Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 2ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 2ο Μέρος

• Αυτό το θέμα έχει 693 απαντήσεις, 34 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη big-blue.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 631 έως 645 (από 694 συνολικά)
  • Συντάκτης
    mashine
    Συμμετέχων

@dimitrissss Πρόσεξε τώρα στο ταπερινγκ είναι σύνηθες κάτι τέτοια.
    70’easy ούτε που ξέρω πόσα χλμ έκανα.

@tazi
    Εχω μια δυνατή προπόνηση αύριο αν ενδιαφέρεσαι!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

9 χλμ αυξανόμενης έντασης στο 4’54” στους 144μο παλμούς. Φουλ διατάσεις και όλα καλά.

dimitrissss
    Συμμετέχων

@mashine Και να σκεφτείς πριν λίγες μέρες είδα άρθρο που έλεγε “Γιατί κρυολογώ πριν τους αγώνες” και σκεφτόμουν από μέσα μου κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια!

tazi
    Συντονιστής

@mashine Και εγω Πανο, 3χ3000 στο 345, ειναι η εκτη στη σειρα μαζι με τον αγωνα, αυριο ξεκουραση. Τα ελευθερα στην ασφαλτο μου βγαινουν αρκετα γρηγορα, σαμπ 435/430. Οταν.παω σε χωμα, βλεπε αγιο κοσμα πεφτω λιγο

tazi
    Συντονιστής

Χαλι μαυρο σημερα, αντι 3χ3000 σε 345 τελικα εκανα 3000, 2000 και 800μ σε ρυθμο που ολοενα ξεχειλωνε. Ποδια χωρις αισθηση, καρδια που δεν ηθελε να ανεβει. Αυριο ΤΙΠΟΤΑ

mashine
    Συμμετέχων

@tazi Και εγώ άδειασα σχετικά γρήγορα(έφαγα ένα 800αρι από την προπόνηση) ίσως να έφταιξαν και τα 2χ400@72′ ίσως και ένα αεράκι κόντρα που είχα στην ευθεία.Ξεκούραση και πάμε για την επόμενη!

@kalogeridis
    Φουλ γκάζια βλέπω!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Κι όμως δε δουλεύω στα κόκκινα. Προσέχω πάρα πολύ φέτος. Το πάω βήμα βήμα. Μόλις παγιωνω μια επίδοση σε σωστούς παλμούς, τότε μόνο κοιτάω παρακάτω. Σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες προπόνησης βρίσκομαι 11 δευτερόλεπτα κάτω του μέσου επιθυμητού με συνεχή πτώση των παλμών.Το πλάνο είναι για 3.39.55. Το εντυπωσιακό είναι πως έχω μπροστά μου 5μήνες για τον αγώνα οπότε προσδοκώ περαιτέρω βελτίωση. Επίσης ενώ έχουν περάσει φάσεις που το σπίτι θύμιζε νοσοκομείο από ιώσεις και κρυωματα, εμένα δεν με έριξε τίποτα από αυτά. Φτου μου….

dimitrissss
    Συμμετέχων

Απογευματινό 8αρακι σε ρυθμό 5:05 στη Γκράβα. Ήθελα να πάω πιο αργά αλλά βγήκε μόνο του. Ίσως βοήθησε και το σχετικό κρύο. Τέλος. Τώρα μένει το ταξίδι, ένα χαλαρό τριάρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Βαλένθια και Κυρικακή ώι, ώι μανούλα μου!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

9χλμ αυξανόμενης έντασης στο μο 4’50”. Μο παλμών 152 με μαξ 163. Ήθελα πιο κάτω αλλά ο αέρας με ζορισε πολυ. Φουλ διατάσεις και όλα καλά… Μιας και το μελέτησα, έχω κάτι ενοχλήσεις στο λαιμό, μακάρι να το προλάβω.

mashine
    Συμμετέχων

Adiprene sucks!Τα έλεγε ο γκουρού…@echetlos
    2 προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα(mana7 έτσι για να βγάζει σπυράκια ο γκουρού 😛 +adios2) και οι γάμπες μου έσφιξαν απίστευτα.Βέβαια σήμερα ήταν περίεργη προπόνηση 200+600 με το 200αρι στα 33-34 και μετά κάψιμο ειδικά τα τελευταία 200…
    Boost rules!

tazi
    Συντονιστής

Σημερα θα παω στη Φιλοθέη κατα τις 11 για μια προπονηση που δεν εχω ξανακανει, νομιζω πως θα κουραστω αρκετα, για να δουμε.
    16άρι ελευθερο με 10Χ400 ενδιαμεσα μετα το 5 μαλλον και ανα χιλιόμετρο σε ρυθμο πενταριου-δεκαριου. Προσπαθω με αυτο το τροπο να δωσω το ερεθισμα του μεγάλου σε συνδυασμο με αυτο του γρηγορου ρυθμου. Ολο αυτό γινεται γιατι λόγω του οτι εχω ξανααρχισει εδω και 3 εβδομαδες το τρεξιμο, δεν έχω τα χιλιομετρα για να υποστηριξω το αγωνιστικο δεκαρι που θελω να τρεξω την αλλη Κυριακη στον Αγιο Κοσμα αλλα οπως φανηκε απο το πενταρι του μαραθωνιου εχω καλη ταχυτητα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tazi Αυτό θέλει αλγόριθμο για να το κάνεις…

georgeb
    Συμμετέχων

@tazi Νίκο στα πλαίσια της προπόνησης για τον Μαραθώνιο στο Runners Connect υπήρχε ένα είδος Long Run με ενδιάμεσα γρήγορα κομμάτια σε ρυθμό 5Κ ή 10Κ (συνήθως 90 sec) και στο ενδιάμεσο για ξεκούραση Marathon Pace για 5-6 λεπτά. Στη δική μου περίπτωση ήταν 6 επαναλήψεις και ξεκίναγες τα Surges όπως τα έλεγαν στο RC, μετά τα 2/3 περίπου του LR. Μέχρι να ξεκινήσουν τα Surges , ο ρυθμός του LR ήταν ο συνηθισμένος ρυθμός ενός LR.
    Αυτό βέβαια για να μην μπερδευτείς με τις επαναλήψεις και τους ρυθμούς, καλό θα ήταν να γινόταν προγραμματισμένα μέσω ρολογιού (στο garmin γινόταν πανεύκολα).
    Γενικά ήταν ένα αρκετά δύσκολο LR, αλλά πολύ ενδιαφέρον και έσπαγε την μονοτονία των αργών LR.

Ο Jeff Gaudette σημειώνει γι’αυτό το είδος LR :
    “This long run is designed to train the body to clear lactate quickly at marathon pace and trigger high levels of glycogen depletion to further improve your ability to burn fat as a fuel source at marathon pace

Surging at 10k pace will burn through more glycogen than you would remaining at a moderate, marathon paced effort. Then, as you slow back down to marathon pace, your body realizes it must conserve glycogen for these 60-90 second bursts and attempts to use fat as a primary fuel source at this pace.

Start the surges at the point indicated on the schedule. Surge to the specified pace for 90 seconds and then slow to your marathon pace (specified in the workout) as the “rest” period between each surge. Repeat, as many times as your schedule dictates. After the last marathon pace section, finish the run easy. ”

Επιπρόσθετα υπάρχει και αυτό το άρθρο του
    https://runnersconnect.net/running-training-articles/surges-during-your-long-run/?_ga=1.116414022.153332753.1468953713

big-blue
    Συμμετέχων

@tazi τέτοια κόλπα εχει και ο Daniels, δες ομορφιές:
    13E+5X(3’I w2′ jog)+3X(2’I w1′ jog)+3,2E

Ι= interval Pace
    E= easy

Θέλω να τα ξεχάσω για λίγο καιρό…

@dimitrissss
    καλή τύχη για αυριο, αγωνιστικά είσαι σούπερ!

dimitrissss
    Συμμετέχων

@big-blue Ηλία μου σε ευχαριστώ πολύ αλλά είμαι Ελλάδα καθότι χθες που θα ταξίδευα ήμουν άρρωστος με 39 πυρετό. Ιογενής γαστρεντερίτιδα ήταν η διάγνωση με αποτέλεσμα 12 βδομάδες προετοιμασία και €415 να γραφτούν στο χιόνι.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 631 έως 645 (από 694 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.