Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,006 έως 1,020 (από 1,028 συνολικά)
  • Συντάκτης
    big-blue
    Συμμετέχων

Νίκο το gorun είναι η πρώτη επιλογή, θα το δοκιμάσω όπου το βρω.
    Μαρία τα κινβάρα τα είχα δοκιμάσει παλιά, φορούσα συχνά άλλωστε saucony (ride 7) αλλά μου έκαναν κάπως σφικτά-στενά σαν εφαρμογή. Θα θελα να τα δοκιμάσω και αυτά. Πάντως έχω αρχίσει να πιστεύω πως μου αρέσει το χαμηλό drop πλεον

chriskapsio
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους τους συντρέχτες! Υπάρχει κάπου ανάλυση των κατηγοριών των παπουτσιών? Όχι neutral κλπ αλλά perfonmance κλπ?
    Σας ευχαριστώ
    Χρήστος

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@chriskapsio Στην αρχή κάθε review, αναφέρεται αν είναι είναι trainer, performance ή racer, Χρήστο.

chriskapsio
    Συμμετέχων

Αυτό που ήθελα είναι μια ανάλυση του τι εννοούμε trainer, performance και racer και πως μας επηρεάζει σε διάφορα τρεξίματα. Εάν τρέξω 10 χλμ με έστω 5 λεπτά το χλμ τι συμβαίνει με το κάθε ένα.

tazi
    Συντονιστής

Μου ετυχε πολυ προσφατα αυτο που θα σας πω. ειχαμε βγει για σινεμα οικογενειακα και περιμενοντας στην ουρα, λιγο πιο μπροστα ηταν ενας παρα πολυ χοντρος τυπος. 140+ κιλα, απο αυτους που θελοντας η μη του παρατηρεις. Επεσε λοιπον το ματι μου και στο παπουτσι κυριως γιατι φαινοτανε μικρο σε σχεση με το μεγεθος του και γιατι το ποδι απο πανω ξεχειλιζε. Το βλεπω και λεω απο μεσα μου, δεν ειναι δυνατον…. Παω διπλα στο γιο μου και του λεω με τροπο να κοιταξει και αυτος, γυρναει και μετα απο λιγο με κοιταει με τα ματια απορημενα και γουρλωμενα. Ειναι λεπτος, πολυ λεπτος και τρεχει. Το παπουτσι που φοραει σε αγωνες στο δρομο ηταν το ιδιο που φορουσε ο κυριος, στο ιδιο χρωμα. Adios 3
    Αραγε τα ειχε για προπονητικα, αγωνιστικα η να τα εστρωνε….

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

χαχα,
    όταν “τελειώνω” ένα παπούτσι προπονητικά το φοράω για την πόλη (ψώνια κτλ). Μάλλον και αυτός κάτι τέτοιο θα έκανε…

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@tazi μου έχει τύχει το ίδιο με τα Streak 6. Φαντάζομαι ότι ο κύριος τα βρήκε με 50Ε στο Nike Outlet και τα πήρε χωρίς πολλά πολλά. Στεναχωρήθηκα λίγο να σου πω την αλήθεια, με τη λογική ότι πήγαν χαμένα 🙂

@chriskapsio
    , καλησπέρα. Η λογική είναι ότι προτείνεται γενικά να έχεις διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια ανάλογα με τη χρήση. Έτσι, ο μεγαλύτερος όγκος των προπονήσεων (τα σχετικά αργά τρεξίματα δηλαδή) βολεύει να γίνονται με ένα trainer, το οποίο θα προστατεύει αρκετά το πόδι, ενώ θα είναι και αρκετά ανθεκτικό ώστε να βγάλει αρκετά χιλιόμετρα. Ένα τέτοιο παπούτσι, ωστόσο, μάλλον δεν θα συμπεριφέρεται τόσο καλά σε πιο γρήγορες προπονήσεις. Εκεί, ιδανικά χρειάζεται ένα παπούτσι πιο ελαφρύ, ίσως και πιο σκληρό, ώστε να βοηθάει την κίνηση του ποδιού σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Άρα εκεί πας σε ένα performance trainer. Δεν αποκλείεται και ένα κλασικό προπονητικό/trainer παπούτσι να σου κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά πολλές φορές είναι και ο ψυχολογικός παράγοντας που παίζει ρόλο. Φοράω δηλαδή τα πιο “γρήγορα” παπούτσια μου ώστε να τρέξω πιο γρήγορα. Τέλος, μπορείς να έχεις και ένα καθαρά αγωνιστικό/racer παπούτσι, το οποίο όπως λέει και η λέξη θα το έχεις μόνο για τους αγώνες, άντε και για κάποιες πολύ ειδικές προπονήσεις. Συνήθως περιμένεις αυτό το παπούτσι να είναι ακόμη πιο ελαφρύ, λιγότερο προστατευτικό, και με μικρότερη διάρκεια ζωής από τις δύο προηγούμενες κατηγορίες. Κάνοντας αυτό το διαχωρισμό στις προπονήσεις σου, μπορείς να έχεις και τα αντίστοιχα παπούτσια, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι εντελώς απαραίτητο να καλύπτεις όλες αυτές τις κατηγορίες. Υπάρχουν κάποια παπούτσια που μπορούν να “παίξουν” σε περισσοτερες από μία κατηγορίες. Επίσης, δεν είναι ότι δεν μπορώ να τρέξω τους αγώνες μου με το προπονητικό μου, ή να κάνω τις προπονήσεις μου με το αγωνιστικό μου, αλλά στην πρώτη περίπτωση θα ένιωθα ότι κάπως καθυστερώ στο τρέξιμό μου, δεν είμαι τόσο αποδοτικός, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα “κοπανούσα” τα πόδια μου παραπάνω χωρίς λόγο, ξοδεύοντας παράλληλα παραπάνω χρήματα λόγω μειωμένης διάρκειας ζωής.

tazi
    Συντονιστής

Αυτο που λες Σωτηρη, οτι λυπασαι για τα παπουτσια, το παθαινω πολυ με τα ποδηλατα. Και εκει δε μιλαμε για 50-100 αντε 200 ευρω.
    Κατα καιρους συναντας ποδηλατες που καβαλανε ποσηλατα πραγματικα πανακριβα. Οι περισσοτεροι αυτης της κατηγοριας ποδηλατικα δεν αξιζουν ουτε το ενα εκατοστο του ποδηλατου τους. Εκει πραγματικα νιωθω την ανθρωπινη ματαιοδοξια. Η αληθεια ειναι οτι ενα πραγματικα καλο ποδηλατο ειναι χαρμα οφθαλμων,με αυτη τη σκεψη καταπινω την εικονα που αντικρυζω, παρολα αυτα μου αφηνει μια πικρη γευση. Οταν λοιπον συνανταω κατι τετοιο, το παταω λιγακι και με καποια επαρση προσπερναω. Το τι γινεται βεβαια στο τριαθλο δε περιγραφεται.

big-blue
    Συμμετέχων

Σκεφτείτε τι θα σκέφτεται ο Κιπτσόγκε για εμάς αν έχει την ίδια λογική! Που πας ρε Καραμήτρο με τα fly τα streak το κολάν Nike το singlet κτλ.

chriskapsio
    Συμμετέχων

@sotiris_diamantopoulos καλημέρα,
    Σε ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση. Νομίζω πως χωρίς εμπειρία κάνω κάτι αντίστοιχο και εγώ….

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Θα γελάσετε, θα κοροιδέψετε, θα πείτε πως “ο τύπος είναι καμμένος” αλλά μετά θα με ευγνωμονείτε.
    ΤΟ αποφάσισα, θα ανέβει review για… σαγιονάρες!!! 😛 😛 😛

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Αν μιλάμε για recovery σαγιονάρες, τύπου Salomon RX Break (https://www.salomon.com/int/product/rx-break.html?article=401460) δεν θα γελάσω καθόλου 🙂

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ναι, για τέτοιου τύπου.
    Oofos.

chamav
    Συντονιστής

Κρίμα, νόμιζα ότι θα τολμούσες και θα αξιολογούσες τις καφέ, τις buffalo.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Έχω και εγώ κάτι σαγιονάρες στη ντουλάπα. Να θυμηθώ να τις κάνω ένα review

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,006 έως 1,020 (από 1,028 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.