Αρχική / Αξιολογήσεις / On Cloudboom Strike

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

On Cloudboom Strike

On Cloudboom Strike

Κατηγορία: Racer
Υψη σόλας:
39.5/35.5mm
Βάρος: 210 γρ.

 

Τον τελευταίο καιρό γράφονται διαρκώς άρθρα πoυ προσπαθούν να εξηγήσουν την πτώση των πωλήσεων της Nike. Πολλοί οι λόγοι και αφορούν σχεδόν όλα τα τμήματα, μεταξύ αυτών και το δρομικό φυσικά. Εστιάζουν στην έλλειψη τόλμης και καινοτομίας, την προσκόλληση σε επανεκδόσεις, όπως και την απροθυμία της να πειραματιστεί αλλά και να προσπαθήσει να εμπνεύσει το εκάστοτε κοινό (το σημείο αυτό αποτελούσε ανέκαθεν το δυνατό χαρτί της Nike). Επισημαίνοντας τα λάθη της από τη μια, πολλοί αναλυτές αντιπαραβάλλουν περιπτώσεις άλλων εταιρειών με αντίστροφη και συνεχή ανοδική πορεία, αποτέλεσμα μίας στοχευμένης προσέγγισης στον καταναλωτή αλλά κυρίως, νέων ιδεών.

Ως τέτοιο παράδειγμα αναφέρεται από όλους ανεξαιρέτως η On. Το τελευταίο διάστημα η ελβετική εταιρεία έχει κάνει τεράστια άλματα, τόσο από πλευράς αριθμών, όσο και εξέλιξης των προϊόντων της. Δείχνει ότι έχει βρει τον τρόπο να “συνδεθεί” με το αθλητικό (και όχι μόνο) κοινό, δοκιμάζοντας διαρκώς νέα πράγματα αλλά και αφήνοντας πίσω κάποια παλιά. Κι αν κάποιος παρακολουθήσει την πορεία της, θα δει ότι κάθε επομένη σεζόν κάτι καινούργιο παρουσιάζεται. Άλλοτε επιτυχημένο, άλλοτε λιγότερο, αναμφισβήτητα όμως με την διάθεση για εξέλιξη δεδομένη.

Χωρίς αμφιβολία, ένα τέτοιο δείγμα αποτελεί το Cloudboom Strike, το νέο αγωνιστικό της εταιρείας. Πηγαίνοντας όμως ακόμη παραπέρα, το επερχόμενο Cloudboom Strike LightSpray μάς δείχνει πιθανώς και το μέλλον της βιομηχανίας. Stay tuned!

Επάνω μέρος και εφαρμογή

Ιδίως στον συγκεκριμένο χρωματισμό (Prism Capsule), το παπούτσι είναι πολύ όμορφο και ξεχωριστό. Η δε ποιότητά του διατηρείται στα γνωστά επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει οι Ελβετοί όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό δεν είναι κάτι δεδομένο, καθώς στα αγωνιστικά μοντέλα οι εταιρείες κάνουν συχνά “εκπτώσεις” στα υλικά και το φινίρισμα, προς εξοικονόμηση βάρους.

Το ύφασμα είναι ένα εντελώς ανελαστικό mesh και με πλαστική υφή. Η ύφανση είναι εξαιρετικά λεπτή αλλά και πυκνή. Για να έχετε μία εικόνα, θυμίζει πολύ το Vaporweave του πρώτου Vaporfly Next%. Μπροστά στα δάχτυλα έχουμε μία εσωτερική επένδυση που κρατάει κάπως το σχήμα του toe box, χωρίς όμως να γίνεται καν αισθητή.

Παρότι το ύφασμα είναι λεπτό και σχεδόν διαφανές, η κατασκευή είναι πολύ συμπαγής.

Το μεσαίο τμήμα ενισχύεται και στις δύο πλευρές από το ίδιο υφασμάτινο underlay όπως ο προφυλακτήρας, αλλά και το μεγάλο logo εξωτερικά.

Η γλώσσα δεν έχει αφρώδες και στο μέσο της είναι ραμμένη στα πλαϊνά. Τα τεράστια σε μήκος κορδόνια είναι ίσως τα λεπτότερα που έχω δει, ενώ το υλικό τους περιέχει και σιλικόνη, όπως του Cloudmonster Hyper.

Η γλώσσα αποτελείται από δύο υλικά, με ωραία αίσθηση επάνω στο πόδι.

Το πίσω μέρος έχει πολύ ελαφριά δομή. Κολάρο ουσιαστικά δεν υπάρχει, παρά μόνο ένα πιο άκαμπτο πέταλο χαμηλά και μία κάθετη λωρίδα στον αχίλλειο, ίσα ίσα για να μην πέφτει το ύφασμα. Σχεδόν σαν spikes.

Η σχεδίαση πίσω είναι εντελώς αγωνιστική, χωρίς τίποτα περιττό.

Εσωτερικά υπάρχουν δύο μικρά τμήματα από ελαφρύ αφρώδες και αυτό είναι όλο. Να σημειώσουμε ωστόσο μία ωραία λεπτομέρεια: το ύφασμα στις δύο αυτές λωρίδες λειτουργεί περίπου σαν “άγκυρα”. Είναι λείο και απαλό όταν οι ίνες του έχουν φορά προς τα κάτω, γίνεται όμως πιο τραχύ και άγριο κατά την αντίθετη φορά. Σα να “γραπώνει” την κάλτσα αν αυτή πάει να γλιστρήσει. Προφανώς και δεν το αντιλαμβάνεσαι τρέχοντας, έχει όμως την σκοπιμότητά του.

Μίνιμαλ κατασκευή αλλά αποτελεσματική.

Παρόλο που το ύφασμα έχει μία κάποια δομή, βοηθούμενο και από τα εσωτερικά δομικά στοιχεία, το upper του Strike είναι τελικά πολύ ελεύθερο. Φορώντας το αρχικά, μοιάζει να έχει αρκετόν αέρα. Μόλις το σφίξεις όμως, μαζεύεται αμέσως γύρω από το πόδι και η εφαρμογή κλείνει παντού και όσο εσύ θες. Τα λεπτά κορδόνια δεν περνούν καμμία πίεση, ενώ και τα απαλά υλικά εσωτερικά αποτρέπουν τις όποιες τριβές. Πανάλαφρο σαν αίσθηση, πραγματικά δεν το αισθάνεσαι ότι είναι εκεί. Όλη η ιστορία είναι να βρεις την σωστή τάση στο δέσιμο και αυτό θα αγκαλιάσει το πόδι σου.

Το κενό μεταξύ των πλαϊνών είναι ασυνήθιστα μεγάλο.

Η φτέρνα παραμένει στην θέση της, παρότι δεν έχεις την αίσθηση που δίνει ένα κλασικό, πιο άκαμπτο κολάρο. Δουλεύει σωστά ωστόσο και δεν θα σε προβληματίσει.

Το midfoot θα φιλοξενήσει άνετα οποιοδήποτε μέγεθος πέλματος. Διαθέτει χώρο αν έχεις φαρδύ, ενώ μαζεύεται σφίγγοντάς το αν έχεις πιο στενό. Στην δεύτερη περίπτωση το ύφασμα σουρώνει χαμηλά, δεν ενοχλεί όμως τρέχοντας.

Στα μετατάρσια και τα δάχτυλα είναι αρκετά ευρύχωρο, όπως τα περισσότερα On. Επειδή όμως το πόδι συγκρατείται πολύ καλά στο υπόλοιπο τμήμα του παπουτσιού, το toe box δεν καταλήγει χαλαρό. Είναι και το mesh ανελαστικό, οπότε δεν έχει ανοχές. Σίγουρα πάντως θα το εκτιμήσουν όσοι έχουν φαρδύτερο πέλμα.

Στρογγυλεμένο σχήμα μπροστά και φαρδιά βάση

Τα μεγάλα underlays δένουν ακόμη περισσότερο το toe box.

Τέλος, η διαπνοή του είναι κορυφαία. Όλες οι προπονήσεις ήταν με πολλή ζέστη και υγρασία και παρ’ όλα αυτά δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως θέμα, αν και ιδρώνω πολύ. Έτυχε μάλιστα να το τρέξω και με βροχή, όπου το mesh δεν κρατούσε σχεδόν καθόλου νερό.

Όσον αφορά το νούμερο, το Strike είναι οριακά μακρύ. Εγώ πήγα στο κανονικό μου και με χοντρή κάλτσα είμαι μια χαρά. Θεωρώ όμως ότι θα μπορούσα να κατέβω και μισό νούμερο με πιο λεπτή.

Σόλα και πάτημα

Το Cloudboom Echo 3 ήταν ένα καλό παπούτσι, προσανατολισμένο όμως περισσότερο στην ταχύτητα παρά την άνεση στην απόσταση. Προφανώς και ήταν ένα ικανό marathon racer αλλά για τον μέσο δρομέα λειτουργούσε αποδοτικότερα μάλλον ως αγωνιστικό ημιμαραθωνίου. Η εύκολη συνταγή για το Strike θα ήταν να αυξηθούν τα ύψη, να μαλακώσει ο αφρός ή και να αλλάξει λίγο η γεωμετρία. Επιβεβαιώνοντας όμως τον πρόλογό μας, η On σχεδιάζει σε λευκό χαρτί και λανσάρει μία εντελώς νέα πρόταση, εισάγοντας και ιδέες που δεν έχουμε ξαναδεί.

Η εικόνα ΔΕΝ μιλάει από μόνη της!

Η συνήθης κατασκευή και “διαστρωμάτωση” της σόλας των αγωνιστικών είναι λίγο πολύ συγκεκριμένη. Ακριβώς κάτω από το πέλμα είναι ο εσωτερικός πάτος, πάχους 3 – 4mm στην κατηγορία αυτή. Αμέσως μετά μία λεπτή υφασμάτινη επένδυση, περίπου στο 1.5mm, πάνω στην οποία ράβεται το upper. Ύστερα έχουμε την κυρίως σόλα, αποτελούμενη από κάποιον προηγμένο αφρό, και τέλος το λάστιχο της εξώσολας. Εκεί ανάμεσα βέβαια ενσωματώνεται και η carbon plate. Όλα αυτά μαζί, βάσει των κανονισμών της World Athletics, δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 40mm.

Στο Cloudboom Strike λοιπόν, η On ουσιαστικά παρακάμπτει τις δύο πρώτες στρώσεις υλικών. Η κυρίως σόλα αποτελείται από τον Helion HF (Hyper Foam), μία σύνθεση από το κορυφαίο Peba. Ωστόσο, τα ύψη της είναι μειωμένα. Κατά κάποια χιλιοστά στο πίσω μέρος και κατά το ήμισυ μπροστά. Γι’ αυτό και οπτικά το forefoot του Strike δείχνει τόσο λεπτό. Ποιος ο λόγος όμως για μία τέτοια σχεδίαση;

Εδώ η εικόνα μιλάει από μόνη της!

Τα χιλιοστά λοιπόν που αφαιρούνται από την σόλα προστίθενται στο εσωτερικό πάτο, ο οποίος είναι και αυτός από Peba. Η υφασμάτινη επένδυση από κάτω του παραλείπεται και πατάει κατευθείαν επάνω στην πλάκα. Άρα μιλάμε για έναν εσωτερικό πάτο με ύψος ~10mm πίσω και 20+mm μπροστά, αποτελούμενο κιόλας από τον καλύτερο διαθέσιμο αφρό. Bounceboard τον ονομάζει η εταιρεία.

Το Strike είναι σαν να έχει δύο σόλες.

Ως εκ τούτου, ξεφορτώνεσαι 4 – 5mm κατωτέρων υλικών (οι συνήθεις πάτοι είναι από EVA ή πολυουρεθάνη) και τα αντικαθιστάς με Peba. Συν τοις άλλοις, το πέλμα σου έρχεται σε πρώτη επαφή κατευθείαν με το δεύτερο, ενισχύοντας έτσι την αρχική αίσθηση. Δεδομένης και της ιδιαίτερα λεπτής εξώσολας (μόλις που ξεπερνάει το 1mm), καταλήγουμε η σόλα του Strike να αποτελείται ολόκληρη από Peba.

Από το σχήμα της βάσης του πάτου, φαίνεται και το σχήμα της πλάκας.

Στο εμπρόσθιο τμήμα του, όπως και περιμετρικά στα τοιχώματα, ο πάτος φέρει μία λεπτή υφασμάτινη επένδυση, ώστε το πέλμα να μην γλυστράει πατώντας απευθείας στον αφρό.

Η πλάκα από ανθρακονήματα ξεκινάει ψηλά στην φτέρνα και κουρμπάρει απότομα στην καμάρα, με την θέση της να είναι περίπου στο μέσο της σόλας από εκεί και μέχρι εμπρός.

Το Strike είναι η μοναδική περίπτωση όπου η πλάκα είναι εμφανής

Η εξώσολα καλύπτεται σχεδόν παντού από πολύ λεπτό λάστιχο. Τόσο λεπτό που δεν το αντιλαμβάνεσαι καν ότι υπάρχει. Ένα διαμήκες κανάλι την χωρίζει στα δύο, βοηθώντας θεωρητικά στο κεντράρισμα του πατήματος. Η πρόσφυση είναι στον μέσο όρο, με την ανθεκτικότητα να αποτελεί το μόνο ερωτηματικό. Το Echo 3 είχε κάποια θέματα σε αυτόν τον τομέα. Μετά από 70 χιλιόμετρα πάντως, δεν διακρίνω κάποια φθορά.

Το ελάχιστο δυνατό πάχος λαστίχου, ώστε να υπάρχει το απαραίτητο grip.

Η Cloudtec σχεδίαση αναγράφεται στην σόλα αλλά επί της ουσίας δεν είναι εκεί. Το σήμα κατατεθέν με τα μεγάλα Clouds (τις γνωστές “τρύπες” δηλαδή) περιορίζεται σε κάποια πολύ μκρά ανοίγματα κάτω από την φτέρνα, η οποία αποτελείται από δύο ενωμένες στρώσεις αφρού. Η κάτω είναι ανεξάρτητη, σαν τακούνι, και θεωρητικά συμπιέζεται ευκολότερα. Πρακτικά πάντως, τις αισθάνεσαι να δουλεύουν ενιαία.

Με την συγκεκριμένη σχεδίαση λοιπόν, η On βρίσκει έναν έμμεσο τρόπο να παρακάμψει τους κανονισμούς της World Athletics. Κι αν στα χαρτιά τα 39.5mm παραμένουν εντός ορίων, στον δρόμο το παπούτσι μοιάζει αρκετά ψηλότερο. Πώς όμως όλο αυτό μεταφράζεται σε απόδοση;

Κατ’ αρχάς το Strike είναι ένα μοντέλο που αξιοποιείται στο μέγιστο αν πατάς κοντά στο μέσο της σόλας. Εκεί είναι και το σημείο που ο πάτος έχει το μεγαλύτερο πάχος του. Έτσι κι αλλιώς, τα 35.5mm μπροστά είναι από μόνα τους πολλά, πόσω μάλλον όταν αποτελούνται όλα από Peba.

Σαν αίσθηση, ο Helion HF μοιάζει αρκετά στον Lightstrike Pro της Adidas, όντας όμως πιο μαλακός, ελαφρύς και ελαστικός. To cushioning είναι πραγματικά απύθμενο, δίνοντας συγχρόνως ένα πολύ μαλακό αλλά όχι ανεξέλεγκτο πάτημα. Γι’ αυτό και η συμπεριφορά του μου θυμίζει πολύ το πρώτο Prime X και όχι το Adios Pro, σε μία πολύ πιο γρήγορη και ελαφριά όμως εκδοχή του. Αν συγκρίνεις άλλωστε τα ύψη τους μπροστά, είναι παραπλήσια.

Το παπούτσι έχει μία τρομερά αποδοτική απογείωση και μεγάλη επιστροφή ενέργειας. Ο τρόπος που λειτουργεί βασίζεται κυρίως στο bounce από τον παχύ Peba, γι’ αυτό και επιβραβεύει το δυναμικό πάτημα. Σε σχέση με άλλα super shoes, τόσο η πλάκα όσο και το rocker, είναι πιο διακριτικά και μοιάζουν να δουλεύουν στο παρασκήνιο. Η carbon plate βρίσκεται στο μέσο της βάσης και θα έλεγα ότι χάνεται κάπου ανάμεσα στον αφρό. Οπότε σκοπός της είναι απλά να σταθεροποιεί την κατασκευή. Το δε rocker ξεκινάει πολύ μπροστά, είναι σχετικά ομαλό και δεν συμμετέχει στο transition. Θα καταλάβεις την γωνία του μόνο σε πολύ γρήγορες ταχύτητες, πέφτοντας πιο μπροστά και εξαντλώντας το μήκος της σόλας.

Tο rocker είναι αρκετά ήπιο και δεν αποτελεί μέρος της λειτουργίας του Strike.

Η προσγείωση είναι πολύ ομαλή και γλυκειά, με το γεμάτο midfoot να απορροφάει κυριολεκτικά τα πάντα. Η συμπίεση είναι μεγάλη αλλά συγχρόνως και κοντρολαρισμένη. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι η αμεσότητα της αποσυμπίεσης και ο τρόπος που σε πετάει προς τα επάνω. Μιλάμε για τρομερό kick, συγκρινόμενο ίσως μόνο με εκείνο του Alphafly. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τα running dynamics, όπου το μήκος διασκελισμού μου ήταν αυξημένο. Ναι μεν το softness είναι πολύ αλλά ο Peba έχει την ικανότητα να επανέρχεται αστραπιαία. Το κλειδί είναι να βρεις το sweet spot και να πατήσεις εκεί, δηλαδή κοντά στα μετατάρσια.

Αυτό είναι το πραγματικό ύψος μπροστά: πορτοκαλί + λευκό.

Το Strike είναι κατά βάση ένα πολύ δυναμικό cruiser, το οποίο μπορεί εύκολα να κλειδώσει ρυθμό αλλά και να τον αλλάξει. Παρά το ύψος του στα μετατάρσια, πάει καλά και στους πολύ γρήγορους, ακόμη και σε στίβο. Του λείπει μεν η αμεσότητα, λόγω του ψηλού forefoot και της θέσης της πλάκας, επειδή όμως το rebound είναι πολύ μεγάλο, σε βγάζει εύκολα μπροστά και τελικά αποδίδει και σε μικρά κομμάτια. Βοηθάει φυσικά και το χαμηλό βάρος του.

Το φόρεσα σε όλων των ειδών τις προπονήσεις και παντού ήταν απολαυστικό και πάρα πολύ ξεκούραστο. Τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά, τα πόδια μου παρέμεναν ιδιαίτερα φρέσκα. Ακόμη και σε ελεύθερα τρεξίματα, το Strike δεν είναι δύστροπο και κουραστικό, όπως άλλα της κατηγορίας του. Παίζει ρόλο το ότι η πλάκα δεν κάνει έντονη την παρουσία της, όπως και το ότι, παρά την δεδομένη ακαμψία του, το πέλμα έχει το περιθώριο να καμφθεί μέσα στο μαλακό forefoot. Εξίσου άνετο είναι και στα μεγάλα τρεξίματα, με το cushioning πραγματικά να μικραίνει την απόσταση. Αν η προπόνηση έχει και ρυθμό αγώνα, ακόμη καλύτερα.

Απ’ την άλλη, αν πατάς ξεκάθαρα στην φτέρνα, η συνολική αίσθηση μετριάζεται σε έναν βαθμό. Παραμένει πολύ μαλακό και ελαστικό, απλά το transition μοιάζει λίγο να καθυστερεί. Αυτό οφείλεται κυρίως στο χαμηλό drop, το οποίο η συμπίεση της φτέρνας το κάνει να μοιάζει ακόμη χαμηλότερο. Κάτι τέτοιο, ναι μεν εξυπηρετεί κάποιον που πατάει προς το μέσο, όχι όμως και έναν παραδοσιακό heel striker. Ο δεύτερος θεωρητικά προτιμάει να τοποθετείται το πόδι του σε κλίση προς τα εμπρός εξ αρχής και να ρολάρει πάνω στην σόλα. Πέραν αυτού, η βάση πίσω είναι στενή και σε συνδυασμό με το softness, καταλήγει σχετικά ασταθής αν προσγειώνεσαι πολύ βαριά. Παρ’ όλα αυτά, το ανασηκωμένο πίσω μέρος βοηθάει στο να πατήσεις λίγο πιο μπροστά.

Η φτέρνα είναι στενή και μαλακή. Αν πατάς πολύ πίσω και βαριά, λείπει η στιβαρότητα.

Συμπέρασμα

Το racer της On είναι αποδοτικό αλλά και εντυπωσιακό στον τρόπο που λειτουργεί. Κι όπως έχω ξαναπεί, μετά από τόσες δοκιμές πλέον δύσκολα θα πω ότι ένα παπούτσι πραγματικά ξεχωρίζει. Εδώ όμως έχουμε όντως μία τέτοια περίπτωση. Σίγουρα παίζει ρόλο και το ότι η μηχανική μου ταίριαξε απόλυτα μαζί του, στα περισσότερα όμως μοντέλα κάτι τέτοιο αποτελεί προϋπόθεση.

Το Cloudboom Strike είναι το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο της On μέχρι σήμερα. Ή για να είμαστε πιο σωστοί, ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αγωνιστικά της αγοράς. Γρήγορο, προστατευτικό, μαλακό και ελαφρύ. Και διασκεδαστικό συγχρόνως. Και μας αρέσει που οι Ελβετοί δεν πάτησαν απλά στην γνωστή συνταγή αλλά προσπάθησαν να δώσουν κάτι διαφορετικό. Πόσω μάλλον όταν το αποτέλεσμα είναι και τόσο καλό.

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

4 Σχόλια

  1. @hypnox Επειδή ξέρω ότι σου άρεσε το Prime X ως προπονητικό, αυτό εδώ είναι ακριβώς η αγωνιστική έκδοσή του.

  2. @Nikos Pilikas
    Καταρχάς είναι πανέμορφο ΚΑΙ πανάκριβο βέβαια.
    Πρώτη μου σκέψη όταν το ειχα δει ήταν αν μπορει να μπει ο πατος σε άλλο παπουτσι.
    Αν γινόταν αυτό και ταίριαζε σε άλλο παπουτσι (θα επαιρνες μισό νουμερο μεγαλυτερο) φαντάσου τι συνδυασμοι θα μπορουσαν να γίνουν.
    Τώρα για το επόμενο μου marathon shoe , εχω απορρίψει το AF3 μιας και έχω ένα ζευγάρι AF1 με 0 χιλιόμετρα και σκεφτόμουν το metaspeed sky Paris το οποίο λένε πως είναι ότι πιο κοντινό σε bounce .
    Μετά από το review πλέον μπήκε και αυτό μέσα στις σκέψεις, αν και αρκετά ακριβότερο (και δυστυχώς ουτε η ON ουτε η Asics κάνουν ιδιαίτερες εκπτώσεις!

  3. @hypnox Όχι Στέλιο, δεν γίνεται αυτό που λες. Όσο μεγαλύτερο και να πάρεις, πώς θα χωρέσει +20mm πάτος; Σχεδόν θ’ ακουμπήσει στο ύφασμα. Γιατί το απέρριψες το AF3; By the way, σήμερα το φόρεσα σε ένα τεμπάκι και με πήγαινε μόνο του.

  4. Δε το απορρίπτω, απλά δε νομίζω ότι αξίζει ενώ έχω το 1 καινούργιο να δώσω τόσα λεφτά για το 3. Από τη στιγμή μάλιστα που το θέλω για μαραθώνιο σε Τρίαθλο όπου δε θα τρέξω με το ρυθμό που θα έτρεχα σε έναν σκέτο μαραθώνιο.
    Προτιμώ να δοκιμάσω κάτι άλλο για να είμαι ειλικρινής.
    Σήμερα και εγώ είχα μια προπονηση με μεγάλα κομμάτια μέσα.
    Έχοντας φορτώσει λόγω αγώνα έχει σφίξει ο γαστροκνήμιος πολυ και έχω και έναν πονο στο μεταταρσιο. Λοιπόν ξέρω πως όταν τρέξω με AF μετά το τρέξιμο θα είναι όλα πολυ καλύτερα. Το ίδιο έγινε και με οστικό οίδημα παλαιοτερα.
    Αυτή η αηδία ο Zoomx με βοηθάει να δουλέψω τον μύ και έτσι να υπάρχει αιμάτωση με ελάχιστη καταπόνηση.
    Το περιεργο είναι πως μόνο με το ΑF 1 συμβαίνει.

Αφήστε μια απάντηση