Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Μοντέλα Αdidas 2023-24 με Lightstrike Pro

Μοντέλα Αdidas 2023-24 με Lightstrike Pro

Τοποθέτηση ετικέτας: , , ,

Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Periklis
    Συμμετέχων

Στα πλαίσια έρευνας που έχω ξεκινήσει για αγορά καλου παπουτσιού, μου δημιουργήθηκαν απορίες σχετικά με τα τελευταία μοντέλα της adidas που χρησιμοποιουν Lightstrike Pro.
    Η απορία μου είναι η εξής:
    -Takumi Sen 9 (181γρ)
    -Boston 12 (267γρ)
    -Adios pro 3 (220γρ)
    -Adizero SL (243γρ)

Αρχικα όλα σύμφωνα με το επίσημο site της adidas όπως έχω γράψει δίπλα είναι σε ικανοποιητικά γραμμάρια ελαφριά.
    Όλα όμως χρησιμοποιούν Lightstrike Pro;
    Γιατι έτσι όπως το βλέπω με εξαίρεση το Boston 12, τα άλλα 3 χρήσιμοποιουν 100% το υλικό αυτό. Άρα σε αίσθηση είναι κοντά όλα με μικρόδιάφορες;
    Αρχίζω να είμαι στο δίλημμα Adios Pro 3 η takumi Sen 9.
    Κάνω τόσο λάθος ότι μοιάζουν;;;

Και επίσης εσείς ποιο προτιμάτε από αυτά;;; με διαφορά το Adios Pro 3 να φανταστώ;

Ζητώ συγνώμη αν σας έχω ζαλίσει τελευταία με τις απορίες μου γύρω από τα μοντέλα αυτά. Ίσως κάποιες ερωτήσεις να είναι και χαζές.

Ευχαριστώ πολύ!

Stelios
    Συμμετέχων

Εκτός από το adios pro 3 και το takumi sen όλα τα αλλά έχουν 2 είδη αφρου. Ειδικά το sl έχει ελάχιστο.
    Το takumi δε θα το προτεινα σε δρομέα που έρχεται από αποχή, όπως και για πολλα χιλιόμετρα. Επίσης το takumi sen έχει glass rods ενώ το pro 3 carbon.
    Μη κοιτάς τόσο το βάρος, σε νοιάζει κυρίως να προστατευτουν τα ποδια σου. Όταν θελησεις να πας σε αγώνα και θα παρεις παπουτσια ειδικά γι αυτό, τότε θα δώσεις βάση εκεί.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@periklis1987 υπάρχει και το PrimeX

> Αρχίζω να είμαι στο δίλημμα Adios Pro 3 η takumi Sen 9.
    > Κάνω τόσο λάθος ότι μοιάζουν;;;

Δεν μοιάζουν καθόλου στη συμπεριφορά
    To TS9 είναι για γρήγορα μικρά τμήματα και το Adios Pro3 για μεγαλύτερες αποστάσεις και αρόγερους ρυθμούς (μεγαλύτερο ύψος αφρού, καλύτερη προστασία).
    Το TS8 το χρησιμοποιώ και για τα καθημερινά τρεξίματα, το έχω πάει μέχρι και 33ρι LR, αλλά θέλει καλή δρομική φορμα.
    Αν το θές για “λίγο απ όλα” καλύτερο είναι το Boston 12.

Υπάρχουν και αναλυτικά reviews

Adidas Adizero Prime X Strung

Adidas Adizero Boston 12

Adidas Adizero Takumi Sen 8

Adidas Adizero Adios Pro 2.0

Periklis
    Συμμετέχων

@aRiSTiDiS ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το ίδιο και εσένα @stelios.
    Τα πιο παλιά μοντέλα ήξερα ότι ήταν πιο σκληρά και για αυτό τώρα με μπέρδεψε που γράφουν όλα ότι έχουν Lightstrike Pro υλικό ενώ δεν διευκρινιζοταν για αυτά ειδικά το αν έχουν λίγο η αν είναι όλο όπως είναι στο Adios pro 3 για παράδειγμα.
    Και ναι αυτό που με ενδιαφέρει και λόγω της αποχής αλλά και λόγω της ανάγκης μου να φορέσω ένα παπούτσι “αλλού επιπέδου” από εκείνα που έως τώρα φορούσα για αυτό και ψάχνομαι στο να κάνω την σωστή κίνηση. Όλα οδηγούν γενικότερα στο Adios pro 3.
    Πάντα στο μυαλό μου είχα ως κορυφαία σε αυτή την αίσθηση τα vaporfly next% και τα αsics metaspeed που τα είχα δοκιμάσει σε μια έκθεση και νόμιζα ότι πέταγα. Ε, το ίδιο ύστερα ένιωσα στα adios pro 2 που είχα φορέσει.
    Αλλά επειδή άλλο να τα φοράς απλά για λίγα βηματα και άλλο να τα τρέχεις τα παπούτσια, για αυτό και ψάχνομαι. Και σίγουρα η τιμή τους δεν είναι χαμηλή. Οπότε πριν πάρω το μικρό ρίσκο (γιατί αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις κιόλας) προσπαθώ να λύσω αυτές τις απορίες.

Όσο για τα reviews τα έχω διαβάσει όλα και είναι εξαιρετικά! Απλά επειδή αφορούν και πιο παλιά μοντέλα έλεγα μήπως από τότε έχουν υπάρξει αλλαγές ή βελτιώσεις. Στέλιο με προηγ σχόλιο σου που μου είπες ότι τα Adios Pro 3 αντέχουν σε όλες τις χρήσεις, με βοήθησες να καταλήξω σε αυτό.
    Είχα την αίσθηση ότι αυτά, όπως πχ λέγανε για το vaporfly next% δεν αντέχουν πολλά χλμ και είναι περισσότερο να τα πάρεις για να κάνεις 2-3 μεγάλους αγώνες τύπου μαραθωνίου.
    Εγώ όπως είπα τα θέλω για να μπορώ να απολαύσω τρεξίματα των 10,15 χλμ max σε πρώτη φάση και αργότερα να τολμήσω ξανά μετά από αρκετό διάστημα κάποιον ημιμαραθωνιο. Βημα βήμα όμως…

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι θα σε βολέψει ως all around το ΑΡ3.
    Δες το B12 ή ακόμη καλύτερα το Speed 3.

dpap147
    Συμμετέχων

Καλημέρα. Για απλώς τρεξίματα των 10 – 15km δεν χρειάζονται ούτε καν τα speed 3. Τα τελευταία τα απολαμβάνω μόνο στις διαλειμματικές προπονήσεις. Πήρα λοιπόν ένα NB propel με 90 ευρουλάκια και είναι απολαυστικό! Απορροφητικό, προστατευτικό και άμα θες να ανοίξεις λίγο δεν θα πεί όχι. Άρα για απλά πράγματα στην προπόνηση δεν χρειάζεσαι super shoe, ούτε κάν speed 3. Αν βέβαια κάνεις και άλλες προπονήσεις εκτός από συνεχόμενα το speed μαζί με το NB rebel είναι ιδανικά και θα σε εξυπηρετήσουν και σε αγώνες….

Stelios
    Συμμετέχων

Συμφωνώ με τον Νίκο. Είναι fun shoe αλλά όχι everyday shoe. Το Boston είναι μια παρα πολυ καλη επιλογή, ασφαλής και γρηγορη για do it all,όπως και το puma που σου ειπα παλαιότερα.
    Το prime x είναι φανταστικό αλλά δε παυει να είναι το δυσκολότερο παπουτσι που έχει βγει ποτε. Θέλει εμπειρία, δυναμη. Έχει πολλα πλεονεκτηματα και πολλα μειονεκτήματα όμως (χαλάει τη δρομικη φόρμα, επιβάρυνση στους σφυρούς κτλ) . Για γρήγορο μεγάλο όμως η για Τεμπο χωρίς ανεβοκατεβασματα σε πεζοδρόμιο, λακουβες, στροφές κτλ είναι τρομερό. Επίσης όσο πιο αργά πας τόσο μεγαλυτερη είναι η ασταθεια του.
    Υπάρχει και το mach x το οποίο είναι μια ωραία επιλογή. Εγώ θα πηγαινα με την εξής σειρά superblast-deviate elite-deviate nitro- boston- mach x. Θεωρώ το speed το χειροτερο παπουτσι που έχει βγει ποτε γι αυτό και δε το προτεινω αλλά νομίζω είμαι ο μόνος 🤣 αλλιώς θα έμπαινε μετά το boston.

Stelios
    Συμμετέχων

@periklis τώρα διάβασα το σχόλιο.
    Αν οπωσδήποτε λοιπόν θέλεις ένα super shoe (που αυτό κατάλαβα πως είναι ο σκοπός σου για τον Α η Β λόγο,είτε γιατί θέλεις να έχει πλακα το τρέξιμο σου,είτε για ψυχολογικούς λόγους κτλ) τότε ναι για εμενα πας Adios pro 3. Είναι από τα πιο “ευκολα” Super shoes και βγάζει τα περισσοτερα χιλιόμετρα από όλα. Τα rods βοηθουν παρα πολυ στην κίνηση σε αντίθεση με το plate το οποίο εμένα με περιοριζει. Απλά θέλει λίγο προσοχη το δεσιμο και το επάνω μέρος.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Το πιο εύκολο super shoe, το οποίο δεν απαιτεί και form, είναι το SC Elite v3.

Stelios
    Συμμετέχων

@Nikos Pilikas , ισχυει Νίκο, απλά θεωρώ πως υπολείπεται σε σχέση με τα αλλά σε ταχυτητα κτλ.
    Και αυτό όμως θα ήταν μια πολυ ωραια επιλογή και πλεον και σε καλή τιμη

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Σαφώς και υπολείπεται αλλά αφού ο Περικλής θέλει μόνο ένα παπούτσι για τα πάντα, θα του είναι αρκετά πιο versatile το NB.
    Επίσης, το ΑΡ3 έχει άλλη συμπεριφορά στο δικό σου, εντελώς forefoot πάτημα, σε σχέση με κάποιον που πάει αργά και στην φτέρνα.

ΥΓ: Για το Speed 3 συμφωνώ, Στέλιο. Όχι ότι είναι το χειρότερο μοντέλο αλλά σίγουρα δεν ανήκω στην συντριπτική πλειονότητα που “ορκίζεται” στο παπούτσι.

Stelios
    Συμμετέχων

Ναι Νίκο, το σκέφτηκα και εγώ για το πάτημα αλλά οκ αφου του άρεσε τόσο. Πάντως to sc elite θα ήταν πιο ταιριαστό και πιο φιλικό σαν παπουτσι. Επαναλαμβάνω βέβαια όπως και για το puma @periklis , το ότι είναι πιο αργά παπουτσια δε σημαίνει πως είναι αργά σε καμία περιπτωση , ή πως δεν είναι fun to run. Για να δώσω ένα παραδειγμα πχ στο ένα οδηγάς ένα αμάξι με 500 ίππους και στο άλλο με 470 . Η μικρή διαφορά θα προκυψει και θα ωφελήσει μόνο κάποιον που θα παει παρα πολυ γρήγορα και θέλει πχ να ρίξει 2-3 sec ρυθμό από τον ήδη πολυ γρήγορο που έχει.
    Και φυσικά είναι και πιο σου κάθεται στο ποδι . Τι να το κάνω να τρέξω μαραθώνιο και στο 37 να έχω ματωμένα ποδια … Αναγκαστικά θα σέρνομαι στα 5 τελευταία χλμ ενώ με κάτι πιο ανετο θα πηγαινα τελικά πιο όμορφα και γρήγορα.
    @Νικος το speed είναι πολυ πολυ μεγάλη κουβέντα, εμένα και 3 ακόμα μας έβγαλε θέμα σοβαρό, έχει πολλα θετικά αλλά έχει τρομερή αστάθεια λόγω αφρού η οποία σε συνδυασμό με το στενό forefoot οδηγεί το ποδι σε συγκεκριμένο πατημα. Είμαι σίγουρος πως οποίος το χρησιμοποιεί έχει παρατηρήσει το πέλμα να γλυστραει στο εσωτερικό μέρος προς το μεγάλο δάχτυλο.
    Για κάποιο λόγο βέβαια όλοι το λατρευουν οπότε ίσως να είμαι εγώ ο παραξενος 🤣😂

Alkis
    Συμμετέχων

@periklis.
    Καλησπέρα και από εμένα!
    Θα συμφωνήσω με τον Νίκο το New balance SC elite είναι το πιο versatile super shoe.
    Εγώ θα το πήγαινα και ακόμα παραπέρα περιμένοντας σε λίγες μέρες που θα κυκλοφορήσει το 4
    Από τα πρώτα reviews αλλά και το ίδιο το υλικό του καινούργιου FuelCell το παπούτσι φαίνεται οτιδεν παίζεται (τουλάχιστον να το δοκιμάσουμε)
    Θεωρώ ότι φέτος όλη η σειρά FuelCell της New balance δεν θα έχει αντίπαλο σε όλες τις κατηγορίες!!Είναι η χρονιά τής.

Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.