Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 45 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Vicky
    Συμμετέχων

Έτσι ακριβώς Νίκο (@tazi) σκέφτομαι και εγώ πλέον. Μου πήρε όμως χρόνο για να το δω έτσι. Ο αγώνας αυτός ήταν αγώνας στόχος του φθινοπώρου.
    Από την επόμενη εβδομάδα θα κάνω ένα slow down όπως λες, μέχρι να περάσει τελείως η ενόχληση και μετά πλάνο για αγώνες την άνοιξη…
    Ελπίζω να καταφέρω να το διασκεδάσω.
    Σε ευχαριστώ.

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

Χθες την ίδια ώρα του σημερινού αγώνα έκανα 30’+ανοίγματα παραλιακά. Πολύ ζέστη και αέρας, αντίθετος μέχρι το μέγαρο(νοτιάς). Από τις προγνώσεις καταλαβαίνω ότι θα έχουμε ίδιες συνθήκες.
    Καλή επιτυχία σε όλους.

Vicky
    Συμμετέχων

Καλησπέρα.
    Στον αγώνα χτες είχα σκεφτεί να κινηθώ με ένα ασφαλή ρυθμό από 5:20 έως 5:30
    για να μη ρισκάρω ένα τραυματισμό, και αν έβλεπα ότι και αυτός ο ρυθμος θα μου δημιουργούσε πρόβλημα πιθανά και να σταματούσα.
    Τελικά το η ενόχληση ήταν σταθερή όπως πάντα. Από την αρχή έως το τέλος ένοιωθα το σφίξιμο, όμως δεν επιδεινόθηκε όπως φοβόμουν.
    Έως το 15km πήγαινα πολύ άνετα. Είχα ρυθμό..5:22 έλεγε το fenix….κάπου στο 5:30 ήταν τελικά.
    Πρώτη φορά χαιρόμουν τη διαδρομή….και όλους τους γνωστούς που έβλεπα….
    Από το 15 και μετά είπα να ανοίξω λίγο…όμως μου βγήκε κούραση-πίεση στις πατούσες!! Έτσι κράτησα τον ίδιο ρυθμό και τερμάτισα. Χρόνος 1:56
    Το fenix έγραψε 21800!! Γιατί το κάνει αυτό;;; Μου έβγαλε pace 5:20 ενώ το 1:56 είναι pace 5:30… Αν πήγαινα αγωνιστικά θα με αποπροσανατόλιζε!!!
    Το ευχάριστο είναι ότι δεν μου βγήκε τραυματισμός και ότι σήμερα είμαι πολύ καλά…
    Όταν ξεκινήσαμε είχε αρκετή ζέστη. Δεν ξέρω τα παιδιά που θέλαν να κάνουν χρόνο πως τα πήγαν…

Kostão
    Συμμετέχων

@Vicky τελικά η ζέστη και η υγρασία μας συνόδευσαν στον φετινό αγώνα, να φανταστείτε ήπια ένα μπουκάλι νερό σχεδόν μονορούφι περιμένοντας την εκκίνηση. Πρέπει να έπαιξε ρόλο και η μεταφορά της έναρξης του αγώνα 40 λεπτά νωρίτερα.
    Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι πρέπει να επηρέασε τον κόσμο η ζέστη, είδα στη διαδρομή αρκετούς από τους καλούς δρομείς να σταματάνε και να τα παρατάνε τελικά. Και ένα ενδεικτικό, έκανα τον ίδιο ακριβώς χρόνο που είχα κάνει και το 2017 και φέτος πήρα την 80η θέση γενικής ενώ το 2017 ήμουν 100ος(και παρόμοια θα ήταν η θέση μου και πέρσι). Δεν πιστεύω ότι έπεσε ξαφνικά φέτος το επίπεδο των δρομέων. Άλλη μια ένδειξη για μένα ήταν και οι σφυγμοί μου που εκτοξεύτηκαν από το 2ο χιλιόμετρο και τους είχα παρέα μετά σε όλη τη διάρκεια.
    Φαντάζομαι αν είχα καλύτερες συνθήκες θα έκανα και ρεκοράκι.
    ΥΓ 1 Ακόμα μεγαλύτερο μοιάζει το κατόρθωμα της συζύγου που κατέβασε κατά 7 λεπτά το ρεκόρ της – 1:46(πλέον δεν καυχιέμαι ως προπονητής της, την έχει αναλάβει καλύτερος)
    ΥΓ 2 Το δικό μου Garmin αυτή τη διαδρομή πάντα τη βγάζει κάπου στα 21,2 και λίγο παραπάνω.

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

@kostao
    Τα ίδια ακριβώς έχω να πω και εγώ. Έκανα τον χρόνο του ‘17. Σφυγμοί εκεί που θα έπρεπε να είναι στα τελευταία δυο, από τα πρώτα δυο. Εγώ ίσως περνάω ντεφορμαρισμα. Θα στρώσω.

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

Καλησπέρα κι απο εμένα, δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν με έφτασαν σε σημείο να καρφώσω και εν τέλει να παρατήσω τον αγώνα. Απο την αρχή δεν είχα ανάσες, προσπάθησα με πολύ κόπο να κρατηθώ σε ρυθμό pb μέχρι το 11ο χιλ και απο εκεί και πέρα περπατοτρέξιμο μέχρι το 17ο που ήταν κοντά στο σπίτι όπου την έκοψα για ντουζάκι. Σίγουρα υποτίμησα την απόσταση όπως και την περίσταση (ανέβηκα Θεσσαλονίκη χωρίς να πάρω ούτε saltsticks μαζί μου) και οχι μόνο δεν μπήκα διστακτικά στα πρώτα χιλιόμετρα ώστε να πάρω ενα πρώτο feedback και ανάλογα να προσαρμόσω τον ρυθμό αλλά έκανα και πέρασμα στο πρώτο 5αρι 30 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα απο το πλάνο. Μου έκανε εντύπωση το πόσο καταβεβλημένος ήμουν μετά, ξύπνησα την Κυριακή με κράμπες στα πόδια και με πιάσιμο σε διάφορα σημεία του σώματος μου τα οποία συνήθως με πιάνουν μετά απο μαραθώνιο στην κλασική, ούτε καν σε φλατ. Είναι δυνατόν να την άκουσα τόσο χοντρά τρέχοντας ουσιαστικά ενα τέμπο (και ούτε) φλατ δεκάρι μόνο λόγω ζέστης/υγρασίας? Δεν κατέβηκα απο Νορβηγία, τους τελευταίους 4 μήνες έκανα προετοιμασία με παρόμοιες συνθήκες…
    Όπως και να χει απογοητεύτηκα και απο την απόδοση αλλά κυρίως απο την συνολική προσέγγιση που έκανα στον συγκεκριμένο ημι, ειδικά απο την στιγμή που ήταν ο αγώνας-στόχος του φθινοπώρου και η προετοιμασία είχε πάει σούπερ. Κρατάω το δίδαγμα για μελλοντική χρήση.

tazi
    Συντονιστής

@chousidisieremias Ιερεμία σίγουρα το 125 δεν αντικατοπτριζει τις δυνατότητες σου. Αν δε κάνω λάθος όμως νομίζω ότι και πέρσι παρόλο που είχες πάει πιο καλά δεν είχες κάνει χρόνο ανάλογο με αυτόν που έχεις στα μικρότερα. Είναι κρίμα γιατί είσαι πολύ γρήγορος. Κοίταξε το αν σε ενδιαφέρει, σίγουρα θα υπάρχει εξηγηση.

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

@tazi
    Πέρυσι έκανα 1:21:40. Πιστεύω πως μου λείπει χιλιομετρικός όγκος. Πρέπει να ανέβω στα από τα 90-95 στα 110-120. Επίσης νομίζω το ότι έκανα πολύ νωρίς το διάλειμμα το καλοκαίρι με έχει κάψει. Επίσης έχω μια μικρή μεν, αλλά διαφορά στα κιλά. Από 66 πέρυσι τώρα είμαι 70. Είχα στεγνώσει πλήρως πέρυσι. Υπάρχει και μια περίπτωση η προπόνηση απλά να είναι στη φάση που ‘θα βγει από μέρα σε μερα’.Την περασμένη εβδομάδα ας πούμε, είχα εξωφρενικά υψηλούς σφυγμούς για Ιερεμιας. Έκανα ρικαβερι στο 5 με 135. Αυτό πριν δυο βδομαδες γινόταν με 125. Γενικά όλη η εβδομάδα και ο αγώνας ήταν στο +10σφ. Θα το βρω γενικα και μόνος και με τον coach. Extra motivation έχω. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ποσό δίκαιο είναι το άθλημα αυτό. Παρόλο που η δουλειά γίνεται, όταν δεν είσαι 100% φοκους θα έχεις αλλά αποτελέσματα.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@chousidisieremias

“Την περασμένη εβδομάδα ας πούμε, είχα εξωφρενικά υψηλούς σφυγμούς για Ιερεμιας. Έκανα ρικαβερι στο 5 με 135. Αυτό πριν δυο βδομαδες γινόταν με 125. Γενικά όλη η εβδομάδα και ο αγώνας ήταν στο +10σφ”

Απο υγεία είσαι καλά? Υπάρχει πιθανότητα να περνάς καμια ίωση ξόφαλτσα?

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

@aRiSTiDiS
    Πέρασα μια δυνατή τέλος Σεπτέμβρη. Μετά ακριβώς από το 10αρι στο γύρο Λιμνης. Δυο μέρες ήμουν στο κρεβάτι!

tazi
    Συντονιστής

@chousidisieremias Ιερεμία είναι πολύ πιθανό να μην ήσουνα καλά, οι δέκα παλμοί πάνω είναι τεράστιο ντεζβαντάζ! Αν θες την άποψη μου ο όγκος, τα 90 χλμ είναι μια χαρά και για σαμπ 120. Όχι πως δεν υπάρχει διαφορά με τα περισσότερα χιλιόμετρα, φτανει βέβαια να έχεις προσαρμοστεί σε αυτά. Όσο για το βάρος, ναι σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο, ειδικά αν δεν είναι και τόσο μυϊκό. Αφού έχεις κολλήσει το μικρόβιο σίγουρα θα την βρεις την άκρη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία!!

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

@tazi
    Το ελπίζω!!!

Devil’s Reject
    Συμμετέχων

Κοιτούσα πριν λίγες μέρες αποτελέσματα του Μαραθωνίου στη Ρόδο. Ξαναπήρε το μάτι μου τη γνωστή αθλήτρια. Σιωπηλό ban σχεδόν 5 χρόνων (έκανε και έναν αγώνα πριν κανά 2μηνο). Τελικά η καθαρή αθλήτρια είναι περίπου στο 1:28 (άντε και πιο κάτω αν λάβεις υπόψιν τον καιρό προφανώς είχε ζέστη) και όχι του 1:14 και του παρολίγον πανελληνίου ρεκόρ.
    Ο έτερος αθλητής από τότε τα παράτησε όλα. Και αυτός σιωπηλό ban. Και από τι φαίνεται σιωπηλό είναι και το ban στον τελευταίο αθλητή που διατυμπάνιζε ότι όλα καλά.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@devilsreject Καλώς τον συντρέχτη μετά από καιρό!
    Αν δεν αναφέρεις ονόματα για να προφυλάξεις το site, σ’ ευχαριστώ αλλά δεν χρειάζεται. Μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα.
    Αν πάλι το κάνεις για εσένα, πάσο.
    🙂

Devil’s Reject
    Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ :-). Παρακολουθώ το site αλλά δε γράφω όπως βλέπεις. Δεν αναφέρω όνοματα για προφανείς λόγους, και για προστασία του site αλλά και δική μου. Δε ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Αλλά από ότι φαίνεται η ομοσπονδία είναι μανούλα στα σιωπηλά ban, σου λέει ποιος ασχολείται τώρα. Θα ξεχαστεί. Ας μη φανεί ότι υπάρχει πρόβλημα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 45 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.