Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Μαραθώνιος/ημιμαραθώνιος Ναυπλίου

Μαραθώνιος/ημιμαραθώνιος Ναυπλίου

• Αυτό το θέμα έχει 13 απαντήσεις, 8 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 2 μήνες πριν από τον χρήστη Nikolai.
Επισκόπηση 14 δημοσιεύσεων - 1 έως 14 (από 14 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tonykyr Λογικά ναι, κάπου εκεί είσαι. Μπορεί να είχες αέρα σήμερα αλλά είναι και γκρεμός στην αρχή η διαδρομή.
    Απ’ την άλλη, θα έχεις φορμαριστεί κιόλας για τον ημί.

Δρόμος Αργολικού Κόλπου 15,5 χλμ σήμερα με κόντρα άνεμο και pace 5:08. Σε 2 εβδομάδες ημι Ναυπλίου με στόχο pace 5:15. Τι λέτε οι ειδικοί; Τον έχω το χρόνο;

naftony
    Συμμετέχων

Θα συμμετάσχει κανείς στο Ναύπλιο; Ωραία, φλατ και πιστοποιημένη από την AIMS διαδρομή. Μακάρι να μην έχει πολύ υγρασία όπως πέρυσι

Nikolai
    Συμμετέχων

Πρωτη φορα στο Ναυπλιο, εχοντας ακουσει τα καλυτερα απο φιλους δρομεις. Κατεβαινω με καλη προετοιμασια για να χαρω τον αγωνα και στοχο ενα pb γυρω στο 1:45.

big-blue
    Συμμετέχων

Εμείς του 5αριου, στο πηγάδι;;;

UnHaCkAbLe
    Συμμετέχων

Μετά από 5 συνεχόμενες χρονιές στον ημί, ώρα φέτος για τη δοκιμή στα 42. Αν και θεωρώ ότι θα είναι αρκετά βαρετός ο δεύτερος γύρος λόγω έλλειψης κόσμου, είπα να το κάνω για να δω τι ψάρια πιάνω στη φλαταδούρα … Για να δούμε …

Elda
    Συμμετέχων

Καλη επιτυχια σε οσους τρεξουν ημι, μαραθωνιο και 5αρι (big-blue!) Aπ ο,τι δειχνουν τα πραγματα ο καιρος μαλλον θα ειναι ιδανικος για τρεξιμο, 9-13 βαθμοι, 3-4 μποφορ ΒΔ και λιγα συννεφα. Εκμεταλλευτειτε tο το και γυριστε με PB!

big-blue
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ Μαρία!
    Νωρίς ακόμα για τον καιρό. Αν φυσάει κλάφτα. Καλά εγώ αν δω αέρα, το παράτησα, αν κ ότι κάνω, PB θα είναι:)
    Ψιλοβαρέθηκα τις διαλειμματικές, ειδικά μ αυτόν τον κωλόκαιρο, ειδικά με τόσο μικρό όγκο (<32Κ/βδομάδα) και με 4-5 κιλά + απ´ τον Νοέμβρη… Δεν είναι και καθόλου ωραίο να δουλεύεις συνεχώς στο 95%…
    Και σε σένα καλή τύχη, εγώ θεωρώ πως είσαι για πολύ πιο κάτω με τόση και τόσο καλή προπόνηση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Καλημερα απο εναν ”νέο δρομέα΄΄ μικρων αποστάσεων στα 5 Κm
    θα είμαι και εγω ναυπλιο με την ομαδα της novasportsrunning team,σε 5 αρι
    Αρκετοί απο εμάς θα τρέξουν και τα 21 και νομιζω 2 και τον μαραθωνιο.
    Αν ολα πάνε καλά ( καιρός διάθεση κτλ) και πιεστώ λίγο θελω να δώ χρόνο στα 32 με 33 λεπτά
    Μια χαρα θα είμαι για μένα που ξεκινησα πριν 6 μήνες με χρονο 41,06 Και δεν ειχα ξανατρεξει ποτε 5αρι

Σήμερα σε Νιάρχο τελευταία προπόνηση πριν την Κυριακή, χαλαρά ενα run διάρκειας 32 λεπτων με pace 6.5 και όση απόσταση βγει.

Την ΄΄τρελα΄΄ μας να κανουμε και να περνάμε καλά

naftony
    Συμμετέχων

Ημι Ναυπλίου σήμερα με PB 1:50:39 (3 λεπτά κάτω από το προηγούμενο ) και pace 5:14. Ωραίος αγώνας, πολλές συμμετοχές, καλός καιρός. Το adidas boston 7 πάει τρένο.

naftony
    Συμμετέχων

Με προηγούμενο ρεκόρ ημι στο 1:54, προπονήθηκα με το πρόγραμμα για ημιμαραθώνιο του Daniels για χρόνο 1:50:59. Έκανα τελικά 1:50:39 (τον έσκισα!!!). Πραγματικά πάντως ο τύπος πέφτει πολύ μέσα στους αγωνιστικούς χρόνους ανάλογα με τη VDOT των πινάκων του. Ή έχει τεράστια βάση δεδομένων από αθλητές ή μας παρακολουθεί (χεχεχε). Αυτό που με χαροποίησε περισσότερο ήταν ότι ενώ πήγαινα σε όλο τον αγώνα σχεδόν σταθερά με 5:15 όπως ήθελα ( παρόλο που το boston μου φώναζε να πάω πιο γρήγορα), στα τελευταία 3 χλμ. είχα δυνάμεις και έπιασα σχεδόν χρόνους διαλειμματικής. Παλμοί Μ.Ο. 165 (ετών 49), μέγιστοι δεν ξέρω, στο ρολόι έχω δει μέχρι και 181.

tazi
    Συντονιστής

@tonykyr Λες να ειναι τα boston που σε σπρωχνανε για πιο γρηγορα ή η προπονηση σου. Εγω νομιζω κυριως το δευτερο σε συνδυασμο με την καλη και εκ του ασφαλους διαχειριση, γι αυτο και η δυναμη στο τελος.
    Εισαι για πιο κατω, ανεβασε Vdot😉

naftony
    Συμμετέχων

@tazi φυσικά και είναι η προπόνηση. Είναι ευχάριστο να βλέπεις η προσπάθεια και το πρόγραμμα να αποδίδει. Αν όλα πάνε καλά στον επόμενο αγώνα στόχο πάμε για λίγο παρακάτω, πιστεύω 2 – 3 λεπτά είναι εφικτά

UnHaCkAbLe
    Συμμετέχων

PB κοντά στο χρόνο που περίμενα για εμένα, στο 3:46:05 και ας πούμε ότι πήρα το αίμα μου πίσω για τα λάθη που έκανα το Νοέμβρη στην Αθήνα. Ρυθμός σταθερός στο 5:14 μέχρι το 38-39, μετά έπεσα λίγο αφού αισθάνθηκα ενόχληση στον αριστερό γοφό και σε συνδυασμό με την αναμενόμενη κούραση, το ελαφρύ κόντρα αεράκι και τη μικρή ανηφόρα πριν το roundabout. Καλή διαχείριση σε νερό και φαί βοήθησαν στο τελικό αποτέλεσμα και στην κατάσταση μου μετά τον αγώνα. Με σωστότερο ταπερινγκ (και όχι το ουσιαστικά μιας εβδομάδας που έκανα) και με 3 κιλά λιγότερα (για να είμαι στα συνηθισμένα μου), μπορούσα μάλλον και για 2-5 λεπτά λιγότερο αλλά δεν πειράζει, να μου μείνει και ένας στόχος (3:40) για του χρόνου.

Πολύ λίγος κόσμος στον δεύτερο γύρο (και γενικότερα νομίζω σε όλη τη διοργάνωση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ίσως λόγω των δύο 3ημέρων που υπάρχουν εν’ όψη), όχι και τόσο όμορφο να βλέπεις τον επόμενο στα 200+ μέτρα και κρίμα για τη διοργάνωση γιατί και καλή είναι και σε πολύ όμορφο τόπο γίνεται ….

Και του χρόνου, να είμαστε καλά, να είμαστε πάλι εκεί …

Nikolai
    Συμμετέχων

Ατομικό ρεκόρ και για εμένα με 1:45:25!
    Τον χάρηκα πολύ τον αγώνα. Είχα δυνάμεις μετά την αναστροφή στο 18ο και το πάτησα όσο μπορούσα μέχρι τον τερματισμό.
    Ικανοποίηση γιατί μου βγήκε η προετοιμασία.
    Πολύ καλή και η διοργάνωση.
    Επόμενος στόχος το sub 1:45 στον Μαραθώνα.

Επισκόπηση 14 δημοσιεύσεων - 1 έως 14 (από 14 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.