- Αυτό το θέμα έχει 13 απαντήσεις, 8 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 έτος, 7 μήνες πριν από τον χρήστη dimitris765.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
12 Μαρτίου 2022 στις 15:46 #125351ΣτέλιοςΣυμμετέχων
Καλησπερα στην παρεα ! 🙂
Ποιος θα τρεξει την επομενη Κυριακη στους αγωνες της Αθηνας ??
Χθες μιλησα με @aristidi και δηλωσε παρων !Εμενα θα ειναι ο πρωτος μου αγωνιστικος ημι και βασικα μολις ο δευτερος αγωνας στην “καριερα μου” . Χαχαχα 😀
Θα κινηθω με στοχο το 1:49 – 1:52 στην χειροτερη περιπτωση. Εχω αρχισει να κατεβαζω χλμ τις τελευταιες δυο εβδομαδες και πλεον νιωθω αρκετα ξεκουραστος . Θα τρεξω συμφωνα με τα watt , με το αγωνιστικο πλανο που μου δινει το Stryd για τη συγκεκριμενη διαδρομη (1:51). Εαν στα τελευταια 4-5 χλμ νιωθω ξεκουραστος, θα ανεβασω ρυθμους και θα παω με την αισθηση.
Δεν εχω δηλωσει καποια επιδοση απο προηγουμενο αγωνα, οποτε θα με βαλουν σε καποιο απο τα τελευταια block .
Ο Αριστειδης ηταν καθυσηχαστικος, μιας και μου ειπε οτι πλεον εχουν πολλα block και με αρκετη χρονικη διαφορα στην εκκινηση μεταξυ τους (Διαβασα για 3 λεπτα συμφωνα με την επισημη σελιδα του αγωνα) . Θετικο ,επισης, το οτι κατα τη δευτερη στροφη δεν πεφτεις πανω στους αργους.Και το βασικοτερο ερωτημα 😀 @echetlos .. Νικο, εχετε καποιο στεκι/μερος για να παρακολουθησετε τον αγωνα και τους δικους σας φιλους/αθλητες ??? Θα ηθελα να σας δω και μια φορα απο τη μερια του δρομεα . 😀
Καλη εκκινηση και αγωνα να εχουμε/εχετε !
12 Μαρτίου 2022 στις 18:30 #125352Nikos PilikasΣυντονιστής@steliosg Είμαι κατά του συγκεκριμένου αγώνα, ακόμη και για βόλτα. Παρότι τον έχω τρέξει 3-4 φορές.
Οπότε για support από μέρους μου πρέπει να περιμένεις τον Αυθεντικό! 🙂Όπως και να ‘χει, καλόν αγώνα σου εύχομαι! Μην παρασυρθείς, κράτα δυνάμεις.
13 Μαρτίου 2022 στις 12:28 #125353ΣτέλιοςΣυμμετέχωνΚαλημερα Νικο ,
Ακομα δεν ειμαι για 42αρια. Ειμαι πολυ συγκρατημενος ανθρωπος γενικα και παντα εχω στο μυαλο μου οτι, οταν θα αποφασισω να βγαλω εναν αγωνα, θα πρεπει να τον βγαλω “σχετικα ανετα” και ατσαλακοτα.
Οι λογοι που αποφασισα γι’αυτον τον αγωνα ειναι οι εξης :
1) Eζησα στο κεντρο σχεδον 20 χρονια και εχω περπατησει πααααρα πολυ σε ολες αυτες τις περιοχες. Εχω ενα συναισθηματικο δεσιμο θα ελεγα και ενα τσουβαλι αναμνησεις.
2) Aυτους τους δρομους τους ετρεχα προπονητικα οταν ξεκινουσα πριν περιπου 5 χρονια.
3) Απο τοτε που ξεκινησα να τρεχω στους δρομους, ειχα αυτο τον αγωνα ως τον πρωτο μου αγωνα-στοχο σε ημι.Οποτε, πιστευω οτι στον αυθεντικο το πιθανοτερο ειναι να ειμαστε παρεα στην ακρη … εκτος και εαν αποφασισεις να τρεξεις εσυ ! 😀 😀 😀 😀
Ευχαριστω πολυ !!!
14 Μαρτίου 2022 στις 16:33 #125361aRiSTiDiSΣυμμετέχων@echetlos από περιέργεια, γιατί είσαι “κατά” του συγκεκριμένου αγώνα?
@steliosg Λάβε υπόψη τη χαμηλή θερμοκρασία που θα έχει την Κυριακή, και τον πολύ δυνατό αέρα! (αν δεν αλλάξει η πρόβλεψη).
Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες (πέρα από τη δυσκολία της διαδρομής) δεν βοηθούν για PR. Πιάσε κάποιον με μεγάλο όγκο και πήγαινε από πισω, στην ανάβαση μέχρι την Αλεξάνδρας τουλάχιστον.Πάντως ακόμα και με την παλία χάραξη, δεν υπήρχε περίπτωση να πέσεις πάνω σε “αργούς” στη 2η στροφή. Αφενός γιατί για να τους “πιάσεις” έπρεπε να κάνεις χρόνο < 1:35hrs, και αφεταίρου γιατί στην 2η στροφή κινούσουν στην Αλεξάνδρας και Πατησίων στο αντίθετο ρεύμα (ανάποδα) ενώ στην 1η στροφή στο κανονικό. Οπότε απλά τρέχατε παράλληλα σε διαφορετικά ρεύματα όμως και με νησίδα ενδιάμεσα. Πέρα από τό ότι οι εκκινήσεις δίνονται πλέον πιο αραιά, λόγω covid, είναι πολύ λιγότερες και οι συμμετοχές σε σχέση με 2-3 χρόνια πριν. Ο συνωστισμός δεν θα ειναι το πρόβλημά μας την Κυριακή, άλλα θα ειναι
14 Μαρτίου 2022 στις 17:07 #125362Nikos PilikasΣυντονιστής@aristidi “Κατά”, τρόπος του λέγειν..
Απλά τον θεωρώ πολύ δύσκολο αγώνα, Αριστείδη. Ακόμη κι εντελώς βόλτα να τον πας ή σαν LR, χρεώνει πολύ.
Μ’ αρέσει σαν concept (είμαι “αστικός” τύπος) αλλά οι παρατεταμένες ανηφόρες και οι δύο γύροι με έκαναν κάθε φορά να μετανοιώνω. Και χωρίς να τον έχω τρέξει ποτέ αγωνιστικά.14 Μαρτίου 2022 στις 18:01 #125363thanasisnkΣυμμετέχωνΚαλησπερα και απο εμενα!θα τρεξω και εγω τον αγωνα την Κυριακη,αν και ετρεξα χτες στα τρικαλα.θα τρεξω στην αθηνα πιο πολυ για να συνεχισω το σερι των συμμετοχων στον αγωνα,μιας και εχω συμμετασχει και στους 9 προηγουμενους
14 Μαρτίου 2022 στις 20:26 #125365ΣτέλιοςΣυμμετέχων@aristidi Αριστειδη, ειμαι φιλος του κρυου και χειμωνιατικου καιρου (8-12 και συννεφια ειναι ιδανικα για’μενα). Ακομη και λιγη βροχη δεν θα με ενοχλησει. Ο αερας, ειναι ενα προβλημα, γιατι σου χαλαει πολυ τον ρυθμο. Ειδικα εαν δεν εχει σταθερη κατευθυνση, τοτε θα επηρεασει σε μεγαλο βαθμο. Αν μη τι αλλο, η ιδεα σου για τις ανηφορες του 12-15 νομιζω οτι αξιζει να δοκιμαστει! 😀
Αν και ειναι λιγο νωρις για προβλεψη καιρου την Κυριακη, το μονο που δεν θελω ειναι να εχει ηλιο .
@echetlos Νικο, στα συνηθη long των 16Κ που εκανα σχεδον καθε Κυριακη του τελευταιου ετους, η υψομετρικη που γραφει το garmin ειναι απο 150-190μ με παρατεταμενα ανηφορικα κομματια των 3-5 χλμ . Αναλογικα , δηλαδη, ειναι κοντα στα 220μ του αγωνα. Εχω συνηθησει τις ανηφοροκατηφορες και δεν τις φοβαμαι.Επειδη ειναι ο πρωτος αγωνιστικος ημιμαραθωνιος που θα τρεξω , ειναι λογικο να εχω πολυ καλη διαθεση και κεφι! Δεν θα με ενοχλησουν οι 2 στροφες, οταν προπονητικα εχω κανει αρκετες φορες περισσοτερες απο 30 στροφες σε καποιον μικρο στιβο ή καποιο αλσος . Προφανως και ειναι θεμα ψυχολογικο. Το παιρνεις αποφαση και βαζεις στοχο για την επιτευξη του προπονητικου ή αγωνιστικου σου πλανου . Ειναι κατι που πρεπει να γινει … και θα γινει. 😀
Ειλικρινα, εγω θα το μετανιωνα εαν δεν δηλωνα συμμετοχη! 😀
@thanasisnk Καλο αγωνα να εχεις ! 🙂14 Μαρτίου 2022 στις 20:44 #125366GeorgeKapΣυμμετέχωνΠρέπει να βρώ κι εγώ έναν ημιμαραθώνιο να τρέξω τουλάχιστον σε ένα μήνα από τώρα. Η εαρινή σεζόν δε μου έχει πάει καθόλου καλά από άποψη χιλιομέτρων λόγω προσωπικών προβλημάτων, αν και θα έπρεπε να είχε πατήσει επάνω στην δυνατή φθινοπωρινή που είχα κάνει.
Για της Αθήνας δεν προλαβαίνω, δεν είμαι σε κατάσταση για pb ούτε πιστεύω ότι η συγκεκριμένη διαδρομή προσφέρεται.
Μάλλον και το Ναύπλιο, που είχα ως αγωνιστικό στόχο για την άνοιξη, θα το χάσω 😢15 Μαρτίου 2022 στις 14:32 #125374ΣτέλιοςΣυμμετέχωνΣημερα μου ηρθε το email με τις πληροφοριες … 5ο block χωρις δηλωση χρονου . Ελπιζω να μπορεσω να παω μπροστα-μπροστα , για να μην κολλησω στην κινηση .
19 Μαρτίου 2022 στις 07:28 #125399chriskapsioΣυμμετέχωνΚαλημέρα και από μένα. Θα τρέξω και εγώ τον αγώνα αλλά ο κρύος καιρός και ο αέρας τελικά δε σου αφήνει πολλά περιθώρια για καλύτερο χρόνο στη διαδρομή. Καλό αγώνα και καλό τερματισμό σε όλους.
19 Μαρτίου 2022 στις 19:42 #125403ΚαθηγητήςΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε όλους σας.
Θα τρέξω στο 2ο block με βάση την επίσημη δήλωσή μου σε προηγούμενο αγώνα.
Εύχομαι ο καιρός να μη δυσκολέψει πολύ την προσπάθεια όλων μας.
Συνάντηση στην Αθήνα μας αύριο πρωί πρωί.
Καλή συμμετοχή σε όλους!
Αποτελεί αίνιγμα αν θα χρησιμοποιήσω τα βεβαρημένα με χλμ Novablast II ή τα αρκετά καινούρια reebok-sport-floatride-energy.
20 Μαρτίου 2022 στις 20:18 #125404ΚαθηγητήςΣυμμετέχωνΗ συμμετοχή ολοκληρώθηκε με σχετική επιτυχία. Εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να ανεβαίνεις τη Β. Σοφίας με κόντρα έντονη χιονόπτωση σε σημείο να αποχωρίζεσαι τα γυαλιά, αφού πια δεν έβλεπες τίποτα. Κόντρα ή έντονα πλάγιος κρύος αέρας, ειδικά στα περάσματα από τις μεγάλες διασταυρώσεις της Λ. Αλεξάνδρας, μεγάλη και συνεχόμενη αλλά βατή, ανηφορική και κατηφορική αντίστοιχα μικρή κλίση, αρκετός κόσμος, πολλοί πρέπει να απέφυγαν τελικά να κατέβουν.
Συγχαρητήρια σε όλους, αλλού θα γράψω τις εντυπώσεις μου από τα παπούτσια σήμερα.
5 Απριλίου 2022 στις 16:00 #125539ΣτέλιοςΣυμμετέχωνΚαλησπερα!!
Ας γραψω και τις εντυπωσεις μου απο τον 1ο επισημο αγωνα που ετρεξα. Να πω οτι ως “χειμωνακιας”, ο καιρος ηταν ιδανικος για τα γουστα μου! Ουτε παραγγελια να τον ειχα κανει!
Ενταξει, οταν βγηκα απο το μετρο και ενιωσα τον κρυο αερα μαζι με το χιονονερο μου φανηκε καπως. Προβληματιζομουν εαν θα επρεπε να φορεσω διπλο μπλουζακι… Ελεγα οτι ισως εκανα λαθος γιατι ειχα βαλει μονο ενα μακρυμανικο και σκουφο.
Ολες αυτες οι σκεψεις σταματησαν μολις πηρα τη θεση μου στο block εκκινησης! Εκει τα ξεχασα ολα! Η αδρεναλινη αρχισε να χτυπαει κοκκινα και πλεον το μονο που με ενδιεφερε ηταν ο στοχος του αγωνα! Ειχα εστιασει στο τι επρεπε να κανω! Και ειχα μια συγκρατημενη αισιοδοξια οτι θα τα καταφερνα!Ξεκινησα στην 1η σειρα του 5ου block και με συνεχη ζιγκ-ζαγκ και προσπερασεις καταφερνα να περναω κοσμο συνεχως, παραλληλα κρατοντας τα απαιτουμενα watt για τον ελαχιστο αποδεκτο χρονο του 1:51:30 που ηταν και η προβλεψη του Stryd.
Θυμαμαι πως περασα καποια σημεια που πατησα πεζοδρομιο σε στροφες για να μην πεσω σε προπορευομενους δρομεις, οπως επισης εκανα και 1-2 βηματα περπατηματος γιατι με ειχαν κλεισει και δεν ειχα διεξοδο .
Η πρωτη μου εννοια μου ηταν να δω τον χρονο μου στον 2ο σταθμο (7.4Κ), ελπιζοντας να μην ειναι πολυ εκτος πλανου. Τελικα ημουν περιπου 1 λεπτο πισω απο τον ελαχιστο αποδεκτο χρονο. Το περιμενα οτι ο συνωστισμος θα ηταν ο βασικος μου αντιπαλος!
Μολις τελειωσε η κατηφορα της Αλεξανδρας και μπηκα στην Πατησιων, τα πραγματα εδιεξαν να ειναι λιγο καλυτερα. Σαφως πιο ανετος ο δρομος και η κατηφορα της Αλεξανδρας μου επετρεψε να ανοιξω ρυθμο (κρατοντας τα προγραμματισμενα watt) και να κερδισω μερικα απο τα χαμενα δευτερολεπτα. Καπου εκει πηρα και ενα μπουκαλακι νερο, το οποιο ηταν το μονο που χρειαστηκα για ολο τον αγωνα.
Τελικα ολα πηγαν οπως τα ειχα υπολογισει και εφτασα στο 15ο χλμ που ξεκιναει η κατηφορα της Αλεξανδρας χωρις κουραση, χωρις ενοχλησεις , αλλα και μεσα στον προβλεπομενο χρονο που ειχα στο μυαλο μου (πλεον ημουν 20sec πιο αργος απο τον στοχο μου για την ακριβεια). Ειχα σκονακι μαζι μου με τους χρονους που επρεπε να ειχα σε συγκεκριμενους σταθμους τροφοδοσιας! Ηταν ενα καλο βοηθημα θα ελεγα! 😀
Φτανοντας στη στροφη για Β. Σοφιας, επιτελους, ο κοσμος ειχε αρχισει να αραιωνει αισθητα! Η ανηφορα της Αλεξανδρας ηταν δυσκολη και αρκετοι δρομεις ψιλοπερπατουσαν/εκοβαν αισθητα ρυθμο! Εγω εμεινα πιστος στο αρχικο σχεδιο μου και εδωσα 10watt παραπανω για αυτα τα τελευταια 5-6χλμ του αγωνα, τα οποια και καταφερα να κρατησω ευκολα, πιεζοντας σε μερικα κατηφορικα σημεια λιγο περισσοτερο. Στο 20ο χλμ αποφασισα να ανεβασω ρυθμο λιγο ακομα και αρχισα να πηγαινω πλεον με την αισθηση, τερματιζοντας σε 1:50:04 απο οσο θυμαμαι. Η τελευταια ανηφορα της Πανεπιστημιου ηταν οντως δυσκολη! Ηταν ομως, η τελικη ευθεια και ηταν ανεπιτρεπτο να κοψω. Χρειαστηκαν μερικες διπλοαναπνοες και λιγο τσαμπουκας!
Περασα τον τερματισμο στο 1:50:04 ! Δυστυχως προσεξα πολυ αργα το ταμπλο με τον χρονο, ωστε να προσπαθουσα να πιεσω λιγο ακομα για να κερδισω αυτα τα 5sec και να εβλεπα το 1:49… αλλα ξερω οτι την επομενη φορα θα ερθει ευκολα μιας και θα ξεκινησω απο block 1 ή 2 το πολυ.
Συνολικα το Stryd εγραψε 21400m, γιατι δεν μπορουσα να ακολουθησω την απαιτουμενη πορεια, μιας και επρεπε να κανω συνεχως προσπερασεις. Πολλοι “τοιχοι” απο παρεες που πηγαιναν 3-4 διπλα-διπλα. Τελικα πρεπει να προσπερασα περιπου 1500 ατομα. Ελαχιστες στροφες πηρα κλειστα οπως προβλεπεται. Στα τελευταια 5χλμ, ετρεχα μαζι με κοσμο κυριως απο το block 1&2.
Το πρωτο σημειο που ενιωσα κουραση ηταν στο 18ο … λιγο πριν μπουμε στην Ακαδημιας. Νομιζω οτι αυτο ηταν προβλεπομενο και λογικο, οταν εχεις παει σχετικα σωστα τον αγωνα.
Απο μυικες ενοχλησεις μετα τον αγωνα , ειχα τα κλασσικα. Γαμπες και hamstrings. Εκαναν περιπου μια εβδομαδα να φυγουν, αλλα δεν με αναγκασαν να ριξω τον ογκο. Μονο τις γρηγορες προπονησεις περιορισα και εκανα περισσοτερα συγκρατημενα/easy. Την Τριτη μετα τον αγωνα ειχα μπει ηδη στο προγραμμα και εγραφα 10αρακια.
Δεν κρυβω οτι ενθουσιαστηκα απο την “ολη εικονα”. Σαφως, ως 1ος επισημος αγωνας, εχει μια ιδιαιτερη θεση στο μυαλο του καθενος.
26 Ιανουαρίου 2023 στις 12:59 #127838dimitris765ΣυμμετέχωνΟ ημιμαραθώνιος Αθηνας αλλαξε διαδρομή και είναι μόνο κάθοδος και τις δυο φορές στην Αλεξάνδρας;
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.