- Αυτό το θέμα έχει 12 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη
Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
16 Μαΐου 2021 στις 10:54 #122980
geomaz
ΣυμμετέχωνΘα ηθελα να ρωτησω, εαν καποιος εχει ψαξει και εχει συγκρινει το κατα ποσο οι μετρησεις των ρολογιων ως προς την VO2max, αντιστοιχουν στις αντιστοιχες μετρησεις των εργομετρησεων.
Μου κανει εντυπωση, οτι ειχα το garmin 935 και τωρα εχω το coros pace 2 και μου δινουν την ιδια ακριβως τιμη (57 αυτην την περιοδο).
Το εντυπωσιακο ειναι οτι επισης εχει και το stryd μεθοδο-δοκιμασια,με βαση την οποια υπολογιζει την VO2MAX.
Μου εκανε αισθηση οτι συμφωνει με τις προηγουμενες μετρησεις των αλλων δυο ρολογιων.
Εχει κανεις αποψη επι τουτου;16 Μαΐου 2021 στις 12:47 #122982noobas04
Συμμετέχων2017 ειχα garimin 735gt Μου ειχε βγαλει μεχρι και 61 Vo2Max.κανω εργομετρηση ειχα 52…
2020 Garmin 5s μου ειχε βγαλει 58,κανω εργομετρηση 58.4
και τα δυο χωρις ζωνες HRM
νομιζω η εγκυροτητα ειναι θεμα ρολογιου και ιδανικα και ζωνηs HRM16 Μαΐου 2021 στις 15:38 #122983geomaz
ΣυμμετέχωνΣημαντικη λεπτομερια η αναφορα σου στους καρδιακους παλμους φιλε noobas.
Παντα στις προπονησεις μου,ακομα και στα recovery,χρησιμοποιω ζωνη (μια και θελω να παρακολουθω το ευρος στο οποιο κινουμαι).
Απο τον καρπο,εχω παρατηρησει σημαντικες διακυμανσεις, πχ να κανω αποκαταστατικο και το coros να μου δειχνει 155…16 Μαΐου 2021 στις 18:28 #122985aRiSTiDiS
Συμμετέχων@geomaz σε εμένα το ρολόι (935) δίνει +4 περίπου μονάδες παραπάνω. Το έχω συγκρίνει διαχρονικά με εργομετρικά που έκανα. Στο τελευταίο (τέλος 2019) το ρολόι έδειχνέ 65 και το εργομετρικό έβγαλε 61.2 (το 2018 62-58, το 2017 58-53.8 κοκ). Τώρα το ρολόι βγάζει 67, άρα ελπίζω να έχει ανέβει και το πραγματικό. Εκεί που ειναι απόλαυση όμως είναι το “Race Prediction Times”. Όποτε θέλω να γελάσω το βάζω να δώ προβλέψεις
Και εγώ έτρεχα με Garmin ζώνη για αρκετά χρονια σε καθημερινή βάση. Καθε 1-2 χρόνια χάλαγε και έπερνα καινουργια. Τον τελευταίο καιρό δεν της έδινα σημασία, είχα βγάλει και την ένδειξη από την βασική οθόνη του ρολογιού και έβλεπα το HR εκ των υστέρων από το connect, αν τύχαινε. Εδώ και 1 μήνα περίπου ξαναχάλασε και δεν έχω πάρει καινούργια (ίσως ειναι και εντός εγγύησης). Δεν μου έχει λείψει καθόλου και είμαι και πιο άνετος στο στήθος. Αν ξαναπάρω θα την έχω μόνο σε αγώνες (για στατιστικούς λόγους) άντε και σε διαλειμματικά και Tempo.
16 Μαΐου 2021 στις 18:55 #122986tazi
Συντονιστής@aristidis. Μια απο τα ιδια και απο εμενα. Τα predicred race times ειναι βεβαια για γελια. Αριστειδη τα ιδια νουμερα βγαζουμε, παμε να τραβηχτουμε για sub 230😅
16 Μαΐου 2021 στις 19:11 #122987aRiSTiDiS
Συμμετέχων@tazi ναι ναι!! πάμε να χτυπήσουμε βάθρο στο πανελλήνιο! χαχαχα
Σου φτιάχνει τη μέρα το Prediction Time της Gamin!16 Μαΐου 2021 στις 20:08 #122989Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΕμένα πρόσφατα μου έβγαλε προτεινόμενη προπόνηση στο 6:55…
16 Μαΐου 2021 στις 20:48 #122990Ανώνυμος
ΑνενεργόςΠροσωπική εκτίμηση, αν θέλεις να έχεις καλά αποτέλεσματα στις μετρήσεις σου, τότε μπορες να πάρεις οπτικο παλμογράφο. Διάβασε αντίστοιχο θέμα για παλμογράφο στο forum.
Από εκεί και πέρα τις μετρήσεις που θα βγάλει το εργαστήριο, δεν νομίζω πως θα στις βγάλει το εκάστοτε ρολόι.
17 Μαΐου 2021 στις 07:39 #122991geomaz
ΣυμμετέχωνΕυχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.
Παντως εντυπωσιακο το γεγονος, οτι συμφωνουν μεταξυ τους 3 διαφορετικες συσκευες.
Εστω και εαν αποδειχτει σε εργομετρηση οτι απεχουν 3-4 μοναδες,το οποιο βεβαια ειναι τεραστια διαφορα αποκλισης απο την πραγματικη.17 Μαΐου 2021 στις 23:28 #123002Aris 910XT
ΣυμμετέχωνΣτην περίπτωση μου το Garmin 945 που χρησιμοποιώ έχει ακρίβεια δευτερολέπτου (κυριολεκτικά-όχι καθ υπερβολή) στο race predicted times. Αυτό για να επιτευχτεί προϋποθέτει να φοράς το ρολόι όλη μέρα και με ζώνη HRM-run καθώς και:
• απόλυτη ακρίβεια στον ορισμό του σωματικού βάρος,
• μέγιστης καρδιακής συχνότητας
• καρδιακού ρυθμού σε ανάπαυση
• να κάνεις το FTP test
Υ.Γ. στο VO2 max το ρολόι μου δείχνει +1 από το εργόμετρο18 Μαΐου 2021 στις 03:17 #123007aRiSTiDiS
Συμμετέχων@aris910xt
Κάνω την εξής υπόθεση:
Το Predicted Time βασίζεται στο VO2max που βρίσκει.
Ακόμα όμως και με το σωστό Vo2max (που για να βγεί θέλει τις προϋποθέσεις που γράφεις μεταξύ άλλων) είναι δύσκολο οι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ αθλητές να “πίασουν” τους προβλεπόμενους χρόνους του πραγματικού Vo2max τους (ανεξαρτήτως ρολογιού προφανώς αφού πλέον μιλάμε για το πραγματικό Vo2max εργομέτρησης).
Διότι η πρόβλεψη βασίζεται στην βέλτιση προπόνηση (άρα πλήρη ανάπτυξη) όλων των δρομικών παραμέτρων (άρα και αποστάσεων) για αυτό το Vo2Max (κάτι αντίστοιχο με τους πίνακες Vdot).
Άρα: Αν εσύ έχεις καταφέρει να είσαι σε ακρίβεια δευτερολέπτου στο Vo2Max που σου αντιστοιχεί σε όλες τις αποστάσεις (και για την ακρίβεια στο Vo2Max+1 αφου πιάνεις τους χρόνους του επόμενου Vo2Max!) είσαι αξιέπαινος, γιατί δέν υστερείς σε καμία δρομική παράμετρο!
ΥΓ. Προσωπικά κάνω όλα όσα προτείνεις, και μου βγάζει +4 μονάδες. Μάλιστα δεν έχω ενημερώσει το βάρος (τώρα είμαι 65 και έχω αφημένο το 70 πριν κάτι χρόνια). Αν το ενημερώσω θα βγάλει ακόμα πιο ψηλό, αφού είναι αντιστρόφως ανάλογο του βάρους. Και τότε στο prediction θα πέσει ακόμα μεγαλύτερο γέλιοΕμένα πρόσφατα μου έβγαλε προτεινόμενη προπόνηση στο 6:55…
6:55/mile εννοεί, μή χαλαρώνεις!!! Απο αύριο αργό συνεχόμενο στο 4:17/km χαχαχαχα
@geomaz Ακόμα και μεγάλη να είναι η απόκλιση (4 μονάδες), εφόσον είναι σταθερή και ομοιόμορφη από την πραγματική τιμή, είναι πολύ χρήσιμη ποιοτικά (όχι φυσικά ποσοτικά). Άρα παρακολουθώντας την εξέλιξή της ξέρεις που βρίσκεσαι18 Μαΐου 2021 στις 07:55 #123008geomaz
ΣυμμετέχωνΝαι Αριστειδη,αυτο κρατησα απο τα λεγομενα σου απο την πρωτη στιγμη (μια και εσυ εκανες ενα καλο συγκριτικο συσχετισμο μεταξυ ρολογιου και αρκετων εργομετρησεων,εχοντας μαλιστα την ιδια αποκλιση πανω-κατω).
Οτι εστω και ετσι δινει μια καποια ενδειξη στην αυξομοιωση της φυσικης καταστασης.Ασχετο,αλλα ηθελα να σε ρωτησω…τα δοκιμασες τα aplphafly;;;
18 Μαΐου 2021 στις 08:03 #123009Nikos Pilikas
Συντονιστής@aristidi Χαχαχα… Ε πες το ντε και πήγα και γράφτηκα στο δυναμικό βάδην για την κλασική!
6:55/mile εννοεί, μή χαλαρώνεις!!! Απο αύριο αργό συνεχόμενο στο 4:17/km χαχαχαχα
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.