- Αυτό το θέμα έχει 16 απαντήσεις, 10 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 μήνες, 3 εβδομάδες πριν από τον χρήστη
Elda.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
20 Απριλίου 2022 στις 17:52 #125689
Καθηγητής
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα.
Μόλις γράφτηκα, τρέχω 2-3 φορές την εβδομάδα εδώ και 1,5 χρόνο για έντονη προπόνηση στο ασφάλτινο τομέα του συγκεκριμένου αγώνα.
Για όσους ενδιαφερονται αναγνωριστικά: Η κλήση ανωφέρειας και αντίστοιχα κατωφέρειας είναι εξαιρετικά απαιτητική, όποιος απλώς θα συμμετέχει από συνήθεια…μάλλον δεν θα τα καταφέρει εύκολα.
Εξαιρετικός δρόμος, αλλά ιδιαίτερα απαιτητικός είτε με είτε χωρίς την επιθυμία για προσωπικό ρεκόρ.
Απαιτείται η προπόνηση σε άσφαλτο με ιδιαίτερη κλίση και τένοντες-γάμπες σε πολύ καλή κατάσταση.
Μοναδικό αλλά τεράστιο ερωτηματικό, τί παπούτσι να φορέσει κανείς, καθώς το χωμάτινο τμήμα μπερδεύει τα πράγματα! Μίλησα με κάποιον υπεύθυνο και συμβούλεψε αμιγώς χωμάτινο παπούτσι, μα όμως το ασφάλτινο κομμάτι είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, ειδικά με την αρνητική κλήση-κατωφέρεια στην επιστροφή αναπτύσσεις ακόμα και άθελά σου πολύ υψηλές ταχύτητες και χρειάζεσαι εξαιρετική σταθερότητα και αντίσταση-φρενάρισμα σε συνδυασμό πόδι-παπούτσι. Αφήστε αν πχ έχει κανένα ψιλόβροχο…..Κανείς ενδιαφερόμενος?Καμιά συμβουλή για παπούτσι?Θα επισκεφτώ το χωμάτινο κομμάτι και θα σας πώ!
Καλή Ανάσταση!
20 Απριλίου 2022 στις 20:44 #125690Μαρία
ΣυμμετέχωνΘα προτιμούσα ασφαλτινο παπούτσι για τη συγκεκριμένη διαδρομή, ζυγιζοντας τα υπέρ και τα κατά. Δε περιλαμβάνει μονοπάτια πάρα μόνο χωμάτινο δρόμο αρκετά βατό. Όχι βέβαια με παπούτσι τύπου vaporfly, δεν υπάρχει λόγος να χαραμιστει σε τέτοιο έδαφος. Θα συμφωνήσω ότι έχει έναν βαθμό δυσκολίας ο αγώνας ειδικά στα πρώτα εξι χιλιόμετρα, αν θυμάμαι καλά.
21 Απριλίου 2022 στις 08:52 #125691GeorgeKap
ΣυμμετέχωνΣτο πατημένο χώμα μπορούν να πάνε κατά κανόνα όλα τα παπούτσια δρόμου. Καλό θα ήταν βέβαια να έχει λάστιχο στη εξωσολα. Με κάποιο μοντέλο τύπου Pegasus θα είσαι εντάξει.
27 Απριλίου 2022 στις 08:52 #125693Manos
Συμμετέχων27 Απριλίου 2022 στις 12:21 #125695ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα .κ εγώ παρών αλλά στα 5 …να χαρώ την φάση μαζί με τα παιδιά της santarunningteam που το συνδιοργανώνουν
28 Απριλίου 2022 στις 13:32 #125697StefanosM (papako)
Συμμετέχωνπολύ δύσκολη διαδρομή κυρίως λόγο συνεχόμενης ανηφόρας.
Η χωμάτινη διαδρομή είναι 100% δρόμος αλλά δεν είναι στρωμένος με χώμα, έχει πέτρες. Στις άκρες του δρόμου είναι αρκετά βατά. Έχει ένα κομμάτι στο τέλος της κατηφόρας στα γλύκα νερά, γύρω στα 200 μέτρα που είναι επικίνδυνο.
Κάπου υπάρχει ένα video, μάλλον από santa, που έχει όλη την διαδρομή, αλλά δεν το βρίσκω-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 10 μήνες, 3 εβδομάδες πριν από
StefanosM (papako).
28 Απριλίου 2022 στις 14:58 #125700Kimonas
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα
Και εγώ παρόν, μαζί με όλη την οικογένεια, για να χαρούμε την διοργάνωση
6 Μαΐου 2022 στις 15:37 #125751ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνΚαλησπερα
Ερωτηση απορια.
Καποιος φιλος που να εχει τρεξει τα 5 να μας πει..
η διαδρομη τι λεει? Ευκολη ? ομορφη? κλασικη διαδρομη μεσα σε πολη?8 Μαΐου 2022 στις 17:53 #125759StefanosM (papako)
Συμμετέχων@giorgos-pliakos
Δυστυχώς δεν είδα το ποστ σου πιο πριν. Δεν ξέρω αν ήρθες, αλλά αν δεν, το 5ρι είναι απο τις ποιο δύσκολα.
ξεκινά απο την πλατεία της αγίας παρασκευής και ανεβαίνει τον Υμηττό μέχρι σχεδόν 200 μ πριν το μοναστήρι του Αι Γιάννη.
σε 2,5 χλμ έχει 200 μ υψομετρική. Το κομμάτι 1,7-2,5 έχει πολύ μεγάλη κλίση.-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 10 μήνες, 2 εβδομάδες πριν από
StefanosM (papako).
9 Μαΐου 2022 στις 11:16 #125766ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνKαλημερα
Ηρθα και ετρεξα στα 5 … Δεν ειχα τρεξει ξανα την διαδρομη, Δεδομενου οτι ηθελα να κανω κατω απο 3Ο Λεπτα και περπατησα σε ανηηφορα στο 2ο χιλιομετρο κι μετα σε αναστροφη σταματησα μισο λεπτο να παρω ανασες,Μετα το πηγα ολο non stop. Το garmin εγραψε 32:40 μια χαρα ευχαριστημενος..
Respect σε παιδια που ετρεξαν το 14αρι,,,11 Μαΐου 2022 στις 00:12 #125773aroulio
ΣυμμετέχωνΑν και εντελώς απροπόνητος, μπήκα στο 14άρι. Μου βγήκε η γλώσσα κι ειδικά στο 11ο km με τα 90 μέτρα υψομετρικής χρειάστηκα 13,5 λεπτά περπατήματος, βρισίματος, απόγνωσης κλπ 🙂
Κατά τ’ άλλα, ωραίος αγώνας για την ανάδειξη του Υμηττού όπου συναντήσαμε αρκετούς περιπατητές πολλών ηλικιών, από παιδάκια, μέχρι ηλικιωμένους, επίσης ζωόφιλους, αλλά και κυριολεκτικά περπατημένους με ασκούς υδροδοσίας.
Όπως και να’ χει οι 3 αγώνες 14,21, 27km trail που έχω κάνει στον Υμηττό, είναι μακράν πιο εύκολοι συγκριτικά πάντα, με οτιδήποτε βουνίσιο έχω κάνει, καθώς έχουν τη μισή περίπου κλίση/km (ενδεικτικά τώρα είχε 380m σε 14km άρα 27,4m/km) σε σχέση με πιο προχωρημένους αγώνες (Καστόρειος, Οίτη, Τείχιο) ενώ δεν έχουν καθόλου μονοπάτι κι άρα είναι μια καλή περίπτωση για εισαγωγή στο trail.
Κι όλα αυτά δωρεάν και με εκκίνηση σε κεντρικό σημείο με εύκολη πρόσβαση (πλατεία Αγ. Παρασκευής).
Θα ξαναπάω σε κάθε ευκαιρία!
25 Μαΐου 2022 στις 15:55 #125935Καθηγητής
Συμμετέχωνκαλησπέρα, τώρα θυμήθηκα να συμμετάσχω καταγράφοντας την εμπειρία μου. Συμμετείχα στον πλήρη μικτό αγώνα. Το θέμα με την ανηφόρα, σας το προείπα, εξαιρετικά απαιτητικό με την αρνητική κλίση ανηφόρα και αντίστοιχα έντονη κατηφόρα. Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο κομμάτι εκτός ασφάλτου ήταν επιεικώς απαράδεκτο δομικά, “νταμάρι”, ¨”σπάστρα”, εντελώς ακατάλληλο για σοβαρούς δρομείς, που σέβονται την υγεία τους και χτίζουν πάνω σε αντοχή, προπόνηση και απόδοση σε αθλητικές και όχι σε γυμναστικές επιδείξεις…. Έτρεξαν σχεδόν όλοι με παπούτσια για χώμα, εγώ με αμιγώς….ασφάλτινα, σχεδόν “σταμάτησα” από τη στιγμή που μπήκα στο χωμάτινο τερέν, ειδικά από τη στιγμή που άρχιζε να κατηφορίζει…. Προς γνώση σας, οι δρόμοι αυτοί ανοίχτηκαν επί χούντας με εκρήξεις και θεωρήθηκαν ακατάλληλοι ως…”σπάστρες” ακόμα και για δοκιμή για…το ράλι ακρόπολις! Τεράστιοι για πυροσβεστική παρέμβαση, εξαιρετικά επικίνδυνοι για αστράγαλους , και, γενικά για δρομείς με “δ” προοπτικών και προσδοκιών! Σε κάθε περίπτωση ο τερματισμός μου ήταν αξιοπρεπής, απλά θα μπορούσε να δίνεται η επίσημη δυνατότητα να αλλάζεις παπούτσια από σημείο σε σημείο , ώστε να καταφέρεις από τη μία χρόνους και από την άλλη να περισώσεις ό,τι περισώζεται από τα πόδια σου…
Δεν υπάρχει τίποτα που να θεωρείται δρομικό, όταν ΔΕΝ λαμβάνει χώρα σε δρόμο, άσφαλτο, ελαφρύ χώμα, ταρταν. Μία φορά συμμετείχα και το κατάλαβα! Άνθρωποι που πήδαγαν με υπερχωμάτινα ειδικά παπούτσια πάνω από…κοτρώνες με μικρή ταχύτητα, απλά δεν μπορούσαν να τρέξουν σε όλο το κομμάτι της ασφάλτου. Αν δεν υπήρχε το μικτό κομμάτι, θα είχαμε τερματισμό από 15-30 πρώτους διαδοχικά (μαζί με μένα…) και τους υπόλοιπους 240 περίπου…μαζί! Εξαντλημένους και αδύναμους!
Δρομέας είναι ένας, πάει και τελείωσε, αργός ή γρήγορος.
Όλα τα άλλα είναι απλά “πανηγυράκια”, όπως πολύ σωστά κάποιος μέντορας μου επισήμανε…. Ωραίο το πανηγύρι, αλλά “γάμο” ΔΕΝ το λές!
25 Μαΐου 2022 στις 16:00 #125936Καθηγητής
ΣυμμετέχωνΕξαιρετικά θετική και υποστηρικτική ήταν όμως όλη η διοργάνωση με πληροφορίες , δωρεάν άφθονες φωτογραφίες, εξαιρετική πρόσβαση για εκκίνηση και τερματισμό , και, το κυριότερο με την πολύ θετική, έξυπνη ιδέα της διαδρομής του 1 χλμ για παιδιά. Πάντα σε άσφαλτο… Ώστε να μπορούν και οι μικροί μας φίλοι να γνωρίσουν την αξία του τρεξίματος ενός δρομέα…σε δρόμο! Από αυτή την πλευρά τα πράγματα ήταν εξαιρετικά, πολύ υποστηρικτικός ο κύριος Τσαγκάρης σε όλα, χρόνους φώτο κτλ. Τα παιδιά στον συγκεκριμένο όμιλο τρεξίματος Αγίας ΠΑρασκευής κάνουν πολύ καλή δουλειά!
26 Μαΐου 2022 στις 11:17 #125947ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνΚαλησπερα ετρεξα και εγω στο 5 αρι..
ο Τσαγκάρης φιλος καλός, στα θετικά αυτα που λες για ευκολη εκινηση κ τερματισμο για δωρεαν φωτογραφιες
Αυτα που παρατηρησα κ τα επισημανα σε παιδια της διοργανωσης για να γινει ακομα καλυτερη , Χωρις να σημαινει οτι δεν ηταν ωραιος ο αγωνας1 Δεν ειχε κοσμο κατα την διαδρομη να χειροκροτα κτλ ( οκ ηταν κυριακη πρωι κτλ)
2 θα ηταν καλο να εχει χιλιομετρικη ενδειξη με καποιο baner σημαιας η σε ασφαλτο με σπρει
3 Δεν ειχε ανεφοδιασμο για τα 5 ( Προσωπικα δεν με ενοχλησε αλλα μου ακουστηκε καπως οταν το ανεφερε ο Βασιλης)
4 Κλασικα βρεθηκε ο Ελληναρας που θα φωναξει γιατι σε διασταυρωση ειχε κλεισει ο δρομος κτλ κτλ30 Μαΐου 2022 στις 13:35 #125983Καθηγητής
ΣυμμετέχωνΤο χειρότερο όλων με τον Ελληνάρα δεν ήταν η περίπτωση που φώναζε, γιατί έκλεισε ο δρόμος, αλλά που παραβίασε τις κορδέλες με το αυτοκίνητό του και γεμίζοντας καυσαέρια και θόρυβο τρομαχτικό για τον εξαντλημένο δρομέα ακολουθούσε σε κομβόι αυτοκινήτων πίσω από τους δρομείς παρενοχλώντας τους, ενώ οι άφθονοι εθελοντές δεν εκαναν τίποτα! Απαράδεκτο!
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 10 μήνες, 3 εβδομάδες πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.