- Αυτό το θέμα έχει 15 απαντήσεις, 5 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 10 μήνες πριν από τον χρήστη
Nestoras Katsios.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
3 Μαΐου 2016 στις 21:10 #6483
Orcatattoo
ΣυμμετέχωνΔεν βλέπω κινητικότητα στο forum και ανησυχώ..
Για πείτε.. ποιοι θα είμαστε εκεί? Σε ποια απόσταση? Στόχος?
Εγώ για πρώτη φορά θα δοκιμάσω στο endurance, θα είναι μάλιστα γενικώς η πρώτη απόπειρα σε κάτι παραπάνω από sprint. Στόχο έχω θέσει φυσικά τον τερματισμό, αλλά ας μη γελιόμαστε, όπως και όλους πιστεύω, θέλω να το συνδυάσω με έναν αξιοπρεπή χρόνο.
Πιστεύω οτι θα είμαι κάπου ανάμεσα στο 3:25:00 με 3:30:00.
Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το κολύμπι μάλλον, που δεν είναι και το καλύτερο μου καθώς στα άλλα δύο είμαι μάλλον σταθερός. Σταθερά μέτριος για την ακρίβεια.Για πείτε και οι υπόλοιποι.
ΥΓ: Και καμία συμβουλή από τους εμπειρότερους και μη.. δεν θα την αρνιόμουν!3 Μαΐου 2016 στις 21:21 #6484chamav
ΣυντονιστήςΦέτος θα συμμετέχω σε σκυταλοδρομία, έχω αναλάβει το τρέξιμο. Συμβουλή; προσεκτικό pacing στο ποδήλατο, που είναι και δύσκολο στις Σπέτσες.
3 Μαΐου 2016 στις 21:44 #6486Orcatattoo
ΣυμμετέχωνΠέρσι ή πρόπερσι ήσουν όμως, σωστά? Κι αν θυμάμαι και καλά, είχες πάει και πολύ καλά!
Για το ποδήλατο συμφωνώ, θέλει πολύ προσοχή. Έχω σκοπό να μην το πιέσω ιδιαίτερα, ώστε να βγω σωστά στο τρέξιμο. Αν ήταν σκέτο 50άρι, θα μπορούσα να είμαι στο 1:50 (more or less), τώρα θα (προσπαθήσω να) το φέρω στο 1:55!
Thanx3 Μαΐου 2016 στις 21:53 #6487chamav
ΣυντονιστήςΉμουν και τις τρεις προηγούμενες χρονιές στο sprint. Φέτος για βόλτα. Επειδή η ποδηλασία είναι το χειρότερό μου, το 1:50 μου ακούγεται πράγματι δύσκολο, τουλάχιστον για μένα! Πέρσι είχα κάνει τη μία στροφή 54:04.
4 Μαΐου 2016 στις 13:58 #6499Nestoras Katsios
Συμμετέχωνέχω τρέξει δύο φορές το endurance, αλλά φέτος θα το χάσω λόγω half ironman στην Κατερίνη την ίδια μέρα (άλλο θέμα για συζήτηση αυτό). Το κλειδί είναι φυσικά το ποδήλατο, που καταλαμβάνει συνολικά ~60% του συνολικού αγωνιστικού χρόνου, και απαιτεί εξοικείωση με την ποδηλασία δρόμου και έχει απαιτήσεις σε σχέση με αγώνα ΤΤ. Αν έχεις κούρσα να τη χρησιμοποιήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη (αερόμπαρες θα καταφέρεις να πιάσεις για 500μέτα σε όλο τον αγώνα), αφού έχει συνεχείς εναλλαγές κλίσης, τερέν, στροφές. Μην πας τη λογική των flat αγώνων των σταθερών παλμών, αφού είναι αυτονόητο πως θα έχεις μεγάλη διακύμανση, πίεσε στις ανηφόρες σχετικά και ρόλαρε για να πάρεις ανάσες στις κατηφόρες σε σκυφτή-αεροδυναμική θέση. Κράτα λίγο χαμηλότερα έναταση στην πρώτη στροφή, να φύγει το άγχος, και ανέβασε, αν έχεις δύναμη στη δεύτερη. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 2 παγούρια νερό πάνω στο ποδήλατο, και 2-3 τζελάκια.Αν θες ένα μπούσουλα για το τί χρόνο να περιμένεις, εξαρτάται και από το πού έχεις έφεση (π.χ. ανηφορίστας ή χρονομετρίστας). Σε εμένα που διανύω αντίστοιχη απόσταση σε φλατ με 36-37χμ μέση, στις σπέτσες το 50άρι βγήκε σε 30,8 μέση (48΄η πρώτη και 49΄η δεύτερη στροφή. Οπότε μπορείς πολύυυυ θεωρήτικα να πεις πως θα περιμένεις 6-8’χμ/ώρα χαμηλότερη μέση ανάλογα την έφεσή σου. Το τρέξιμο είναι 9,2χμ και έχει δύο ανεβοκατεβάσματα σε σκαλιά ανάμεσα στις καφετέριες και 2 ανηφορίτσες στο φάρο του παλιού λιμανιού (2 laps των 4,6χμ). Γενικά είναι υπέροχη εμεπιρία τόσο το ποδήλατο στην πανέμορφη διαδρομή, όσο και ο τερματισμός ανάμεσα στο πλήθος έξω από το ποσειδώνιο.
4 Μαΐου 2016 στις 19:56 #6514Orcatattoo
ΣυμμετέχωνΚαταρχήν ευχαριστώ για τη συμβουλή Νέστορα, καλή επιτυχία στο Almira!
Έχω τρέξει τις 2 προηγούμενες χρονιές στο sprint (το 2014 μάλιστα ήταν το πρώτο μου τρίαθλο γενικά και μάλιστα με trekking ποδήλατο). Τις διαδρομές τις ξέρω, τις έχω διαβάσει κιόλας αρκετά καλά (είναι κάτι που το κάνω σε κάθε αγώνα, ώστε να ξέρω τι περιμένω).
Πέρσι το ποδηλατικό σκέλος μου βγήκε στα 56′, με την ιδιομορφία ότι ήταν ο πρώτος αγώνας μου με κούρσα και ήμουν πολύ “χεσμένος” ειδικά στα κατηφορικά κομμάτια (είχα μάθει στο δισκόφρενο και στις κατηφόρες με πέρασαν ΟΛΟΙ). Φέτος έχω χιλιόμετρα αρκετά, έχω μάθει το ποδήλατο πλέον, και μπορώ σε ένα σχετικά φλατ 50αρι να πάω με 32-33 χλμ/ώρα μέση. Οπότε, με βάση και τους δικούς σου υπολογισμούς, νομίζω το 1:55 σύνολο μάλλον θα είναι ένας προσιτός στόχος.
Ο λόγος που τον έχω θέσει τόσο ψηλά ωστόσο, είναι γιατί δεν ξέρω πως θα μου πάει το κολύμπι. Αν και έχεις δίκιο οτι το ποδήλατο είναι αυτό που κρίνει την επίδοση όντας το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, στην περίπτωση μου νομίζω οτι όλα θα εξαρτηθούν από το κολύμπι.
Αν βγω από τη θάλασσα “ωραίος”, εκεί γύρω στο μισάωρο, όλα θα πάνε κομπλέ. Αν ταλαιπωρηθώ με χρόνο πάνω από 33-34′, θα κλάψουν μανούλες. Πέρσι στο sprint με δανεική στολή (που μόλις φέτος κατάλαβα οτι ήταν 2 νούμερα μικρότερη), βγήκα σαν τη βρεγμένη γάτα! Φέτος με τη δική μου στολή… ελπίζω να μην έχει φουρτούνα.4 Μαΐου 2016 στις 23:04 #6521Nestoras Katsios
Συμμετέχωντο κολύμπι είναι και αστάθμητος παράγοντας για 2 λόγους, πρώτον δεν ξέρεις πόσο κυμματισμό θα βρείς, και δεύτερον η απόσταση “παίζει” αφού λίγο να παρασυρθούν οι σημαδούρες από τον αέρα η απόσταση μπορεί να αλλάξει αρκετά (το 2014 στο endurance παλεύαμε για 1,800-1.900μ!) Από τη στιγμή πάντως που πέρσι έκανες το γύρο σε 56′ ίσως ο στόχος του 1,55′ να είναι όντω μετριοπαθής, από τη στιγμή που είσαι πολύ εμπειρότερος στο ποδήλατο. Αν και πλέον δεν υπάρχει πολύς χρόνος, θα βοηθούσε να κάνεις προπόνηση σε ανηφοροκατηφόρες, αφού εκτός από το προφανές ότι η ανηφόρα θέλει δύναμη και λίγα κατα το δυνατόν κιλά, προπόνηση θέλει και η κατηφορα για να αποκτήσεις έλεγχο και “θράσος” που σου έλειπε και έβλεπες να σε προσπερνούν. Να μάθεις να παίρνεις τις κατάλληλες “γραμμές” στην κατάβαση που θα χρειαστούν το κατά δυνατόν λιγότερο φρεναρισμα. όπως καινα έχει θα πας καλύτερα από πέρσι λογικά και σε μέση ταχύτητα (και ας έχεις διπλάσια απόσταση) και απόλαυσέ το.Ζηλεύω μιας και είναι από τους αγαπημένους μου αγώνες (λόγω των υψομετρικών) αλλά δυστυχώς μας έβαλαν να “διαλέξουμε”. Καλό αγώνα και θα τα πούμε και μετά τον αγώνα
16 Μαΐου 2016 στις 15:36 #7194SimpleTruth
ΣυμμετέχωνΓεια σας και από μένα Τριαθλητές.
Χτες όμορφη εμπειρία στις μαγευτικές Σπέτσες. Έκανα Sprint και θάλασσα φέτος μας έκανε τη χάρη και στο κολύμπι δεν είχε ιδιαίτερο κύμα/ρεύματα και κατάφερα να κάνω 26′ που για εμένα είναι επιτυχία. Το αποτέλεσμα 2,04’με ικανοποίησε πολύ αλλά του χρόνου θα πάω με κουρσάκι γιατί αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και κανένα κιλό παρακάτω μάλλον δε θα έβλαπτε…
16 Μαΐου 2016 στις 15:46 #7198Nikos Gal
ΣυμμετέχωνΟ πρωτος μου αγωνας με κουρσα ηταν μερα με τη νυχτα σε σχεση με mtb. Επισης καθε γραμμαριο λιγοτερο θσ βοηθουσε σιγουρα στις ανηφορες των σπετσων. Καλες προπονησεις λοιπον
16 Μαΐου 2016 στις 17:44 #7200chamav
Συντονιστής@kostasvlachodimitropoulos πολλοί ξεκινήσαμε με αρκετά κιλά παραπάνω, αλλά με όλες αυτές τις ασχολίες τα χάσαμε γρήγορα!
17 Μαΐου 2016 στις 19:33 #7274Orcatattoo
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα στο παρεάκι από μένα..
Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω για το Spetsathlon 2016. Θα τα χωρίσω σε κατηγορίες και βλέπουμε:
Α) Ταξιδιωτικά: Οι Σπέτσες έτσι κι αλλιώς, είναι ένα πολύ ωραίο νησί, αρκετά κοσμοπολίτικο, φθηνό δεν το λες, χωρίς ιδιαίτερες υποδομές τουριστικές αλλά φιλόξενο. Τα τελευταία χρόνια δε, οι κάτοικοι και το νησί έχουν μάθει να ζουν με τον αθλητικό τουρισμό λόγω Spetses Mini Marathon (κυρίως) και Spetsathlon, δύο διοργανώσεις που έχουν καθιερωθεί τόσο σε συνειδήσεις, όσο και σε καλεντάρια. Στη φετινή διοργάνωση του Spetsathlon, ένιωθες οτι το νησί ωστόσο δεν είχε τόσο έντονο “αθλητικό” παλμό και αυτό σίγουρα οφείλεται στο γεγονός οτι την ίδια μέρα “έτρεχε” και το Almiraman στην Κατερίνη που μάζεψε πολλούς καλούς αθλητές (που θα βρίσκονταν στις Σπέτσες υπό άλλες συνθήκες) αλλά και λόγω της “glamour-ιάς” του νησιού και της διοργάνωσης που κάνει όλο και περισσότερο άσχετο κόσμο να έρχεται προς το τρίαθλο. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι αυτός που θα κρίνει ποιος είναι ικανός και ποιος όχι! Απλά σε πολλές περιπτώσεις έβλεπες κόσμο που ήταν εκεί για το θεαθήναι και όχι για τον αγώνα. Anyway..
B) Οργανωτικά: Το spetsathlon είναι μια ακριβή διοργάνωση για τον συμμετέχοντα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων (αν είσαι proactive) θα πληρώσεις ένα σαραντάρι για συμμετοχή, ένα σαραντάρι ανά διανυκτέρευση, κανένα 50άρι minimum βενζίνη και διόδια πήγαιν-έλα, με λίγα λόγια με λιγότερο από 200 ευρώ δεν γλυτώνεις. Είναι μια διοργάνωση που έχει δύσκολες διαδρομές (και η κολυμβητική λόγω ρευμάτων αλλά κυρίως η ποδηλατική λόγω υψομετρικών). Είναι μια διοργάνωση που “αυτοδιαφημίζεται” ως η μεγαλύτερη της Ελλάδας αλλά δεν είναι.
Δεν έχω τρελή εμπειρία στον αθλητικό τουρισμό και δη στο τρίαθλο αλλά χθεσινό δε με λες κιόλας. Στο 2016 είναι σχεδόν αστείο να σου δίνουν παραμάνες για το νούμερο, είναι τουλάχιστον υποτιμητικό να μην παίζει ούτε μπανάνα στους τερματισμούς, μετά από 4 διοργανώσεις είδαμε τεχνικό μπλουζάκι στο starter pack (με στάμπα κινητής τηλεφωνίας) αλλά και το κυριότερο.. Για περίπου 5 χιλιόμετρα ανά γύρο (2,5 από την εκκίνηση και περίπου δύομιση πριν τον τερματισμό) το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο! Οτι λυπήθηκα το ποδήλατο μου δεν το συζητώ.. τα χέρια μου όμως ακόμα πονάνε από το ταρακούνημα, την δε επίδοση την αφήνω τελευταία γιατί έχει λιγότερη σημασία συγκριτικά με την ασφάλεια αθλητή και εξοπλισμού. Λίγη άσφαλτο ρε παιδιά.. κρίμα είναι! Μαζεύετε τόσες χιλιάδες κόσμου σε δυο διοργανώσεις, μια συνεννόηση με το δήμο για να ασφαλτοστρωθούν τα κομμάτια πριν και μετά τη Ντάπια.. δεν θα έβλαπτε.
Γ) Αγωνιστικά: Τσαλακώθηκα, χαλάστηκα, στεναχωρήθηκα και υπόσχομαι οτι θα βάλω μυαλό και δεν θα ξανακάνω υπερφίαλες δηλώσεις.. Συγνώμη! Τελικός απολογισμός 3:37:κάτι, 7 λεπτά πάνω από το minimum του στόχου. Κολύμπι 30 λεπτά (σχετικά άνετα) τα κάτι λιγότερο από 1500 μέτρα σε μια ήρεμη θάλασσα, ψυχολογία στο ζενίθ. Ανεβαίνω στο ποδήλατο και προσπαθώ να βρω το ρυθμό που έχω σχεδιάσει. Την προηγούμενη μέρα έκανα μια σχετικά χαλαρή βόλτα σε 56′ το γύρο κι έβαλα σημάδια. Ο πρώτος γύρος αν και μοναχικός, πάει βάση προγράμματος στα 57 λεπτά, αρχίζω και νιώθω όμως οτι κάτι δεν πάει καλά. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο γύρο περνάω και το δύσκολο κομμάτι (τη δεύτερη και τελευταία ανηφόρα) περίπου εντός σχεδίου, με μια απόκλιση του ενάμιση λεπτού. Από εκεί και πέρα, πιστεύω οτι έχω τερματίσει και χαλαρώνω. Χωρίς να καταλάβω πως, βρίσκομαι στο Τ2 με 5 λεπτά εκτός χρόνου!!! Αλήθεια, δεν ξέρω πως έγινε! Είχαμε κόντρα αέρα στα τελευταία 7.5 χλμ αλλά δεν ξέρω πως έγινε και έχασα τόσο χρόνο! Φτάνω στο Τ2 με τα πολλά, ξεκουμπώνω το ποδήλατο και μέχρι να φτάσω στα πράγματα μου νιώθω τις πρώτες κράμπες. Στα πρώτα σκαλιά, οι κράμπες γίνονται έντονες. Ξέροντας οτι θα πρέπει να πιεστώ για να κατέβω το 3:30:00 προσπαθώ να βρω πατήματα αλλά π****ια μάντολες. Παίρνω το τελευταίο τζελάκι, περπατωτρέχω, με περνάει κόσμος και κοσμάκης. Βλέπω τον κολλητό μου να έρχεται ανάποδα και να μου λέει οτι έχει κλατάρει, η ψυχολογία πέφτει ακόμα περισσότερο. Παίρνω και το τελευταίο saltstick, ρίχνω μπόλικο νερό στο κεφάλι, το περπάτημα καλά κρατεί. Ευτυχώς το saltstick άρχισε να ενεργεί λίγο αργότερα, βρίσκω ένα σχετικό ρυθμό (τουλάχιστον τρέχω) και κατάφερα να τερματίσω όρθιος. Χαρούμενος όχι, αλλά όρθιος!
Δ) Απολογισμός: Σήμερα, νιώθω φυσικά χαρούμενος που το τερμάτισα. Άλλωστε, ήταν το πρώτο μου τρίαθλο μεγαλύτερο από sprint απόσταση. Τηρουμένων των αναλογιών, η επίδοση μου δεν είναι κακή, αν και επί μέρους τα κομμάτια δεν ήταν καλά. Το τρέξιμο πχ ήταν άθλιο. Το ποδήλατο πολύ χειρότερα από όσο μπορούσα. Το κολύμπι που το φοβόμουν και παρόλο που το κολυμβητήριο δεν λειτούργησε λόγω τεχνικών προβλημάτων την τελευταία εβδομάδα, πήγε πολύ καλά! Συνολικά όμως τι πήγε λάθος? Μετά από 2 μέρες λοιπόν, με καθαρό μυαλό έχω φτάσει σε 2-3 συμπεράσματα. Πρώτον: Κακή υδροδοσία. Καλά μου τα έλεγε ο Νέστορας.. 2 μπουκάλια πάνω στο ποδήλατο. Δεν μου είπε να πίνω όμως! Χαχαχα! Ναι, ήπια ελάχιστο νερό. Έκανα αυτά που κοροϊδεύω. Παραμυθιάστηκα οτι είμαι καλά και ως γνωστόν, όταν διψάσεις πάνω στον αγώνα..είναι αργά! Δεύτερον: Πάνω στο ποδήλατο είχα δέσει με ταινία 2 τζελ και 3 saltsticks. Με τα τζελ ήμουν ΟΚ αν και πιστεύω οτι τα πήρα αργά (ένα στην αρχή κάθε γύρου). Ξεκουμπώνοντας το πρώτο saltstick όμως, μετακινήθηκαν τα άλλα και κάπου στην πορεία μου έπεσαν. Νομίζω οτι μου στοίχισε αν και εκείνη την ώρα είπα “δε γ****ται”. Τρίτον: Ποδηλατικός γύρος. Με “χρέωσε”? Έβγαλα τα πρώτα 17 σε 38 και μετά πετάλι μόνο όπου ήταν απαραίτητο. Μήπως δεν έπρεπε να το κάνω καθόλου? Τροφή για σκέψη μέχρι του χρόνου!
Κλείνοντας: Ο τερματισμός με χαροποιεί, η επίδοση όχι. Αφήνει όμως ανοικτούς λογαριασμούς για του χρόνου. Because after all.. you can take something out of nothing and make it everything!
Καλό απόγευμα!17 Μαΐου 2016 στις 20:16 #7280chamav
Συντονιστής@dimitriskopanas δεν είναι εύκολη η απόσταση καθόλου. Το ποδήλατο είναι πολύ δύσκολο. Μόνο η σκέψη να κάνω τον συγκεκριμένο γύρο 2 φορές με απέτρεπε και έκανα πάντα το σπριντ. Το τερμάτισες μια χαρά και αυτό έχει σημασία. Νομίζω ότι σε είδα στο παλιό λιμάνι (φόραγες μια orca στολή), φαινόσουν κουρασμένος, αλλά έτρεχες!
Συγχαρητήρια και πάμε για τα επόμενα.
Μα είναι δυνατόν να μην πίνεις νερό; 😰
17 Μαΐου 2016 στις 20:25 #7281Nikos Gal
Συμμετέχωνμπραβο φιλε! συγχαρητηρια! και η ανταποκριση σου πολυ καλη! για τις δυσκολιες που συναντησες μην προβληματιζεσαι και μην το βαζεις κατω. Με προπονηση-προπονηση-προπονηση δεν θα ξανασυναντησεις ευκολα προβληματα σε τετοιο βαθμο.
Οσο για τη διοργανωση, δεν εχει τυχει να κανω το σπετσαθλο αλλα μπορω να εκφερω γνωμη απο το mini marathon που μετειχα δις. Συμφωνω με την αποψη σου περι γκλαμουρ. Εχω την αισθηση οτι οι διοργανωτες κοιτανε περισσοτερο την προβολη για να τραβηξουν θεατες παρα να ικανοποιησουν τους ιδιους τους αθλητες, που ειναι αλλωστε το κεντρο των αγωνων. Μακαρι στο μελλον να εστιασουν περισσοτερο εκει, γτ η ομορφια των διαδρομων του νησιου δεν ειναι αρκετη απο μονη της.17 Μαΐου 2016 στις 21:08 #7285Orcatattoo
ΣυμμετέχωνΝαι Chamav, και στα 2.
Φορούσα ένα Orca κορμάκι και Orca καπέλο και αν δεν με είδες στη δεύτερη στροφή όπου σε γενικές γραμμές κάπως έτρεχα, τότε θα ήσουν από τους τυχερούς γιατί στην πρώτη στροφή ψιλουπέφερα.
Και επίσης ναι, δεν ήπια νερό!! Δεν το έχω ξανακάνει και πραγματικά απορώ κι εγώ! Αν σου πω οτι σε 50 χλμ πρέπει να ήπια πάνω κάτω 500ml υγρών, χωρίς υπερβολή. Σκέψου οτι και τα 2 GU Gels τα ήπια σχεδόν στεγνά! (Μα πόσο μ****ας είμαι τώρα που το σκέφτομαι??)
@Nikos Gal: Προπόνηση είχα. Είχα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα της Garmin για Olympic απόσταση την οποία έτσι κι αλλιώς την επέκτεινα στα long bikes με την παρέα. Δεν ξέρω αν ήταν αρκετό, σίγουρα δεν ήμουν απροπόνητος! Αυτό που δεν ήμουν σίγουρα ήταν καλά διαβασμένος και ταπεινός.17 Μαΐου 2016 στις 21:19 #7286Orcatattoo
ΣυμμετέχωνΑυτό που ωστόσο δεν σχολιάσαμε είναι οι εκπληκτικές επιδόσεις του Χρόνη και του Σουβατζόγλου!
Όσοι είδαν τον Χρόνη να βγαίνει από το νερό, έπαθαν πλάκα. γήκα από το κολύμπι και ετοιμάζομαι για το ποδήλατο και Θυμάμαι να ακούω την wannabe Ρούλα Κορομηλά να λέει από το μικρόφωνο “ο Τζέημς Χρόνης είναι 6 χλμ από τον τερματισμό του ποδηλάτου” και χάζεψα!
Όσο για την επίδοση του Σουβατζόγλου.. όταν κατεβάζεις 5 λεπτά το ρεκόρ του Κρομμύδα.. δεν έχεις παρά να εντυπωσιαστείς! Απίστευτο!! -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.