Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

• Αυτό το θέμα έχει 1,046 απαντήσεις, 86 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 έτος, 10 μήνες πριν από τον χρήστη Etien.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 511 έως 525 (από 1,047 συνολικά)
  • Συντάκτης
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Καλημέρα και απο μενα

Χτες ειχε ενα long run 45 λεπτά με το strava να γραφει 7 χιλιομετρα με ρυθμο 6:30. (το πρωτο km που ειχα ορεξη βγηκε με Pb 5:36.)
    Θα προσπαθησω μεσα σε εβδομαδα να χωρεσω 3 προπονησεις( easy run, 3×10΄, ανοιγματα, αλλο ενα long run) μέχρι και την Πεμπτη, Παρασκευη day off και μερα ταξιδιου για Γιάννενα για το 5 αρι του σαββατου

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Ωραία ξεκίνημα η δρομικη μου εβδομάδα.
    12 περίπου χλμ
    3 χλμ προθέρμανση, διατάσεις, ανοίγματα, 6 χιλιάρια με 1′ διάλειμμα, 1χλμ αποθεραπεία , διατάσεις και λίγα ανοίγματα .
    Ωραία πράγματα!

savinio
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην παρέα…60min σε MP σήμερα το μεσημέρι με πολύ ζέστη βγήκε ωραία κάνοντας 13.5km…αυτό που με προβληματίζει καθώς είμαι στα μισά της προετοιμασίας για τον ΑΜΑ είναι πως ενώ όλες οι γρήγορες προπονήσεις (intervals,tempo, MP) βγαίνουν όπως πρέπει νιώθω δυσκολία στα long run. Ενώ παλιότερα ήταν η αγαπημένη μου προπόνηση τώρα βγαίνει αγκομαχώντας..δεν έχω καταλάβει τι φταίει…29/9 θα τρέξω το 30 στην Ψάθα…ελπίζω μέχρι τότε να νιώθω καλύτερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Μόλις επέστρεψα από βραδινη εξόρμηση
    3Χ10με 3’περπατημα κ χαλαρο τρεξίματακι
    5.80 σε 36 λεπτά με περπάτημα δεν το λες κ άσχημα.. Από εκει που βαριόμουν να βγω. Μένουν ένα easy run 30 κ ένα long run που ίσως κλέψω κ δεν το κάνω.. Κ τέλος το πρόγραμμα για το 5 αρι της λιμνης το σάββατο το απόγευμα. Θέλει κ λίγο τεμπελια το σώμα πριν τον αγώνα…

Elda
    Συμμετέχων

@skaratatis Σαββα, μη σε ανησυχει αυτο. Κι εγω αυτη την περιοδο δεν τα ευχαριστιεμαι καθολου τα long, καμια σχεση με το χειμωνα που ηταν η καλυτερη μου. Κατι η ζεστη, κατι ο αερας (την προηγουμενη Κυριακη μας πηρε και μας σηκωσε ειδικα εμας εδω διπλα στη θαλασσα), κατι το πολυ πρωινο ξυπνημα με το μυαλο και το σωμα να κοιμουνται, λογικο να βγαινει αγκομαχωντας. Σημασια παντως εχει οτι βγαινει. Θα ειμαι κι εγω στην Ψαθα για πρωτη φορα οποτε θα τα πουμε εκει!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

@giorgos-pliakos καλό αγώνα να έχεις. Όντως το Λονγκ παραμονή της προπόνησης , έστω και σε προετοιμασία 5χλμ το είχα διαβάσει που το έγραψες τις προάλλες και μου φάνηκε κάπως βαρύ την εβδομάδα του αγώνα. Ακολουθείς οδηγίες από προπονητή ή το παλεύεις μόνος από προγράμματα?

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Βαστατε γερά οι δρομείς του φθινοπώρου!
    Σήμερα στο διάδρομο ένα τίμιο δεκαρι σε ζωηρό Ρυθμό. Ευχάριστη η αίσθηση . Το μόνο κακό ήταν με τα Pegasus 35 που εξακολουθούν να με προβληματίζουν ως προς το δέσιμο ώστε να μη βρίσκει μπροστά το πόδι. Τι έξτρα τρύπες δοκιμάζω, τι αυξομειώσεις στην πίεση, άκαρπες οι προσπάθειες!!! Δίνω αγώνα να τα κρατήσω λόγω ροτεισον μέχρι την black Friday…
    Ξεκούραση αύριο και καλή ενυδάτωση γιατί με περιμένουν 600αρια την Πέμπτη. Παρασκευή θα κάνω ενδυνάμωση σε τρύγο!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

@kalogeridis Kαλημέρα κοιτα η γραμμη που έχω απο τον couch ειναι τελευταια προπονηση πριν τον αγωνα να ειναι 2 με 3 μερες πριν. Για να έχει χρονο το σώμα να τεμπελιάσει λιγο , να ξεκουραστεί.. Δεδομένου οτι σήμερα εχουμε προπονηση με στον Νιαρχο,@Echetlos κατι μου λεει οτι θα σε δω να τρεχεις σε ποδηλατοδρομο 🙂 , και ο αγωνας ειναι σαββατο το ποιο πιθανο ειναι να το καψω και να μην κανω Long run την πεμπτη. Ισως παω gym για ενα 20 λεπτο ποδηλατο και σαουνα .

ΥΓ Μεγαλο παλουκι ο τρυγος.. θα κανεις φουλ ενδυναμωση σε ποδια ( τετρακεφαλο) που θα σκυβεις να κοψεις το σταφυλι , αρσεις ωμους για να βαλεις πανω το κοφινι η το τελαρο.. Ασε δε το περπατημα να το αδειασεις σε ρυμουλκα. Στα λεει ενας μεσογειτης που εχω τρυγησει πολλες φορες σαββατιανο…

savinio
    Συμμετέχων

@elda Τέλεια Μαρία…θα τα πούμε κι από κοντά….να ρωτήσω και κάτι ακόμη από την εμπειρία σου…το 30αρι θα το τρέξεις σε MP ή γρηγορότερα?

Elda
    Συμμετέχων

@skaratatis, Καλημερα Σαββα. Ο προπονητης της ομαδας με την οποια τρεχω τον τελευταιο καιρο ειπε εφοσον δε θα τρεξουμε σε αλλον αγωνα μεχρι το μαραθωνιο να τον βαρεσουμε. Για μενα θα ειναι κι ενα τεστ ωστε να δω που θα κινηθω στον ΑΜΑ. Σκεφτομουν να τρεξω αυτη την Κυριακη τον ημι της Καλλιθεας ωστε να εχω καλυτερη εικονα για το MP μου, αλλα τελικα αποφασισα να τρεξω μονο το 30αρι. Σκεφτομαι να ξεκινησω σε κατι κοντα στο MP και μετα να κινηθω αναλογως διαθεσης και καιρου (περισυ ηταν το ΣΚ του Ζορμπα και ηταν χαλια ο καιρος ο δρομος, εγιναν μονο 22χλμ, δεν ειχα παει, τα διαβαζα και ειδα φωτο).

savinio
    Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ Μαρία.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@skaratatis και @elda θα κατέβω κι εγώ Ψάθα. Θα έχουμε δυνατή εκπροσώπηση από goRUN!
    Έχω πάρει μέρος και τους 3 προηγούμενους αγώνες, οπότε σας δίνω μερικά Tips, που ίσως σας βοηθήσουν.

Διαδρομή:
    Πέρσι, όπως λέει και η Μαρία, έγιναν μόνο 22Κ, γιατί έγινε κατολίσθηση μετά το 11Κ, λίγο πριν την έναρξη, και η τροχαία έκλεισε το δρόμο. Το μάθαμε όταν φτάσαμε στο σημειό (11Κ), άρα μέχρι τότε νομίζαμε ότι θα τρέχαμε 30Κ και όχι 22Κ, άρα πηγαίναμε πιο χαλαρά. Φέτος, θα είναι 30ρι, αλλά πάλι θα έχει αναστροφή στο ίδιο σημειό περίπου, και όχι στο 15Κ, όπως γινόταν παλία. Πιθανότατα ο δρόμος δέν έχει φτιαχτεί ακόμα. Δυστυχώς αυτό το κομμάτι ήταν μέσα στο δάσος, δροσερό, και το πιό όμορφο. Άρα πιο χρήσιμο ειναι να σας δώσω την περσινή διαδρομή, αφού το ίδιο θα κάνουμε και φέτος, με μερικά extra km αφού στον τερματισμό θα ξανακάνουμε αναστροφή για να συμπληρωθούν τα km (θα πέσει βαρεμάρα πάνω-κατω στην ίδια διαδρομή). Εντελώς flat!
    https://www.strava.com/activities/1875110364

Αν θέλει κάποιος μπορεί να πάει με αυτοκίνητο μέχρι την εκκίνηση. Προσωπικά πηγαίνω με αυτοκίνητο μέχρι το Αιγάλεω και μετα με τα Pullman της διοργάνωσης. Χρειάζεται βέβαια στο γυρισμό να περιμένεις να τερματίσουν όλοι, αλλά κάνεις άνετα βουτιά στη θάλασσα (αρκει να μήν έχει τον περσινό καιρό). Επίσης βολεύει μιας και το Pullman πηγαίνει νωρίτερα και προλαβαίνεις να πάρεις και το νούμερο πριν την έναρξη (και όχι άλλη μέρα)

Όσον αφορά το ρυθμό, εξαρτάται τί έχει κάνει από πλευράς προπόνησης ο καθένας μας μέχρι τότε, και τί πλάνο έχει ώς τον ΑΜΑ. Τις 3 πρώτες φορές το πλάνο μου ήταν τριχοτόμηση διαδρομής: 10Κ Easy, 10K MP, 10K όσο αντέχω. Φέτος επειδή θέλω να δοκιμάσω ρυθμό καθώς και τροφοδοσία (Maurten ολε), ίσως και παπούτσια, μάλλον θα το πάω μέχρι το 25Κ στο επιθυμητό MP και τα τελευταία 5Κ όσο αντέχω.

savinio
    Συμμετέχων

@aristidi Ευχαριστούμε πολύ για το link και τις πληροφορίες….και εγώ σκέφτομαι να ακολουθήσω περίπου την ίδια στρατηγική ρυθμού…αν ακολουθήσει και η οικογένεια για εκδρομή θα πάρω αυτοκίνητο…ελπίζω να τα πούμε στον αγώνα.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Ωραία πράγματα είχε ο κοουτς και για σήμερα. 3 χλμ προθέρμανση, διατάσεις, ανοίγματα, 600αρια (10) , αποθεραπεία και διατάσεις… Όλα πήγαν καλά , αλλά την άκουσα από τον ήλιο… Ξεκούραση τώρα 2 μέρες για να κλείσω με σεμι Λονγκ την Κυριακή. Δύσκολο το 4workouts/week…

mikeb
    Συμμετέχων

Ένα ελεύθερο 11αρι προχτές και σήμερα 13αρι χωμάτινο στο άλσος συγγρού με μέσο ρυθμό 5:50 περίπου.
    Κι ενώ όλα φαίνονταν να κυλάνε σωστά, μετά τις ανηφόρες που έκανα την προηγούμενη πέμπτη ένιωθα μια ψιλο-ενόχληση στο κουτουπιέ αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Σήμερα από τα μισά περίπου της προπόνησης και μετά έγινε πιο έντονη και τελικά φαίνεται να είναι ο τένοντας του μεγάλου δακτύλου στο ύψος του κουτουπιέ. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι ανάλογο και αν ναι τι χρόνο αποθεραπείας είχε?

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 511 έως 525 (από 1,047 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.