Αρχική / Επικαιρότητα / Η Adidas ετοιμάζει το δικό της sub-2 marathon project

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Η Adidas ετοιμάζει το δικό της sub-2 marathon project

Η Adidas ετοιμάζει το δικό της sub-2 marathon project

Μετά την ανακοίνωση της Nike σχετικά με το Breaking2 project , έγινε γνωστό πως κι η Adidas με την σειρά της ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία δουλεύει επάνω σε αυτό εδώ και δύο χρόνια κι έχει ήδη έτοιμο ένα πρωτότυπο του παπουτσιού που θα χρησιμοποιηθεί.

Οι Adidas έχει στο οπλοστάσιό της τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Dennis Kimetto (2:02:57), όπως και τον επίσης κορυφαίο μαραθωνοδρόμο, Wilson Kipsang. Ενώ όπως έχει διαρρεύσει, η προσπάθεια της Nike θα γίνει σε μια κλειστή διαδρομή, η οποία όμως δεν θα πληροί τις προυποθέσεις κατά IAAF, η Adidas θα κυνηγήσει τον δικό της στόχο επάνω σε αυτήν κάποιου επίσημου αγώνα.

Πώς προέκυψε όμως όλο αυτή η βιασύνη γύρω από την κατάρριψη του 2ώρου; σύμφωνα με την ανάλυση της WSJ, οι πιέσεις από την αγορά είναι έντονες. Η μετοχή της Nike έχει 18% πτώση φέτος και οι ειδικοί μιλούν ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη καινοτόμων προιόντων από την εταιρεία. Αντίστοιχα και η Adidas, έχει αντιληφθεί την ανάγκη για μια τονωτική ένεση στην αγορά των performance προιόντων. Οπότε, τι καλύτερο από ένα “τεχνολογικά προηγμένο” παπούτσι, αλλά και αντίστοιχη ένδυση, που θα κυνηγήσουν το μυθικό 2ωρο; ασχέτως του αν τελικά θα επιτευχθεί ο στόχος…

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

16 Σχόλια

 1. Αντε και πολύ αργησανε…. Money talks μου φαινεται, πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα διαφημισης.
  Εγω προτεινω να με σπονσοραρουν στο sub255 project αλλα κανεις δε μου δινει σημασια….

 2. Η τελευταά παράγραφος τα λέει όλα.

 3. Εντάξει, όλοι κερδισμένοι βγαίνουν από κάτι τέτοια.
  Εταιρείες, αθλητές, ΜΜΕ, Έχετλοι…

 4. Εγώ έχω μια απορία, ολίγον τι χαζή μεν , αλλά επι της ουσίας με προβληματίζει αρκετά
  .
  Γιατί η υποβοήθηση αθλητών μέσω ουσιών (αναβολικά πχ) θεωρείται παράνομο ενώ η υποβοήθηση μέσω ειδικού εξοπλισμού (παπούτσια με επιστροφές ενέργειας και απορρόφηση κραδασμών για βοήθεια σκελετού και μυών, ρούχα που τονώνουν ροή αίματος και συμπιέζουν τους μυς, κτλ κτλ ) είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό?

  Και οι δυο περιπτώσεις (ουσίες και εξοπλισμός) αναγκάζουν το σώμα του αθλητή να ενεργήσει διαφορετικά, να αλλάξει τις επιδόσεις του και να αποκτήσει συγκριτικό αποτέλεσμα σε σχέση με κάποιον που δεν κάνει χρήση αυτών.

 5. Καθόλου χαζή ερώτηση, αντιθέτως εύλογη.
  Αν δεν κάνω λάθος, για τα παπούτσια υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές όσον αφορά το ύψος της σόλας αλλά και την όποια “ακραία” τεχνολογία (π.χ. ελατήρια).

 6. Γι’ αυτό και υπήρξε η δήλωση της Nike στο αντίστοιχο project, ότι το ρεκόρ δε θα επισημοποιηθεί.

  Εικάστηκε ότι η διαδρομή μπορεί να μην ήταν εγκεκριμένη, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα οφείλεται στο ότι τα παπούτσια θα προσφέρουν κάποια επιπλέον επιστροφή ενέργειας.

  http://www.runresearchjunkie.com/the-running-shoe-for-the-sub-2-hr-marathon/

  https://www.google.com/patents/WO2016179265A1?cl=en

 7. Σωστά!

 8. Για μένα είναι περισσότερο ένα προϊόν ατμός (vaporware), όπου δύσκολα θα γίνει άμεσα πραγματοποιήσιμο, αλλά δεν θα ακυρωθεί και ποτέ. Σίγουρα όλος αυτός ο ντόρος που γίνεται προσφέρει την αντίστοιχη δημοσιότητα στην adidas, αλλά και στη nike.

 9. Προφανώς και είναι για το marketing και μόνο, ποιος πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος;
  Κατά την γνώμη μου, ο αθλητής που θα το καταφέρει θα πρέπει να έχει φυσιολογικά χαρακτηριστικά κατά πολύ ανώτερα από αυτά των συγκεκριμένων δρομέων.

 10. …και τελικα … αυτος που σπαει το διωρο …τρεχει ανυποδητος…!!!

 11. @spy Όχι, λέει ο Daniels…

 12. Το ίδιο υποστηρίζει κι ο Dr. Phil Maffetone:
  https://philmaffetone.com/159-and-waiting/

 13. Κι εγώ συμφωνώ με τον Daniels, αλλά αφού υπάρχει κι η άλλη άποψη καλό είναι να ακουστεί.

  Πάντως πιο ενδιαφέρουσα μοιάζει η προσέγγιση του Γιάννη Πιτσιλαδή, που έχει πιο ολιστική προσέγγιση, και φαίνεται να βοήθησε στις καλές επιδόσεις των Bekele, Zane Robertson, Joshua Cheptegei ‏και Ghirmay Ghebreslassie.

 14. @theo_karlis Συμφωνώ.
  Εάν ποτέ επιτευχθεί, προφανώς και θα γίνει μέσα από μια ταυτόχρονη βελτίωση πολλών παραμέτρων, ένα perfect tuning.
  Παλαιότερα, είχαμε αναρτήσει κι ένα σχετικό κείμενο:

 15. Πολύ σωστό το κείμενο. Αξιοποιώντας αυτές τις γνώσεις θα μπορούσε ο Kipchoge ή ο Bekele να φτάσουν στο 2:01:XX.

Αφήστε μια απάντηση