Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Ρούχα & εξοπλισμός / Αγορά αντιανεμικού-αδιάβροχου

Αγορά αντιανεμικού-αδιάβροχου

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 23 συνολικά)
  • Συντάκτης
    nvlass
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους
    Θα ήθελα να την βοήθεια σας. ¨Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω για κάτι που θα με προστατέψει από την βροχή αλλά και τον άνεμο. Ειδικά όταν τρέχεις δίπλα στην θάλασσα και φυσάει ο βοριάς άστα να πάνε …
    Γενικότερα προτείνετε κάποιο online μαγαζί αν επτρέπετε βέβαια από τους κανόνες

Έχω βρει αυτό αλλά δεν μπορώ να βρω κριτικές στο YouTube παρά στα ισπανικά νομίζω
    https://www.compressport.com/inter/en/compression-clothing-for-men/669-1852-light-waterproof-trail-jacket.html#/34-size-m

Σας ευχαριστώ
    Νίκος

Echetlos
    Συντονιστής

@nikos_vlasiadis Τα waterproof (όχι τα water repellent) έχουν το εξής θέμα: δεν αναπνέουν και ιδρώνεις πολύ πιο εύκολα. Οπότε, ναι μεν δεν μπαίνει νερό, ο ιδρώτας όμως εγκλωβίζεται και δεν εξατμίζεται. Αντί λοιπόν να μουσκεύεις από έξω προς τα μέσα, μουσκεύεις κατευθείαν από μέσα. Θεωρώ ότι είναι κατάλληλα για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
    Βέβαια, δεν ξέρω τι ιδιότητες μπορεί να έχει ένα τόσο ακριβό προιόν, σαν κι αυτό του link.

Προσωπικά, πολύ σπάνια έχω νοιώσει ότι χρειάζομαι βαρύ εξοπλισμό, εδώ στην Αθήνα. Κατά την γνώμη μου, το layering είναι η καλύτερη λύση για το κρύο, σε συνδυασμό με λεπτά γάντια και σκούφο.

nvlass
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ για την απάντηση σου,
    για αυτό ρωτάω και εγώ μην πάω και αγοράσω τίποτα που δεν χρειάζομαι
    Θεωρείς ότι πρέπει να πάω σε water repellent? καλύετρα? Τα layers τα καταλαβαίνω στο κρύο αλλά τι κάνουμε όταν βρέχει?

Ευχαριστώ

Echetlos
    Συντονιστής

Όταν βρέχει, απλά βρέχεσαι!
    Έτσι κι αλλιώς, η θερμοκρασία του σώματός σου είναι τέτοια που δεν κινδυνεύεις να κρυώσεις. Απλά, με το που τελειώσεις, φρόντισε ν’ αλλάξεις αστραπιαία.

sotosdiam
    Συμμετέχων

Γεια σου Νίκο @nikos_vlasiadis. Όπως λέει και ο έταιρος Νίκος @echetlos, η βροχή δεν χρειάζεται να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Αν βρέχει λίγο, το αποδέχεσαι σιγοτραγουδώντας το “running in the rain” σε στυλ Frank Sinatra. Αν βρέχει καρεκλοπόδαρα ή βρέχει και έχει κρύο ταυτόχρονα, τότε μπορείς να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αναβάλεις την προπόνησή σου για την επόμενη μέρα. Αν ντε και καλά θέλεις να βγεις εκείνη την ημέρα (το έχω κάνει κι αυτό), φόρα ένα φτηνό αδιάβροχο (έχω ένα adidas των 30 ευρώ) και βγες για ένα σβέλτο 20λεπτο. Μέχρι να προλάβεις να ζεσταθείς λόγω της μη καλής διαπνοής, θα έχεις επιστρέψει σπίτι. Το δε κρύο δεν νομίζω πως πρέπει να σε απασχολεί ιδιαίτερα στην Κρήτη (αν θυμάμαι καλά εκεί ζεις). Με 1-2 λεπτές μακρυμάνικες και 1-2 πιο ζεστές μακρυμάνικες τεχνικές (δες από Nike, Adidas κι άλλες σοβαρές εταιρίες) μπλούζες νομίζω πως θα είσαι καλυμμένος για το 99% των περιπτώσεων. Τη 1 μέρα του χειμώνα που θα κάνει σφικτό κρύο, πιες μια ζεστή σοκολάτα 🙂

nvlass
    Συμμετέχων

OK Κατάλαβα,
    κάποιο online μαγαζι ρε παιδιά τι προτείνετε?
    Διαβάζω για τον Ιαλό αλλά δεν ξέρω για ποιο μιλάτε ☺️

Ευχαριστώ

thestria
    Συμμετέχων

Με την σειρά μου θα πρότεινα αμάνικο αντιανεμικό. Προστατεύει το στήθος από κρύωμα και σε κρατάει δροσερό χωρίς να ιδρώνεις. Ακόμα και με μείον το χρησιμοποιώ, απλός κάτω από το τεχνικό μπλουζάκι φορώ κοντό ισοθερμικό.
    πχ: https://www.runningwarehouse.eu/Diadora_Unisex_Race_Vest/descpage-DMRVE-EN.html
    https://www.apex-sports.co.uk/product-details/1135-ronhill-mens-vizion-gilet

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 4 μήνες πριν από thestria.
    nvlass
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ @thestria
    Ωραίο site το sportshoes !!

aroulio
    Συμμετέχων

θα συμφωνήσω με τους παραπάνω, ότι το κρύο αντιμετωπίζεται με στρώσεις ρούχων, ενώ η βροχή, σε μια νορμάλ προπόνηση πχ 60 λεπτών, δεν είναι πρόβλημα, αρκεί βέβαια να μη ρίχνει καταράκτες. Προσωπικά όταν υποπτεύομαι βροχή κουβαλάω ένα ελαφρύ καπελάκι για να με γλιτώνει από τη βροχή στα μάτια. Ίσως ένα ελαφρύ αντιανεμικό-αδιάβροχο να βοηθήσει αν και πιθανότατα θα σε κάνει πιο μούσκεμα από μέσα.

Προσωπικά, μετά από κάμποσα χρόνια με αρκετά φτηνά αντιανεμικά ή αδιάβροχα της πλάκας, αποφάσισα να πάρω ένα καλό κι ελαφρύ αδιάβροχο με σκοπό να αισθάνομαι ασφαλής σε πολύωρους αγώνες. Τσιμπημένη, αλλά καλή η τιμή του για αυτά που θεωρητικά προσφέρει. Έχει τρύπες εξαερισμού στις μασχάλες, δεν έχει όμως λάστιχο που να σφίγγει την κουκούλα. Δεν έχω βει την ευκαιρία για να το δοκιμάσω σκόμα.

https://www.sportsshoes.com/product/ino1621/inov8-trailshell-full-zip-jacket-~-ss20/

Εναλλακτικό site για ψώνια το startfitness.co.uk

Elda
    Συμμετέχων

Στα 9 χρόνια που τρέχω όλες μου οι προπονήσεις ήταν δίπλα στη θάλασσα. Έχω φάει πολλά μποφόρ βοριά κ νοτια. Το χειμωνα φοράω συνήθως μια αμανικη μπλούζα τρεξίματος κ μια μακρυμάνικη από πάνω από αυτές που κλείνει ψηλά στο λαιμό με φερμουαρ και ένα αντιανεμικο. Αν έχω σκοπό να βγάλω το αντιανεμικο στην πορεία μπορεί να φορέσω πάνω από την μακρυμανικη μια κοντομανικη από τις άπειρες της wind που έχω. Ποτέ δεν έχω φορέσει κάτι βαρύτερο από αντιανεμικο, 2 είχα όλα κι όλα το 2ο της pro touch με 20 ευρώ, τέλειο. Για τη βροχή καπελάκι, για το κρύο σκούφο η buff (να πιάνει στομα και μύτη σα μάσκα) και γάντια τρεξίματος. Αν στην πορεία ζεσταθώ ο,τι βγάζω το αφήνω στο αυτοκίνητο. Αλλα για μενα το βασικό είναι πως θα ντυθείς κάτω από το αντιανεμικο κι όχι αυτό καθαυτό το αντιανεμικο.

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

Όλα αυτά που γράφουμε είναι υποκειμενικά! Θα πρέπει να βρεις ο ίδιος the hard way τι σε βολεύει και τι όχι σε κάθε συνθήκη. Να βρεις πως ανταποκρίνεται το σώμα και αναλόγως παίζεις με τα layers/αντιανεμικά/μαντήλια/σκούφια. Αυτό είναι το ωραίο, να τα βρεις, να γνωρίσεις το σώμα σου. Θα κρυώσεις, θα ζεσταθείς, θα πετάξεις μια μπλούζα στο πλάι. Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι ποσό ωραία ήταν αυτή η φαση της αναζήτησης!!!! Το lifestyle του τρεξίματος αυτά έχει και είναι προσωπικό του καθενός. Εγώ κάτω 10 βαθμούς θέλω layer, άλλος τρέχει με κοντομάνικο! You get my point.

tazi
    Συντονιστής

Εδω στο Λονδινο, κρυο και βροχη ειναι στην ημερησια διαταξη. Προσωπικα δεν χρησιμοποιω ποτε αδιαβροχο, ενα δρομικο μακρυμανικο με καλυπτυει πληρως, αναλογα με το κρυο και το ποσο ζεστο θα ειναι. Στο τελος αλλωστε παντα ιδρωμενος καταληγεις. Βεβαια εχει σημασια και σε τι ρυθμο τρεχεις οποτε ποσο παραγεις εσυ θερμοτητα για να αντισταθμισεις το εξωτερικο κρυο. Επισης σε περιπτωση κοντομανικου, μολις ζεσταθεις δε καταλαβαινεις τιποτα, εξαιρετικη δουλεια κανουν και τα μανικια. Το σωμα αναπνεει ανετα και δε κρυωνεις. Στη βροχη απλα βρεχεσαι, μετα απο πολυ λιγο δε το νιωθεις καν. Σε περιπτωση μακρυμανικου πολυ βασικο ειναι να υπαρχει η δυνατοτητα να ανοιγει ο λαιμος.

Hadabis
    Συμμετέχων

Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι να κρατήσεις στεγνά ακουστικά κινητό και όταν βρέχει παρά πολύ και τρέχεις σε δρόμο και τα παπούτσια ποτίσουν νερό και γίνοντε ασηκωτα κάτι που αντιμετώπισα με πρωτοβροχια και φραγμένα φρεατια και ποτάμια 15-20 ποντων

tazi
    Συντονιστής

Σωστα τα λεει ο πιτσιρικας!!

Hadabis
    Συμμετέχων

Ήμουν νιος και γέρασα (32) όταν σου μιλάνε στο πληθυντικό 20 αχρονα καταλαβαίνεις.
    Εσείς από ότι έχω καταλάβει ένα καλό έχετε στην Αγγλία, ότι μπορεί να βρέχει 300 μέρες το χρονο αλλα τις περισσότερες φορές είναι από λίγο λίγο το οποίο είναι ότι πρέπει τουλάχιστον για μενα. Καλύτερα έτσι παρά στους 30+ του καλοκαιριού
    Δεν κάνει τους καταρράκτες που γίνονται εδώ σε ένα δίωρο και βουλιάζουν τα πάντα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 23 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.