Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Maurten Drink Mix και νερό με χαμηλό ασβέστιο

Maurten Drink Mix και νερό με χαμηλό ασβέστιο

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 21 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Echetlos
    Συντονιστής

Λοιπόν, μιας και ο ΑΜΑ 2021 πλησιάζει…

Όσοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το Drink Mix της Maurten κατά την υδατανθράκωσή τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το νερό στο οποίο θα διαλυθεί, πρέπει να έχει ασβέστιο <40.

Τα κατάλληλα νερά που μπορείς να βρει κανείς στην αγορά είναι πολύ λίγα. Παραθέτω και μία λίστα με τα σχετικά χαρακτηριστικά των περισσοτέρων προϊόντων: https://www.iasios.gr/%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%B7/?fbclid=IwAR3vxiMZGqTY2_l3m2mkO-vy7ng3lX_KNODpm78rUrTuK0nIH6faXQuyMDo

Η πιο γνωστή εταιρεία με τέτοια τιμή, είναι τα Νερά Κρήτης. Επειδή προσφάτως κάποιοι φίλοι δρομείς ταλαιπωρήθηκαν αρκετά για να βρουν ακόμη και αυτό, ας έχετε υπ' όψιν σας το εξής: η εταιρεία Ζαρός εμφιαλώνει το νερό που διαθέτουν τα Coffee Berry (με δική τους ετικέτα), του οποίου η τιμή ασβεστίου είναι <40.
    Το επισημαίνω, καθώς είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος για να προμηθευτείς ένα τέτοιο νερό, ακόμη και τελευταία στιγμή.

• Το θέμα τροποποιήθηκε 1 έτος, 11 μήνες πριν από τον/ην Echetlos.
    aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@echetlos Nίκο ξέρουξμε το λόγο αυτής της απαίτησης?
    Ρωτάω γιατί δεν παίρνω Drink Mix πάνω στον αγώνα (είμαι κλασικός τζελάκιας), αλλά παίρνω την προηγούμενη μέρα (λιγο-λίγο ολη τη μέρα). Αν π.χ. έχει να κάνει με την ταχύτητα απορρόφησης, δεν έχει και τόση σημασία σε αυτή την περίπτωση.

ΥΓ. Θα προσπαθήσω πάντως να βρώ το νερό που λές, καλού-κακού (το link δεν δουλεύει)

Echetlos
    Συντονιστής

@aristidi

“Το αθλητικό ρόφημα υδρογέλης μας είναι προηγμένο και η λειτουργία του βασίζεται σε συνθήκες ακριβείας. Σας συνιστούμε να μην το αναμίξετε με νερό υψηλού επιπέδου μετάλλων (~ 40mg/L ασβέστιο). Οι υψηλές συγκεντρώσεις ασβεστίου καθιστούν δύσκολη την ανάμιξη του ροφήματος.”

Εννοείται πως αναφέρομαι στην υδατανθράκωση το προηγούμενο βράδυ και/ή πριν την εκκίνηση.
    Πολύ σ’ το εύχομαι Αριστείδη, να μπορείς σύντομα να παίρνεις drink mix σε μπουκάλι και κατά την διάρκεια του αγώνα! 😉

ΥΓ: το διόρθωσα το link

Poulios67
    Συμμετέχων

Δροσιά Έδεσσας 390 619 21,1 μας κανει??Discount Markt

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@echetlos με έβαλες στο τρυπάκι, και σήμερα που πήγα Σκλαβενίτη για τα ψώνια της εβδομάδας τα 2 πρώτα που βρήκα μπροστά μου ήταν το Ζαρος με 29.3 και Samaria μέ 32. Μάλλον ήμουν τυχερός γιατί τα επόμενα που είδα είχαν πολύ μεγαλύτερες τιμές. Αυτά τα 2 πάντως λογικά υπάρχουν σε όλα τα super markets

aroulio
    Συμμετέχων

Μετά από χθεσινή και σημερινή έρευνα επιβεβαιώνω ότι:
    1)τα coffee berry (μαρίνα Φλοίσβου) έχουν σε δικιά τους ετικέτα – εμφιαλωμένο από τη Ζάρος- νερό με CA 24.5
    2)Στον μεγάλο Σκλαβενίτη Αλεξάνδρας & Κηφισίας βρήκα Ζάρος (29,3) και Σαμαρία (32) και τα δύο μόνο σε συσκευασίες του 1,5 λίτρου.
    3)Επίσης, το περίπτερο στο κάτω μέρος στο Πεδίο του Άρεως (Αλεξάνδρας & Μαυροματαίων) πουλάει Νερά Κρήτης.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 11 μήνες πριν από aroulio.
    Hadabis
    Συμμετέχων

Πάντως και σε προηγούμενο post που λέγατε για τα νερά και τη σκόνη της maurten λέω μα καλά μωρέ ότι νερά έχω δει σούπερ μάρκετ είναι κάτω από 40 εδώ πέρα τι ζοριζοντε να βρουνε.Μετα συνειδητοποίησα ότι όλα τα νερά που λέτε είναι Χανιά Ηράκλειο, οπότε λογικό είναι. Πάντως σαμάρια και νερά Κρήτης πρέπει να υπάρχουν στις μεγάλες αλυσίδες.

Echetlos
    Συντονιστής

Ναι, έτσι φαίνεται με τα Κρητικά νερά.
    Σίγουρα θα τα βρεις, απλά αν δεν ξέρεις τι ακριβώς ζητάς ή τρέχεις την τελευταία στιγμή, η λύση των Coffee Berry εξυπηρετεί.

Λάμπρος
    Συμμετέχων

Ο Μασούτης (τουλάχιστον το κατάστημα που επισκέφτηκα στο Χαλάνδρι) έχει το ΣΑΜΑΡΙΝΑ και το ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ. Αντίθετα ο Σκλαβενίτης δεν είχε κανένα νερό με ασβέστιο κάτω από 40.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 11 μήνες πριν από Λάμπρος.
    Λάμπρος
    Συμμετέχων

Σε πρόσφατο αγώνα χρησιμοποίησα τα συγκεκριμένα τζελάκια, λίγο από περιέργεια, λίγο λόγω μάρκετινγκ, λίγο για να δω αν μπορώ να τα καταναλώσω / αφομοιώσω. Με τα κλασικά κολλώδη τζελ (τύπου GU) έχω θεματάκια: α) δεν μπορώ να τα καταπιώ εύκολα λόγω υφής και γεύσης β) δεν μπορώ να πιω τόσο πολύ νερό όσο χρειάζεται για να αφομοιωθούν από τον οργανισμό. Γι’ αυτό όποτε χρειάστηκα επιπλέον δόσεις υδατάνθρακα κατέφευγα σε νερομένες συσκευασίες (τύπου High5) που είναι πιο εύπεπτες αλλά και πιο προβληματικές στη μεταφορά (αν για παράδειγμα χρειαστείς 8 συσκευασίες (x 60γρ. η κάθε μία) πρέπει να κουβαλάς σχεδόν μισό κιλό τζελάκια που σε μαραθώνιο δεν είναι ότι καλύτερο (έχω τρέξει με 4 τζελάκια στο σορτς και 4 στα χέρια και πιστέψτε με δεν ήταν καθόλου πρακτικό).
    Επανέρχομαι λοιπόν στα Maurten τα οποία χρησιμοποίησα στον πρόσφατο Υμηττός epic 25km (έκανα δηλαδή αυτό που πάντα λέμε να μην κάνουμε, να μην δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο τη μέρα του αγώνα). Μου πήρε λίγο πάνω από 3 ώρες για να ολοκληρώσω τη διαδρομή και χρησιμοποίησα 1 τζελάκι πριν την εκκίνηση (25γρ. υδατάνθρακα σε συσκευασία των 40γρ.), κατανάλωσα σταδιακά μέχρι το μισό του αγώνα ένα μίγμα Hydrogel Drink Mix Pro 320 διαλυμένο σε 500γρ. νερό που δίνει 80γρ. υδατάνθρακα και κάποια στιγμή πήρα και ένα δεύτερο τζελάκι και τέλος. Ένα τρίτο που είχα μαζί μου δεν μου χρειάστηκε. Από ενέργεια ήμουν πολύ καλά αλλά όλο αυτό το σημείωμα το γράφω για να τονίσω το πόσο εύκολα καταναλώνεται, πόσο ουδέτερο είναι στη γεύση και πόσο καλά αντιδρά το στομάχι. Καθόλου φουσκώματα, καμιά δυσφορία. Επιπλέον πλεονέκτημα, το σημαντικότερο για μένα, ότι δεν χρειάζεται νερό για να δουλέψει. Νερό μπορείς να πιεις μέσα στον αγώνα όποτε θέλεις και όχι ντε και καλά την ώρα που τρως το τζελ. Το να πιω 300γρ. νερό κάθε φορά που παίρνω ένα GU για μένα προσωπικά είναι αυτοκτονία για το στομάχι μου.
    Η τιμή του είναι απογοητευτική (αγόρασα 3 τζελ + 2 drink mix και πλήρωσα €18,5!!!) αλλά όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα παραδοσιακά τζελ αξίζει να τα δοκιμάσει έστω για μια φορά. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Hadabis
    Συμμετέχων

@albertosalazar Δοκιμάσα και εγώ διάφορα άλλα είναι με διαφορά τα καλύτερα για εμένα. Ουδέτερη γεύση ελάχιστο νερό για να κατέβει, μόνο κακο το κόστος όντως αλλά εντάξει τα χρησιμοποιείς μόνο σε αγώνα μία στο τόσο. Τη σκόνη πάλι δεν ξέρω αν θα την παλεύα να την πίνω κατά τη διάρκεια του αγώνα πιστεύω θα είχα την αίσθηση ότι δεν ξεδιψαω.
    Τα gu δύο φορές τα έχω πάρει για δοκιμή σε προπονηση και από το πρώτο κιόλας με ενόχλησαν στο στομάχι.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 10 μήνες πριν από Echetlos.
    Echetlos
    Συντονιστής

To Drink Mix κατά την διάρκεια του αγώνα, αφορά ποδηλάτες, όπου θα έχουν το μπουκάλι στην βάση, ή elite δρομείς που θα έχουν το ρόφημά τους στους σταθμούς. Ο ερασιτέχνης δρομέας δεν μπορεί φυσικά να κουβαλάει το μπουκάλι μαζί του. Οπότε, όλους εμάς μας αφορά ως μέρος της υδατανθράκωσης πριν τον αγώνα.

thesalos
    Συμμετέχων

παιδια το εχει δοκιμασει κανενας με νερο μεγαλυτερο απο 40 ασβεστιο να μας πει τι γινεται.

σε ουλτρα αγωνες ολο κ κανα ντροπ μπαγκ μπορεις να αφησεις με το νερο κ την σκονη για να το βρεις,ασε που αρκετοι κουυβαλανε κ κατι για να το αναμιξουν.το εχω βαλει σε φλασκι των 500.σιγορα υπαρχει θεμα με την μεταφορα .

εχω παρει με την μια το 320 να δω πως θα ειναι το στομαχι,και πραγματι δεν ειχα καμια ενοχληση.
    παγουρακι μπορω να κουβαλαω ,το νερο που θα βρω ειναι το θεμα

Echetlos
    Συντονιστής

@thesalos Με νερό βρύσης που το έχω πάρει, είναι λίγο πιο βαρύ, πιο “γεμάτο” σαν μίγμα.
    Ας πούμε ότι τρέχοντας, νομίζω πως δεν θα μπορούσα να πιω π.χ. 100ml με τη μία.

big-blue
    Συμμετέχων

Πολύ χρήσιμο ποστ. Το σώζω για όταν το χρησιμοποιήσω σοβαρά. Την ερχόμενη Κυριακή θα είναι τουριστικός μαραθώνιος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 21 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.