Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Ρούχα & εξοπλισμός / GARMIN FORERUNNER 235 – Απορίες λειτουργικότητας & εφαρμογών

GARMIN FORERUNNER 235 – Απορίες λειτουργικότητας & εφαρμογών

• Αυτό το θέμα έχει 36 απαντήσεις, 16 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη Vicky.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 37 συνολικά)
  • Συντάκτης
    chrisbat
    Συμμετέχων

Καλημέρα και χρόνια πολλά!!!
    Αγόρασα το ρολόι προχθές και προσπαθώ να το μάθω αλλά επειδή δεν τα πάω καλά με τα αγγλικα μου και μη βρίσκοντας ελληνικό εγχειρίδιο μπορούν να με βοηθήσουν οι κάτοχοι του ρολογιού;;;
    * Διαλέγω από το “κατάστημα connect IQ” την εφαρμογή που επιθυμώ και κανω λήψη, η εφαρμογή αυτή αποθηκεύεται κάπου;; Μπορώ να την διαγράψω;;
    Το ρωτάω αυτό γιατί θέλω να αλλάξω πχ εμφάνιση οθόνης και μου βγάζει μήνυμα μη επιτυχής εγκατάστασης και λέει να διαγράψω εφαρμογές για να μπορέσει να βάλει την καινουρια. Το γέμισα εφαρμογές;;;
    * πατώντας το έγχρωμο κουμπί – μενού – ρυθμίσεις – ειδοποιήσεις – ώρα ενεργοποιημένο καθημερινά , τι ώρα πρέπει να βάλω ;;; Το πότε να δέχομαι τις ειδοποιήσεις;;
    * εγχειρίδιο ελληνικό υπάρχει;

naftony
    Συμμετέχων

Εγώ έχω το 735 αλλά πιστεύω πως είναι παρόμοια. Οι ειδοποιήσεις είναι το ξυπνητήρι, όχι ειδοποιήσεις του smartphone. Εφαρμογές από το IQ εγκαθιστάς όταν είσαι συνδεμένος με το pc μέσω του garmin express ή με το κινητό μέσω garmin connect σε σύνδεση Bluetooth . Αν κατεβάσεις εφαρμογή και δεν είσαι συνδεδεμένος θα εγκατασταθεί στην επόμενη σύνδεση. Στο garmin express μπορείς να δεις τη χωρητικότητα του ρολογιού και πόσες εφαρμογές χωράει ακόμα (εμένα χωράει 16 και έχω αφαιρέσει κάποιες που είχε μέσα). Εγχειρίδιο στα ελληνικά δεν έχω βρει.

chrisbat
    Συμμετέχων

Χθές συμμετείχα σε αγώνα βουνού έχοντας στην επιλογή gps το “κανονικό (gps μόνο)”
    Σύμφωνα με τον αγώνα τα υψομετρικά ήταν +1370 ενώ το ρολόι μου έβγαλε +1135. άλλα ρολόγια βγάλανε κοντά στα 1320-1350. Εγώ είχα 235μ διαφορά!!!
    Αν επιλέξω το gps+glonass θα έχω καλύτερα αποτελέσματα;;;
    Παίζει καμία αναβάθμιση;;
    Υπάρχει γενικότερα κάτι άλλο προς βοήθεια καλύτερου αποτελέσματος;;

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

To 235 δεν έχει εσωτερικό barometric altimeter που σημαίνει ότι υπολογίζει το υψόμετρο με δεδομένα από το GPS, κάτι που δεν δίνει μεγάλη ακρίβεα!
    Με την επιλογή gps+glonass σίγουρα θα είχες καλύτερη ένδειξη και μικρότερες πιθανόν αποκλίσεις. Τα άλλα ρολόγια που λες, μπορεί να ήταν μοντέλα με ενσωματωμένο αισθητήρα υψομέτρου(βαρόμετρο), για αυτό και ήταν πιο ακριβή!

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@chrisbat
    Μήπως τα άλλα ρολόγια είχαν barometric altimeter?
    Το GPS δεν ειναι και τόσο ακριβές για μέτρηση υψομετρικών.
    Το σφάλμα μέτρησης ειναι x3 φορές μεγαλύτερο στον υπολογισμό του υψομέτρου απότι στον υπολογισμό της οριζόντιας θέσης.
    Επιπρόσθετα χρειάζεσαι τουλάχιστον 4 δορυφόρους για υψόμετρο, σε αντίθεση με την θέση που θέλεις τουλάχιστον 3. Προφανώς βελτιώνοντας την ακρίβεια της οριζόντιας θέσης (πιάνοντας και δορυφόρους Glonass) θα βελτιωθεί και ο υπολογισμός υψομετρικών, αλλά μην περιμένεις κάτι φοβερά καλύτερο. Δες και την συχνότητα μέτρησης (αν εχει το 235 τέτεοια ρύθμιση), να μήν ειναι στο Auto αλλά “every second”.
    Στην οριζόντια θέση ειναι ακριβείς οι μετρήσεις σου? Έχει ικανοποιητική ακρίβεια σε υπολογισμούς αποστάσεων?

chrisbat
    Συμμετέχων

Στα χλμ η διοργάνωση έλεγε 20km, εγώ έβγαλα 19,77km και οι άλλοι 19,68km

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

Καλησπέρα, την προηγούμενη Κυριακή που έκανα 30αρι στο Νιάρχος (φλατ διαδρομή), το 235 μου έβγαλε θετική υψομετρική 234 μέτρα,ενώ χθες που εκανα 22αρι μου έγραψε 180 μέτρα. Προφανώς τα στοιχεία που λαμβάνει απο το GPS δεν ισχύουν και υπολογίζει οτι να ναι..

geomom
    Συμμετέχων

Παιδια καλησπερα.πηρα κιεγω το forerunner 235 και εχω καποιες αποριες. κατεβαζω εφαρμογη απο το connect iq store,κανω συγχρονισμο αλλα μετα δεν μπορω να την βρω στο ρολοι.τι πρεπει να κανω ακριβως;

PETER 21
    Συμμετέχων

Καλησπερα και απο μενα Γνωριζει καποιοσ γιατι στο garmin fenix 3 στην 25 αρα πισινα τα μετρα που μετριωνται λαθος τουλαχιστον 100 μετρα επιπλεον Ευχαριστω εκ των προτερων

chamav
    Συντονιστής

Καλησπέρα Πέτρο, υπάρχει μια ρύθμιση που ορίζεις το μήκος της πισίνας στην οποία πραγματοποιείς τη δραστηριότητα. Το έχεις κάνει αυτό;

PETER 21
    Συμμετέχων

Ναι

PETER 21
    Συμμετέχων

Ας πουμε κανω 25 μετρα και οταν σταματαω γραφει 50

chamav
    Συντονιστής

Περίεργο. Το ρολόι δεν χρησιμοποιεί GPS για την πισίνα. Αναγνωρίζει μόνο τη μεταβολή της κατεύθυνσης και έτσι μετράει γύρους. Και ανάλογα με το μήκος που έχεις θέσει, μετρά την απόσταση.

PETER 21
    Συμμετέχων

Ναι το ξερω απλα μου κανει εντυπωση γιατι το χανει πολυ τελος παντων ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες

chrisbat
    Συμμετέχων

για την ιστορία να αναφέρω οτι, μετά την αλλαγή ρύθμισης του gps απο “Κανονικό (GPS μόνο)” σε “GPS + GLONASS” συμμετείχα σε αγώνα που η προκύρηξή του έδεινε διαδρομή 40χλμ με 2700μ υψομετρική και το ρολόι μου έβγαλε 40χλμ με 2714μ.
    οπότε οι διαφορές που είχα (-235μ υψομετρική, σύμφωνα με τα στοιχεία προκήρυξης προηγούμενου αγώνα) μηδενίστηκαν!!!
    σε αναμονή και του επόμενου δείγματος σε 6 εβδομάδες σε αγώνα με 3200μ υψομετρική.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 37 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.