Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 241 έως 255 (από 1,027 συνολικά)
  • Συντάκτης
    mikeb
    Συμμετέχων

@Echetlos Καλημέρα Νίκο. Ναι το γνωρίζω γιατί αν ίσχυε θα πήγαινα για 3:35 αλλα ούτε το 4:00 δεν βλέπω καλά καλά με τόσα χαμένα LR φέτος.
    Για εμένα πάντως θα παιξει τεραστιο ρόλο ο καιρός γιατί την ίδια προπόνηση με ήλιο ούτε στο 3:40 δεν θα έβγαιναν τα κομμάτια.
    Όσο για το ψυχολογικό boost ισχύει μέχρι που είδα το ποστ του Than.
    @Than Πλάκα κάνω εννοείται. Πολύ δυνατή η προπόνηση σου και την έχω κι εγω στο προγραμμα σαν την τελευταια δυνατή διαλειμματική αλλά όχι στο 4:00 βέβαια.

Καλημέρα σε όλους.

Υ.Γ. @Echetlos ελπίζω να βγεις προφήτης για τον καιρό. Όντως παρατραβηξε αυτό το αστείο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@thanasiskypraios Όχι ρε φίλε, δεν είναι για επίδοση αυτή η διαδρομή, θα σιχτιρίσεις.

@mikeb
    Κι ο Θανάσης κάποτε για 4ώρο πήγαινε. Και μετά δούλεψε κι έκανε 3:45. Και ξαναδούλεψε κι έκανε <3:20... 😉
    Δεν γνωρίζω ποια είναι η γενικότερη "βάση" σου αλλά μην θεωρείς ότι κάποια χαμένα LRs είναι οπωσδήποτε καταδικαστικά.
    Δεν ξέρω, αυτά τα βοριαδάκια με κάνουν αισιόδοξο.

than
    Συμμετέχων

@echetlos Η αρχική διαδρομή (μέχρι τη ροτόντα πριν το Σ.Ε.Φ. και πίσω) μια χαρά θα ήταν… Τώρα θα είναι δύσκολη η διαδρομή και ο καιρός ερωτηματικό. Απόγευμα 5.30, ή θα έχει τέλεια δροσιά ή αφόρητη υγρασία. Τεσπα… ας δώσω το 101% κ ας γράψει το χρονόμετρο όσο θέλει!

@mikeb
    Το τρέξιμο είναι δίκαιο άθλημα, έχει πει ο Νίκος. Και έχει δίκιο. Όσο προσπαθείς, αυτό σε ανταμείβει. Το σημαντικό όμως είναι να προπονείσαι σωστά (κ όχι σκληρά). Αυτό μόνο αν έχεις προπονητική καθοδήγηση μπορείς να το εξασφαλίσεις.

geovich84
    Συμμετέχων

@Dejan Δεν μας λες και μας πως το έχασες τα 10 κιλά, σε πόσο διάστημα και με τι προπόνηση μπας και δούμε και μεις λίγο τους χρόνους μας να πέφτουν;;

spy
    Συμμετέχων

…έκανα κι εγώ διαλειμματική σήμερα … μάλιστα ήταν η τρίτη μέσα στην εβδομάδα μετά από 1000αρια τη Δευτέρα και 2’ανηφορες τη Τεταρτη! Σήμερα το πρόγραμμα είχε τρια 2χιλιαρα με 4′ ενδιάμεσα … δύο εκ των οποίων βγήκαν οριακα κάτω απο 4’/ χλμ ! Το περασμένο Σάββατο έκανα κι εργομετρηση φτάνοντας έως και 17χλμ την ώρα σε ταχύτητα… με μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου 53,42 ml/kgr/min …και μέγιστη καρδιακή συχνότητα 164. Το καλό είναι ότι βγηκα οικονομικός αναφορικά με το μεταβολισμό υδατανθράκων … αφού με ρυθμο 6’/ χλμ να χρειάζομαι 30 γραμμάρια την ώρα εξωγενή χορήγηση υδατανθράκων !
    Ο αγώνας πάντως πλησιάζει … κι οι ανησυχίες εντείνονται … αφού αντιμετωπίζω κι ένα θεματακι με τον αχιλλειο … που ελπίζω να παραμείνει υπό έλεγχο !!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@spy Ποιος αγώνας, Σπύρο;
    2χίλιαρα @<4' και μετά γκρινιάζεις ότι δεν έχεις ταχύτητα...

spy
    Συμμετέχων

@echetlos:… έχω βελτιωθεί αρκετά στη ταχύτητα … διότι τα 1000αρια έχουν μονιμοποιηθει κοντά στο 3’55” με 2’διαλειμμα ενδιάμεσα … ενώ σήμερα έκανα τα ταχύτερα 2χιλιαρα που έχω κάνει ποτέ.
    Δήλωσα στο δρόμο Αθανάτων … αλλά δε ξέρω ως που θα φτάσω … !

mikeb
    Συμμετέχων

@Echetlos Ο οργανισμός έχει αθλητικη “βάση” το θέμα είναι ότι στο τρέξιμο αντοχής τα σημαντικότερο είναι τα χιλιόμετρα κι επειδή φέτος μου λείπει το “κοπάνημα” φοβάμαι μήπως μετά το 35 την πατήσω πάλι. Στα μικρά καλός είμαι στο μαραθώνιο όχι ακόμα.

@Thanasiskypraios
    Συμφωνώ απόλυτα όσον αφορά την προπόνηση και τη δικαιοσύνη της. Προσωπικά μου βγαίνει μόνο ότι έχω δουλέψει προπονητικά.
    Όσον αφορά τον αγώνα σου αύριο μάλλον κανα 24αρι θα έχει εκείνη την ώρα με ελαφρύ βοριαδάκι οπότε νορμάλ υγρασία και σχετικά καλή αίσθηση.
    Εύχομαι να σου βγει καλά.

Dejan
    Συμμετέχων

@george_vichos Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο. 87.7 κιλά ήμουν στις 30.06.2016 ενώ στις 30.06.2017 ήμουν 84.4. Στο Eindhoven ήμουν 77 ή λίγο πιο κάτω (δεν είχα ζυγιστεί για 3-4 μέρες). Τώρα, είμαι 75.8 (σήμερα το πρωί, προ προπόνησης). Αυτό που έκανα από τον Ιούλιο ήταν να αυξήσω τα χιλιόμετρα σε 15 τη μέρα συνήθως με δύο προπονήσεις (6.30 και 20.00) και μετά ήταν να περιορίσω το πρωινό στις 160 θερμίδες (3εις φρυγανιές με philadelfia) και το προ-μεσημεριανό σε μία σαλάτα των 150 θερμίδων. Το καλοκαίρι έτρωγα μεσημεριανό στις 17.00 και στις 20.00 έβγαινα για τη δεύτερη Προπόνηση. Μετά τη προπόνηση περιοριζόμουν πάλι σε σαλάτα… Τώρα προσπαθώ να βγαίνω γύρω στις 17.00 με 18.00 (έχοντας προσθέσει ένα μίνι γεύμα 150-250 θερμίδων στις 15.00) για τη δεύτερη προπόνηση και να τρώω μετά το “μεσημεριανό” ενώ το βραδινό παραμένει σαλάτα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@spy Λογικά μέχρι την Καλαμάτα..!!

Δήλωσα στο δρόμο Αθανάτων … αλλά δε ξέρω ως που θα φτάσω …

PanDex
    Συμμετέχων

@spy Τα χιλιάρια τα δουλεύουμε περίπου το ίδιο. Τι χρόνο κάνεις αυτή την εποχή 10αρι.;
    Ψάχνω τρόπο να βάλω την ταχύτητα που δεδομένα έχω σε κατάσταση αγώνα. Με το ζόρι βγαίνει 42′ νομίζω.
    Ένας κόουτς μ είπε οτι καλύτερα να δουλεύω με ενα προς ενα διάλειμμα με αποστάση πχ 4′ το χλμ και 4′ διαλλειμμα για να βελτιώσω την ταχύτητα, κυρίως 800αρια, και να ανεβάζω παλμους στα αργά μου >170.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@panosdimi Πάνο, είστε διαφορετικές περιπτώσεις με τον Σπύρο.
    Αυτός είναι 50+ ετών, με πάρα πολύ δουλεμένο αερόβιο και προσεγγίζει την κάθε απόσταση μέσα απ’ αυτή την ικανότητά του.
    Σ’ εσένα από την άλλη, η παραγωγή ισχύος είναι πολύ πιο εύκολη, λόγω ηλικίας, δεν μπορείς όμως να “κάτσεις” πολλή ώρα επάνω της (ακόμη).
    Για να το πω πιο απλά, ο Σπύρος ναι μεν κάνει χίλιαρα “μόλις” <4:00 αλλά μπορεί να κάνει μαραθώνιο στο 4:30! Ενώ εσένα αυτή η απόκλιση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το δε διάλειμμα εξαρτάται από το τι θες να στοχεύσεις. Όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο μπορείς να δουλέψεις επάνω στην ταχύτητα, ενώ αν μικρύνει εξασκείσαι επάνω στο γαλακτικό. Είναι ξεκάθαρα θέμα στόχου και απόστασης.

PanDex
    Συμμετέχων

@Echetlos αυτό έχω καταλάβει. Και κάπως έχω κατασταλάξει να δουλεύω τα 400αρια πχ 1.20′ με 1.20′ για την ταχυτητα μου και τα χιλιαρια με 2λεπτο για το γαλακτικό. Θέλει πολυυυυύ δουλειά και συνέπεια .
    Τους έχω δει τους χρόνους του Σπύρου στα μεγάλα και παρακαλουθώ τους αγώνες του επ΄ ουδενί δεν συγκρίνω καταστάσεις και οργανισμούς απλά ήθελα να δω σε έναν δουλεμένο δρομέα πως επιδρά η ίδια προπόνηση. Και σαφέστατα να γίνει μια συζήτηση στο τι επιδρά που.

spy
    Συμμετέχων

@PanDex: …η καλύτερη επίδοση μου στα 10 χλμ είναι πέρσι στα Λιοφιλια 41’54” νομίζω … πολύ κοντά δηλαδή στα δικά σου 42′! Εντάξει δεν είμαι για πολύ πιο κάτω απ’αυτο, αλλά αν δεν το είχα ρίξει στα μεγάλα … ίσως να μπορούσα και κάτι καλύτερο …Απωθημένο έχω πάντως να κάνω 5αρι κάτω από 20’…! Είμαι πολύ κοντά … και νομίζω ότι αυτό θα το καταφέρω …!!!

tazi
    Συντονιστής

Epitelous xanakineitai to thema ton proponiseon!!
    Spiro mia idea einai na pas trexontas mexri tous athanatous, tha einai ena kalo zestama!!!
    Ego xanaxekinisa treximo, tin triti dio xlm poli arga, tetarti pio grigora, ebgainan abiasta kai apona sto 420. Tin epomeni imoun mia xara. Xtes ekana 9, pali ston idio rithmo xoris problima, basika eimai poli xekourastos kai niotho oti mou einai eukolo. Malista prospatho na trexo pio ‘sosta’, diladi kratontas euthigramismeno ton kormo, sikonontas ligo perissotero ta podia kai kanontas pio olokliromeni aiorisi. Paratirisa pos eno stin arxi einai diskolo, siga siga sinithizo kai pisteuo oti trexo pio oikonomika. Episis auto me boithaei sto na diatiro pio xalara kapoia meri tou somatos mou kai na auxano kata ti to mikos tou diaskelismou, nomizo omos oti anapidao perissotero. Sintoma leo na foreso to parakolouthitiri tis garmin pou dinei autes tis plirofories gia na do diafores.
    Distixos omos simera, apotelesma tou rithmou nomizo, to podi einai kapos, logiko afou kai ego sa ma…as parasiromai

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 241 έως 255 (από 1,027 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.