Hράκλειος Αθλος

• Αυτό το θέμα έχει 13 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 9 μήνες πριν από τον χρήστη tazi.
Επισκόπηση 14 δημοσιεύσεων - 1 έως 14 (από 14 συνολικά)
  • Συντάκτης
    anastasios
    Συμμετέχων

Παιδιά,έχει πάει κανείς να μας πεί εντυπώσεις?Λέω να τον τρέξω φέτος.Εχω ακούσει πως είναι πολύ ζόρι.

chamav
    Συντονιστής

Φέτος θα είμαι εκεί στο 20άρι. Από τα βίντεο του διοργανωτή δείχνει να είναι ωραία και απαιτητική η διαδρομή.

https://www.youtube.com/watch?v=mzol0Dtq0xs

anastasios
    Συμμετέχων

Ωραία,και εγώ με τον Διονυσάκο για το 20άρι λέμε.Να τα πούμε και απο κοντά…

DaedraLord
    Συμμετέχων

Θα κατέβω κι εγώ στην μικρή διαδρομή, για το τοπίο και μόνο, απουσία υποδημάτων

George-Karagiannis
    Συμμετέχων

Θα κατέβω και εγω στο 20άρι ψάχνω για μεταφορικό αν έχει κανείς καμιά θέση από Αθήνα να μοιραστούμε τα έξοδα.

chamav
    Συντονιστής

Το .kmz αρχείο που υπάρχει στη σελίδα της διοργάνωσης και το οποίο άνοιξα με το Google earth, υποδεικνύει 1765 μέτρα θετικής ανύψωση για τη μεγάλη διαδρομή.

chamav
    Συντονιστής

Η διαδρομή σε Garmin Connect:

και το νέο βίντεο της διοργάνωσης:

DaedraLord
    Συμμετέχων

Τελικά το βουνό διαχωρίζει τους άντρες από τα παιδιά. “Έτρεξα” στην μικρή διαδρομή η οποία ήταν κυρίως ορειβασία σε ένα πανέμορφο βουνό με υπέροχους συναθλητές. Βέβαια λίγο πριν τα 5χλμ έπεσα σε έναν ξεροπόταμο, μαις και είχα υπερκτιμήσει τις δυναέμις μου και έτρεχα σαν παλαβός, με αποτέλεσμα να χτυπήσω το γόνατό μου και να τερματίσω κουτσαίνοντας. Οι διασώστες εκεί μου είπαν πάγο, ξεκούραση και ανύψωση. Τα τηρώ κατά γράμμα και περιμένω να τελειώσει η εξεταστική για να ανέβω μέχρι την κορυφή του Εύμανθου.
    Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ο σωματότυπςο των ορεινών δρομέων δεν ήταν ο ίδιος με αυτων του δρόμου. Είχαν πολλή περισσότερη μυϊκή μάζα από ότι θα περίμενε κανείς με τόση αερόβια άσκηση.

chamav
    Συντονιστής

Καλημέρα κι από εμένα. Δε μπορώ να πάρω τα πόδια μου από τον πόνο! Το πιο δύσκολο 20άρι σε βουνό πρέπει να είναι αυτό, αφού αγγίζει τα 1800 μέτρα θετικής ανάβασης. Καταπληκτικός ο καιρός, υπέροχη ημέρα, πανέμορφη φύση και αρκετοί συμμετέχοντες. Η απόσταση της Τσαπουρνιάς (εκκίνηση) από την Πάτρα είναι το πολύ 1 ώρα.

Ξεκινήσαμε με πολύ λίγη καθυστέρηση 6 λεπτών και ξεχυθήκαμε προς… τα κάτω. Με πολύ απότομη κατηφόρα, σε βαθμό που ανησύχησα ότι θα τα κάψουμε από νωρίς τα ποδαράκια μας. Κάποια στιγμή ξεκίνησε και η ανηφόρα μέσα στα έλατα.
    20160605_104653

Μας είχαν πει ότι τα πρώτα 5 χιλιόμετρα είναι τα εύκολα και ότι μετά αρχίζει η μεγάλη ανηφόρα. Καθόλου εύκολα δεν ήταν και ήδη αναρωτιόμουν τι μας περιμένει. Όσο ανεβαίναμε η θέα προς τα πίσω ήταν καταπληκτική.
    20160605_104648

Φτάσαμε στον πρώτο σταθμό, και συνεχίσαμε προς την μεγάλη ανηφόρα. Είχα φορτώσει τη διαδρομή στο Garmin και είχα ξεκινήσει την πλοήγηση, όπως είχα αναφέρει στο παρελθόν και έβλεπα το προφίλ της διαδρομής, που βρισκόμουν και τι έπεται. Νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμο τελικά. Η ανηφόρα ατελείωτη. Προφανώς και δεν τρέχαμε, απλά αναβαίναμε, κάνοντας κάποιες μικρές στάσεις. Είχα υπολογίσει ότι θα διαρκούσε ο αγώνας γύρω στις 4:30 – 5:00 ώρες και έπρεπε να κρατώ τους σφυγμούς μου κάτω από τους 160 μ.ο. Στην ανηφόρα αυτή πολύ δύσκολα το κατάφερνα.
    Στη διαδρομή έβγαζα και φωτογραφίες, γιατί ως γνωστόν είμαι και τουρίστας.
    20160605_124650

Είχε σκιάσει λίγο για καλή μας τύχη ο ουρανός και οι εικόνες των κορυφών με τα σύννεφα ήταν πανέμορφες. Φόρεσα και το αντιανεμικό μου για λίγη ώρα, για να νιώθω καλύτερα. Προτείνω να το έχετε μαζί σας στον συγκεκριμένο αγώνα. Σε εικόνες από παλιότερους αγώνες είχα δει και χιονάκια.
    20160605_124641

Κάποια στιγμή μετά από αρκετές ώρες έφτασα στο υψηλότερο σημείο, γύρω στα 1800 μέτρα, δίπλα από τις κορυφές του Ερύμανθου.
    20160605_120629

Από εκεί ξεκινά μια ατελείωτη κατηφορική διαδρομή μέχρι τον τερματισμό. Αρκετή πέτρα και μια χωμάτινη σάρα, στην οποία αν γλιστρούσες θα έφτανες στον πατραϊκό κόλπο! Οι κατηφόρες δεν είναι οι αγαπημένες μου γιατί είμαι αρκετά φοβιτσιάρης και με πολύ συγκρατημένο ρυθμό έτρεχα προς τα κάτω όπου μπορούσα. Τερμάτισα τελικά μετά από 4 ώρες και 42 λεπτά περίπου αρκετά κουρασμένος.

Νομίζω ότι αξίζει να το προσπαθήσετε. Υπήρχε και η “μικρή” διαδρομή των 9Κ που είχε 700 μέτρα θετική ανάβαση!

spy
    Συμμετέχων

…συγχαρητηρια Χαραλαμπε!!!Πολυ ωραιες φωτογραφιες … και κατατοπιστικοτατος οσον αφορα στις δυσκολιες του αγωνα!Ειλικρινα θαυμαζω οσους συμμετεχουν σε ορεινους αγωνες … και κατορθωνουν να τερματισουν αρτιμελης, χωρις απωλειες …σε διαδρομες τοσο μεγαλης δυσκολιας!

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Μπραβο Χαραλαμπε!! ”Ψηθηκες” και εσυ απ οτι βλεπω! Το Ζαγορι κοντοζυγωνει…!

anastasios
    Συμμετέχων

Συγχαρητήρια και απο εμένα.Δέν κατάφερα τελικά να έρθω για λόγους “ανωτέρας βίας”.

chamav
    Συντονιστής

Να πω την αλήθεια, αρχίζω κι αμφιβάλλω (με στοιχεία πια) για το κατά πόσο είμαι ικανός για το Ζαγόρι.

tazi
    Συντονιστής

@chamav Αν κανεις το μεγαλο Ζαγόρι τοτε προτείνω την μετονομασία του σε Μαυρίκιο-Ζαγόριο Αθλο!!
    Μη μασας, oπως ειπαν Μαρία και Νικος DOMS και πάλι DOMS!!

Επισκόπηση 14 δημοσιεύσεων - 1 έως 14 (από 14 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.