Τοποθέτηση ετικέτας: βιταμίνες, γρίπη, διατροφή, Κρύωμα, συμπληρώματα
- Αυτό το θέμα έχει 72 απαντήσεις, 15 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη
mashine.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
6 Οκτωβρίου 2016 στις 10:48 #11546
marmiteΣυμμετέχων@big-blue Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα τον σίδηρο. Δεν είναι καλό συμπλήρωμα, σκίζει το γαστρεντερικό και γενικά καλό θα είναι να αποφεύγεται… πόσο μάλλον στην δική σου περίπτωση που η φεριτίνη σου λες πως είναι οκ!
Καταλαβαίνω πως ο γιατρός είναι φίλος σου, αλλά ο σίδηρος πρέπει να ξέρεις πως σαν μέτρηση δεν δείχνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, καθώς εκκρίνεται στο αίμα αναλόγως τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Το ότι την ώρα της αιμοληψίας δεν είχε εκκριθεί γιατί δεν χρειαζόσουν δεν λέει κάτι. Γι’αυτό πάντα τον κοιτάμε σε συνδυασμό με φεριτινη. Αν εκείνη είναι οκ, δεν έχεις κανένα πρόβλημα.Πού είναι τώρα ο @echetlos να σιγουρευτεί ότι ο αχαϊρευτος μου έκοψε μια λαμπρή καριέρα στην ιατρική;;; 😛 😛 😛
6 Οκτωβρίου 2016 στις 12:12 #11555
Nikos PilikasΣυντονιστής@marmite Μα εγώ δεν το είπα πρώτος..;;;
Γι’ αυτό καλά του κάνεις και τον τιμωρείς με φακές και ρεβύθια!6 Οκτωβρίου 2016 στις 23:05 #11598
big-blueΣυμμετέχων@marmite σ ευχαριστώ.
Από στομάχι παω πολύ καλά, τ αλέθει όλα.
Πέρσι σ ίδια φάση μια “δική μου” γιατρός μου είπε να μην πάρω σίδηρο επειδή η φεριτίνη είναι οκ. Τέλος πάντων, η φεριτίνη δεν είναι κ στα ύψη, απλά δεν είναι χαμηλή. Θα πάρω ως τον αγώνα κ μετα βλέπουμε. Άλλωστε παιρνω το ελάχιστο, ενα φακελάκι/ημέρα.
@Echetlos χτες μετα από το 26αρι με 20Κ MP κ με βροχούλα στο τέλος, αν δεν έτρωγα λίγο απ´ το μοσχάρι του παιδιού θα έπεφτα ξερός. Ζαλιζόμουν κ που να φας φακές (τέτοιες είχαμε), στις 11 το βράδυ… Σώθηκα:)
Ρε κ σίδηρο θα πάρω κ μαγνήσια και φυλλικά οξέα και το κέρατό τους.
Είπαμε, στις 13/11 θα δοθεί μάχη:)
(Άλλο ενα χτύπημα, το ρολόι gps μαλλον τα έπαιξε… Πολύ άνιση η μάχη των ελ. Επαγγελματιών κ μπαμπάδων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων…)7 Οκτωβρίου 2016 στις 11:53 #11627
big-blueΣυμμετέχωνΑναλυτικότερα:
Αιμοσφαιρίνη 12,9 (όριο 14-18)
Αιματοκρίτης 40,6% (40-52)Β12 253 (200-1100)
Φυλλικό 4,4 (2-19,9)Σίδηρος Ορού 91 (59-168)
Φερριτίνη 74,9 (28-397)
7 Οκτωβρίου 2016 στις 14:53 #11633
EldaΣυμμετέχωνΥπαρχει περιπτωση να εχεις στιγμα μεσογειακης αναιμιας; ξερεις αν εχει καποιος απο τους γονεις σου; εχεις υψηλη φερριτινη για να τη χαρακτηρισουμε σιδηροπενικη αναιμια ωστε να χρειαζεται η ληψη σιδηρου. Πιο πολυ σε στιγμα παραπεμπει.
7 Οκτωβρίου 2016 στις 15:04 #11634
big-blueΣυμμετέχωνΕίχα κάνει το 2002 ηλεκτροφορηση αλλά δε μου είχαν απαντήσει με σιγουριά.
Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχω στίγμα, είχε η μητέρα μου (μάλλον…). Πάντως ο γιατρός μου είπε πως η αναλογία ερυθρών και κάποιων άλλων παραμέτρων δεν παραπέμπει σε στίγμα. Τέλος πάντων, 80mg σιδήρου την ημέρα παιρνω, δεν πιστευω πως θα μου κάνει κακό.
Το σπαστικό είναι πως πρέπει να ξυπνάω κανα μισάωρο νωρίτερα για να το πίνω νηστικός…15 Οκτωβρίου 2016 στις 19:40 #12104
big-blueΣυμμετέχωνΞΑΝΑ άρρωστος!
4η φορά απ´ τις 12/9!
Σήμερα με στομαχόπονο, εμμετό κτλ.
Όλα ρολόι!
(Παγώνω τα πάντα για 3-4 μερες, μην πω βδομαδα…)15 Οκτωβρίου 2016 στις 20:02 #12105
dimitrissssΣυμμετέχωνΚάνα ξεμάτιασμα κάνε!
16 Οκτωβρίου 2016 στις 10:57 #12116
big-blueΣυμμετέχωνΓι αυτούς που πιστεύουν θα ήταν μια λύση:)
Μαλλον ο βρεφονηπιακός του παιδιού σε συνδυασμό με την προετοιμασία κ την απίστευτη πίεση της δουλειάς με διέλυσε.
Πάντως οι δείκτες του ανοσοποιητικού στις εξετάσεις δεν ηταν κακοί…20 Οκτωβρίου 2016 στις 15:42 #12374
big-blueΣυμμετέχωνΔεν υπαρχει κάποια εξήγηση, πολυπαραγοντικό ειναι το πρόβλημα.
Σημερα ξαναπήγα στο γιατρό, “η λογική λέει κάτσε μέχρι να πάρεις τα ίσια σου. Επίσης κάνεις δε μπορεί να πει πως δε θα ξανά αρρωστήσεις…” Η καρδιά περιβόλι που λένε.
Δίνω διορια ως μεθαύριο να ξεβουλωσουν. Ενα χαλαρό τρέξιμο το Σάββατο, ενα χαλαρό ημί την Κυριακή και βλέπουμε20 Οκτωβρίου 2016 στις 15:49 #1237521 Οκτωβρίου 2016 στις 14:43 #12416
big-blueΣυμμετέχωνΧαράλαμπε ο Μάφετον δε λέει τίποτα παραπάνω απ’ την κοινή λογική: άκου το σώμα σου.
Το κάνεις, όμως όταν πλησιάζουν οι μέρες του Κλασσικού αρχίζουν οι πιέσεις.
Για να δούμε φέτος που θα βγει. Πλέον είμαι μια βδομάδα άτρεχτος, αλλά επίσης είμαι υγιής, ενώ από αύριο θα έχω και το νέο μου ρολόι…
Πιστεύω πως θα τρέχω βρίζοντας φέτος21 Οκτωβρίου 2016 στις 18:17 #12420
xipolitakosΣυμμετέχων@big-blue, Ηλία μόνο να μην συναντηθούμε πάλι. 🙂
Φρόντισε να είσαι μπροστά μέχρι τον τερματισμό. 😉21 Οκτωβρίου 2016 στις 19:08 #12422
big-blueΣυμμετέχωνΧαχα
Χρήστο όπως έχω δει τις προπονήσεις σου στα κλεφτά, λογικά θα είσαι αρκετά μπροστά!
Αν λάβεις υπόψιν σου και τις τόσες χαμένες προπονήσεις μου, άλλος θα τα ακούει:)20 Φεβρουαρίου 2017 στις 13:24 #45720
stratusΣυμμετέχωνΡιξτε ιδεες μπας και σωθω,γιατι οι γιατροι λενε αντε μην πω τι και με μπαναρουν.
Την τελευταια 20ετια εχω αρρωστησει 2-3 φορες και ολη η κατασταση κρατουσε 3-4 ημερες.Απο το Νοεμβριο ειναι η τριτη φορα με κρυωμα και οπως τις 2 προηγουμενες φαινεται οτι θα κρατησει πανω απο 10 ημερες.
Την Πεμπτη παω σε ιδιωτη γιατρο,μου λεει αλλεργικο ειναι δεν εχεις τιποτα.Το Σαββατο εβηχα τοσο που ποναγε το στηθος μου.Τα μαζευω παω Σισμανογλειο και τρωω ενα 5αωρο.Ακτινογραφιες θωρακος,εξετασεις αιματος,καρδιογραφημα μου κανουν και βγαζουν συμπερασμα αλλεργικο ασθμα και μου αλλαζουν τα φαρμακα για το ασθμα.
Σημερα βγαινω για τρεξιμο μετα απο 2 ημερες ξαπλα και πεθαινω στο βηχα ανα μισο λεπτο.Παλμοι στα υψη χωρις να δικαιολογουνται απο το ρυθμο τρεξιματος.Γενικα ενα πτωμα.Αυτα δεν ειναι συμπτωματα αλλεργιας παντως,ουτε ασθματος διοτι δεν ειχα δυσπνοια.
Αναμενω καμια ιδεα.
@big-blue Βρηκες καμια λυση τελικα;
ΥΓ Την ωρα που μου εκαναν το καρδιογραφημα,η γιατρος γυρναει σε μια αλλη και λεει “παλι χαλασε το βλαμμενο.45 παλμους δειχνει οτι εχει ο ανθρωπος”.Οποτε της λεω “δεν εχει χαλασει,ειμαι δρομεας και τοσο συνηθως ειναι οι παλμοι μου σε σχετικη ηρεμια” -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.