Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Ευάλωτος σε κρύωμα-γρίπη. Συμπληρώματα;

Ευάλωτος σε κρύωμα-γρίπη. Συμπληρώματα;

• Αυτό το θέμα έχει 72 απαντήσεις, 15 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη mashine.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 73 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Ανώνυμος
    Ανενεργός

Καταρχάς περαστικά Στράτο! Γιατί αποκλείεις την αλλεργία; Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποκτήσουμε σοβαρή αλλεργία σε κάτι και ύστερα από κάποιο διάστημα να φύγει. Θα πρότεινα σε συνέχεια της διάγνωσης των γιατρών να επισκεφτείς έναν καλό αλλεργιολόγο να «τα βάλετε κάτω» να δείτε τί συμβαίνει. Επίσης, αν θυμάμαι καλά μένεις Βόρεια; Αν ναι, η αιθαλομίχλη δεν υπάρχει πιθανότητα να σε επηρεάζει;

Περαστικά και πάλι!!!

big-blue
    Συμμετέχων

Χρήστο και εγώ μεγάλα ζόρια. Από το Σεπτέμβρη 10η φορά (δέκατη) άρρωστος-με κολλάει ο μικρός- βρογχίτιδα. Δεν κάνω πυρετό αλλά είναι ολα κλεισμένα και κρατάει κανά δεκαήμερο. Οπότε η όποια σκέψη για προετοιμασία παει χαμένη…
    Ο γιατρός μου είχε πει πως η υγρασία και η αερόβια άσκηση το επιβαρύνουν…
    Δεν έχω βγάλει άκρη, πλεον δεν το ψάχνω. Ελπιζω να σταματάει να κολλάει ο μικρος αλλιως δεν κάνουμε τιποτα…

stratus
    Συμμετέχων

@panosdiamantis Πρωτον εχω αλλεργια στη γυρη και ξερω πως γινομαι οταν με πιανει.Δευτερον ο πρωτος γιατρος με χαπακωσε με φαρμακα κατα της αλλεργιας και δεν εχω ουτε 1% βελτιωση.Δεν μπορει καποια βελτιωση εστω και μικρη θα ειχα.Αλλεργικο ασθμα δεν ειναι,διοτι αν ηταν θα ειχα δυσπνοια στο τρεξιμο,πραγμα που δεν εχω.
    ΥΓ Χρηστο με λενε μη σε μπερδευει το stratus που ειδος νεφους -:)

@big-blue
    Ευχαριστω.Πραγματι η υγρασια ειναι οτι χειροτερο.

Elda
    Συμμετέχων

@stratus, Χρηστο στη φαση “Εχω δοκιμασει τα παντα, δε γινεται τιποτα” στην οποια βρισκεσαι εσυ εδω και αρκετο καιρο, θα σου προτεινα να παρεις συμπληρωματα omega 3. Αν μαλιστα εχουν και βιταμινη D ακομα καλυτερα. Eγω παλιοτερα ειχα παρει αυτά, δεν ξερω αν υπαρχουν στην Ελλαδα. Αν δεν υπαρχουν αυτα δες σκετα omega 3 γνωστων εταιρειων (solgar, now foods, health aid κλπ) ή σκετη βιταμινη D.

Role of Omega-3 Fatty Acids in Allergy and Asthma

Omega-3 Fatty acids and airway hyperresponsiveness in asthma.

Eπισης θα σου προτεινα να τσεκαρεις και τη βιταμινη D μια που και αυτη σχετιζεται μετο ασθμα (η ελλειψη της). Το οτι μας βλεπει συνεχεια ο ηλιος εδω στην Ελλαδα, δεν αποτελει εγγυηση οτι ειναι σε καλα επιπεδα.

Vitamin D deficiency linked to increased risk of asthma attacks

Elda
    Συμμετέχων

Επισης δε θυμαμαι αν σε ειχα ρωτησει στο αλλο θεμα, το αυτοκολλητο τσιροτο το εχεις δοκιμασει? Εμενα αυτο με ειχε σωσει.

stratus
    Συμμετέχων

@elda Μαρια το αθμα μου ειναι μια χαρα και πληρως ελεγχομενο,γιαυτο γκρινιαζω οτι ειναι λαθος η διαγνωση.Μου ειπαν οτι ο βηχας ειναι κριση ασθματος,οταν η μετρηση με το οξυμετρο εδειχνε 99%!
    Ο αλλος γιατρος μου ειπε οτι ειναι αλλεργια καμια σχεση με το ασθμα
    Ο τριτος που πηγα σημερα μου ειπε μικροβιακη βρογχιτιδα
    Η ερωτηση του 1000000 ευρω.Εγω ποιον πιστευω;

big-blue
    Συμμετέχων

Σήμερα πήγα σε ΩΡΛ. Επειδή αυτή τη φορά νιώθω μπουκωμένα και τα ιγμόρια.
    Τελικά αντιβίωση χιλιάρα για δέκα μέρες, (πανε τα και ντελαπόνγκο…~#{?#) εχω κάτι σε ρινοκολπίτιδα, δε θυμάμαι πως μου το είπε. Το πρόβλημα ίσως ξεκινά απ´ τη χρόνια αλλεργική ρινίτιδα που εχω, παρόλο που τα τελευταία χρονια την περνάω πολύ ελαφριά. Οι κόγχες μου (κάτι μεσα στη μύτη) είναι διογκωμένες-κάτι που συνηθίζεται σε άτομα με ρινίτιδες- και αυτό βοηθάει τις λοιμώξεις-που μου φέρνει ο μικρός:)
    Πιστευω πως φταίει κ το γεγονός του ότι δεν ξεκουράζομαι εντελώς και ξανααθλουμαι, πριν περάσουν ΟΛΑ τα συμπτώματα. Βέβαια αυτό σημαινει ίσως και δεκαημερο…τέλοσπάντων είναι τραγική η κατάσταση, ο Φλεβάρης θα κλείσει <100χλμ, 63 αυτή τη στιγμή.
    Περιμένω πως κ πως να καλοκαιριασει, να βράσουμε στη ζέστη, να ψοφήσουν τα μπασταρδα τα μικρόβια, να τρέξω:)

dimitrissss
    Συμμετέχων

Ο δικός μου έχει το Augmentin των 1000 δια πάσα νόσο και πάσα @#$@#$!

Elda
    Συμμετέχων

@big-blue Ηλια, γιατι δεν κανεις καυτηριασμο στις κογχες με ραδιοσυχνοτητες? Εγω ειχα βλεννες διαφανες για ενα περιπου χρονο, τους πρωτους μηνες μονο κατα τη διαρκεια του τρεξιματος οπου για να παρω ανασα επρεπε να φυσαω συνεχεια τη μυτη μου, και στη συνεχεια ειχα και στην καθημερινοτητα μου. Γενικως ημουν παντου και παντα με χαρτομαντηλα. Εκανα την επεμβαση περισυ τελος Γεναρη και γι αρκετο καιρο δεν ειχα δει καμια διαφορα. Ο ΩΡΛ μου ειχε πει αρχικα οτι θα ειχα συντομα βελτιωση, στην πορεια μου ειπε σε 2-3 μηνες και μετα μου ειπε το καλοκαιρι με τα μπανια. Εγω βελτιωση με μπανια δεν ειδα, τη μεγαλη βελτιωση την ειδα οταν αρχισα να μασαω τσιχλα, συμπτωματικα ηταν τον Αυγουστο (αν και εκανα απο πριν μπανια) οπου ως δια μαγειας καθαρισα εντελως και εκτοτε χαρτομαντηλα τελος (και τσιχλες:-P ).

Γνωμη μου να το ψαξεις, γινεται στο νοσοκομειο με μικρη χρονικα διαρκεια (οχι πανω απο μισαωρο) δεν ποναει καθολου και αμεσως επιστρεφεις στις καθημερινες σου εργασιες. Εγω σε 2 μερες εκανα ποδηλατο και μετα κανονικα τρεξιμο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

1016-ELDA.
    Όλο το 24ωρο.
    Αστική χρέωση.

Elda
    Συμμετέχων

1016-ELDA.
    Όλο το 24ωρο.
    Αστική χρέωση.

Για μελη του gorun δωρεαν!

Πλακα πλακα οσο σκεφτομαι ποσα θεματα υγειας μου εχουν βγει απο τοτε που αρχισα να τρεχω και ποσες ειδικοτητες γιατρων εχω επισκεφτει τα τελευταια 3 χρονια, λεω ελεος!!!20 τοσα χρονια καπνιστρια θεματα υγειας δεν ειχα, επρεπε να γινω αθλουμενη και ακαπνη για ν αρχισω να τα εχω!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Χαχαχα… Πες το ψέμματα..! 😀

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Αμαν βρε παιδιά. Διάβαζα το ποστ αυτό, και από χθες βράδυ έχω συμπτώματα.
    Ολίγο από βαρύ κεφάλι,
    ολίγο από πιασμένα κόκκαλα,
    ολίγο από βήχα,
    ολίγο από γενική αδυναμία.

ΜΕ ΚΟΛΛΗΣΑΤΕ και να δούμε που θα μας βγάλει!!!!!
    ..και αυτό το 1016, όλο κατειλημμένο είναι.
    Τελικά αυτό το κλισέ που λέμε όλοι…”Πάνω από όλα η υγεία”, μόνο όταν την πατάμε καταλαβαίνουμε την σημαντικότητα!

Μήπως να κάνω τάμα άμα χάσω μόνο 1-2 προπονήσεις, να πάω κάπου προσκύνημα με παπούτσια ή λιγότερο από 4mm drop ή που να μην είναι Brooks.

big-blue
    Συμμετέχων

Μαρία σ ευχαριστώ. Δε μου έχει προτείνει κάτι σχετικό ο ΩΡΛ μου, ο οποίος είναι και φιλαράκι. Μου είπε πως παίρνουν χειρουργείο (δεν ξέρω αν ειναι το ίδιο) αλλά αν στην καθημερινότητά μου δεν έχω προβλήματα, δε χρειάζεται.
    Μετά το δεκαήμερο της αντιβίωσης θα δούμε. Θέλει να ψάξουμε το αλλεργικό υπόβαθρο…άλλα λεφτα. Έχω δώσει ένα 300€ φέτος… Υπέροχα

big-blue
    Συμμετέχων

12η φορά κρύωμα-γρίπη απ´ το Σεπτέμβρη, δεν ξερω κ γω τι άλλο.
    Πάνω που είχα πάρει τα ίσια μου και σε κιλά και δρομικά. Έκανα τρελό αγώνα στο βουνό την Κυριακή…
    Οι γιατροί δε βγαζουν συμπέρασμα. Θα το ρίξω στα αντισταμινικά για ενα μήνα (χωρίς αλκοόλ!!!) μηπως όλα ξεκινούν απ´ τη χρονια αλλεργική ρινίτιδα (η οποία δε με ταλαιπωρεί τα τελευταια χρονια>$#{>*^).
    Μα να φτιάχνω τωρα στα 41 αντισώματα;;;;;;;;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 73 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.