Τοποθέτηση ετικέτας: πελματιαία απονευρωσίτιδα
- Αυτό το θέμα έχει 91 απαντήσεις, 30 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 8 μήνες πριν από τον χρήστη
Ανώνυμος.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
8 Ιουνίου 2016 στις 18:18 #7965
Nikos Gal
Συμμετέχωνκαι γω να “ζησω με αυτο” σκοπευα. Μετά όμως τον τελευταίο αγωνα προσπαθησα να προπονηθω σε φυσιολογικη ενταση και ηταν σχεδον αδυνατο
9 Ιουνίου 2016 στις 08:25 #7976Puni Van Webergman
Συμμετέχων@Roberto4Carlos μηπως εχω σκεφτει ακριβως το ιδιο για τα boost??? την δευτερη φορά τα πήρα καθαρά για οικονομικούς λόγους, αλλά ναι, πιστευω ότι είναι αδιάφορα εως κακα. προσωπική απόψη. Γενικα για τα παπουτσια δεν ξερω παντως, εχω σκεφτεί και την ξυπολυτιά. Αλλά που χρονος για μελετη.. τρεχεις χωρίς εσυ?
9 Ιουνίου 2016 στις 10:06 #7977Roberto4Carlos
Συμμετέχων@punivanwebergman όχι μόνο τρέχω με παπούτσια , αλλά και με παπούτσια μεγάλου drop 10+ και μεγάλης απορροφητικότητας (brooks glycerin, 361spire ) και ας μην είμαι βαρύς σε κιλά.
Με τέτοια παπούτσια νομίζω ότι έκανα τα πόδια μου λίγο τεμπέλικα, αφού αντί τα πόδια να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις, έχουν τα πολύ απορροφητικά παπούτσια να κάνουν όλη τη δουλειά αντί για αυτά.9 Ιουνίου 2016 στις 10:21 #7984Nikos Gal
Συμμετέχωνισως να μην εχεις αδικο…και γω για ιδιους λογους ξεκινησα να κανω 1-2 διαλλειματικες τη βδομαδα με πιο σκληρα και γρηγορα παπουτσια, αλλα τελικα την πατησα κ αναγκαστικα πλεον τρεχω με τις γκουμουτσες
9 Ιουνίου 2016 στις 10:47 #7993Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΌλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν πως το rotation μεταξύ διαφορετικών σε χαρακτηριστικά παπουτσιών, βοηθάει στην ενδυνάμωση του ποδιού και στην πρόληψη τραυματισμών.
9 Ιουνίου 2016 στις 10:54 #7994spy
Συμμετέχων…η αληθεια ειναι οτι μονο το ανυποδητο τρεξιμο δυναμωνει το πελμα, αλλα κι αυτο θελει προσοχη!Προσωπικα, ασκησεις ενδυναμωσης του πελματος με βοηθησαν πολυ να ξεπερασω τη πελματιαια!Βεβαια στα πολλα – πολλα χλμ … παντα μ’ενοχλει, εστω και λιγο, για να μου υπενθυμιζει οτι ειναι ακομα εκει!
9 Ιουνίου 2016 στις 15:12 #8001xipolitakos
ΣυμμετέχωνΣυμφωνώ με τον @spyrkotz (Σπύρο). 😉
9 Ιουνίου 2016 στις 15:15 #8002Nikos Pilikas
Συντονιστής@xipolitakos Σιγά μη δεν συμφωνούσες… 😛
9 Ιουνίου 2016 στις 15:50 #8003tazi
ΣυντονιστήςΤο ξυπολυτο ταγμα ξεσπαθωνει!!!!!!, και με το δικιο του!!, ομως ναι στη ξυπολισια αφου περασει ο πονος!
10 Ιουνίου 2016 στις 00:32 #8029aroulio
ΣυμμετέχωνΚι εγώ ζω με αυτό περίπου 1.5 χρόνο. Ίσως απο τότε που ξεκίνησα τα boston. Κι όταν μου εκανε δυνατό πάτημα φυσιοθεραπευτης απογινε.
Υπάρχουν και καποιες ειδικες καλτσες για τον υπνο που κρατουν το πελμα σε διαταση (περιπου σε ορθη γωνια). Δεν την εχω πολυχρησιμοποιησει.
Κανε παντως μια δοκιμη με λιγο πιο σκληρο ή support παπουτσι, πιθανως με σχετικά υπερυψωμενη καμάρα. Ίσως βοηθησει.
15 Ιουνίου 2016 στις 12:49 #8228Nikos Gal
Συμμετέχωνsituation update…αν και δεν υπηρξε εξαλειψη του πονου αλλα μονο μια μικρη βελτιωση, ανεβηκα στα γιαννενα για νυχτερινο ημιμαραθωνιο. Τελικα την μερα του αγωνα πονουσα αρκετα για να ρισκαρω να κατεβω 21χλμ και αρκεστηκα να παω στο λαικο 5αρι για το χαβαλε. Το αποτελεσμα αρκετοι πονοι, ενα απογοητευτικο 20m30s αφου δε μπορουσα να ανεβω σε φουλ αναεροβιο μιας και δεν πατουσα σωστα και την επομενη μερα μαρτυριο. Το πρωι δεν μπορουσα να πατησω και μεχρι το βραδυ με παγους. Μετα απο 2-3 μερες ακινησιας ο πονος εξακολουθει να υπαρχει αλλα δεν μπορω να ρισκαρω προπονηθω αναεροβια. Θα ειναι ενα μακρυ καλοκαιρι για μενα. Ο προγραμματισμος για αυξηση χιλιομετρων απο ιουλιο παει περιπατο και το sub3 στον κλασσικο αρχιζει να φανταζει απιαστο ονειρο
15 Ιουνίου 2016 στις 12:56 #8230Nikos Gal
Συμμετέχωνοχι οτι θα το καταφερνα φετος αλλα κατα πασα πιθανοτητα η πελματιαια θα βρισκεται εκει εσαει να μου ανακοπτει καθε υπερβολη
15 Ιουνίου 2016 στις 13:20 #8232Nestoras Katsios
Συμμετέχωνυπερβολικός.. και στο γρήγορο ρυθμό που έτρεξες ενώ υποτίθεται είσαι σε recovery, και στο ότι αποχαιρετάς από τόσο νωρίς το στόχο σου για 5 μήνες μετά, και στον ίδιο το στόχο (πριν το sub 3 υπάρχει και το sub 3,20′ 3.15′, 3.10′ κλπ. όγκο χρειάζεσαι και όχι εντάσεις για μαραθώνιο, ειδικά αυτήν την περίοδο γενικής προετοιμασίας.
15 Ιουνίου 2016 στις 13:37 #8233Nikos Gal
Συμμετέχωνχωρις να ξερω κ πολλα αφου προπονουμαι μονος μου, προτιμω να κανω απο νωρις ασκησεις για βελτιωση ταχυτητας οταν τα χιλιομετρα ειναι ακομα λιγα και οι μυες χαλαροι και ριχνω το βαρος στον ογκο απο σεπτεμβρη
15 Ιουνίου 2016 στις 14:19 #8243Nestoras Katsios
Συμμετέχωντα είπες όλα στην πρώη φράση 🙂
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.