Κορονοιος και τρεξιμο

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 51 συνολικά)
  • Συντάκτης
    TAKISSS
    Συμμετέχων

Εχει νοσήσει καποιος απο κορονοιο? Είδε διαφορές μετα στις προπονησεις και στην ολη επανενταξη στο τρέξιμο? Εγώ πάντως μετά απο 17 ημέρες καραντίνας και μιάς εβδομάδας χωρίς συμπτώματα δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου. Διατάσεις κάνω στο σπίτι και μετά θέλω ξεκούραση λές και έκανα λονγκ. Και πριν την καραντίνα είμουνα σε όγκο 75-80χλμ τη βδομάδα…..

nightmare
    Συμμετέχων

@TAKISSS

ευχομαι περαστικα και γρηγορη επανοδο!
    δυστυχως απο οτι εχω διαβασει, κυριως απο το εξωτερικο, η επιστροφη ειναι δυσκολη και πρεπει να γινει με πολυ αργους ρυθμους και σταδιακα.
    στην αγγλια εχει ανακοινωθει ενα πρωτόκολλο επιστροφης στην αθλητικη δραστηριοτητα.
    δυστυχως, στις αρχες λεγανε οτι μπορει καποιος να μην επανελθει ποτε στην προηγουμενη κατασταση του, αναλογα με τη ζημια που μπορει να εχει γινει στους πνευμονες.

stratus
    Συμμετέχων

@takisss Μια απο τα ιδια “συναδελφε” Εγω απο αρχες Νοεμβριου αρχισα να βλεπω μια πτωση στο τρεξιμο,αλλα δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια ,γιατι το τελευταιο μισο χρονο το ειχα ριξει κυριολεκτικα στο χαβαλε,οσον αφορα το τρεξιμο.Αρχες του χρονου ομως ,ενω η πτωση συνεχιζοταν,αρχισα να εχω τρομερους πονοκεφαλους,να με πιανουν κρυαδες στα ξαφνικα και να κοιμαμαι ατελειωτες ωρες (πανω απο 12 καθε μερα)χωρις να ξεκουραζομαι,ταση προς εμετο.Πηγα εκανα το τεστ,αλλα και τεστ αντισωματων.Το τεστ αντισωματων βγηκε θετικο,αλλα βεβαια δεν ξερω ποτε νοσησα.Εχω επανελθει κατα 90% ,αλλα πονοκεφαλοι και κρυαδες υπαρχουν.
    Κατοπιν ιατρικης συμβουλης εκανα εξευασης αιματος παροτι ειχα κανει τον Οκτωβριο.
    Μεσα σε 3.5 μηνες πηγα
    Σιδηρος 120 -> 60
    Φερ/νη 80 ->50
    Μαγνησιο 2.7->1.7
    Βιταμινη D 70 -> 23
    Το ωραιο ειναι οτι ολη αυτη την περιοδο επαιρνα συμπληρωματα,δηλαδη αν δεν επαιρνα δεν ξερω που θα ειχα φτασει.
    Κατα τα αλλα ειναι μια απλη γριπη για καποιους.

Odysseas
    Συμμετέχων

Μια απορία μου έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό και δεν ξέρω αν υπάρχει απάντηση. Διαβάζω τώρα τα παιδιά που περάσαν covid και ταλαιπωρήθηκαν η ταλαιπωρούνται ακόμη (και εύχομαι περαστικά και γρήγορα), επίσης έχω και στον κύκλο μου ανθρώπους που νοσήσανε, και μιλάω για υγιείς ανθρώπους που αθλούνται είτε πολύ είτε λίγο και ταλαιπωρηθήκαν πολύ άσχημα η ακόμη μετά από μήνες και δεν έχουν επανέλθει πλήρως… Από την άλλη ακούμε 3 κρουσματα στον ολυμπιακο, 5 στον παναθηναικο, 7 στην juventus, στο τεννις, στο μπασκετ κ.ο.κ… κανουν την καραντίνα τους 15 μέρες και μετά επιστρέφουν… Αυτού του επιπέδου οι αθλητές φαίνεται πως το περνάνε πιο αναίμακτα ή είναι ιδέα μου; Έχει να κάνει με το υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, την ηλικία που συνήθως είναι κάτω των 35, ίσως κάποια προληπτική διατροφή με συμπληρώματα… υπάρχει κάποια εξήγηση;

stratus
    Συμμετέχων

Πιθανον να τους δινουν κανενα coctail φαρμακων,που δεν ειναι διαθεσιμο για τους κοινους θνητους και σιγουρα παιζει ρολο και η ηλικια.Εγω πχ ειμαι 58.Απο την αλλη δες και τον Μαρινακη που μονο υγιη δεν τον λες,που το περασε ετσι.
    Οσο αφορα την φυσικη κατασταση ,προσωπικα θεωρω οτι ειμαι σε αρκετα καλη κατασταση.Απο οτι εχω καταλαβει ειναι που θα σε κτυπησει.Εγω πχ,εκτος απο μια φορα εκανα πυρετο που και αυτος κρατησε μονο 1-2 ωρες.Εχω προβλημα στο αναπνευστικο,αλλα δεν μου προκαλεσε τιποτα εκει,ενα αλλοι δεν μπορυν να παρουν ανασα.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 10 μήνες πριν από stratus.
    demetris
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους,

Φίλε Οδυσσέα σίγουρα το νεαρό της ηλικίας των αθλητών, που προανέφερες, αλλά και η εξαιρετική τους φυσική κατάσταση παίζουν σημαντικό ρόλο στην γρήγορη ανάρρωση. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αθλητών που δεν έχουν καταφέρει ή τους πήρε πολύ χρόνο να επανέλθουν. Αυτό που μελετάται, αλλά δεν έχει ακόμα απαντηθεί, είναι ο ρόλος που παίζουν τόσο το DNA όσο και το ιικό φορτίο στη βαρύτητα τη νόσησης από τη λοίμωξη.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 10 μήνες πριν από demetris.
    TAKISSS
    Συμμετέχων

Κάπως μου ήρθε διαβάζοντας τα παραπάνω. Να πω την αλήθεια οταν έγραψα την απορία μου, περίμενα να ακούσω κάποια απάντηση του στιλ, εεε σε δυο-τρεις βδομάδες θα είσαι οκ ή πρόσεχε λίγο τη διατροφή ή κάτι ανάλογο. Αυτό που έγραψε ο stratus για τις εξετάσεις αίματος το είχα διαβάσει σε κάποια έρευνα του εξωτερικού, αλλά πίστευα οτι θα συνέβαινε σε άτομα που έχουν περάσει και δύσκολα κατά την ασθένεια. Εγώ πάντως δεν είχα συμπτώματα στο αναπνευστικό ουτε καν είχα βηχα. Αγχώθηκα. Και όχι για μένα αλλα και για τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου που το περάσανε και αυτοί.

stratus
    Συμμετέχων

Ουτε εγω ειχα προβλημα στο αναπνευστικο,παροτι εχω χρονιο προβλημα σε αυτο,αλλα ουτε πυρετο εκανα εκτος απο μια ημερα για 1-2 ωρες.Η κορη και η συζυγος δεν ειχαν ,ευτυχως , κανενα προβλημα

Elda
    Συμμετέχων

@stratus, Χρηστο, απιθανη η περιπτωση σου πραγματικα, σα να περασες τον ιο υπογειως, σου τσακισε τον οργανισμο κι εσυ δεν πηρες χαμπαρι. Πιστευω οτι σε εσωσε το γεγονος οτι ειχες τοσο καλες τιμες οταν νοσησες και γι αυτο δεν ειχες αλλα συμπτωματα. Σκεψου ποσο θα σε θεριζε αν ειχες χαμηλες τιμες, η 70αρα D απιστευτη τιμη ειδικα για σενα που εισαι μελαχοινος. Αιματοκριτης, αιμοσφαρινη δεν ειχαν πτωση? Η συζυγος και η κορη εκαναν κι εκεινες τεστ αντισωματων να δουν αν νοσησαν?

stratus
    Συμμετέχων

@elda Μαρια παιρνω συμπληρωμα βοταμινης γιαυτο ειναι τοσο υψηλη,κατοπιν βεβαια υποδειξης ιατρΩν.Αιματοκριτη και αιμοσφαιρινη δεν εκανα .Εκανα καλιο νατριο που ηταν οκ.
    Η συζυγος,αφου παει δουλεια, εκανε τεστ ηταν αρνητικο η κορη σπιτι ειναι και εκτος απο το φιλο της ,ο οποιος ενημερωθηκε βεβαια ,δεν ερχεται με αλλον σε επαφη οποτε δεν εκανε ,ασε που ειναι και φοβιτσιαρα

White Kenyan ;)
    Συμμετέχων

Μόλις πέρασα κ εγώ τον covid με ήπια συμπτώματα συνολικά 14 ημερών. Δέκατα, μυαλγια, πονοκεφάλους, κόπωση, πολύ ύπνο. Ε λέω την 14η ημέρα να βγω για προπόνηση, διότι ένιωθα καλά… Παλμοί στον Θεό, μυϊκά σίγουρα όσοι το περνουν έχουν χάσει, το ίδιο κ εγώ (κ μάλλον υπερέβαλα για πρώτη προπόνηση), γενική αδυναμία όχι να κάνω ότι έκανα, αλλά έστω να κρατήσω σταθερο ρυθμο. Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα κ έχω πιαστει παντού. Οπότε λέω υπομονη κ προσθήκη άλλων μορφών άθλησης, πχ ποδήλατο, λίγο αεροβιο σπίτι κλπ. Και βλεπουμε… Δυστυχώς την πατήσαμε!

stratus
    Συμμετέχων

Τιποτα δεν πατήσαμε συνάδελφε.Μην τρελαθούμε κιόλας,αφού εγω μετράω νεκρό συνάδελφο και φίλο που δεν πίστευε στον κορωνοιο ,στο οξυγόνο με πολύ κακές προβλέψεις.Εμείς απλά δεν μπορούμε να κάνουμε την τρέλα μας.

White Kenyan ;)
    Συμμετέχων

@Stratus Προφανώς κ συμφωνούμε, και έχουμε να κάνουμε με τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Στην μια σαφώς και αναφέρθηκες με απώλειες ζωών κ σοβαρές επιπλοκές, η άλλη όψη είναι η ατομική του καθενός μας που πέρασε ότι πέρασε κ προσπαθεί να επιστρέψει στην προ-covid ρουτίνα του και συνειδητοποιεί ότι αυτό θα αργήσει να γίνει! Καλή ανάρρωση να έχουμε!

big-blue
    Συμμετέχων

Περαστικά σας παιδιά!
    Το παντρευτήκαμε το χτικιό, να δούμε πότε θα ξεκολλήσουμε

TAKISSS
    Συμμετέχων

Καλησπέρα και απο μένα. Υστερα απο την πρώτη εβδομαδα μετά κορονοιου έχω να πω τα εξείς. 3 μισάωρα ποδήλατο τις πρώτες μέρες και 5 τρεξίματα των 7-8χλμ μέγιστο, με παλμούς στο θεό λες και εκανα αποχή απο το τρέξιμο για κανα δίμηνο. Το βασικότερο πρόβλημα σε μένα είναι το μυικό. Ειμαι καραπιασμένος στις γάμπες λες και τρεχω πρωτη φορά στη ζωή μου. Γενικός οι μύες μου ατροφίσανε πολύ. Σαν να ‘στέγνωσαν’ τα πόδια μου. Για τους ρυθμούς να πω μόνο οτι πριν τρεις εβδομάδες τα τρεξίματα αποκατάστασης ήταν στο 5 με 5:10 και τώρα είναι ο ρυθμός τέμπο. Τέλος πάντων. Θα επανέλθω πιστεύω σιγά-σιγά. Το άσχημο είναι αυτό που ανέφερε ο stratus πιο πάνω. Λυπάμαι πραγματικά οταν ακούω τέλεια πράγματα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 51 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.