hagi

 • Στην ιστοσελίδα του αγώνα σχετικά με τις προυποθέσεις συμμετοχής αναφέρει: Γίνονται αυτόματα δεκτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ που τερματίζουν στις πρώτες θέσεις των τριών ελληνικών αγώνων κατηγορίας 180+ χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα: οι δύο πρώτοι ΕΛΛΗΝΕΣ του ΟΛΥΜΠΙΟΥ δρόμου Αρχαία Νεμέα-Αρχαία Ολυμπία, ο πρώτος ΕΛΛΗΝΑΣ του ΕΥΧΙΔΕΙΟΥ ΥΠΕΡΑ…[Περισσότερα]

 • Το dropbox που το είχα ανεβάσει σαν στατική ιστοσελίδα σταμάτησε να υποστηρίζει αυτή την λειτουργία του εδώ και λίγο καιρό. Το ανέβασα ξανά εδώ: https://www.endurancescience.gr/cooper/

 • hagi σχολίασε μια ενημέρωση πριν από 5 έτη

  Συμπληρώνω:………… “Πως να παρατείνεις το αίσθημα αυτό και μετά την προπόνηση?”……….Μα φυσικά με κοινοποίηση της φωτογραφίας σου αμέσως μετά την προπόνηση στο Facebook! Στην περίπτωση που η κοινοποίηση της συνοδεύεται με 100+likes tο “runners high” μετατρέπεται αυτόματα σε “runners FBhigh” που είναι ασύγκριτα πιο “δυνατό” και…[Περισσότερα]

 • hagigiannis@gmail.com .Ευχαριστούμε για τον κόπο σου @iwannhs-vafeiadhs! Συνεχισε έτσι…..εκτός από την γνώση που μοιράζεις σύντομα θα δημιουργήσουμε mailing list από όλο το δρομικό κίνημα!!

 • Ευχαριστώ @iwannhs-vafeiadhs. Το e-mail σου είναι πολύ “ψαρωτικό”……

 • Αν δεν είναι κόπος παρακαλώ στείλτε τα και σε μένα. hagigiannis@gmail.com. Ευχαριστώ.

 • hagi σχολίασε μια ενημέρωση πριν από 5 έτη, 3 μήνες

  Ναι μου καθόταν πολύ καλά τα adistar και όλα τα adidas. Γενικά όλα τα adidas “χαλασαν” με το που αλλάξαν το υλικό στην σόλα σε αφρό (boost). Το adistar ηταν πάνω στην μετάβαση από την παλιά λαστιχένια σόλα που έγραφε για όσους θυμούνται “adiprene” και “Torsion system” στον αφρό. To adistar είχε και από τις δύο τεχνολογίες.

 • Γενικά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσεις με ένα αθλίατρο αλλά για τους δρομείς καλό είναι να γινονται 1 φορά το χρόνο οι παρακάτω.

  Για την αιμοποίηση:
  Αιματοκρίτης
  Αιμοσφαιρίνη
  Μέση κυτταρική αιμοσφαιρίνη (MCH)
  Μέση συγκέντρωση αιμοσφαιρίνης (MCHC)
  Μέσος όγκος ερυθρών (MVC)
  Σίδηρ…[Περισσότερα]

 • hagi σχολίασε μια ενημέρωση πριν από 5 έτη, 3 μήνες

  Ωραιο review. Τα έχω αγοράσει και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Βασικά τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν βρίσκω παπούτσι που να μου αρέσει. Κάτι έχει αλλάξει στα παπούτσια γενικά. Έχω την εντύπωση πως οι εταιρίες πλέον τα έχουν κάνει πολύ πιο αναλώσιμα. Tα τελευταία 4-5 χρόνια φορούσα μόνο adidas adistar. Ήταν φανταστικό παπούτσι. Το φορούσα παν…[Περισσότερα]

 • Αφού πέρασα όλη την μέρα προσπαθώντας να ανακαλύψω πως μπορώ να δημιουργήσω και να δημοσιεύσω μια εφαρμογή στο Google play τελικά τα κατάφερα!!

  Αν και πολύ απλή ίσως να φανεί χρήσιμη…
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hagi.geo

 • @Iwannhs Vafeiadhs, ευχαριστώ πολύ. Ίσως να το βελτιώσω με την πρώτη ευκαιρία.

 • Το σώμα μας χρησιμοποιεί λίπη, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες για την προμήθεια ενέργειας που είναι απαραίτητη για τις κυτταρικές λειτουργίες κατά την ηρεμία και τη μυϊκή προσπάθεια. Παρόλο που οι υδατάνθρακες διαδρ […]

 • hagi σχολίασε μια ενημέρωση πριν από 5 έτη, 8 μήνες

  Παρόλο που όλες οι έρευνες δείχνουν πως ένα πιο αργό πέρασμα στο πρώτο μισό του αγώνα είναι καλύτερο για την τελική επίδοση ο Kipchoge σε όλους τους αγώνες του συνεχίζει να κάνει το αντίθετο. Τα περάσματα π.χ για το παγκόσμιο ρεκόρ στο πρώτο και δεύτερο μισό ήταν τα εξής:

  Paula Radcliffe – 1:08:02 | 1:07:23 (2:15:25)
  Dennis Kimetto – 1:01:…[Περισσότερα]

 • hagi σχολίασε μια ενημέρωση πριν από 5 έτη, 8 μήνες

  Το ότι σε ένα πρόγραμμα προχωρημένων 5Κ υπάρχει ενα long run 19km δεν είναι λάθος. Το οτι σε ένα πρόγραμμα ημιμαραθωνίου υπαρχει ένα long run μόνο 15km δεν είναι επίσης λάθος. Κάθε πρόγραμμα και κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία.
  Παρακαλώ λάβετε υπόψιν πως το παρόν προπονητικό πρόγραμμα δεν δημιουργήθηκε ατομικά για κάποιο συγ…[Περισσότερα]

 • hagi σχολίασε μια ενημέρωση πριν από 5 έτη, 8 μήνες

  Πιστεύω πως το να αφιερώσεις μια περίοδο ακολουθώντας ένα προγραμμα 5km μετά το Μαραθώνιο είναι καλή επιλογή. Ειδικά αν το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο,με μικρό όγκο προπόνησης, την βελτίωση της ταχύτητας, της δύναμης και της νευρομυικής συναρμογής.

 • Προπονητικό πρόγραμμα 8 εβδομάδων για 5000 m και για όλα τα επίπεδα δρομέων από το Γιώργο Χατζηγιάννη (Endurance Science).

  • Στο μυαλό μου ήταν ένα ρεκόρ σε 5άρι έπειτα απ’ τον ΚΜΑ:)
   Τέτοια σκέφτεται κάποιος ανάμεσα στα κοπανήματα με ΜΡ του Ντάνιελς…
   Ευχαριστώ κόουτς

  • Πιστεύω πως το να αφιερώσεις μια περίοδο ακολουθώντας ένα προγραμμα 5km μετά το Μαραθώνιο είναι καλή επιλογή. Ειδικά αν το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο,με μικρό όγκο προπόνησης, την βελτίωση της ταχύτητας, της δύναμης και της νευρομυικής συναρμογής.

  • Τρέχω ένα πρόγραμμα της adidas με μεγαλύτερο LR 1 ώρα και 20 λεπτά γύρω στα 15 km. και βλέπω τώρα σε πρόγραμμα των 5km LR των 19km!!!!!

  • Το πρόγραμμα μου είναι για ημιμαραθώνιο!

  • Το ότι σε ένα πρόγραμμα προχωρημένων 5Κ υπάρχει ενα long run 19km δεν είναι λάθος. Το οτι σε ένα πρόγραμμα ημιμαραθωνίου υπαρχει ένα long run μόνο 15km δεν είναι επίσης λάθος. Κάθε πρόγραμμα και κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία.
   Παρακαλώ λάβετε υπόψιν πως το παρόν προπονητικό πρόγραμμα δεν δημιουργήθηκε ατομικά για κάποιο συγκεκριμένο αθλητή. Δημιουργήθηκε με το σκεπτικό να χρησιμοποιηθεί από δρομείς όλων των επιπέδων και να καλύψει ένα μεγάλο εύρος δυνατοτήτων. Οι τίτλοι των προγραμμάτων “Αρχαριος”, “Μέσος” και “Προχωρημένος” δόθηκαν με βάση το πως εγώ αντιλαμβάνομαι τους όρους αυτούς. Έτσι λοιπόν η δική μου αντίληψη για το τι εστί “αρχάριος” μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από κάποιον άλλο.

   Η παραπάνω εφαρμογή δεν ήταν εύκολή υποθεση στο να δουλέψει και να την παρουσιάσω σε “ψηφιακή μορφή” καθώς οι γνώσεις προγραμματισμού μου είναι περιορισμένες. Το δημοσίευσα μόνο για να τεστάρω κάποια πράγματα στην λειτουργία της. Αυτό που βλέπετε είναι μόνο ένα κομμάτι καθώς η τελική της μορφή (θα ολοκληρωθεί σε 12-18 μήνες) θα είναι εντελώς διαφορετική.

  • @manolis, O @chatzigiannisgeorgios εχει απολυτο δικιο, καθε προπονητης εχει και μια φιλοσοφια, απαξ και αποφασισισεις να ακολουθησεις ενα προγραμμα πρπεπει να μεινεις πιστος σε αυτο.
   Και εγω πιστευω παντως οτι ακομα και για τα πεντε χιλιομετρα ενα 19αρι ΛΡ σιγουρα θα βοηθησει, αντιθετα για ημι πιστευω οτι θα χρειαστει σιγουρα κατι ακομα μεγαλυτερο.
   Ξερω κοσμο που τωρα πια τρεχει μονο πενταρια και δεκαρια με εβδομαδιαιο ογκο που θα σας τρομαξει, απο 70 εως και 110, χωρια το crosstraining…, και δε μιλαω για αθλητες αλλα για βετερανους.Βεβαια εχουν αξιοζηλευτες επιδοσεις. Φιλος μαλιστα προσφατα αυξησε τον ογκο απο 50/60 σε 70/80 και υστερα απο ενα τριμηνο ειδε βελτιωση πανω απο λεπτο στο πενταρι, μιλαμε για 17 λεπτα και ειναι πατημενος πενηνταρης.
   Βεβαια δε θα μπορουσε ο καθε ενας αν απλα ανεβαζε τον ογκο να επιτυχει αναλογη βελτιωση. Γι αυτο και η παρακολουθηση απο προπονητη εφοσον θελουμε να βελτιωθουμε χωρις να τραυματιστουμε κανοντας εξυπνη προπονηση ειναι πολυ σημαντικη.

  • Δεν χαρακτήρισα λάθος το πρόγραμμα απλά μου έκανε εντύπωση το μεγάλο LR. Καταρχήν συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου και δεύτερον είδα ότι το πρόγραμμα θα είναι διαδραστικό. Δηλαδη θα βάζεις τους χρόνους των προπονήσεων και θα υπάρχει ανατροφοδότηση; Είναι κάτι που λείπει από τα προγράμματα που κυκλοφορούν τουλάχιστον αυτά που κοιτάω εγώ.

 • Εμπειρική εκτίμηση της φυσικής κατάστασης με βάση το τεστ Cooper.

  Μια μικρή εφαρμογή που δημιούργησα εξαιτίας του πολύ βαρύ φετινού χειμώνα. Το χιόνι με “έκλεισε” στο σπίτι και κάπου έπρεπε να βγάλω την δημιουργικότητα μου!!
  Ανοίξτε εδώ….και απολαύστε υπεύθυνα!

  Αν θέλουν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ή οποιοδήποτε άλλος μπορεί να το…[Περισσότερα]

 • Ο/η lemonidas1 και ο/η Εικόνα προφίλ του/της hagihagi είναι πλέον φίλοι πριν από 6 έτη, 5 μήνες

 • Φόρτωσε Περισσότερα