Κορονοιος και τρεξιμο

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 51 συνολικά)
  • Συντάκτης
    stratus
    Συμμετέχων

Συμφωνα με φημες οταν ξεκινησουν οι αγωνες εκτος απο τις ηλικιακες κατηγοριες θα υπαρχει και κατηγορια κορονοιου!!

Γιάννης Μπ.
    Συμμετέχων
    TAKISSS
    Συμμετέχων

Καλημέρα σας!!! Ετσι για την ιστορία να πω οτι μετά απο 5 εβδομάδες απο την καραντίνα, και ύστερα απο πολυ προσπάθεια, έχω επανέλθει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο της κατάστασης που πέρασα. Ξεκίνησα τις πρώτες βδομάδες με 20-25 χλμ χαλαρά και με λίγο ποδήλατο, την προηγούμενη εβδομάδα έφτασα τα 45 χλμ με ένα ψηλοτέμπο και ένα 15αρι λονγκ. Μερα παρα μέρα προπόνηση. Το καρδιοαναπνευστικό έχει κάπως επανέλθει. Το μυικό ήταν και είναι το πιο δύσκολο. Τα πιασίματα στις γάμπες ελαττώθηκαν, αλλά όταν προσπαθώ να ανεβάσω χλμ ή ρυθμό τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν το ζορίζω καθόλου αλλά δύο φορές έφτασα πρό θλάσης. Για να φτάσω τα 80χλμ τη βδομάδα και τα 25αρια λονγκ που έκανα προ κορονοιού πιστεύω θα περάσει κανα δίμηνο ακόμα. Τα κιλά μου έχουν επανέλθει στο νορμάλ 81-82, που σημαίνει οτι τα 4-5 κιλά που είχα χάσει ήταν μυικό στέγνωμα-ατροφία θα έλεγα. Αιματολογικές εξετάσεις θα κάνω την άλλη βδομάδα να δω που βρίσκομαι. Εννοείται διατροφή πολύ καλή, πολλά υγρά, βιταμίνες, συμπληρώματα κλπ. Οποιος πει οτι είναι μια απλή γρυπούλα, σίγουρα το έχει χάσει.

pseiras
    Συμμετέχων

Πρόσφατη ανάρρωση από covid (διπλά εμβολιασμένος) και με συμπτώματα απλού κρυολογήματος και με καθόλου αναπνευστικό , προσπάθησα να τρέξω και δεν μπορώ να παρω τα πόδια μου.
    Σε αστείους ρυθμούς και οι παλμοί είναι στο ταβάνι χωρίς όμως να συνοδεύονται με το αντίστοιχο λαχάνιασμα.
    Τα πόδια απλά δεν “πάνε” και η καρδία δουλεύει στο μαξ.
    Διαβάζω γενικότερα ότι μπορεί να χρειαστεί και 6 μήνες για να επανέλθεις εκεί που ήσουν και έχω λίγο τρομοκρατηθεί.
    Όσοι το περάσατε , πότε επανήλθατε στα φυσιολογικά σας ?
    Φουλ καρδιαλογικός έλεγχος θα γίνει την Παρασκευή.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@pseiras Πόσο καιρό ήσουν εκτός προπονήσεων λόγω covid και πόσο καιρό παρατηρείς τα συμπτώματα? Βελτιώνεσαι μετά από κάθε προπόνηση?
    Γιατί άν έμεινες αρκετό καιρό έξω μπορεί να μήν φταίει ο ίδιος ο covid, αλλά η αποχή από τις προπονήσεις. Ειδικά αφού δεν συνδεύεται με λαχάνιασμα.

Αυτό το “έπαθα” εγώ, μετά τον ΑΜΑ. Είχα σκοπίμως παρατεταμένο Recovery, έκανα και την 3η δόση εκεί μέσα (μαζί με 3ήμερη προληπτική αποχή) και όταν ξαναξεκίνησα οι παλμοί ήταν στον ουρανό, χωρίς να λαχανιάζω. Π.χ. αποκορύφωμα στις 26 Dec 12ράκι στο 4:58/km με 144HR (“έπρεπε” να ήταν γύρω στο 130). Αλλά μετά μπήκα σε κανονικό (για την εποχή) πλάνο προπονήσεων (όχι κάτι φοβερό) και μετά από 1 εβδομάδα 4:35/km στο 143ΗR. Στην κορύφωση του ΑΜΑ αυτό έβγαινε στα 135-137, αλλά προπόνηση με την προπόνηση συγκλίνει προς τα εκεί πάει πλέον.

pseiras
    Συμμετέχων

@aristidi
    Μόνο 10 μέρες έλειψα από τις προπονήσεις και το πρώτο πράγμα που είχα στο μυαλό μου ήταν να βγουν αρνητικά τα τέστ για να πάω για τρέξιμο.
    Αυτό γιατί πέρα απο το μπούκωμα και την μία μέρα πονοκέφαλο , δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή κόπωση , αδυναμία ή γενικά άρρωστος.
    Απο την άλλη , στο garmin οι ενδείξεις (παλμοί ηρεμίας,στρες,body battery) ακόμη και τώρα με παρουσιάζουν ως μεθυσμένο ξενύχτη.
    Έχω λείψει από τραυματισμό και πάνω απο μήνα αλλά αυτή την πτώση δεν την έχω ξαναδεί.
    Όσο για τους παλμούς σου , είπαμε εσύ είσαι σε ζώνη φωτοσύνθεσης και εσένα και τον Tazi σας έχω αφίσα στο δωματιό μου 🙂
    Όταν περπατάω έχω πλέον 130.
    Ψάχνοντας σε φόρουμ εξωτερικού διαβάζω ότι σε μεγάλο ποσοστό συμβαίνει αυτό σε αθλούμενους και άλλοι το ξεπερνούν γρήγορα και άλλοι δυστυχώς μετά από μήνες.

p.m.
    Συμμετέχων

@pseiras κανε λιγο κουραγιο ! Κι εγω σε παρομοια φαση ειμαι, ενιωθα επι 2 μερες μια ζαλουρα, σαν να χω πιει κανα 2 τζακ ντανιελς (ποτηρια) και την 3η μερα ηρθε μια κοπωση με μυικους πονους, ωσπου το 5ο τεστ εδειξε θετικο. Πανε 10 μερες που προσπαθω να επανελθω .
    2 μερες σερι δε γινοταν να τρεξω, δεν αντεχα. Χθες και σημερα το δοκιμασα, βγηκε και η σημερινη αλλα λιγο δυσκολα.
    Οπως και να χει ΑΚΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ, ακομη και περπατημα κανε, θα επανελθεις πληρως, υπομονη και ψυχραιμια ! 😁

pseiras
    Συμμετέχων

@p-m
    Έχεις δίκιο , θέλει υπομονή και ψυχραιμία που κάπου την έχασα.
    Είναι ότι κοιτάς να μην χάσεις προπόνηση , βελτιώνεσαι και το απολαμβάνεις και για κάποιο “άγνωστο” λόγο , τρως μια σφαλιάρα και σε ένα δεκαήμερο νιώθεις ότι ξαναγύρισες στην αρχή.
    Το καλό είναι ότι βλέπω έστω και μικρή βελτίωση κάθε φορά που βγαίνω.

aroulio
    Συμμετέχων

Και γω στο κλαμπ από σήμερα, παρά τον τριπλό εμβολιασμό. Το χθεσινό ελεύθερο βγήκε μια χαρά και με νορμαλ παλμούς και 2 ώρες αργότερα είχα συμπτώματα. Πιθανόν το τσίμπησα προχθές στο γυμναστήριο. Το νου σας…
    Πάνω που πάμε να ανεβάσουμε τη vo2max, καταλαβαίνουμε ότι το πιο σημαντικό είναι η υγεία και να μπορείς να αγκαλιάσεις τους αγαπημένους σου.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Περαστικά, παίδες.

stratus
    Συμμετέχων

Ψυχραιμία παίδες δεν τρέχει και τιποτα .Τι να πω και εγω ,που λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών στο δικέφαλο τα τρία τελευταία χρόνια εχω φτάσει να μπορώ να κρατήσω το παλιό pace μαραθωνίου για 2-3 λεπτά μόνο .Μη μιλήσω ότι εχω χάσει 2 ψεκασμένους φίλους ,που δεν πίστευαν στο κοροδοιο όπως σαρκαστικά τον έλεγαν .

pseiras
    Συμμετέχων

Να ενημερώσω γιατί θα βρεθούν δυστυχώς αρκετοί στην θέση μου.
    Ο καρδιολόγος με βρήκε μια χαρά και είμαι στο φυσιολογικό όριο του ενός μήνα που έχουν δει ότι χρειάζεται να επανέλθεις.
    Απάντηση στο γιατί σέρνομαι, αφού το πέρασα πολύ χαλαρά και χωρίς καθόλου αναπνευστικό, δεν έχουν. Τους ενδιαφέρει πολύ αλλά συγκεκριμένη απάντηση δεν υπάρχει και παιζουν χίλια δυο ρόλο που ακόμα ψάχνουν.
    Το 60-70% το περνούν όπως εγώ ενώ το υπόλοιπο βγαίνει την επόμενη μέρα για τρέξιμο χωρίς να καταλάβουν καμία διαφορά.
    Προσωπικά έχω δει θεαματική βελτίωση μέρα με την μέρα , χωρίς να είμαι ακόμη στο 100%.
    Οπότε υπομονή.

Σημείωση:
    Δεν πήγα στον κλασικό καρδιολόγο αλλά στο αποκάτω όπου προφανώς έχουν μεγαλύτερη εμπειρία πάνω στο θέμα.
    http://cardiology.med.uoa.gr/monades-ergastiria/eidikes-monades/e-k-k-a-n.html

TAKISSS
    Συμμετέχων

Προσωπικα όπως εχω γράψει και πιο πάνω είχα πολυ μεγάλο χάσιμο μυικά. Εκανα πάνω απο τρίμηνο να το επαναφέρω. Οι αιματολογικές μου εξετάσεις ήταν χάλια για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και 8 μήνες μετά. Αφού έκανα και ειδικές εξετάσεις μηπως έχω κανα καρκίνο ή κατι άλλο πολύ άσχημο. Επίσης μέχρι και σήμερα που μιλάμε, ανα περιόδους των 3-5 ημερών έχω τα συμπτώματα που πέρασα οταν ειχα νοσήσει. Με πιάνουν πονοκεφάλοι και μυικοί πόνοι πολύ έντονοι και περίεργοι. Οχι σαν τους συνηθισμένους πόνους που ξέρουμε. Οι γιατροί μου το είπαν long covid. Ευτυχώς στο τρέξιμο όλα καλά αυτη την περίοδο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Περαστικα σε ολους παιδια υπομονη να τελιωσει το κακο

@pseiras
    και εγω ειμαι πολυυυυυυυυυυυ ευχαριστημενος με το εκαν
    Σε Μιχαλακοπουλου με κοστος 20 ς ευρω ετησιες καρδιολογικες εξετασεις και χαρτι καταλληλοτητας.. Φετος και εργομετρηση με παραπεμπτικο τους σε Ιπποκρατειο,.Μετα απο χρονια εργομετριση, και ψοφιος… τελειως τα αποτελεσματα

PanDex
    Συμμετέχων

Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά να έχουμε!!
    Δεν την γλίτωσα ούτε εγώ, 1οχρονια με covid. Ήπια συμπτώματα, μια μέρα δέκατα και μετά κάτι μπουκώματα. Σιγά σιγά ξεκίνησα με ελεύθερα τρεξίματα. Κάπως είχα απογοητευτεί, αλλά όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω μέρα με την μέρα βλέπεις μεγάλες διαφορές. Από την όμικρον μυϊκά θέματα δεν είχα καθόλου. Μετά από δέκα μέρες προπόνησης ψιλοεχω επανέλθει. Σίγουρα οι προηγούμενες μορφες κοβιντ άφηναν σοβαρά κουσουρια, και δεν ξέρω αν περάσει κάποιος σε μια 5ετια 2-3 φορές , τι θέματα θα μας αφήσει στα πλεμονια μας.
    Υγεία να έχουμε και καλούς δρόμους, να είμαστε προσεκτικοί και για εμάς και για τους γύρω μας.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 51 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.