Τοποθέτηση ετικέτας: Ημιμαραθώνιος ατομικό ρεκόρ
- Αυτό το θέμα έχει 4 απαντήσεις, 5 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη
PanDex.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
14 Μαρτίου 2022 στις 18:05 #125364
thanasisnk
ΣυμμετέχωνΕτρεξα χτες για πρωτη φορα τον ημι στα Τρικαλα,μετα απο μια προετοιμασια 2 μηνων.Ο αγωνας πηγε πολυ καλα,εκανα PB 1.30.05.Μου βγηκε ανετα μπορω να πω.Ο καιρος ηταν καλος.Συγχαρητηρια στα 2 παιδια για τους χρονους τους
15 Μαρτίου 2022 στις 23:40 #125375petransfhp
ΣυμμετέχωνΜετά από μια αποχή τεσσάρων χρόνων , έλαβα μέρος ξανά στον πιο γρήγορο Ημιμαραθώνιο της Ελλάδας Καλαμπάκα – Τρίκαλα !
Η προετοιμασία μου είχε βγει πολύ καλά και είχα στόχο για ένα ατομικό ρεκόρ και μια γρήγορη κούρσα . Ο καιρός τελικά μας έκανε το χατήρι και είχε στην εκκίνηση τσουχτερό κρύο με φουλ ηλιοφάνεια ! Καιρός σκέφτηκα για PR !
Κατάφερα και ξεκίνησα πολύ μπροστά στην εκκίνηση ώστε να μην έχουμε καθυστερήσεις και ζιγκ ζαγκ , και πέρασμα 1000αρι 3:38 ,
καλά είμαστε σκέφτηκα αλλά προσπάθησα λίγο να κοντρολάρω και σταθεροποιήθηκα μέχρι το 5αρι περίπου σε 3:42/χλμ στην συνέχεια έπιασα έναν καλό και σταθερό ρυθμό με περάσματα κάτω από 3:40 περίπου 3:37-3:39/χλμ έτσι πέρασα 10αρι περίπου 36:26 , ο ρυθμός μου ήταν σχετικά σταθερός μέχρι και τον τερματισμό με τελικό χρόνο 1:17:05 και μέσο ρυθμό 3:39/χλμ και ένα νέο ατομικό ρεκόρ ! Ισως να μην μπορέσω ποτε να τρέξω πιο γρήγορα μιας και φέτος κλείνω τα 40 Οποτε θα θυμάμαι αυτόν τον αγώνα για πάντα! Ήταν μια πολύ συναρπαστική εμπειρία να τρέχω τόσο γρήγορα προσωπικά για εμένα ! Θυμάμαι την πρώτη φορά στην Καλαμπάκα έτρεξα 1:36 και αυτός ο χρόνος που πέτυχα προχθές μου φάνταζε διαστημικός !
Everything is possible , sky is the limit
και τα λοιπά !
Εύχομαι σε όλους τους συντρέχτες να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να χαίρονται το τρέξιμο με υγεία !17 Μαρτίου 2022 στις 00:16 #125376Vicky
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα.
Τον συγκεκριμένο αγώνα τον είχα τρέξει πρώτη φορά το 2016 όπου δεν μου είχε βγει καθόλου καλά. Από τότε δεν ξαναπήρα μέρος.
Συνήθως την άνοιξη τρέχω έναν Ημιμαραθώνιο και προτιμώ τον αγώνα της Κατερίνης επειδή είναι και πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη που μένω.
Φέτος ο αγώνας της Κατερίνης δεν έγινε οπότε αποφάσισα να ξανατρέξω αυτόν τον αγώνα.
Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά χωρίς απρόοπτα, όμως ο άσχημος καιρός που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με ανάγκασε να κάνω αρκετές προπονήσεις στον διάδρομο.
Κάτι που με απασχόλησε αρκετά μέχρι το προηγούμενο βράδυ ήταν αν θα φορούσα τα Nike Alpha Fly (τα είχα φορέσει σε κάποιες προπονήσεις) η θα πήγαινα σε μια πιο ασφαλή για μένα επιλογή παπουτσιού.
Είχα μιλήσει με τον Νίκο @tazi αλλά και με τον Νίκο @echetlos και φυσικά με τον αγαπημένο μου φίλο Μανώλη @Roberto4Carlos οι οποίοι ήταν πολύ θετικοί στο να βάλω αυτά τα παπούτσια στον αγώνα.
Όμως δεν είχα τρέξει με αυτά κάποια μεγάλη απόσταση και φοβόμουν ότι όταν τα πόδια μου θα αρχίσουν να κουράζονται θα ήθελαν περισσότερο χώρο και θα ένοιωθα πίεση από τα παπούτσια. Αποφάσισα τελευταία στιγμή να τα φορέσω.
Την ημέρα του αγώνα ξεκινήσαμε με πολύ κρύο κοντά στους -2, Ο βαθμούς κάτι που έκανε δύσκολη την επιλογή του σωστού ρουχισμού. Στη διάρκεια του αγώνα όμως βγήκε ένας ωραίος ήλιος που ανέβασε τη θερμοκρασία. Ζεστάθηκα αρκετά και θα προτιμούσα να είμαι πιο ελαφριά ντυμένη.
Ξεκίνησα και συνέχισα πολύ δυνατά σε όλη τη διάρκεια του αγωνα. Επέλεξα έπειτα από την παρότρυνση ενός φίλου με τον οποίο είχαμε κάνει κάποιες προπονήσεις έναν γρήγορο Ρυθμό λίγο πιο γρήγορο από αυτόν που είχε προτείνει ο προπονητής μου.
Αποδείχθηκε ότι έκανα πολύ καλά τόσο για την επιλογή του παπουτσιού όσο και για την επιλογή του ρυθμού.
Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα στα παπούτσια ήταν ότι όταν τα πόδια μου άρχισαν να κουράζονται από το κοπάνημα στην άσφαλτο ένοιωθα στις πατούσες όση προστασία χρειαζόμουν. Επίσης δεν ένοιωσα να με σφίγγουν καινά με πιέζουν καθόλου.
Τελικά τερμάτισα κάνοντας pb κατά τρία λεπτά περίπου στο 1:41:42….17 Μαρτίου 2022 στις 11:21 #125377Kostão
ΣυμμετέχωνΣυγχαρητήρια σε όλους για τα PB. Όλοι όσοι ξέρω κάναμε ρεκόρ τουλάχιστον τριών λεπτών. Τέτοιες συνθήκες – κατηφόρα, κρύο και ούριο άνεμο δεν θα ξανασυναντήσω μάλλον, ήταν το τέλειο έγκλημα.
18 Μαρτίου 2022 στις 21:18 #125397 -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.