- Αυτό το θέμα έχει 646 απαντήσεις, 91 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 εβδομάδες, 1 ημέρα πριν από τον χρήστη
Stelios.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
20 Φεβρουαρίου 2025 στις 22:35 #132856
Nikos PilikasΣυντονιστής@hypnox Ίσως η απάντηση στο ερώτημά σου είναι το Elite 2.
20 Φεβρουαρίου 2025 στις 22:55 #132857
SteliosΣυμμετέχων@Nikos Pilikas δε φοραω τη συγκεκριμένη μάρκα. Αρχικά γιατί δε με βολευει το καλούπι τους και μετά για άλλους λόγους.
20 Φεβρουαρίου 2025 στις 23:11 #132858
Nikos PilikasΣυντονιστήςΧαχαχαχα… ούτε το όνομά της δεν λες!
20 Φεβρουαρίου 2025 στις 23:17 #132860Blackdog
Συμμετέχων21 Φεβρουαρίου 2025 στις 17:07 #132869
AlkisΣυμμετέχωνΠλέον οι εταιρείες είναι απίστευτα ανταγωνιστικές.
Προσωπικά δεν κολλάω σε μάρκες αφού η κάθε μία είναι ικανή για το καλύτερο η για το χειρότερο.
Για παράδειγμα η mizouno. ήταν ξεχασμένη από τον Θεό και από πέρσι φτιάχνει ένα σωρό ωραία παπούτσια.25 Φεβρουαρίου 2025 στις 13:43 #132895
aRiSTiDiSΣυμμετέχωνέχετε άποψη για το Adios 9? το έχετε δοκιμάσει?
26 Φεβρουαρίου 2025 στις 23:58 #132904
SteliosΣυμμετέχωνΕπειδή μου αρέσουν πάρα πολυ αυτά και ψάχνοντας παπούτσι για τον Μαραθώνιο σήμερα έκανα ένα τεστ μεταξύ του Alphafly V1 και του Metaspeed Sky Paris (είχε προηγηθεί και του Adios pro 3 αλλά ήταν πολυ κατώτερο σε απόδοση).
Λοιπόν 7 χλμ σε ρυθμό 3:35-37 με το alpha και έπειτα αλλά 7 σε 3:34-35 με το Asics.
Μέτρησα τα χιλιόμετρα 3,4,5,6,7 από κάθε σετ.
Αρχικά είμαι τέρμα forefoot με πολύ καλή δρομικότητα (έτσι λένε τουλάχιστον)
Το cadence με τα Asics ήταν 183-84 ενώ με τα Nike 180 , το Ground contact time και η κατακόρυφη ταλαντωση ήταν μικρότερο (καλύτερο)με τα Asics πράγμα λογικό λόγω υψηλότερης συχνότητας διασκελισμού.
Το μήκος διασκελισμού με τα Nike ήταν 1,58,6 ενώ με τα Asics 1,58 (με ελάχιστα πιο γρήγορο ρυθμό στα Asics)
Είμαι 69 κιλά οπότε δε μπορω να πω πως συμπιέζεται πολυ ο αφρος, παρόλα αυτα έχω δυνατό forefoot πατημα.
Συμπερασματικά για το δικό μου τρέξιμο το Nike είναι καλύτερο. Το Asics είναι γρηγορότερο… Όποτε ήθελα να αλλάξω ρυθμό αυτό γινόταν πολυ ευκολα αλλά το Nike όταν κλειδώσει σε ενα ρυθμό που το βοηθάει να δείξει τα χαρακτηριστικά του δεν έχει αντίπαλο.
Τέλος το συγκεκριμένο Alphafly είχε 300χλμ στην πλατη και το Asics 30 . Θα ήθελα να κάνω το τεστ με το άλλο Nike που έχει 70 χλμ αλλά το έχω σε θησαυροφυλάκιο και το φυλάει ο σκύλος.27 Φεβρουαρίου 2025 στις 09:44 #132906theok
ΣυμμετέχωνΣκέφτομαι να κάνω πιο μετά μέσα στη χρονιά κάτι παρόμοιο με τα Vaporfly 2 κα τα Αsics Metaspeed και ίσως τα Adios Pro.
Οι 2 δοκιμές έγιναν συνεχόμενα ή σε διαφορετική μέρα;
Παρατήρησες διαφορές στους παλμούς;27 Φεβρουαρίου 2025 στις 10:56 #132907
SteliosΣυμμετέχων@theo_karlis
Οι δοκιμή έγινε σε μια προπονηση συνεχόμενη.
Είχε και αλλά στατιστικά αλλά τραβάει πολύ μετά. Φυσικά αυτό εξαρτάται και από τον τρόπο που τρέχει ο καθένας.
Ναι υπήρχε διαφορά σε παλμούς, με τα Asics ήμουν 3-4 ψηλότερα αλλά δε μπορείς να το λάβεις υπόψιν γιατί είχε προηγηθεί ήδη το πρώτο 7αρι και είναι λογικό να είσαι ψηλότερα.
Σε εμένα το Asics είναι πιο γρήγορο αλλά το Nike πιο οικονομικό. Δε ξερω σε βάθος χρόνου μετά το 30 ποσο σημαντικό ρόλο θα παιξει η διαφορά βάρους και αν αξιζει.
Αν η Nike έβγαζε το Alphafly με το βάρος του 3 και την αίσθηση του 1 νομίζω πως οι υπόλοιποι θα έπρεπε να ιδρώσουν για να βγάλουν κάτι αντίστοιχο (και δε ξέρω Άν θα το κατάφερναν κιόλας).-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 1 μήνα πριν από
Nikos Pilikas.
27 Φεβρουαρίου 2025 στις 12:25 #132909
Nikos PilikasΣυντονιστής@hypnox Αν και καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που περιγράφεις και συμφωνώ Στέλιο, για τον ερασιτέχνη heel/midfoot striker θεωρώ ότι AF3 είναι πιο φιλικό και θα το αξιοποιήσει στο max για περισσότερη ώρα.
Αν η Nike έβγαζε το Alphafly με το βάρος του 3 και την αίσθηση του 1 νομίζω πως οι υπόλοιποι θα έπρεπε να ιδρώσουν για να βγάλουν κάτι αντίστοιχο (και δε ξέρω Άν θα το κατάφερναν κιόλας).
27 Φεβρουαρίου 2025 στις 12:40 #132910
SteliosΣυμμετέχων@echetlos
Νίκο συμφωνώ και θεωρώ πως αυτό θα είχαν στο μυαλό τους όταν το έβγαζαν.
Αλλά σκέψου τι θα γινόταν με ένα V1 στα 200 γρμ και πως θα μπορουσες να το ανταγωνιστείς.
Θα μου πεις ίσως το elite 2 πάει προς τα εκεί. Είναι νωρίς νομίζω, άλλο το fun και άλλο το αποδοτικό. Αναμένουμε το review!-
Nikos Pilikas.
27 Φεβρουαρίου 2025 στις 19:45 #132913
aRiSTiDiSΣυμμετέχων@hypnox
έτσι όμως δεν “αδίκησες” το Asics αφού τα έτρεξες έχοντας την “κούραση” από το πρώτο 7ρι? Πέρα από τους παλμούς δεν αλλάζει, προς το δυσμενέστερο, και η δρομική σου φόρμα?27 Φεβρουαρίου 2025 στις 19:59 #132914Ανώνυμος
ΑνενεργόςΚατάλογος απαγορευμένων παπουτσιών από την Ironman για το 2025
Update: February 15, 2025Adidas: Adizero Prime X / Adizero Prime X Strung / Adizero Prime X 2 Strung
Asics: SUPERBLAST / Novablast 4 / Novablast 5
New Balance: FuelCell SuperComp Trainer
Saucony: Kinvara Pro
Hoka: Skyward X
Puma: MagMax Nitrohttps://www.ironman.com/resources/rules-and-policies/prohibited-running-shoes
27 Φεβρουαρίου 2025 στις 20:31 #132915
SteliosΣυμμετέχων@aRiSTiDiS
Όχι, για 2 λόγους.
1) υπήρχε επαρκές διάλλειμα ανάμεσα στα κομμάτια
2) Ο συγκεκριμένος ρυθμός δεν μου ήταν ιδιαίτερα δύσκολος.
Αυτό σε προβληματίζει όντως θα ίσχυε αν στο ρυθμό αυτό ήμουν στο όριο.
Πιο πολυ αδικώ το Nike γιατί μπήκα σε κομμάτι αμέσως μετά το ζεσταμα (γι αυτό και στα 2 η μέτρηση έγινε στο 3,4,5,5,7 χλμ και όχι από την αρχή)
Επίσης δεν βγήκε το Nike καλύτερο. Ανάλογα τι ζητάει ο καθένας, για το δικό μου τρέξιμο με βολευει περισσότερο το Nike γιατί είναι πιο οικονομικό (είμαι και ελαφρυς οπότε δεν με καίει τόσο το βάρος).
Σε ημι που θα τρέξω θα βάλω το Asics γιατί είναι πιο γρήγορο.27 Φεβρουαρίου 2025 στις 20:35 #132916
SteliosΣυμμετέχων@Λάμπρος
Αν δεν είσαι στην 3 αδα στο Age Group σου δε νομίζω θα ασχοληθεί κανένας με τι παπουτσι φοράς.
Και ακόμα και για την 3αδα επιφυλάσσομαι. Πιο πολυ για τους pro είναι και ίσως για το παγκόσμιο όπου έχει τηλεοπτική κάλυψη.
Να δω penalty στο Ironman για παπουτσια σε ερασιτέχνη και δε θέλω τίποτα άλλο!!-
Stelios.
-
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.