Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Λοιπά θέματα / Τα νέα μέτρα για τους αγώνες δρόμου

Τα νέα μέτρα για τους αγώνες δρόμου

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #118902
  Echetlos
  Συντονιστής

  Ευχαριστούμε @kimonas

  Νέα μέτρα αναφορικά με τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου, ανακοίνωσε η ΓΓΑ πριν από λίγο. Σύμφωνα με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή, το ανώτατο όριο συμμετοχής σε αγώνες δρόμου (εκτός σταδίου) είναι τα 100 άτομα συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού προσωπικού.
  Το παραπάνω ισχύει για τις περιοχές που ΔΕΝ τελούς σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, ενώ σε αυτές που έχουν εφαρμοστεί πρόσθετα μέτρα, το όριο πέφτει στα 50 άτομα! Στις περιοχές με έκτακτα μέτρα, οι αγώνες απαγορεύονται!
  Όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, μετά από αυτήν την εξέλιξη και μέχρι νεωτέρας, οι μεγάλοι μαζικοί αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες κινδυνεύουν να ματαιωθούν, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά.
  Η ανακοίνωση της ΓΓΑ, δεν αναφέρει μέχρι πότε ισχύουν τα μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα η σεζόν χάνεται.
  Διαβάστε αναλυτικά:
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕIA ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2020
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ανακοινώνονται τα κάτωθι:
  1. Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα):
  1α. Προπονήσεις
  Προπονήσεις μπορούν να γίνονται σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά ο χώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων είναι περίπου 150 τ.μ. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ (σελ. 71) https://gga.gov.gr/images/KYA_3165_31.07.2020.pdf Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων.
  1β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.
  Δεν Επιτρέπεται.
  2. Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (συναθροίσεις έως 50 άτομα):
  2α. Προπονήσεις
  Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 75% αυτών που αναφέρονται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ (σελ. 71). https://gga.gov.gr/images/KYA_3165_31.07.2020.pdf Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων.
  2β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.
  Στις περιοχές που υπάγονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης καθορίζεται όριο 50 ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό). Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχετικών διοργανώσεων.
  3. Λοιπές περιοχές.
  3 α. Προπονήσεις
  Ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της προπονητικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά προπονητικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα.
  3β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.
  Στις λοιπές περιοχές καθορίζεται όριο 100 ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό).
  Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα και/ή διοργάνωση.
  Για τις λοιπές αγωνιστικές δραστηριότητες και την προσαρμογή τους στα περιοριστικά μέτρα λόγω COVID-19, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.
  Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

  • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 έτος, 10 μήνες πριν από τον/ην Echetlos.
  #118903
  Roberto4Carlos
  Συμμετέχων

  Καλημέρα σε όλους (μετά από αρκετό διάστημα απουσίας)!
  Δυστυχώς ή ευτυχώς, η όλη κατάσταση δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το κομμάτι των αγώνων! Σίγουρα είναι τεράστια ανατροπή το ενώ ετοιμάζεσαι σωματικά και ψυχικά για να συμμετάσχεις στον αγώνα που στόχευες τόσο καιρό, να πρέπει τώρα να τον ξεχάσεις!
  Είναι σπάσιμο μεγάλο (και ας είμαι από αυτούς που συμμετέχουν σε ελάχιστους αγώνες)

  Το ζητούμενο είναι πλέον τι κάνουμε και πως κρατάμε αναμμένη την δρομική μας φλόγα, γιατί χωρίς στόχο δεν έχεις όρεξη να τηρήσεις ένα σωστό πρόγραμμα προπόνησης!

  #118904
  PanDex
  Συμμετέχων

  Πάντα να κοιτάμε αισιόδοξα, η ατομική βελτίωση δεν σταματά. Είναι μια καλή ευκαιρία για όσους έχουν τραυματισμούς να ξεκουραστούν και να αναρρώσουν, μακριά από το άγχος των αγώνων (το λέω για να το ακούσω). Επίσης μπορεί κάποιος να δώσει έμφαση στην ενδυνάμωση ή σε κάποια σημεία που υστερεί για να τα βελτιώσει. Και τέλος να θέσει ο καθένας μας έναν στόχο εντός σταδίου για να βελτιώσει του ατομικούς του χρόνους σε πιο “κλινικό” περιβάλλον. Στόχοι και καρότα υπάρχουν για να κυνηγήσουμε και να βρούμε κίνητρα για βγούμε για προπόνηση!!

  #118905
  aRiSTiDiS
  Συμμετέχων

  @roberto4carlos όπως τα λές ειναι! Το ότι συμετέχεις σε ελάχιστους αγώνες (όπως κι εγώ) δεν κάνει το “σπάσιμο” μικρότερο, αλλά μεγαλύτερο! Γιατί προετοιμάζεσαι για αυτούς τους ελάχιστους αγώνες-ορόσημα. Αν κάθε μήνα έχεις και αγώνα, τότε ουσιαστικά είναι γρήγορες προπονήσεις.

  Το άσχημο με αυτή την κατάσταση ειναι ότι δεν εχει σαφή ημερομηνία λήξης. Δηλαδή άν ξέραμε οτι από το Μάρτη, που ξεκίνησε, ότι θα κράταγε π.χ. 12 μήνες, θα φτιάχναμε ένα συγκεκριμενο πλάνο ενδυνάμωσης, συντήρησης και βελτίσωσης σε συγκεκριμένους τομείς. Δεν πειράζει, το καλύτερο νομίζω ειναι ο καθένας να κάνει μια προπόνηση-αγώνα κοντά την ημερομηνία που είχε σκοπό να τρέξει, ώστε και να δεί που βρίσκεται και να “αποφορτίσει” σωματικά και ψυχολογικά

  #118906
  Kimonas
  Συμμετέχων

  Καλησπέρα

  Ήταν κάτι αναμενόμενο, αν και έλπιζα το αντίθετο και ετοιμάζομουνα τον πρώτο ημί.
  Το ΣΕΓΑΣ που είναι η αρμόδια ομοσπονδία και διοργανωτής, δεν έχει βγάλει ανακοίνωση ακόμα.
  Anyway, keep running με αγώνες ή χωρίς …και πάντα με χαμόγελο 😉

  #118907
  naftony
  Συμμετέχων

  Έτσι όπως τα λέτε παιδιά. Χωρίς αγώνες δύσκολα βρίσκεις κίνητρο να κάνεις δομημένο πρόγραμμα προπόνησης. Πάντως στο μαραθώνιο Ναυπλίου το Μάρτιο (που δεν έγινε ), μαζευτήκαμε παρέες, είχαν έρθει και δρομείς από Αθήνα και αλλού και τον κάναμε μόνοι μας (τον ημί) , στην ίδια διαδρομή, είχαμε και τραπεζάκι με νερά. Περάσαμε πολύ ωραία, θέληση και όρεξη να υπάρχει και όλα γίνονται, αρκεί να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

  #118909
  Aris 910XT
  Συμμετέχων

  Στην ανακοίνωση προστέθηκε (στα μουλωχτά) και αυτό:”Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται σε δεκαπενθήμερη βάση, ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.”

  #118913
  naftony
  Συμμετέχων

  Ένας μικρός χαμός με την ματαίωση του ημιμαραθωνίου Αθήνας, αναμενομενη πάντως μετά την ανακοίνωση της ΓΓΑ

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.