Τοποθέτηση ετικέτας: watch
- Αυτό το θέμα έχει 23 απαντήσεις, 15 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη
Vicky.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
7 Νοεμβρίου 2016 στις 15:23 #13303
Roberto4Carlos
ΣυμμετέχωνΌταν τρέχετε σε αγώνες, τι ενδείξεις βάζετε να σας δείχνει το ρολόι σας?
π.χ Στιγμιαίο pace(speed) , μέσο pace (speed), αποστάσεις, χρόνο, επιδόσεις προηγουμένου Lap κτλ κτλ? μήπως χρησιμοποιείτε το λεγόμενο ghost runner?Για να πάρουμε λοιπόν ιδέες μέσα από την εμπειρία του καθενός!!!
7 Νοεμβρίου 2016 στις 16:25 #13304tazi
ΣυντονιστήςΕνδιαφέρον θέμα
Συνηθως στο ρολοι παρακολουθω δυο οθονες απο δυο ενδειξεις σε καθε μια. Θα ηθελα τρεις αλλα δε τις διακρίνω λογω στραβομαρας. Η μια εχει διανυθεισα απόσταση και ρυθμο χιλιομέτρου και η άλλη στιγμιαια καρδια και στιγμιαιο ρυθμο. Εχω δοκιμασει και το ghost runner αλλα δε με εχει βοηθησει ιδιαιτερα.
Εχω προσεξει πως αναλογα με την αποσταση, 3/5/10/ημι/ μαραθωνιος καταλήγω να κοιταω διαφορετικα πραγματα. Στα μεγαλα πχ κοιταω πολυ περισσοτερο καρδια, στα μικρα περισσότερο ρυθμο χιλιομετρου.7 Νοεμβρίου 2016 στις 16:29 #13305Elda
ΣυμμετέχωνΣτο 310ΧΤ εχω βαλει χρονο, αποσταση, στιγμαιο HR και στιγμαιο pace (αυτο μαλλον μονο εγω το κανω, αλλα ετσι το ξεκινησα και το συνηθισα και πλεον το προτιμω απο το avg pace του τρεχοντος lap που βαζουν οι περισσοτεροι). Σε αλλη οθονη εχω το avg pace ολου του αγωνα, το last lap (επειδη συχνα το ξεχναω) και τον πληρη χρονο (ωρα, λεπτα, δευτερολεπτα) μια και στν αρχικη οθονη επειδη εχω 4 ενδειξεις, οταν η δραστηριοτητα υπερβαινει την ωρα, κοβει τα δευτερολεπτα.
7 Νοεμβρίου 2016 στις 16:32 #13306Elda
Συμμετέχων@tazi κι εσυ στιγμαιο ρυθμο? Κι εγω που νομιζα πως ειναι βλακεια μου που το κανω αυτο! Απορια: avg pace αγωνα δε βλεπεις? πώς ξερεις οτι πας σωστα, ειδικα σε ημι και μαραθωνιο? απο σκονακια και περασματα? (δεν τα μπορω καθολου αυτα γμτ)
7 Νοεμβρίου 2016 στις 16:35 #13307christos21a
ΣυμμετέχωνΕγω βλεπω δυο οθονες με τρεις ενδειξεις στην πρωτη αποσταση,lap time ρυθμισμενο στο χιλιομετρο και στιγμιαιο ρυθμο και στην δευτερη μεσο ρυθμο,συνολικο χρονο και ταχυτητα.Το εχω παντα ρυθμισμενο να με ειδοποιει στο χλμ.
7 Νοεμβρίου 2016 στις 16:45 #13308sotfireman
ΣυμμετέχωνΣτο Suunto εχω στην 1η οθονη (που χρησιμοποιω και περισσοτερο σε αγωνα) απόσταση,στιγμιαιο ρυθμο (κι εγω 😛 ) και καρδιακους παλμους (το οποιο εναλασσεται με μεσο ρυθμο αγωνα),ενω στη 2η οθονη αποσταση,χρονομετρο αγωνα και χρονομετρο γυρου…Στα long run χρησιμοποιω και μια 3η οθονη με αποσταση,καρδιακο ρυθμο και ωρα ημερας(γιατι εχει τυχει κανα δυο φορες να με ρωτησουν πιτσιρικες τι ωρα ειναι 🙂 )
7 Νοεμβρίου 2016 στις 16:52 #13309tazi
Συντονιστής@Elda Οχι, ο μεσος ρυθμος αγωνα ειναι κατι που θα δω βεβαια μετα, κατα τη διαρκεια δε με βοηθαει σε τιποτα, το instant pace το κοιταω αρκετα στην αρχη για να μη καω και το ρυθμο ανα χιλιομετρο γαι να δω πως τα παω, αν κρατιεμαι, ανεβαινω η πεφτω, οπως και το instant παλι για να καταλαβω αν οταν ανεβαζω ενταση αυτο αντικατοπτριζεται και σε αναλογη αυξηση ταχυτητας. Τη καρδια στα μεγάλα για να μη μπω σε μια ζωνη μη συντηρησιμη για πολύ ωρα. Σε οτι αφορα περασματα, γενικα δινω σημασια σε οτι λεει το gps, ποτε δε κοιταω χιλιομετρικες ενδειξεις γιατι μπερδευομαι. Ισως μονο σε καιρια σημεια οπως το μισο του αγωνα κλπ. Δε με νοιαζει αν το ρολοι πεσει λιγο εξω, παντα ειναι τοσο λιγο που στην ουσια δεν επηρεάζει την ολη τακτικη. Δεν εχω τρεξει ποτε με σκονακι, η μαλλον μια φορα εβαλα και δε το κοιταξα καθολου. παντα το ρολοι. Εχει τυχει βεβαια να με κρεμασει, να μη πιασει δορυφορο, ειδιακα το 610 ειχε αυτο το προβλημα και να χασω το μπουσουλα. Τωρα με το 620 που πιανει αμεσως δεν εχω προβλημα.
7 Νοεμβρίου 2016 στις 17:29 #13310chamav
ΣυντονιστήςΠρώτη οθόνη
Χρόνος
Καρδιακοί παλμοί
Στιγμιαίος ρυθμόςΔεύτερη οθόνη
Μέσοι Καρδιακοί παλμοί
Καρδιακοί παλμοί
Μέσος ρυθμόςΤρίτη οθόνη
Μέσοι Καρδιακοί παλμοί γύρου
Καρδιακοί παλμοί
Μέσος ρυθμός γύρου7 Νοεμβρίου 2016 στις 17:56 #133117 Νοεμβρίου 2016 στις 18:04 #13313chamav
ΣυντονιστήςΜόνο στις προπονήσεις κοιτώ απόσταση, όχι στους αγώνες. Τα μόνα που κοιτώ ουσιαστικά στους αγώνες είναι:
Καρδιακοί παλμοί (για αυτό και είναι σε κάθε οθόνη)
Στιγμιαίος ρυθμός
Μέσοι Καρδιακοί παλμοί7 Νοεμβρίου 2016 στις 18:43 #13316Roberto4Carlos
ΣυμμετέχωνΜε το SUUNTO ambit 2 , έχω
στην πρώτη οθόνη κεντρικά, το lap pace, όxι το στιγμιαίο, αλλά το average των τελευταίων 30sec
στην δεύτερη οθόνη βάζω απόσταση και στην τρίτη οθόνη χρόνο.Σε κάθε οθόνη που έχει χώρο πάνω και κάτω για άλλες 2 ενδείξεις, βάζω ΗR,time κτλ
(Φυσικά, λόγω στραβομάρας και εγώ δεν μπορώ να διακρίνω καθόλου εύκολα τις 2 μικρές ενδείξεις οπότε στην ουσία δεν προσφέρουν κάτι)Σε αγώνες(συμμετέχω μόνο σε 5Κ ή 10Κ)βάζω και το estimated 5Κ,10Κ time για να έχω μια ένδειξη στο σε τι χρόνο θα τερματίσω.
Αυτό που μου λείπει, και που θα είναι και αιτία να αλλάξω κάποια στιγμή ρολόι, είναι το να είναι μεγάλα ΟΛΑ τα νούμερα της κάθε οθόνης και όχι μόνο της κεντρικής ένδειξης.
Επίσης θα θελα σε μια οθόνη να βλέπω τους χρόνους των laps που έχουν περάσει, ώστε να βλέπω πως κινείται το Pace στην ροή του αγώναΑυτά!
8 Νοεμβρίου 2016 στις 01:31 #13342tzatzikis90
Συμμετέχωννα πω κι εγώ τα δικά μου..
310xt
η οθόνη που χρησιμοποιώ κατά βάση έχει απόσταση, στιγμιαίο ρυθμό, μέσο ρυθμό και… καρδιακούς παλμούς ενώ δε φοράζω ζώνη παλμών χαχαχα, τώρα το παρατήρησα! αλλαγή άμεσα σε…συνολική ώρα να ξέρουμε τι μας γίνεται!
επίσης πρόσθεσα ξανά (το είχα απενεργοποιημένο) την αυτόματη καταγραφή γύρου ανά 1χλμ ώστε να εμφανίζει (και να δονείται) το ρολόι το ρυθμό κάθε χιλιομέτρου χωρίς αυτό να πιάνει χώρο ως έξτρα πεδίο.
8 Νοεμβρίου 2016 στις 09:21 #13346dimitrissss
ΣυμμετέχωνΣτις προπονήσεις βάζω στο Ambit στην οθόνη κεντρική ένδειξη τον χρόνο και στις μικρές πάνω και κάτω παλμούς. Στον αγώνα και ειδικά μαραθώνιο έχω στην κεντρική ένδειξη τους παλμούς. Πάνω την απόσταστη και εναλλάσεται ανάμεσα σε χρόνο και Average Pace. Το στιγμιαίο Pace δε το προσέχω γιατί δε νομίζω ότι τα GPS ρολόγια είναι τόσο ακριβή ώστε να δίνουν στιγμιαία ταχύτητα.
8 Νοεμβρίου 2016 στις 09:34 #13347timothy
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα και από εμένα,
Εδώ και 2,5 χρόνια που τρέχω χρησιμοποιώ ένα απλό casio που μου δείχνει μόνο το χρόνο. Ξέρω είναι χαζομάρα, αλλά θεωρώ πως η μεγάλη δόση πληροφορίας/ανάλυση θα με αποσυντονίζει από τη δρομική απόλαυση. Βέβαια, εκεί που τρέχω έχω μετρήσει από πριν τις διαδρομές με ποδήλατο, οπότε έχω μια εικόνα στο περίπου βρίσκομαι και τι έχω διανύσει.
8 Νοεμβρίου 2016 στις 11:58 #13360Manos Drakopoulos
ΣυμμετέχωνΓια όσους λίγους αγώνες κάνω, ορίζω εκ των προτέρων στο Garmin Connect το πλάνο που έχω σκοπό να ακολουθήσω.
Αφού χωρίσω την απόσταση στα τμήματα, ορίζω ένα ρυθμό που θέλω να έχω σε κάθε ένα από αυτά (π.χ 3x5k ή 5x2k κλπ).
Οπότε στην οθόνη της άσκησης πλέον, βλέπω το μέσο ρυθμό του τμήματος, το χρόνο και την απόσταση που υπολείπεται μέχρι το πέρας του.
Ο μέσος ρυθμός έχω διαπιστώσει ότι μπορεί να κυμαίνεται μέχρι & +/-10″ από τον πραγματικό σου καθώς η ολοκλήρωση του χρόνου σε κάθε οριζόμενο lap είναι σωστή 100% στο τέλος του.
Ο κίνδυνος που ενέχει η συγκεκριμένη επιλογή είναι να ορίσεις πολύ μεγάλα τμήματα! Εάν π.χ ορίσεις 10k με στόχο ρυθμό 5’30 και στα πρώτα 4k είσαι πιο αργός για να φέρεις το χρόνο σου κοντά στο μέσο όρο πρέπει να πιέσεις περισσότερο από ότι είχες στόχο!! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εφόσον δεν έχεις καλό control της προσπάθειας σου , να το παρακάνεις και παρόλο που θα πετύχεις το επιθυμητό avg pace στο επόμενο τμήμα να είσαι πιο αργός!
Το πλεονέκτημα από την άλλη είναι πως όταν πιάσεις το avg π.χ έπειτα από 300-500m είναι πολύ δύσκολο να το χάσεις, εφόσον έχεις δυνάμεις εννοείται!
Φυσικά ο κάθε ένας αποφασίζει και κρίνει με την εμπειρία του τι είναι αυτό που τον εξυπηρετεί καλύτερα & σημαντικότερο όλων δεν τον στρεσάρει στην διάρκεια της δραστηριότητας! -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.