Κορονοιος και τρεξιμο

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 49 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nestoras Katsios
    Συμμετέχων

μπηκα και εγω επίσημα απο χτες στο club των νοσουντων απο covid, 3πλα εμβολιασμενος. με πετυχε στο χειροτερο timing, 2 εβδομαδες πριν τον μεγα αλεξανδρο, και ενω εκανα την καλυτερη προετοιμασια που εκανα ποτε μου για μαραθωνιο, με ογκο και ποιοτητα (410χμ θα εβγαζα το Μαρτη αν δεν νοσουσα χτες). η ξενερα μεγαλη, καταλαβαινω οτι πρεπει να το παρω αποφαση οτι αγωνας χαθηκε, αλλα κραταω μια μικρη ελπιδα αν το ξεπερασω γρηγορα μηπως προλαβω το Ναυπλιο σε 3 εβδομαδες. Η ερωτηση ειναι, σοσι το περασατε εκτος απο αιματολογικες, τί αλλες εξετασεις κάνατε? (καρδιολογικες, ακτινογραφια πνευμονα κλπ). ο κορεσμος οξυγονου παραμενει στο 97-99% οποτε λογικα δεν εχει επηρεαστει ο πνευμονας, γιαυτο και κραταω καποιες ελπιδες ακομα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Περαστικά, Νέστορα.
    Οι περισσότεροι δρομείς που γνωρίζω, δεν είχαν κανένα απολύτως κατάλοιπο. Οπότε μην τον ξεγράφεις τον αγώνα.

geomaz
    Συμμετέχων

Νόσησα και εγώ, σήμερα είναι η 7η μέρα.
    Ανεμβολιαστος το περασα με ένα 12ωρο+ κλιμακουμενο ξεκινώντας με 37.1 ένα μεσημέρι και κορυφωνοντας στις 12-1 το βράδυ της ίδιας μέρας με πυρετο 39.

Την επομένη είχα που και που δέκατα, τίποτα άλλο όμως.

Σήμερα έτρεξα διερευνητικα, χαλαρά 6 χλμ σε ένα παρκο το οποίο όμως έχει τα υψομετρικα του.
    Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη, υπέροχη.
    Πήρα και την έξτρα βιταμίνη D..
    Φαίνεται όλα να έχουν παει καλα.
    Οι παλμοι ήταν χαμηλά, ενώ αναπνευστικά ούτε που λαχανιαζα.
    Στα ποδια λίγο προς το τέλος αισθάνθηκα κάτι σαν πιασημο, ίσως λόγω του καθισιου και της απραξίας τόσες μέρες μέσα στους 4 τοίχους.
    Φυσικά θα δείξει και το επόμενο διάστημα πως θα παει, ενώ έχω σκοπό αρχικά για αναλυτικές αιματολογικές.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Κλεισμένες 3 εβδομάδες αρνητικός και παρόλο που το πέρασα πανάλαφρα, στο τρέξιμο έχει αφήσει αρκετά θέματα. Στην καθημερινότητα τίποτα όμως. Όσο αργά και να ξεκινήσω, στα 2′ νοιώθω ένα μπούκωμα, σα να πλησιάζω το κατώφλι. Και παραμένει έτσι μέχρι τέλους, ούτε βελτιώνεται, ούτε χειροτερεύει.

Χθες έκανα ένα 10άρι στο 4:55, ρυθμός easy μέχρι πριν, και ένοιωθα σα να τρέχω 30″ πιο γρήγορα. Μπορούσα όμως να μείνω κι άλλο εκεί, δεν δυσκόλευε περαιτέρω το effort. Οι παλμοί στον θεό μεν, η αίσθηση όμως πολύ πιο ήπια.

Προφανώς έχει να κάνει και με το τσιγάρο. Καρδιολογικός έλεγχος φυσιολογικός, θα πάω τώρα και για ακτινογραφία πνευμόνων.

Elda
    Συμμετέχων

Ελα στο βουνο βρε να γεμισουν τα πνευμονια οξυγονο να ερθεις στα ισα σου και ασε τους παλμους και τα κατωφλια! Ο,τι κι αν ειναι παντως σου ευχομαι να περασει γρηγορα, αιματολογιες δε σου ειπαν να κανεις? Ο γενικος γιατρος που ειχε γραψει την αδεια της κορης μου οταν το περασε παραμονη Πρωτοχρονιας, της ειχε γραψει και αιματολογικες (κρεατινινη, SGOT, SGPT, γ-GT και CRP). Kι εκεινη σχεδον ασυμπτωματικα το ειχε περασει, μονο λιγο βηχα πριν το θετικο, μετα τιποτα.

aroulio
    Συμμετέχων

Αν δεν πάρεις τα βουνά που λέει η Μαρία, ξεκίνα τα υπομέγιστα ούλτρα Νίκο…

aroulio
    Συμμετέχων

Και να δώσω και γω το δικό μου feedback. Ασθένησα 5/1 και θεώρησα ότι το πέρασα πολύ ελαφριά. 2 ώρες με δέκατα, 2 μέρες με κόπωση και μυϊκούς πόνους και η τελευταία με πολύ έντονο πονόλαιμο. Κι εκεί που έλεγα “γατάκια ξεμπέρδεψα” ξεκίνησε στις 8-10 μέρες ένας έντονος και μόνιμος βήχας μαζί με ανάλογο μπούκωμα και καταρροή που κράτησαν 2-3 εβδομάδες.
    Στη συνέχεια ο δρομέας-καρδιολόγος με βρήκε καθαρό αλλά πρότεινε ψιλοχαλάρωμα για ένα μήνα κι έτσι αποφάσισα τη διακοπή της προετοιμασίας για τον 24ωρο αγώνα που στόχευα. Ο πνευμονολόγος είπε ότι ο ιός μου ξύπνησε ασθματικού τύπου βήχα μετά τις “ανοιξιάτικες” αλλεργίες που είχα στην εφηβεία. Πάρε να χεις λοιπόν εισπνεόμενη κορτιζόνη για ένα μήνα, πάρε και 2-3 κιλάκια μαζί (έβαλα και γω το χεράκι μου βέβαια). Περιορισμός στα 5-10κ τη βδομάδα και ψυχολογία στα νύχια. Συν γενικά οικογενειακά πάρε-δώσε με γιατρούς φτάσαμε στα μέσα Απριλίου.
    Κι από κει και μετά ξεκινάει η προσπάθεια επανόδου σταδιακά στο φυσιολογικό βάρος, αύξησης γενικώς των αθλητικών δραστηριοτήτων και τι στο καλό. Τα καλύτερα θα τα κάνουμε να έρθουν.

stratus
    Συμμετέχων

Βρε αφου δεν υπαρχει η covid γιατι παραπληροφορειτε τον κοσμο:
    Εγω κολλησα απο τους πρωτους, την ορδοθοξη covid ,οχι αδελφιστικες μεταλλαξεις.Η πλακα ειναι οτι το πηρα χαμπαρι μετα οταν εκανα λιγο πυρετο και η εξεταση εδειξε οτι ειχα αντισωματα.Οι αιματολογικες ηταν ολες χαλια,πολυ κατω απο τα φυσιολογικα ορια και μολις τις εφτιαξα επανηλθα.
    Η κορη που κολλησε ,γεμισε καντηλες τεραστιες και για να φυγουν της χορηγηθηκαν μεγαλες ποσοτητες κορτιζονες.
    Ο αδελφος μου την εβγαλε light και μαλλον δε θα το επαιρνε χαμπαρι,αλλα επρεπε να κανει μια επεμβαση και το βρηκαν στο pcr.
    Στον καθενα τελικα βαραει σε διαφορετικα σημεια.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Μαρία, ναι βέβαια και αιματολογικές.

Άρη, εγώ επιμένω και βγαίνω 3-4 φορές την εβδομάδα, να δω που βρίσκομαι. Πιθανώς να είναι λάθος αυτό, ιδίως χωρίς συμβουλή γιατρού.
    Καλή επάνοδο και σ’ εσένα!

AlexFocus
    Συμμετέχων

Νικ ευχομαι σα σου πανε ολα καλα. Σιγουρα δες κανενα γιατρο και εξετασεις για να μην πηγαινεις στην τυχη.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@alexfocus Ευχαριστώ, Αλέξη!
    Το έχω προγραμματισμένο για την άλλη εβδομάδα.

roukounas
    Συμμετέχων

Εγώ βγήκα θετικός στις 9/5(Δευτέρα) και αρνητικός στις 15/5(Κυριακή). Το πέρασα με πολύ βήχα και συνάχι, λίγο πονόλαιμο για 2 μέρες.
    Δοκίμασα και βγήκα για αργό 8αρι στις 17/5(Τρίτη) πριν φύγω για εξωτερικό.
    Την προηγούμενη βδομάδα έτρεξα 4 φορές (όπως κάνω πάντα δηλαδή) με σχετικά αργό ρυθμό(5:30) και κάτι διάσπαρτα χλμ στο πιο φυσιολογικό 5-5:10.
    Κυρίως μπούκωμα ένιωθα στα πρώτα χιλιόμετρα αλλά μου φάνηκε ότι θα ξεμπερδεψω γρήγορα.
    Αυτή τη βδομάδα ξεκίνησα πάλι με αργό 8αρι τη Δευτέρα αλλά έκτοτε δεν έχω καταφέρει να ξαναβγω στο δρόμο. Νιώθω πάρα πολύ κουρασμένα τα πόδια μου, έχουν εμφανιστεί και οι χρόνιες ενοχλήσεις που είχα στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις και στα δύο πόδια, γενικά νιώθω ερείπιο από τη μέση και κάτω.
    Ξεκίνησα πάλι κάτι συμπληρωματικά (Εχινακεια + C) αλλά αν συνεχίσω έτσι θα πρέπει να πάω καμία αιματολογική λογικά.
    Ξέρουμε τι άλλες εξετάσεις θα μπορούσα να κάνω και μετά από πόσο χρονικό διάστημα;
    Είμαι 35χρ, αν παίζει κάποιο ρόλο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@roukounas H πνευμονολόγος μου είπε να κάνω γενικές αίματος, συν CRP, γ-GT, ουρία και άλλο ένα που δεν θυμάμαι. Αν δεν είχε προηγηθεί ο καρδιακός έλεγχος, πιθανώς να μου έλεγε και για τροπονίνη (μυοκαρδίτιδα). Έκανα και ακτινογραφία θώρακος.
    Περαστικά, Ηλία!

Στα δικά μου… Είναι πιθανό να μου άφησε πνευμονία, όπως φαίνεται από την γνωμάτευση της ακτινογραφίας. Δυστυχώς λείπει η πνευμονολόγος και θα την δω την Τετάρτη. Μου συνέστησε όμως εισπνεόμενη κορτιζόνη 30′ πριν την άσκηση, κάτι που έκανα χθες. Η διαφορά στην αερόβια ικανότητα ήταν τεράστια, κινήθηκα σε ρυθμούς 20″-25″ κάτω σε σχέση με το τρέξιμο της Κυριακής.

Elda
    Συμμετέχων

Ποσο καιρο μετα σας ειπαν για εξετασεις γιατι απ ο,τι ακουω οι αποψεις διιστανται αλλοι λενε οτι οι γιατροι συστηνουν 20-30 μερες, αλλοι στο διμηνο, αλλοι 3μηνο, οτι και καλα μπορει να μη δειξουν σωστα καποιες εξετασεις αν γινουν πολυ νωρις μετα τη νοσηση.
    @Echetlos Νικο πως εισαι τωρα? Εχει βελτιωθει η κατασταση ή εισαι ακομη με τα εισπνεομενα?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@elda Με το εισπνεόμενο είμαι ακόμη Μαρία, για 2 μήνες μου το έχει δώσει η πνευμονολόγος.
    Με αυτό είμαι εντελώς καλά, όπως και πριν νοσήσω.
    Το πέρασες;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 49 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.