- Αυτό το θέμα έχει 59 απαντήσεις, 13 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 2 μήνες πριν από τον χρήστη
Vicky.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
20 Νοεμβρίου 2019 στις 08:57 #114300
Vicky
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα.
Από το Σεπτέμβριο έχω μία έντονη ενόχληση (καυσαλγία) στο μετατάρσιο μεταξύ δεύτερου και τρίτου δακτύλου από την πάνω πλευρά. Η ενόχληση αυτή γίνεται πολύ έντονη στη δουλειά όπου παραμένω όρθια πολλές ώρες. Στο τρέξιμο δεν με ενοχλούσε. Το Σεπτέμβριο έτρεξα το 30άρι στη λίμνη όπου μετά το 20 ένιωθα ένα κάψιμο στην περιοχή. Μετά τον αγώνα το σημείο αυτό παρέμεινε το ίδιο δεν πρήστηκε και δεν είχει καμία μεταβολή.
Επισκέφτηκα γιατρό γιατί η ενόχληση στη δουλειά ήταν έντονη και μου είπε να πάρω αντιφλεγμονώδη και να ξεκουραστώ.
Τον Οκτώβρη έτρεξα και στη Θεσσαλονίκη τα 21 χιλιόμετρα όπου η κατάσταση ήταν ακριβώς η ίδια. Μετά τον αγώνα της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να ξεκουραστώ ένα διάστημα για να μου περάσει και μία ενόχληση που είχα στο γλουτό.
Παρότι δεν έτρεξα καμιά εικοσαριά μέρες η ενόχληση στο μετατάρσιο παρέμεινε έντονη στη δουλειά. Επισκέφτηκα άλλο γιατρό όπου συνέστησε να κάνω μαγνητική.
Η μαγνητική έδειξε ένα οίδημα στην περιοχή μεταξύ δεύτερου και τρίτου μεταταρσίου (Δεν είναι νευρίνωμα morton). Αυτή τη φορά ο γιατρός είπε να μην τρέξω καθόλου μέχρι να γίνω τελείως καλά.
Επισκέφτηκα και τρίτο γιατρό. Συνέστησε τροποποίηση της δραστηριότητας μου…(ποδήλατο, ελλειπτικό, κολύμπι) μου έδωσε διφοσφωνικά, και φυσιοθεραπείες…
Ξεκίνησα τις φυσιοθεραπείες,βάζω πάγο κάνω ποδήλατο, πήρα λίγη άδεια και περιμένω…
Καμιά ιδέα; Αν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο;20 Νοεμβρίου 2019 στις 10:04 #114312Elda
ΣυμμετέχωνΚαλημερα Βικη. Εκτος αυτων που ηδη κανεις, εγω θα κανα και τα εξης: Μασαζ με κρεμα ή λαδι αρνικας πολλες φορες τη μερα, εφοσον εισαι σπιτι θα ειναι και πιο ευκολο. Ξανα και ξανα, φυτικο ειναι μπορεις να το βαζεις πολλες φορες. Χαπια κουρκουμα καθημερινα που ειναι φυτικα και εχουν αντιφλεγμονωδη δραση. Διατροφη ως επι το πλειστον με τροφες που θεωρουνται αντιφλεγμονωδεις (πολλα φυλλωδη και πρασινα λαχανικα, φρουτα εποχης, μουρα, φασολια κλπ) και αντιστοιχα αποφυγη αυτων που θεωρουνται φλεγμονωδεις, θα απεφευγα και τα γαλακτοκομια για ενα διαστημα: https://www.wikihow.com/Choose-Anti-Inflammatory-Foods
Ενδυναμωση της περιοχης με ασκησεις με λαστιχα: https://www.marathontrainingacademy.com/wp-content/uploads/2016/02/Ankle-Resistance-Exercises.pdf
Τελος θα κοιταζα το ενδεχομενο για πατους μεταταρσιων και αλλαγη παπουτσιων ειδικα στην καθημερινοτητα μου.
Περαστικα και γρηγορα ευχομαι!20 Νοεμβρίου 2019 στις 10:53 #114314Ανώνυμος
ΑνενεργόςΚαλημέρα κι απο εμένα ! Όπως είπε και η Elda νομίζω η καλύτερη και πραγματική λύση είναι η κατασκευή ορθοτικών πάτων κατόπιν πελματογραφήματος. Πιθανών να έχεις πτώση στα συγκεκριμένα μετατάρσια και σου δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Εγώ με πάτους ξεμπέρδεψα με μετατάρσια αλλά και με πελματιαία !
20 Νοεμβρίου 2019 στις 12:26 #114316Vicky
ΣυμμετέχωνΜαρία και Αλέξανδρε σας ευχαριστώ πολύ.
Μαρία την άρνικα δεν την είχα καθόλου στα υπόψη…θα προμηθευτώ άμεσα…
Κουρκουμά έχω σπίτι και σκόνη και χάπια…οπότε ανασύρω τα χάπια και τα ξεκινώ…
Τη διατροφή την προσέχω πάντα πολύ…ίσως έχω ένα μικρό περιθώριο βελτίωσης..
Ασκήσεις κάνω καθημερινά για το μετατάρσιο….μου πρόσθεσες και άλλες…καλό και αυτό.
Το παπούτσι είναι μεγάλο θέμα….
Περνάει από το μυαλό μου ότι την έπαθα από μια αλλαγή που έκανα το καλοκαίρι στα παπούτσια της δουλειάς, τα οποία είναι ακριβοπληρωμένα, ειδικά για ορθοστασία…το θέμα είναι ότι από εκεί και μετά ότι να βάζω πονάω πολύ…έχω κάνει κάποιες αλλαγές αλλά τίποτα…
Επειδή έχω καιρό που το ψάχνω…για τους πάτους ενώ το διάβασα δεν έχω πειστεί…Από την άλλη όμως πρέπει να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου.
Προχθές ρωτούσα σε ένα μαγαζί για πελματογράφημα και πάτους…μου είπε 90 ευρώ…επειδή δεν ήμουν πεπεισμένη έφυγα…νομίζω όμως ότι με πείσατε..20 Νοεμβρίου 2019 στις 15:26 #114342tazi
ΣυντονιστήςΒικη θα σου πρότεινα να κάνεις μασάζ γύρω από την περιοχή του οιδηματος. Η λογική είναι να αιματωσεις, χαλαρώσεις την γύρω περιοχη με σκοπό να δώσεις στη ‘προβληματική περιοχη’ περισσότερο ελεύθερο χώρο για να εκτονωθεί. Μπακάλικο ίσως ακούγεται αλλά δουλεύει. Φυσιοθεραπεία βέβαια αβλεπει. Αν λόγω δουλειάς στέκεσαι πολλές ώρες όρθια και νιώθεις την ενόχληση, ίσως μια τρύπα στον πατο στη περιοχή που πονάς ώστε να μην πιέζεται και ερεθιζεται να βοηθούσε και αυτή.
20 Νοεμβρίου 2019 στις 17:31 #114348Vicky
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα Νίκο.
Θα επιμείνω λίγο στο μασάζ έχεις δίκαιο. Πώς να το τρυπήσω εκεί μπροστά το παπούτσι; Από μέσα δεν νομίζω να γίνεται…20 Νοεμβρίου 2019 στις 18:07 #114350Elda
ΣυμμετέχωνH αρνικα πιστευω πως δεν πρεπει να λειπει απο το σπιτι κανενος δρομεα και γονιου επισης, τη συστηνουν κι οι παιδιατροι πλεον σε παιδικα χτυπηματα. Εμενα προσωπικα με εχει σωσει σε πολλες περιπτωσεις. Με το που θα νιωσω ενα τραβηγματακι ή κατι παραπανω απο απλο πιασιμο, αμεσως μασαζ με αρνικα, ξανα και ξανα. Τον περασμενο Μαρτιο που ειχα παθει τενοντιτιδα προσθιου κνημιαιου, το ξεπερασα μονη μου με αρνικα και κουρκουμα χωρις να σταματησω το τρεξιμο και χωρις να κανω φυσικοθεραπειες. Μου τις εγραψε μεν η γιατρος αλλα μου ειπε να μην τρεχω οσο θα τις κανω, εγω τοτε ειχα παρει τα βουνα και δεν ηθελα να σταματησω και μ αυτα και μ εκεινα απλα περασε και δε με ξαναενοχλησε, οπως ηρθε ετσι εφυγε.
22 Νοεμβρίου 2019 στις 10:07 #114440Kimonas
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα @Elda
Το λάδι με άρνικα ποια εταιρεία θα συμβούλευες ? Και αντίστοιχα για τα χάπια με κουρκουμά ?
Ευχαριστώ
6 Δεκεμβρίου 2019 στις 13:50 #114970Vicky
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα.
Ο καιρός περνάει με το πόδι δεν βλέπω καμία βελτίωση. Επισκέφθηκα και άλλο γιατρό ειδικό αυτή τη φορά στο άκρο πόδι. Μου ζήτησε καινούργια μαγνητική γιατί όπως είπε η προηγούμενη δεν είχε όλες τις τομές που ήθελε και μία ακτινογραφία.
Το συμπέρασμα του είναι ότι έχω μερική ρήξη πελματιαίας πλάκας. Χρόνος αποκατάστασης συντηρητικά τρεις με τέσσερις μήνες…. Με χειρουργείο τρεις μήνες… Δεν μου πρότεινε χειρουργείο.
Πρέπει να δένω καθημερινά με tape το δεύτερο δάχτυλο γιατί κρέμεται…
Και να φοράω παπούτσια μου είπε άκαμπτα…
Εννοείται το τρέξιμο απαγορεύεται… μπορώ να κάνω ποδήλατο, ελλειπτικό, κολύμπι, ενδυνάμωση…
Τρέχω οκτώμισι χρόνια…
Πρώτη φορά βρίσκομαι αντιμέτωπη με έναν τέτοιο τραυματισμό… Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι τόσο ύπουλα εγκαταστάθηκε…
Θα κάνω όση υπομονή χρειαστεί για να φύγει και να επανέλθω….6 Δεκεμβρίου 2019 στις 14:24 #114972Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΠεραστικά Βίκυ. Όπως τα λες… Κάνε ότι περνάει από το χέρι σου ώστε την άνοιξη να μπαίνεις σταδιακά! Ευτυχώς υπάρχει το ποδηλατο που ενδείκνυται!
6 Δεκεμβρίου 2019 στις 14:24 #114974tazi
ΣυντονιστήςΒικυ υπομονή, θα σου πω και εγώ τον πόνο μου και να νιώσεις καλυτερα…., έκατσα σχεδον δύο χρόνια έξω, τελικά αναγκάστηκα να χειρουργηθω, πέντε μήνες μετά ξαναετρεξα, ξανατραυματιστηκα γιατί το πήρα γρήγορα ζεστά αλλα τώρα είμαι εντάξει. Υπομονή και επιμονή, το εξάμηνο δεν είναι τίποτα, αν κάνεις κεφι ασχολήσου με τα υπόλοιπα, δε θα χασεις.
6 Δεκεμβρίου 2019 στις 22:06 #114982Vicky
ΣυμμετέχωνΠαναγιώτη και Νίκο σας ευχαριστώ για τα περαστικά και για τα παρηγορητικά λόγια…
7 Δεκεμβρίου 2019 στις 00:03 #114984patsio
ΣυμμετέχωνΦαντάζομαι πήγες στον Συμεωνίδη Παναγιώτη, για τα άκαμπτα rocker style παπούτσια που λέει, εγώ είχα πάρει τα Hoka Bondi6 γιατί ήθελα και καλή απορροφητικότητα, νομίζω για την δίκη σου περίπτωση τα Ηoka carbonX θα είναι καλύτερα.
7 Δεκεμβρίου 2019 στις 01:23 #114986Vicky
ΣυμμετέχωνΝαι @patsio στον Συμεωνίδη πήγα.
Δεν μου είπε συγκεκριμένα ποια να πάρω.
Γενικά είπε να είναι άκαμπτο μπροστά το παπούτσι.7 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:53 #114992Elda
ΣυμμετέχωνΚριμα βρε Βικη, πολυ μεγαλη ταλαιπωρια περνας. Εντυπωση μου κανει η μερικη ρηξη πελματιαιας πλακας. Ειναι το ιδιο με την πελματιαια απονευρωσιτιδα ή οχι? Δε θα επρεπε να εχεις πονο και στην εκει περιοχη? Εγω ξερω (και ως παθουσα πριν χρονια) οτι η πελματιαια προκαλει εντονο πονο ειδικα το πρωι οταν σηκωνεσαι απο το κρεβατι αλλα και γενικα οταν ειναι κρυα η περιοχη. Αν πονας μονο στα μεταταρσια, πώς δικαιολογειται η ρηξη στην πελματιαια? Μπραβο σου που διατηρεις την ψυχραιμια σου και συνεχιζεις με ολα τα αλλα, εμενα θα με ειχε παρει απο κατω και πολυ πιθανο να τα ειχα παρατησει ολα. Ευχομαι να ξεμπερδεψεις με αυτη την ιστορια οσο γινεται πιο γρηγορα.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.