ηθελα να τον τρεξω, ελπιζω φετος να το καταφερω και να βγει καλα.
23 Ιανουαρίου 2018 στις 10:06 #64784Nikos PilikasΣυντονιστήςΟ αγώνας αυτός ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις.
Κοντινός (πας άνετα αυθημερόν), σε ωραία πόλη ώστε να συνδυαστεί και με οικογενειακό 2ήμερο, σχεδόν επίπεδη διαδρομή, περνάς 3 φορές μέσα από την πόλη (οπότε έχεις την παρουσία των δικών σου ανθρώπων) και εύκολα ελεγχόμενος οργανωτικά, καθώς δεν είναι point to point.Παρ’ όλα αυτά, ιδίως τις δύο πρώτες χρονιές, απέτυχε σε πολύ μεγάλο βαθμό οργανωτικά όσον αφορά τα 42Κ.
Οι δρομείς του >4:15, στο 30ο χλμ έπεφταν επάνω στον αγώνα των 2.5Κ, όπου είχες παιδάκια, γονείς, παπούδες με καρότσια να καταλαμβάνβουν τον δρόμο, κινούμενοι εντελώς ανεξέλεγκτα και δημιουργώντας ένα χάος.
Θυμάμαι την πρώτη χρονιά με τον @michalispaparrigopoulos και την δεύτερη με τον @mashine να κάνουμε τους τροχονόμους ώστε να μπορέσουν να κινηθούν οι μαραθωνοδρόμοι, οι οποίοι αναγκάζονταν να κάνουν ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε εκατοντάδες κόσμου.
Ακόμη και στα 5Κ, μπροστά στην εκκίνηση έμπαιναν παιδιά σχολείων κι από πίσω οι δρομείς.
Και πολλά ακόμη…Γενικότερα, υπήρχε η αίσθηση πως ο μαραθώνιος ήταν μόνο για τον τίτλο του αγώνα και να δώσει αίγλη στο project κι από εκεί και πέρα αντιμετωπιζόταν ως ο λιγότερος σημαντικός αγώνας της ημέρας.
23 Ιανουαρίου 2018 στις 10:17 #64788EldaΣυμμετέχωνΓενικότερα, υπήρχε η αίσθηση πως ο μαραθώνιος ήταν μόνο για τον τίτλο του αγώνα και να δώσει αίγλη στο project κι από εκεί και πέρα αντιμετωπιζόταν ως ο λιγότερος σημαντικός αγώνας της ημέρας.
Aυτο λειτουργει και λιγο vice versa, απο τη στιγμη που στο μαραθωνιο δε συμμετεχουν γνωστοι αθλητες και δε σημειωνονται σημαντικοι (εστω για τα ελληνικα δεδομενα) χρονοι, σε αντιθεση με τον ημι που πηγαινουν πιο γνωστα ονοματα, δε δινεται και η απαιτουμενη αιγλη στο μαραθωνιο και επισκιαζεται απο τον ημι και ενδεχομενως και τους αλλους πιο μαζικους αγωνες. Αν λαμβαναν μερος πιο γνωστοι και γρηγοροι αθλητες, αναγκαστικα θα τυγχανε περισσοτερης προβολης. Αλλα ειπαμε, χωρις την προβολη και τοσο κοντα στης Αθηνας, ποιος πολυ γρηγορος θα λαβει μερος. Τουλαχιστον τα οργανωτικα δειχνουν να εχουν διορθωθει πλεον…
23 Ιανουαρίου 2018 στις 10:51 #64790Nikos PilikasΣυντονιστήςΔεν αναφέρομαι στο να υπήρχαν “κομφετί και πυροτεχνήματα” γύρω από τον μαραθώνιο, Μαρία.
Αναφέρομαι στο γεγονός πως τα 42 φάνηκε σαν απλά να στριμώχτηκαν ανάμεσα στους άλλους αγώνες κι όπως κάτσει…
Τέλος πάντων, μακάρι να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να σταθεροποιηθεί στο μέλλον γύρω στις 350-400 συμμετοχές. Δεν είναι κακό νούμερο.23 Ιανουαρίου 2018 στις 10:51 #64792VlodΣυντονιστήςΚαλήμερα! Σχετικά με την πτωτική τάση συμμετοχών (που με εντυπωσιάζει και δεν το γνώριζα), ‘ισως να οφείλεται στο γεγονός του out and back που εσένα προσωπικά σου αρέσει όπως λες. Συνήθως δεν αρέσει η διαδρομή πήγαινε έλα, δεν είναι ελκυστική στον περισσότερο κόσμο. Εμένα προσωπικά η εμπειρία του πήγαινε έλα στον συγκεκριμένο αγώνα με σταμάτησε στο 30… ΞΑναπέρνώντας μέσα από την πόλη ήταν σαν ένα κάλεσμα όασης..που δεν μπορόυσα να αρνηθώ. Η διαδρομή λίγο βαρετή τότε, νομίζω το 14, αν και νομίζω εχει ψιλοαλλάξει.
23 Ιανουαρίου 2018 στις 11:01 #64794panos grΣυμμετέχωνεγω ειμαι απο ναυπλιο,εχω τρεξει την πρωτη χρονια το 5αρι και τις επομενες 2 τον ημι .
θα ελεγα οτι τι κυριο event της μερας ειναι ο ημι ,εκει πεφτει ολο το βαρος οργανωτικά και τις 2 χρονιες που τον ετρεξα καταλαβα αγωνα…
πιστευω οτι ο ημι και το 5αρι ειναι απλα για να μαζεψουν συμμετοχες.
το μεγαλυτερο προβλημα το εντοπίζω στο πρόγραμμα,θα ηταν καλυτερο να αλλαξουν οι ωρες των εκκινήσεων με τον μαραθωνιο να πηγαινει ακομα πιο νωρις για να τερματιζουν ανθρωπινα και οχι μαζι με τους 5αρηδες και τα παιδακια και στο 5αρι τα σχολεια να πανε πισω και οχι μπροστα σαν να ειναι αγωνας χωρις χρονομέτρηση.23 Ιανουαρίου 2018 στις 11:11 #64796big-blueΣυμμετέχωνΝίκο τα περισσότερα προβλήματα τα επισήμανες.
Είχαμε εκθέσει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας ως σύλλογος, μάλιστα είχα ασχοληθεί ώρες για να μαζέψω τις απόψεις των αγωνιζομένων μαραθωνοδρόμων από σχετικό φόρουμ. Δε νομίζω πως ίδρωσε το αυτί τους.
Όντως δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τον Μαραθώνιο και αυτό βγαίνει στις συμμετοχές. Ένα απλό ψάξιμο στο πόσοι ντόπιοι μαραθωνοδρόμοι συμμετέχουν κάθε χρόνο (ελάχιστοι και κάθε χρόνο κ λιγότεροι) θα έδινε χρήσιμα συμπεράσματα. Αλλά σιγά μην κάτσουν ν ασχοληθούν οι διοργανωτές. Τα 5 και τα 2,5 να είναι καλά, εκεί είναι το χρήμα όπως ανεπίσημα λένε. Δίνουμε και κανά ψιλό σε μκο της εκκλησίας (μην αρχίσω), μοιράζουμε κ κανά πεύκο κ όλα καλά.
Πέρσι ή πρόπερσι δε θυμάμαι, τερμάτιζε ο @Spy με 3:15 μαζί με τα 5άρια. Και ήμουν στον τερματισμό μαζί με κάποιες κυρίες που με ρωτούσαν συνεχώς τι τρέχει ο καθένας. Και τους έλεγα πως το 3:15 είναι σπουδαίος χρόνος κ δεν είναι εύκολο. Ε, ερχόταν ένας του 5αριού εκείνη την ώρα και έπαιρνε το ίδιο χειροκρότημα…
Τη διαδρομή την άλλαξαν μετά από τόσα χρόνια κραξίματος, τις ώρες των μικρών αγώνων (…) ακόμα να τις αλλάξουν.
Πάντως η διαδρομή είναι για ρεκόρ με πολλά θετικά που ο Νίκος ανέφερε.23 Ιανουαρίου 2018 στις 11:16 #64798EldaΣυμμετέχων@ioannis_vlontakis, ουτε εμενα μου αρεσει το πηγαιν’ ελα, δε νομιζω να αρεσει σε κανεναν σε μαραθωνιο περα απο το γεγονος οτι βλεπεις αρκετες φορους τους γνωστους σου και δρομεις και θεατες, απλα το εχω δουλεψει στις προπονησεις μου εξ αναγκης, πού να βγω στην παραλιακη στην Αναβυσσο Κυριακη πρωι, LR αυτοκτονιας θα ειναι, αναγκαστικα τρεχω στον παραδρομο σε μια αποσταση 3χλμ πηγαιν’ ελα, το 30αρι μου ειναι 10 φορες αυτο το πηγαιν ελα να φαντασεις και οχι δε μου αρεσει φυσικα αλλα μη εχοντας αλλη (ασφαλη) επιλογη το εχω δουλεψει πολυ με το μυαλο οποτε πιστευω πως το Ναυπλιο θα μου ταιριαξει. Οι λιγες συμμετοχες ειπα οτι μου αρεσουν.
23 Ιανουαρίου 2018 στις 11:22 #64802EldaΣυμμετέχωνΞΑναπέρνώντας μέσα από την πόλη ήταν σαν ένα κάλεσμα όασης..που δεν μπορόυσα να αρνηθώ.
Πολυ ενδιαφερον αυτο που εγραψες και ειναι αυτο ακριβως που εχω δουλεψει στος προπονησεις μου, οταν κανω 10 φορες αυτο το πηγαιν ελα που ειπα πιο πριν, σημαινει πως περναω και 10 φορες απο το αυτοκινητο μου (οπου αφηνω πανω νερα, μπλουζες κλπ) και πολλες φορες το ακουω να με καλει να μπω και να φυγω, παρόλα αυτα δοκιμαζω τα ορια μου στο να το αγνοω και να συνεχιζω παρα την κουραση και την βαρεμαρα αρκετες φορες.
23 Ιανουαρίου 2018 στις 12:19 #64804VlodΣυντονιστήςΜαρία πολύ σπάνια σε προπόνηση να κάνεις απο σημείο σε σημείο καθώς αναγκαστικά πας με κάποιο μέσο εκεί. Πολλόι βέβαια κανουν loop διαδρομές και επιστρέφουν στο ίδιο σημείο. ϊσως κάτι τέτοιο να βοηθούσε περισσότερο τον αγώνα. Ειδικά εκείνη την χρονιά που συμμετείχα, σε κάποια φάση μέσα στην πόλη έιχα μπλεχτεί με κάτι παιδάκια που κ γω δεν θυμάμαι τι αγώνας ήταν παράλληλα. Μύλος η κατάσταση..Είχε και πολύ ζέστη..είχε και σκία το σημείο..πάρκαρα…
23 Ιανουαρίου 2018 στις 13:02 #64806PanDexΣυμμετέχωνΤο 60% της διαδρομής είναι τουλάχιστον αδιάφορο. Είχα πάει πέρισυ στον ημι και μάλλον θα πάω και φέτος. Το σώζει οτι είναι εύκολη διαδρομή και σου δίνει το κίνητρο του καλού χρόνου. Άλλα , όπως είπατε και εσείς, αφού είχα τερματίσει, με τους δρομείς του μαραθωνίου δεν ασχολιόταν κανείς, πέρναγασν αυτοκίνητα έπαιζαν παιδιά δεν τους έδινε κανείς σημασία και δεν ασχολήθηκε κανείς και στον τερματισμό μαζί τους. Ας ξεκινά μια με δυο ώρες νωρίτερα ο μαραθώνιος. Το 5άρι και στην τιμή που είναι, απλά ασχολίαστο.
23 Ιανουαρίου 2018 στις 13:19 #64808Nikos PilikasΣυντονιστήςΤο ιδανικό θα ήταν να ξεκινάει στις 8.
Έτσι όμως χάνεις το πλεονέκτημα της αυθημερόν μετάβασης.23 Ιανουαρίου 2018 στις 13:48 #64814panos grΣυμμετέχων@big-blue θα συμφωνησω μαζι σου ,τα 5 και τα 2,5 ειναι για να μαζευτει το χρημα,πραγματικη κοροϊδία…και ο μαραθωνιος ειναι αναγκαίο κακο .
ισως θα ηταν καλυτερο να αποσυρθεί σαν αγώνας τελείως ο μαραθώνιος και να μεινει μονο ο ημι καλυτερα οργανωμένος23 Ιανουαρίου 2018 στις 13:52 #64816RigelianΣυμμετέχωνΈχω τρέξει Μαραθώνιο το 2014 εκεί (με Νιούφηδες, αν θυμάμαι καλά) και το 2015 Ημί και καπάκι 5ρι, κάπου είδα και τον @big-blue που έκανε το ίδιο! Ιδανική εκδρομή ή weekend με όλα τα πλεονεκτήματα του Ναυπλίου. Είχα ξαναγράψει ότι την Κυριακή έπρεπε να είναι μόνο Μαραθώνιος και Ημι, οι μικρότεροι αγώνες όλοι Σάββατο απόγευμα.
ΥΓ: Πάντως όποιος νομίζει ότι “με τους δρομείς του μαραθωνίου δεν ασχολιόταν κανείς, πέρναγασν αυτοκίνητα έπαιζαν παιδιά δεν τους έδινε κανείς σημασία” πρέπει να τρέξει Μαραθώνιο στη Μεσσήνη! 🙂
ΥΓ2: Βγαίνει ένα ωραίο 5Χ5 Ναύπλιο – Μεσσήνη – Μεγαλέκος (ή Ολυμπία) – Χανιά – Ροδος, εβδομάδα παρά εβδομάδα, αλλά δεν βλέπω να το κάνω…
23 Ιανουαρίου 2018 στις 13:58 #64818Nikos PilikasΣυντονιστής@rigelian Αυτό περί σπασίματος σε δύο ημέρες είναι σωστό. Άλλωστε, στα μικρά κυρίως η ευρύτερη περιοχή είναι που συμμετέχει.
Φαντάζομαι πως το πρόβλημα είναι ότι έτσι διπλασιάζεις τα οργανωτικά έξοδα. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.