Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

Brooks Launch 3

Brooks Launch 3

Ουδέτερο πάτημα – 280γρ. – 10mm drop (27/17mm)

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, υπήρχαν δύο βασικές κατηγορίες παπουτσιών τρεξίματος, ως επί το πλείστον. Τα προπονητικά και τα αγωνιστικά (ή σχεδόν αγωνιστικά). Τα πρώτα, ήταν συνήθως βαριά μοντέλα (>320gr.) και σχεδιασμένα με γνώμονα την απορροφητικότητα και την προστασία. Τα δεύτερα, είχαν χαμηλό βάρος, λεπτές σόλες και απευθύνοντο κατά βάση σε πιο “ικανούς” δρομείς.
Όταν λοιπόν το 2009 η Brooks κυκλοφόρησε το Launch, ουσιαστικά “όρισε” μία νέα κατηγορία, αυτή των performance/lightweight trainers.
Το Launch ήταν ένα μοντέλο ελαφρύ για την εποχή του, με μικρότερο όγκο και χαμηλότερο προφίλ, και πάτημα το οποίο ισορροπούσε ιδανικά μεταξύ των δύο κατηγοριών που αναφέραμε παραπάνω. Μπορούσες να κάνεις από αργές και μεγάλες προπονήσεις έως και tempo, χωρίς το παπούτσι να νοιώθει ποτέ έξω απ’ τα νερά του. Το Launch αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το δρομικό κοινό ενώ ενδεικτικό της αξίας του είναι το γεγονός πως παρέμεινε στην αγορά για 5 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να κυκλοφορήσει η δεύτερη έκδοσή του.
Αν και είχα τρέξει αρκετά με το V1, δεν έτυχε να δοκιμάσω το V2. Οπότε πάμε κατευθείαν να δούμε την τρίτη έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου και πώς αυτό έχει εξελιχθεί.

Επάνω μέρος

Το επάνω μέρος αποτελείται από ένα ενιαίο κομμάτι δύο στρωμάτων υφάσματος: από μέσα ένα πολύ “ανοιχτό” και απαλό διχτυωτό (mesh) και κολλημένη επάνω του, μια λεπτή μεμβράνη για να το συγκρατεί. Φόδρα υπάρχει μόνο στο πίσω μέρος του παπουτσιού.
Το βασικό χαρακτηριστικό του upper είναι το λεγόμενο 3D Fit Print, κάτι σαν πλέγμα από λεπτά γραμμικά στοιχεία (overlays), τα οποία και δίνουν δομή στο επάνω μέρος. Ξεκινούν από την φτέρνα και καταλήγουν στον ιδιαίτερα σκληρό προφυλακτήρα των δακτύλων. Αρκετό αφρώδες σε γλώσσα και κολάρο, με το δεύτερο να είναι πολύ άκαμπτο και σχετικά χαμηλό. Ραφές υπάρχουν μόνο σε ελάχιστα, νευραλγικά σημεία. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει κάτι εξεζητημένο κι αυτό είναι σίγουρα θετικό.

IMG_2338

Το 3D Fit Print. Αποτελεσματικό και χωρίς να ενοχλεί σε κανένα σημείο

Στην πράξη τώρα, το Launch αγκαλιάζει όμορφα το πόδι. Η φτέρνα κλειδώνει εντελώς, λόγω του μεγάλου και σκληρού κολάρου, το οποίο δεν ενοχλεί μιας κι η επένδυση είναι πολύ μαλακή. Στο μέσο, η εφαρμογή παραμένει σφιχτή αλλά χωρίς να είναι καθόλου στενή, ενώ το κεντρικό overlay κρατά σταθερή την καμάρα. Γενικότερα, όλα ωραία μέχρι εδώ (εκτός αν κάποιος έχει πολύ φαρδύ πέλμα). Το σημείο που ίσως προβληματίσει κάποιους, είναι το εμπρόσθιο μέρος και συγκεκριμένα, το πλάτος του. Παρ’ όλο που δεν είναι σε καμμία περίπτωση στενό (στα μετατάρσια είναι αρκετά ευρύχωρο), είναι τέτοια η σχεδίαση του προφυλακτήρα που δεν αφήνει μεγάλη ελευθερία κίνησης. Τόσο η επένδυσή του όσο και το εξωτερικό πλαστικό, είναι εντελώς σκληρά και άκαμπτα. Σε συνδυασμό δε, με την κάπως μυτερή κατάληξη του toe box, τα δάχτυλα δεν μπορούν να απλωθούν. Προσωπικά, δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά το πέλμα μου είναι κανονικό προς το στενό. Κάποιος με φαρδύτερο πόδι, πιθανώς να έχει θέμα τριβών μετά από κάποια χιλιόμετρα ή να αιθανθεί τα δάχτυλά του κάπως περιορισμένα.

IMG_2343

Ενώ έχουμε πιέσει μέχρι τέρμα το ύφασμα, ο προφυλακτήρας παραμένει εντελώς άκαμπτος.

Από εκεί και πέρα, τα κορδόνια και η μαλακή γλώσσα “συνεργάζονται” μια χαρά κι όσο κι αν τα σφίξεις, δεν νοιώθεις καμμία πίεση.
Συνεπώς, στην περίπτωση που δεν προκύψει θέμα με το toe box, μιλάμε για μια πολύ ωραία και απροβλημάτιστη εφαρμογή, με το πόδι να συγκρατείται όπως ακριβώς πρέπει.

Σόλα και πάτημα.

Κατ’ αρχάς, σχεδιαστικά η σόλα είναι ίδια με του V2. Οπτικά τουλάχιστον, αφού δεν μπορώ να ξέρω αν το tuning του αφρού παραμένει επίσης το ίδιο.
Έχουμε λοιπόν τον γνωστό συνδυασμό BioMoGO αφρού και του υλικού DNA, του οποίου η πυκνότητα (άρα και η απορροφητικότητα) προσαρμόζεται αναλόγως της ταχύτητας και του βάρους που ασκείται επάνω στο υλικό, όπως υποστηρίζει η Brooks. Αν και προφανώς εργαστηριακά κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται μέχρι ενός βαθμού, προσωπικά δεν είμαι σε θέση να το αντιληφθώ τρέχοντας. Μου αρκεί απλά το ότι σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας που έχω φορέσει, η σόλα τους μου άρεσε.
Η διαφοροποίηση όμως του Launch, σε σχέση με πολλά σύγχρονα μοντέλα, βρίσκεται στην εξώσολα. Ενώ όλο και πιο συχνά συναντάμε σκέτον ακάλυπτο αφρό, με λίγο λάστιχο στα “ευαίσθητα” σημεία, εδώ έχουμε πλήρη κάλυψη από λάστιχο. Στα μετατάρσια μάλιστα, είναι και αρκετά χοντρό. Εδώ να σημειώσουμε πως αυτός είναι ίσως ο βασικότερος λόγος που το παπούτσι είναι σχετικά βαρύ. Πολλές εταιρείες επιλέγουν να μην τοποθετούν πολύ λάστιχο από κάτω, εξοικονομώντας γραμμάρια με αυτόν τον τρόπο. Βέβαια, κάτι τέτοιο έχει ως αντίτιμο την γρηγορότερη φθορά της εξώσολας αλλά και την πρόσφυση.

Πώς συμεριφέρεται όμως στον δρόμο το Launch; Είναι η μετεξέλιξη της πρώτης έκδοσης, η οποία άλλαξε τα δεδομένα της εποχής; Κατ’ εμέ τουλάχιστον, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: όχι.
Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό… Αν δεν έχεις φορέσει το original, δεν σε ενδιαφέρει. Αν δεν ψάχνεις τα χαρακτηριστικά που είχε, επίσης δεν σε πειράζει. Αν θες ένα “παραδοσιακό” trainer, είναι από τις καλύτερες επιλογές που έχεις. Ας το δούμε…
Το Launch 3 λοιπόν, είναι μαλακό. Δεν είναι απλά απορροφητικό, είναι και βελούδινο. Τα μοντέλα που κατά βάση αποκαλούμε performance trainers, έχουν επαρκές cushioning για να σε πάνε μακρυά αλλά το πάτημά τους είναι πιο σφιχτό για να σε πάνε και πιο γρήγορα. Τέτοιο ήταν το Launch 1, τέτοιο ΔΕΝ είναι το Launch 3. Και για να είμαστε δίκαιοι, δεν θα το εξετάσουμε σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο.
Στην φτέρνα υπάρχει πολλή προστασία. Δεν είναι Hoka αλλά ακόμη και σε μεγάλα long runs δεν θα σε προδώσει. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως, είναι ότι και μπροστά είναι επίσης απορροφητικό. Κι αυτό οφείλεται στο εξής: το λάστιχο κάτω από τα μετατάρσια, πέρα από παχύ είναι και μαλακό (κάτι που δεν συμβαίνει στην φτέρνα). Κι επειδή το σημείο εκείνο αποτελείται από πολλά μικρά ανεξάρτητα κομμάτια, αυτά συμπιέζονται ακόμη πιο εύκολα. Με λίγα λόγια, παρά τα 17mm της σόλας, το cushioning “παρέχεται” αρχικά από την εξώσολα και μετά ο αφρός συνεχίζει την υπόλοιπη δουλειά. Φυσικά, κάτι τέτοιο δίνει επιπλέον άνεση αλλά μειώνει την απόκριση και την αίσθηση του δρόμου. Επίσης, πέρα από απορροφητικότητα, ο σχεδιασμός της εξώσολας κάνει το Brooks και πολύ έυκαμπτο, τόσο κατά μήκος όσο και εγκάρσια. Αυτό ήταν ένα σημείο που υστερούσε το V1.

IMG_2345

Η σχεδίαση της εξώσολας στο εμπρόσθιο μέρος. Οι μεγάλες αυλακώσεις και τα μαλακά ανεξάρτητα κομμάτια λαστίχου, δίνουν επιπλέον απορροφητικότητα και ευκαμψία.

Συνήθως, το μαλακό πάτημα είναι και σχετικά ασταθές. Γι’ αυτό κι οι εταιρείες τοποθετούν κάποιες πλαστικές “γέφυρες” ώστε να μετριάσουν το φαινόμενο. Το Launch, ενώ δεν έχει κάποιο τέτοιο χαρακτηριστικό, είναι αρκετά σταθερό καθ’ όλη την φάση του πατήματος. Αυτό μάλλον οφείλεται στην αρκετά φαρδιά πλατφόρμα και στο πολύ άκαμπτο κολάρο.

IMG_2337

Η φαρδιά βάση και το σκληρό κολάρο, κάνουν το Launch αρκετά σταθερό για την κατηγορία του.

Συνολικά, το παπούτσι ρολάρει όμορφα και απροβλημάτιστα. Και το DNA έχει αρκετό bounce. Εμπνέει σιγουριά για πολλά χιλιόμετρα κι αν ήταν λίγο πιο σκληρό έστω μπροστά, πιστεύω θα ήταν πιο ομοιογενές. Σε καμμιά περίπτωση δεν είναι “αργό” ή δυσκίνητο, απλά του λείπει η σπιρτάδα της πρώτης έκδοσης. Τέλος, νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει λίγο χαμηλότερο drop, αφαιρώντας mm από την φτέρνα. Αλλά αυτό είναι και θέμα προτίμησης.

Σε ποιον απευθύνεται λοιπόν το Launch 3;
Κατ’ αρχάς, σε όπονδήποτε θέλει ένα βασικό προπονητικό παπούτσι για ελεύθερα τρεξίματα, LRs ή recovery. Είναι κορυφαία πρόταση. Και κατά πάσα πιθανότητα και πολύ ανθεκτικό, λόγω της πλήρους κάλυψης από κάτω με λάστιχο.
Επίσης, για κάποιον που συνηθίζει να τρέχει με βαρύτερα και πολύ απορροφητικά μοντέλα (π.χ. Glycerin), το Launch κάνει άνετα για τις πιο γρήγορες προπονήσεις του ή και τους αγώνες. Το τονίζω: δεν είναι αργό μοντέλο σε καμμία περίπτωση. Απλά δεν είναι και Boston, όπως ίσως θα επέβαλε το παρελθόν του.

IMG_2341

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

39 Σχόλια

 1. Αυτό με το glycerin…. μάλλον πάει σε μένα!!
  Στο glycerin επίσης, η δύναμη που δέχεται το πόδι κατά την προσγείωση κατανέμεται σε όλο το μήκος του ποδιού, οπότε δεν νιώθεις αυξημένη πίεση είτε στη φτέρνα είτε μπροστά στα μετατάρσια. Ισχύει κάτι τέτοιο στο Launch 3?

 2. @roberto4carlos Μανώλη, δεν κατάλαβα τι θες να πεις ακριβώς… 🙂

 3. Εννοώ ότι με τα glycerin, όπως προσγειώνεται το πόδι στο έδαφος, νιώθεις όλο το πέλμα να δέχεται ομοιόμορφα την πίεση από τη πτώση . Δεν νιώθεις μια κάποια παραπάνω πίεση στη φτέρνα ή στα δάκτυλα, όπως ένιωθα πχ στα Saucony ride 8 (στη φτέρνα), ή στα επίσης πολύ απορροφητικά 361spire (πάλι στη φτέρνα)

 4. @echetlos Νίκο έχεις ακούσει τίποτα για το τελευταίο Pure Flow? Τα rewievs που έχω διαβάσει δεν είναι και πολύ ενθουσιώδη πάντως:

 5. …δυστυχως, σαν το 1 … κανενα!Παρ’ ολο που ολοι εβρισκαν ελαχιστες αλλαγες μεταξυ launch 1 και 2 … εμενα το 2 μου φανηκε πιο βαρυ και χοντροκομμενο … κι ασφαλως πιο αργο … δηλ. παπουτσι που δεν πρεπει να περιλαμβανεται στη κατηγορια performance!Απ’αυτα που ανφερονται στο αρθρο, το 3 δυστυχως αποτελει περισσοτερο εξελιξη του 2, παρα του 1 … κι αυτο αποτελει σημαντικο μειονεκτημα κατα την αποψη μου , που ΔΕΝ ειμαι καθολου ειδικος στα θεματα παπουτσιων!Οπως πολυ σωστα αναφερει ο Νικος … το launch 1 ηταν μοναδικο, μια κατηγορια απο μονο του, ενω σαν το 2 και, οπως καταλαβαινω, και το 3 … ο ανταγωνισμος εχει να προσφερει πολλες εναλλακτικες λυσεις…!

 6. @roberto4carlos Σε γενικές γραμμές, η θεωρία γύρω από το “πάτημα” είναι η εξής: προγειωνόμαστε πάνω σε κάτι μαλακό, για να απορροφήσει τους κραδασμούς αλλά το εμπρόσθιο μέρος πρέπει να είναι πιο σκληρό και σταθερό, ώστε η απογείωση να είναι άμεση και αποδοτική. Οπότε, αν κατάλαβα σωστά τι εννοείς, το cushioning δεν μπορεί να είναι το ίδιο καθ’ όλο το μήκος της σόλας, ούτε και χρειάζεται.
  Και φυσικά, είναι και θέμα του τι αρέσει στον καθένα…

 7. @dimitrissss Όχι Δημήτρη. Είχα γράψει πολλά χλμ με τα πρώτα Flow και Cadence αλλά τα V2 και V3 δεν μου καθόντουσαν σαν εφαρμογή.
  Θα ήθελα να τα ξαναδοκιμάσω πάντως γιατί ήταν από τα μοντέλα που μου άρεσαν πολύ.

 8. @spyrkotz Σωστά, Σπύρο. Πλέον το Launch στέκεται δίπλα σε μοντέλα όπως το Ride, το Pegasus ή και το Glide.
  Παρ’ όλα αυτά, είναι εξαιρετικό παπούτσι και φυσικά απευθύνεται και σε μεγαλύτερο κοινό.

 9. Όπως τα λες Νίκο .
  Τα glycerin έχουν το ίδιο cushioning από πίσω μέχρι μπρος με αποτέλεσμα όλο το πέλμα μας να είναι μέσα στην άνεση και την “τεμπελιά” που του χαρίζει το παπούτσι. Στο Ride, ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα αλλά μου τσάκισε την φτέρνα και κάπως τα γόνατα. Μάλλον το πόδι κλήθηκε να αρχίσει να δουλεύει παραπάνω, και αμέσως διαμαρτυρήθηκε.
  Θα ήθελα να πάω σε ένα Launch όταν σε καμιά 200αριά χλμ. αποσυρθούν τα glycerin, αλλά το σκέφτομαι.

  Πάντως να σαι καλά και για την παρουσίαση και για την προθυμία να απαντάς σε όλα

 10. @roberto4carlos Μανώλη, το Launch έχει πολλή προστασία, δεν θα έχεις πρόβλημα να κάνεις την μετάβαση. Και σίγουρα θα σου αρέσει πολύ περισσότερο από το Glycerin σαν γενικότερη αίσθηση.
  Όσον αφορά το Ride, ίσως κάτι άλλο έφταιγε γιατί κι αυτό είναι αρκετά απορροφητικό.

 11. οκ, το διαβάσαμε κι αυτό(γκρινιάρη!)… ακόμα να γράψεις το επόμενο!? 😛

  ΥΓ. πράγματι φαίνεται καλή λύση για τα γούστα μου, αν και λίγο ακριβό απ΄ότι είδα. προσθήκη στο καλάθι και βλέπουμε!

  φχαριστούμε κύριε Νίκο!

 12. Update: τα έτρεξα χθες αντικαθιστώντας τον εσωτερικό πάτο (σχετικά παχύς) με άλλον πιο λεπτό κι ήταν ελαφρώς πιο σβέλτα.

 13. Update 2: το παπούτσι μού αρέσει όλο και περισσότερο!
  Επίσης, βγήκα στις 18:30 για 13Κ και παρά την ζέστη, η διαπνοή του ήταν άψογη.

 14. Θα προσπαθήσω να κάνω μια δοκιμή μερικών χιλιομέτρων αύριο στο Intersport Ν.Ερυθραίας

 15. @roberto4carlos Μανώλη, αν είναι σαν το test drive που έκανε η Brooks και με το Outrun, να πας.
  5Κ δεν είναι πολλά αλλά μια εικόνα του παπουτσιού, σίγουρα θα την έχεις.

 16. Τελικά η Brooks έχει μάλλον τους καλύτερους εσωτερικούς πάτους.
  Καμμία σχέση με τα “σφουγγάρια” της Ortholite που χρησιμοποιούν οι περισσότερες εταιρείες.

 17. Αν θυμάμαι καλά ο πάτος του Ravenna 5 γράφει DNA.

 18. Τρέξτε..!!!

 19. Αν και δρομέας και fun της Mizuno καθώς τρέχω με τα rider 18, creation17, και ultima 7 έχω να πω τα εξής:
  H αίσθηση και το drop είναι πολύ κοντά στο Mizuno rider 18 όντας και αρκετά έλαφρυ παπούτσι προσφέροντας πολύ καλό cushioning στις καθημερινές μου προπονήσεις.Θα το δοκιμάσω σύντομα και σε αγώνα βέβαια.Αν υπολογίσω και την πολύ καλή τιμή αγοράς του στα 60 ευρώ πριν 3 εβδομάδες έχουμε ένα value for money που δεν υστερεί πουθενά κατά την άποψη μου.I run happy Brooks!!

 20. @valentinostse Βαλεντίνε, προσωπικά βρίσκω το Launch πιο μαλακό από το Rider, ιδίως μπροστά.

 21. Είναι ελαφρός πιο μαλακό όντως για εμένα και τα δύο είναι από τα καλύτερα running που έχω φορέσει…

 22. Νίκο @echetlos το έχει πάρει ένας φίλος, το έχει φορέσει 3-4 φορές και τον χτυπάει στη φτέρνα.
  Σκέφτεσαι κάτι γι αυτό πέρα από αλλαγή κάλτσας;

 23. @big-blue Τι εννοείς ακριβώς, Ηλία;
  Του δημιουργεί τριβή/ερεθισμό;

 24. Ναι @echetlos πηρε αλλα παπούτσια (άλλη μάρκα) αμέσως.
  Σου εχει τύχει;

 25. Προσωπικά, ποτέ. Αν και έχω σχετικά στενή φτέρνα, στο Launch κλείδωνε 100%.
  Το έχω ακούσει όμως από κάποιους, όχι για το Launch, γενικότερα.
  Απλά φαντάζομαι ότι για να συμβεί, θα πρέπει να “μπαινοβγαίνει” η φτέρνα μέσα στο κολάρο, πώς αλλιώς;

 26. Ξέρω γω; Του είπα να δέσει κ την τελευταία τρύπα, το εχει δοκιμάσει, τίποτα. Πιστευω πως είναι η κάλτσα

 27. Ας πάρει την έκδοση που είναι σε πέδιλο…

 28. Καλημέρα,

  Δυστυχώς μετά από 5 ζευγάρια αγαπημένα launch 1 αγόρασα το 3 και μετά τον ΑΜΑ απέκτησα 3 μαύρα νύχια !!! Τα είχα δοκιμάσει σε Long runs έβλεπα κάποια πίεση αλλά η εμπιστοσύνη που τους είχα δεν με έκαναν ποτέ να πιστέψω ότι είχαν αλλάξει (δεν διαβάζω το guru…) δυστυχώς είναι πράγματι στενά μπροστά… κρίμα…

 29. @cranfield Δεν είναι ακριβώς στενά μπροστά, Γιάννη αλλά λόγω toe bumper δεν έχουν σχεδόν καθόλου ελαστικότητα.
  Κρίμα…

 30. Τον guru θα πρέπει να τον ακούμε σε ότι αφορά την υπόδηση! Και εγώ λόγω έλλειψης εναλλακτικής την τελευταία στιγμή έτρεξα με τα launch 3, αν και υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή για τον συγκεκριμένο αγώνα, όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί δεν τα είχα δοκιμάσει σε απόσταση πάνω από τα 16χλμ. Είχα εξασφαλίσει όμως τη “συναίνεσή” του. Όμως δεν τον άκουσα όταν μου είπε να βάλω λεπτή κάλτσα και προτίμησα την light cushion της feetures αντί της ultra thin. Αποτέλεσμα μια ευμεγέθης φουσκάλα στο δεξί μεγάλο δάχτυλο εξωτερικά και μια σχεδόν αμελητέα στο αριστερό. Ευτυχώς στην περίπτωσή μου δεν προβλημάτισαν σχεδόν καθόλου στον αγώνα. Δεν θέλω να αδικήσω το παπούτσι. Για μένα είναι καταπληκτικό (χωρίς να έχω δοκιμάσει τις προηγούμενες δύο εκδόσεις). Άλλωστε το γεγονός ότι κουβάλησε 90 κιλά από το Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο χωρίς προβλήματα το αποδεικνύει. Απλά επαναλαμβάνω πρέπει να ακούμε τον επαΐοντα…..
  @echetlos Νικόλα άλλη μια μια φορά ευχαριστώ για τη στήριξη, τις συμβουλές και τη φιλία σου. Υπόσχομαι την άλλη φορά να μην κάνω του κεφαλιού μου (όσον αφορά στην υπόδηση τουλάχιστον).

 31. Πρώτα 7 χιλιόμετρα με το νέο παπούτσι και τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα έχει περιγράψει ο @Echetlos Νίκος .
  Μετά τις απαραίτητες προσαρμογές των κορδονιών, που όσο και να τα σφίξεις δεν σε ενοχλούν, το παπούτσι έρχεται και γίνεται αμέσως ένα με το πόδι του δρομέα “δένοντας” ιδανικά με αυτό.
  Μια παρατήρηση όσο αναφορά την εφαρμογή είναι ότι το πλάτος του εμπρόσθιου μέρους είναι τέτοιο που δεν δίνει μεγάλα περιθώρια κίνησης των δακτύλων, κάτι όμως που δεν θα προβληματίσει τα στενά και μεσαία πέλματα.

  Η συμπεριφορά του κατά την ώρα της προπόνησης είναι ιδανική. Αρκετό υλικό κάτω από το πέλμα για να σε προστατέψει, δίνοντας μια μαλακή αλλά και σταθερή αίσθηση στο πάτημα. Την αίσθηση της προστασίας την έχεις και στη φτέρνα και στα δάκτυλα.

  Φοβερή εντύπωση μου έκανε όταν αποφάσισα να κάνω ανοίγματα και ακόλουθα 1 γρήγορο χιλιόμετρο, ανεβάζοντας την ταχύτητα. Τα Launch3 πραγματικά απογειώθηκαν. Όσα δέκατα δευτερολέπτου ήταν σε επαφή με το έδαφος μάζευαν ενέργεια και την επέστρεφαν απλόχερα μόλις το πέλμα σηκωνόταν. Και όλο αυτό γινόταν δίνοντάς μου την σιγουριά πως ξέρει τι κάνει, και πως το κάνει καλά.

  Ξέρω πως θα χρειαστώ λίγο χρόνο προσαρμογών (δεν έχω και τα καλύτερα πέλματα-γόνατα) για να έχω μια ασφαλή εικόνα την οποία θα μοιραστώ μαζί σας μετά από 60-70 χιλιόμετρα. Θα δώσω στα Launh3 όσο χρόνο θέλουν χωρίς να τα φοβηθώ όπως με παρότρυνε και ο @Echetlos Νίκος.

 32. @roberto4carlos Καλά χλμ, Μανώλη!
  Όπως τα περιγράφεις, πολύ ισορροπημένο παπούτσι.
  Θα δεις που σε λίγο καιρό, τα Glycerin θα τα φοράς μόνο για περπάτημα… 😉

 33. Καλημέρα,

  Καθώς με κτύπησαν στο μπροστινό μέρος (αν και δεν έχω φαρδύ πέλμα-θα δοκιμάσω σύντομα και με λεπτότερο πάτο εκτός τις λεπτές κάλτσες που έχω)- υπάρχει κάποια πρόταση αντίστοιχο μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά σε άλλη εταιρία?

  txs

 34. @cranfield To Ride 9 είναι μια επιλογή, αν και λίγο μαλακότερο αλλά και πιο ελαφρύ. Δοκιμάζοντάς το, θα σου φανεί στενό μπροστά αλλά μετά από λίγα χιλιόμετρα ανοίγει πάρα πολύ.
  Επίσης, το Dynaflyte μοιάζει να είναι στην ίδια κατηγορία με το Launch. Είναι στα υπ’ όψιν για δοκιμή…

 35. Καλημέρα,

  Ευχαριστώ για την πρόταση των ride – είχα τα 7 και ήταν πάρα πολύ καλά – σαν τα toyota καλά για όλες τις δουλειές!!!
  Σκέφτομαι και τα NB Vazee αν και αυτά μάλλον θέλουν 1/2 νούμερο μεγαλύτερο.

  Γιάννης

 36. Καλημέρα, Γιάννη,
  Το Pace ή το Rush; Το πρώτο είναι αρκετά πιο σκληρό από το Launch.
  Πάντως και το νέο Boston έχει γίνει αρκετά πιο άνετο στο toe box. Πιο performance παπούτσι, βέβαια…

 37. @cranfield Αν και το καλύτερο θα ήταν να πας στο Factory Outlet και να πάρεις ένα 890V3 να ξεμπερδεύεις. 😉

 38. Νίκο txs super το 890 το είχα νομίζω το 2 πριν αλλάξουν το toe box τα είχα ξεχάσει εντελώς!!!!
  Τα vazee prism σκεφτόμουν – με τα boston δεν έχω κανένα πρόβλημα με το toe box και τα θεωρώ εξαιρετικά αλλά δεν τα θέλω για >25Kms.

  txs!!!

Αφήστε μια απάντηση