- Αυτό το θέμα έχει 15 απαντήσεις, 10 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 10 μήνες πριν από τον χρήστη
petransfhp.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
27 Απριλίου 2017 στις 17:23 #49628
dimitrissss
ΣυμμετέχωνΕγώ τελικά θα επιμείνω ιταλικά και για τον επόμενο μαραθώνιό μου. Διεξάγεται στις 26 Νοεμβρίου όσοι πιστοί προσέλθετε να πάμε στο Palazzo Vecchio να ψάχνουμε το χαμένο έργο του Leonardo Da Vinci 😛
27 Απριλίου 2017 στις 22:49 #49682than
ΣυμμετέχωνFirenze!
Την εχω τρέξει προπονητικά σε διακοπές, ειναι μια πόλη όνειρο! Πολύ πλακόστρωτο όμως, κ μιλάμε για χοντρό πλακάκι με μεγάλους αρμούς…
Με βάζεις σε σκέψεις… Τοσα χρόνια την απέρριπτα λογω κλασικής, ισως φέτος παω…28 Απριλίου 2017 στις 11:16 #49688el Cid
Συμμετέχων30 Νοεμβρίου 2017 στις 22:01 #62034dimitrissss
ΣυμμετέχωνΜαραθώνιος Φλωρεντίας τουριστική περιγραφή και αγώνας
Καλώς σας βρήκα και πάλι. Για να πούμε τι έγινε στην καταπράσινη Τοσκάνη γιατί ο Ηλίας αδημονεί!
Η Φλωρεντία είναι top τουριστικός προορισμός. Έχει πάρα πολλά να κάνεις και να δεις εκτός από το να τρέξεις μαραθώνιο. Αν δεν έχεις ξαναπάει λοιπόν θα πρέπει να συνδυάσεις όλα. Επίσης πρέπει να έχεις στο νου σου ότι η Τοσκάνη είναι καταπράσινη γιατί γενικά βρέχει αρκετά. Το περισσότερο νερό πέφτει, μάντεψε πότε, τέλος Νοεμβρίου σύμφωνα και με τη wikipedia, κάτι που διάβασα αφού είχα δηλώσει τη συμμετοχή στον αγώνα για αυτό έλεγα από το καλοκαίρι ότι θα τρέξω πρώτη φορά μαραθώνιο με βροχή.
Στη Φλωρεντία πας είτε μέσω Ρώμης, Μιλάνου είτε μέσω Μπολόνια, από όπου θα πάρεις τρένο. Η πιο κοντινή είναι η Μπολόνια αλλά για να πετάξεις προς και από εκεί πρέπει να ξυπνήσεις στη μαύρη νύχτα. Από Ρώμη η Φλωρεντία με την υπερταχεία απέχει 90 λεπτά ενώ δέκα λεπτά παραπάνω κάνει το τρένο από Μιλάνο. Η επιλογή ήταν η Ρώμη. Αναχώρηση την Πέμπτη και επιστροφή Δευτέρα, καθώς τις Δευτέρες τα μουσεία στη Φλωρεντία είναι κλειστά. Οπότε σχεδίασα να δω ότι θα προλάβαινα την Παρασκευή για να ξεκουραστώ το Σάββατο. Τα μουσεία είναι αμέτρητα στη Φλωρεντία. Οι τοπ 3 επιλογές Uffizi, Palazzo Vecchio και η Galleria dell’Accademia. Καλό είναι να κλείσεις εισιτήρια από πριν μέσω internet για να αποφύγεις τις ουρές.
Στα αγωνιστικά η προετοιμασία κύλησε καλά αν εξαιρέσεις μια χαμένη βδομάδα λόγω ίωσης και ότι λόγω δουλειάς και αλλοπρόσαλλου προγράμματος με διάφορες υποχρεώσεις τη νύφη πάντα πλήρωναν το γυμναστήριο και η ενδυνάμωση. Στο τέλος μόνο υπήρξε ένα απρόοπτο. Γκρεμοτσακίστηκα πριν ένα μήνα στη δουλειά και χτύπησα στο αριστερό κουντεπιέ. Αν εξαιρέσουμε τις 2 μέρες που πονούσε πολύ μετά δεν είχα πρόβλημα προπονήθηκα κανονικά σε όλους τους ρυθμούς. Μέχρι την τελευταία Κυριακή. Φόρεσα τα Elite για να ξαναδώ πως θα τα βολέψω με το δέσιμο τους. Τα λεπτά τους κορδόνια λογικά προκάλεσαν κάποιο ερεθισμό εκεί μέσα και από το απόγευμα της Κυριακής είχα ένα συνεχόμενο πόνο που δεν ενοχλούσε την κίνηση αλλά ήταν πάντα εκεί. Με προβλημάτισε πολύ το γεγονός γιατί τα 42 δεν είναι λίγα και τα τελικά τα Elite έμειναν Ελλάδα και πήρα στην Ιταλία τα Pegasus των 450 και βάλε χιλιομέτρων.
Πέμπτη αναχώρηση για Ρώμη, είχα χρόνο εκεί για μια βόλτα. Φοντάνα ντι Τρέβι στάση για φαγητό και καφέ και πίσω στο σταθμό να περιμένω τη Frecciarossa. Ταξίδι άνετο, γρήγορο, άφιξη στη Φλωρεντία, εγκατάσταση. Πάρα πολλά ξενοδοχεία στο κέντρο, όλα τα βλέπεις με τα πόδια. Αναρίθμητες τρατορίες, οστερίες και ότι άλλο θες. Εγκατάσταση και βόλτα για φαγητό. Παρασκευή ξύπνημα πολύ νωρίς για βόλτα στα μουσεία. Καλό είναι προγραμματίσεις πόσο χρόνο θα αφιερώσεις σε καθένα ξεχωριστά και τελευταίο να αφήσεις το Uffizi για το οποίο δε χρειάζεσαι ώρες αλλά μέρες. Η Παρασκευή ήταν και η μέρα επίσκεψης στην έκθεση η οποία είναι στην περιοχή Campo di Marte σε ένα μικρό στάδιο δίπλα από το Artemio Franchi. Εκεί πας είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με τρένο. Η Φλωρεντία δεν έχει μετρό και χρησιμοποιείς το κανονικό τρένο. Η έκθεση θύμιζε σε μέγεθος αυτή της Αθήνας όταν διεξαγόταν στο Ζάππειο. Τα περισσότερα περίπτερα ήταν διαφόρων μαραθώνιων και πάρα πολλών ιταλικών με παρουσία και με του μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης. Είχε και τα κλασικά παπούτσια, ρούχα, διάφορα αξεσουάρ. Γενικά είχε κάτι να δεις σε αντίθεση με αυτή του Μιλάνου που ήταν κάτι σαν έκθεση.
Το Σάββατο ήταν μέρα ξεκούρασης, ωστόσο αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή για το πόδι μου αλλά και για να μετρήσω την απόσταση από το ξενοδοχείο στην αφετηρία, καθώς τα πράγματα τα άφηνες κοντά στο σταθμό, απόσταση 600 μέτρα από την αφετηρία. Το ξενοδοχείο ήταν πιο κοντά οπότε δε χρειαζόταν να πάρεις και πράγματα μαζί σου. Τα νέα ήταν ενθαρρυντικά τα Pegs δεν επηρέαζαν καθόλου το κουντεπιέ, καλύτερα και από τα παπούτσια που φορούσα για περπάτημα τις προηγούμενες μέρες. Πολύ κόσμος είχε βγει να τρέξει νωρίς το πρωί για χαλάρωμα πριν τον αγώνα. Γενικά δρομείς έβλεπες κάθε μέρα και ώρα αλλά όχι όσους το Σάββατο το πρωί. Η συνέχεια είχε βόλτα στους δρόμους και ψώνια στο Fiorentina store όπου ο πωλητής με απογοήτευσε λέγοντας ότι και το φετινό πρωτάθλημα θα κερδίσει η Juventus. Μετά φαγητό σε ένα από τα μαγαζιά στην Piazza Duomo το κεντρικότερο σημεία της πόλης. Κακή επιλογή σαν τους τουρίστες που τρώνε μουσακά στην Πλάκα και κάπως έτσι μπορεί να φας κακή πίτσα στην Ιταλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ύπνο πριν το πολύ πρωινό ξύπνημα για τον αγώνα. Ο ξενοδόχος με πληροφόρησε ότι έδιναν 70% πιθανότητα για βροχή και ήλιο από το μεσημέρι. Το σίγουρο ήταν ότι η μίνιμουμ θερμοκρασία που όλα τα site έδιναν στο -1 θα ερχόταν το βράδυ και δε θα μας απασχολούσε. Το ενθαρρυντικό ήταν ότι μάλλον θα ήταν ψιλόβροχο, έτσι έλεγαν. Η πρώτη βροχή έπεσε το βράδυ πριν κοιμηθώ και καθώς την άκουγα έκρινα ότι ήταν καλός οιωνός καθώς και στο Μιλάνο είχε βρέξει όλο το βράδυ αλλά στον αγώνα τίποτα.
Η εκκίνηση ήταν στις 8:30 και έπρεπε στις 8:00 να είμαστε στα μπλοκ. Η εκκίνηση ήταν σε μπλοκ αλλά φεύγουν όλοι μαζί και δεν υπάρχει εκκίνηση σε κύματα. Και επειδή τα μπλοκ καταλαμβάνουν και κάθετους δρόμους από αυτόν της εκκίνησης αν δε μπεις νωρίς το πίσω μπλοκ σε προσπερνάει. Το καλό με τόσα ξενοδοχεία στο κέντρο είναι ότι δε χρειάζεσαι να πάρεις μαζί σου πράγματα. Βέβαια επειδή έκανε κρύο 7-8 βαθμούς το πρωί η σακούλα ήταν απαραίτητη. Πολλοί Ιταλοί όπως και στο Μιλάνο χρησιμοποιούν αντί για σακούλες ολόσωμες άσπρες φόρμες μιας χρήσης που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες τροφίμων και άλλους χώρους εργασίας. Όχι τίποτα άλλο αλλά de το σκέφτηκα καθώς στη δουλειά έχω εκατοντάδες τέτοιες. Η εκκίνηση δόθηκε όπως ήταν προγραμματισμένη στις 8:30, συνωστισμός στην αρχή και προσοχή μην αρχίσω να χάνω μέτρα από τις πολλές στροφές της διαδρομής και κάνω 43,3 χιλιόμετρα όπως στο Μιλάνο. Και μόλις τρέξαμε 200-300 μέτρα αρχίζει να βρέχει. Βροχή κανονικότατη όχι ψιλόβροχο. Δε μπορείς να κάνεις κάτι συνεχίζεις και τρέχεις. Ο ρυθμός καλός πλην τον 2 πρώτων χιλιομέτρων που ήταν πιο αργά λόγω συνωστισμού. Ήθελα να ξεκινήσω με ένα σταθερό ρυθμό γύρο στο 4:50 και να επιταχύνω λίγο μετά το 21 και να κάνω το τελευταίο δεκάρι σε ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό. Τελικά ο κόουτς συνέστησε πιο συντηρητικά στην αρχή γύρω στο 4:55 να εξασφαλίσουμε το sub3:30 και βλέπουμε. Παρ όλη τη βροχή σε γενικές γραμμές ο ρυθμός ήταν ικανοποιητικός. Προς το 17 με 18 η βροχή ψιλοσταμάτησε. Το αρνητικό εκεί ήταν ότι σε εκείνο το σημείο τρέχεις στις όχθες του Άρνου, εκτεθειμένος στον αέρα και εκεί είχε κρύο και αέρα κόντρα σε κάποια σημεία. Πέρασμα από τις γέφυρες και την Ponte Vecchio με κλείσιμο ημί στην όχθη του Άρνου σε 1:45:45 το οποίο το θεώρησα πολύ καλό καθώς στους φλατ μαραθωνίους πετυχαίνω πάντα negative split με τα τελευταία 10 χιλιόμετρα να τρέχω κοντά στο 4:30. Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά καθώς άνοιξαν οι ουρανοί. Άρχισε να ρίχνει καρεκλοπόδαρα με το τουλούμι. Είχαμε φτάσει στην περιοχή που είναι το γήπεδο της Fiorentina και το στάδιο που έγινε η έκθεση. Δεν είχε πλακόστρωτο όπως σε πολλά άλλα σημεία αλλά άσφαλτο και μόνο και τελικά ήταν χειρότερο γιατί είχε πολλές νερολακούβες. Τα vaffanculo δίπλα έπεφταν σύννεφο εγώ κοίταζα ψηλά και εκφωνούσε ένα παλιό μπασκετικό σύνθημα αλλά η βροχή όλο δυνάμωνε. Εκεί κάνεις το γύρω του Artemio Franchi και μετά κάνεις ένα γύρω στο ταρτάν του διπλανού σταδίου και βγαίνεις πάλι έξω, νερολακκούβες πεσμένα φύλλα και κρύο, πολύ κρύο. Άλλοι έτρεχαν σε όλη τη διαδρομή φορώντας τις σακούλες της εκκίνησης. Συνέχεια της διαδρομής δίπλα στις γραμμές του τρένου και επιστροφή προς το κέντρο. Σε εκείνο το σημείο άρχισα να σκέφτομαι διάφορα και κατά πόσο κινδύνευε η υγεία μου εκείνη τη στιγμή. Είχα γίνει λούτσα και κρύωνα πολύ και ο ρυθμός έπεσε για λόγους συντήρησης και επιφυλακής. Στο 35 άρχισαν οι σκέψεις του τερματισμού και τα mind games που κάνω σε κάθε μαραθώνιο για να ξεχάσω την κούρασή μου. Συνήθως ξεκινάω και τραγουδάω τις μουσικές που έπαιζαν στις ταινίες του Βέγγου όταν έτρεχε. Μετά αρχίζω να λέω σαν τι μοιάζει η απόσταση που έμεινε. 36, 6 χιλιόμετρα ήτοι 20 γύροι στη Γκράβα η μίνιμουμ απόσταση που τρέχω έστω και για ένα χαλάρωμα. Άντε τι είναι 20 γκραβόγυροι λέω μέσα μου ψωμοτύρι. Βέβαια με 2 κιλά νερό στα παπούτσια μετά από 36 χιλιόμετρα είναι κάπως διαφορετικό. Υπολογίζω ότι πάω 3:31. Δηλαδή πάω για τρίτο συνέχομενο PB εκτός στόχου. Αποφασίζω ότι θα τα δώσω όλα να κάνω τα τελευταία στο 4:30 και ότι βγει. Τελικά αυτό τον ρυθμό τον έπιασα στα τελευταία τρία χιλιόμετρα. 38ο χιλιόμετρο μπαίνουμε στην Piazza Duomo βλέπεις τον τερματισμό 200 μέτρα πιο πέρα αλλά για να φτάσεις εκεί θα κάνεις ένα σωρό στροφιλίκια σε πλακόστρωτο και σοκάκια. Ευτυχώς όλα τα πλακόστρωτα στη διαδρομή είμαι μεγάλες και φαρδιές πλάκες χωρίς κενά, αλλά γλιστρούν από το νερό. Κυριακή ώρα αιχμής σε φουλ τουριστική πόλη. Προσέχεις γιατί τρέχεις σε στενά σοκάκια με περαστικούς να περνάνε δίπλα, μαμάδες με καρότσια, γιαγιάδες με ομπρέλες και Κινέζους με σελφοκόνταρα, Δε σου κλείνει κανείς το δρόμο αλλά μια επιφυλακή τη θέλει. Στρίβεις και γλιστράει.
39ο χιλιόμετρο τίποτα τίποτα δε μας σταματά
40ο χιλιόμετρο προσοχή γιατί οι Σοβιετικοί θα επιχειρήσουν τρίποντο
41ο χιλιόμετρο βάλτο αγόρι μου
42ο χιλιόμετρο έχω χάσει 500 μέτρα, Γιοβάισα
Τερματισμός στο 42,700 σε 3:29:52 κάμερα μικρόφωνο “it was fucking “beep” amazing, forza ragazzi, bella Italia, I am in love with this city”Πάει και αυτό τερματισμός νερά, φρούτα, γλυκά, σακούλα στην οποία έχει και μπίρα αλλά το μόνο που προσπαθώ είναι να πάω στο ξενοδοχείο τουρτουρίζοντας κάνοντας ζιγκ ζιγκ και με απίστευτο στριμωξίδι στους δρόμους που ήταν γεμάτοι κόσμο. Πίσω ξενοδοχείο μπάνιο και μετά βουρ για bistecca fiorentina, πίτσες, μπίρες γλυκά, anything.
Επίλογος: Πολύ καλή επιλογή για να συνδυάσεις βόλτα και αγώνα. Ο αγώνας είναι φλατ αν εξαιρέσεις μια γέφυρα και το πλακάκι βατό. Τροφοδοσία με ποτήρι ανά 5 χιλιόμετρα δουλεύεται στην προπόνηση και δε σου λείπει το νερό, πίνεις άφθονο σε κάθε σταθμό και με τέτοιο καιρό δε σου λείπει. Έχουν ακόμα φουλ ηλεκτρολύτες φρούτα, σφουγγάρια ( με τόση βροχή μάλλον για να σκουπίζονταν τα έπαιρναν). Η διαδρομή έχεις πολλές στροφές αλλά προσέχοντας έχασα μόνο 500 μέτρα σε αντίθεση με τα 1100 που έχασα στο Μιλάνο.
ΥΓ1: Λένε ότι η καλύτερα αποθεραπεία μετά από μαραθώνιο είναι το πολύ περπάτημα, για αυτό την άλλη μέρα περπάτησα 10 χιλιόμετρα στη Ρώμη και έδεσε το γλυκό!
ΥΓ2: Στον αγώνα φοράς το παπούτσι με το οποίο αισθάνεσαι πιο καλά και αυτό το αποφασίζεις χωρίς πολύ σκέψη
ΥΓ3: Το πιο απαραίτητο αξεσουάρ του δρομέα στη βροχή είναι το καπέλο!
ΥΓ4: @big-blue Ηλία συγχαρητήρια για τη σκέψη να αγοράσουμε μανίκια. Το μόνο στεγνό σημείο του σώματός μου για τρεισήμισι ώρες ήταν τα χέρια καθώς εκτός από ζεστά, αντηλιακά διώχνουν και το νερό και δε μουλιάζουν και είναι και προχώ εμφανισιακά 😛30 Νοεμβρίου 2017 στις 22:16 #62036Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΤα συγχαρίκια για το <3:30 στα έχω δώσει, οπότε τώρα στα δίνω για την περιγραφή!!!
1 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:10 #62078Kostão
ΣυμμετέχωνΣυγχαρητήρια για την καλή επίδοση και την ευχάριστη περιγραφή σου. Μπράβο!
2 Δεκεμβρίου 2017 στις 01:10 #62118tazi
ΣυντονιστήςΔημητρη πολυ τη χαρηκα τη περιγραφη σου, ενθωσα για λιγο οτι ετρεξα και εγω στη Φλωρεντια!!. Ο επομενος για ακομα πιο κατω, ωραιοςςςς
2 Δεκεμβρίου 2017 στις 01:45 #62120tzatzikis90
ΣυμμετέχωνΠολλά συγχαρητήρια κι από εμένα Δημήτρη! εξαιρετικός αγώνας και περιγραφή!
2 Δεκεμβρίου 2017 στις 14:20 #62144big-blue
ΣυμμετέχωνΜπράβο σου Δημήτρη. Που δεν το παρατησες, που το πάλεψες γνωρίζοντας πως δε βγαίνει αυτό που μπορεις.
Πολλά θα ήθελα να σχολιάσω αλλά τρέχω (μόνο μεταφορικά) τόσες μέρες κ δεν έχω κάτσει μπροστα στο PC ήρεμος…
Ωραια η περιοχή, την έχω σταμπάρει για βόλτα κ οινικές περιπλανήσεις, όχι όμως για τρέξιμο. Πολύ χάλια μου ακούστηκε ο αγώνας, εγώ δε θα την πάλευα.2 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:26 #62158dimitrissss
ΣυμμετέχωνΣας ευχαριστώ παιδιά!
@big-blue Ηλία το μόνο πρόβλημα ήταν η βροχή όλα τα υπόλοιπα στο ταξίδι καταπληκτικά. Πάντως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και ένας αγώνας με τέτοιες συνθήκες, δε μπορεί να είσαι πάντα τυχερός κάποτε θα βρέξει, οπότε σαν εμπειρία είναι χρήσιμη, μπαίνει και αυτή στο σακούλι. Αγώνα με PB έχουμε τρέξει, αγώνα με DNS έχουμε, έχουμε και αγώνα με βροχή πλέον ως εμπειρία, κάποτε είτε το θέλουμε είτε όχι θα έρθει και το DNF.2 Δεκεμβρίου 2017 στις 22:41 #62174big-blue
ΣυμμετέχωνΈτσι είναι!
Απλά σαν διαδρομή δε νομιζω να αξίζει ε;
Μου εχει πει ένας γνωστός-κόουτς-πως ο μαραθωνιος της πάρμας αξίζει. Παιζουν συνεχως Βέρντι στα μεγάφωνα, ωραια θα ειναι. Και φουλ παρμεζάνα;) Για δες το εσύ που είσαι Ιταλός;)2 Δεκεμβρίου 2017 στις 23:38 #62178dimitrissss
ΣυμμετέχωνΈχουν πάρα πολλούς μαραθώνιους γενικά, αλλά εμένα μου έχει κολλήσει ένας. Maratona d’Italia memorial Enzo Ferrari. Εκκίνηση στο Μαρανέλο και τερματισμός στην πόλη Carpi με τερματισμό ημιμαραθωνίου στη Modena. 42 χιλιόμετρα, ευθεία κατηφόρα με πιστοποίηση από AIMS. Απλά δε πρέπει να έχει πολλούς ανθρώπους 😛
3 Δεκεμβρίου 2017 στις 21:00 #62202tazi
Συντονιστής@dimitrissss Pote einai autos o agonas Dimitri? I Bologna einai dipla kai to eisitirio pamfthino me ryanair. Eixa paei to 16 sti perioxi kai to thimamai poli kala.
3 Δεκεμβρίου 2017 στις 22:16 #62204dimitrissss
Συμμετέχων@tazi Νίκο δε βλέπω ημερομηνία ακόμα για το 2018. Ακόμα και στο enternow μέσω του οποίου κλείνονται οι συμμετοχές στην Ιταλία δεν έχει ημερομηνία. Φέτος έγινε 8 Οκτωβρίου. Λογικά κάθε χρόνο Οκτώβριο θα γίνεται.
3 Δεκεμβρίου 2017 στις 23:54 #62214Vicky
ΣυμμετέχωνΜπράβο Δημήτρη για τον αγώνα και για τον πολύ καλό χρόνο σου….
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.