Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 45 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Vicky
    Συμμετέχων

Καλημέρα….
    Θα έρθετε;;

Odysseas
    Συμμετέχων

καλημέρα, εγω θα ανέβω Θεσσαλονίκη και επειδή όπως φαίνεται είναι εύκολη η διαδρομή θα προσπαθήσω για PB. Υπάρχει κάτι στην διαδρομή η σχετικά με την διοργάνωση (από προηγούμενη εμπειρία) που πρέπει να προσέξουμε;

giorgostatsis
    Συμμετέχων

Εαν το τέμπο σου ειναι μέτριο προς γρήγορο εχε υπόψιν ότι πρέπει να είσαι σχετικά μπροστά στο μπλόκ. Μέχρι πρόπερσι τουλάχιστον μόνο η πρώτη σειρά ήταν οι καλοί, μετά όλοι μαζί

Odysseas
    Συμμετέχων

@giorgostatsis σ’ευχαριστώ για την πληροφορία. Μου φάνηκε περίεργο που στο email με το bib# δεν υπήρχε κάποια πληροφορία σχετικά με αριθμό block… αρα ενα γκρουπ οι αθλητές και από πίσω ο λαός.
    Το tempo μου είναι ας πούμε μέτριο (ο στοχος είναι για 1:40, περίπου στο 4:45 min/km) οπότε θα πρέπει να προωθηθώ κάπως… αν και είναι αναμενομενο το πρώτο χλμ να βγει κάπως αργά λόγω πολυκοσμίας

Yiannis
    Συμμετέχων

Ως προς την αρχή να περιμένεις πάρα πολύ κίνηση εως τον Λευκό Πύργο, ένα χλμ κ κάτι δηλαδή. Μετά ανοίγει κ μπορείς να πιάσεις τον ρυθμό σου. Προσωπικά έχω να σου προτείνω να ελαχιστοποιήσεις τα ζιγκ-ζαγκ στην αρχή(να τα αποφύγεις με τόσο στριμωγμένο λαό στη Λεωφόρο Νίκης είναι απλά αδύνατο εκτός κ αν περπατήσεις) με υπομονή, γιατί ο αγώνας ενδείκνυται για γράψιμο περισσότερων χιλιομέτρων. Πέρυσι εγώ μες την απειρία μου είχα γράψει 21,52 χλμ με αποτέλεσμα να ψιλοκαταστραφεί η προσπάθεια μου, κυρίως ψυχολογικά. Καλή διασκέδαση, γιατί όπως κ να το κάνουμε, αγώνας σαν το νυχτερινό είναι πρωτίστως πάρτυ κ μετά αγώνας.

Kostão
    Συμμετέχων

το πρώτο χλμ να βγει κάπως αργά λόγω πολυκοσμίας

και αυτό δεν είναι δεδομένο, καμιά φορά δυστυχώς παρασύρεσαι από τις προσπεράσεις αργών δρομέων και μπαίνεις πολύ πιο δυνατά. Για παράδειγμα, μια χρονιά που είχα σκοπό να τρέξω κάπου στο 4’25” τον αγώνα, είχα κάνει το πρώτο χλμ σε 3’45”!! Και το συνέχισα κιόλας και μετά το πλήρωσα.
    Πάντως, ο αγώνας είναι flat, είναι δροσερός λόγω νύχτας, και προσφέρεται για ρεκόρ παρά την πολυκοσμία στην αρχή.

Odysseas
    Συμμετέχων

Οντως η εκκινηση μπορει να σου παει αργα αλλα και πιο γρηγορα σε καποιες περιπτωσεις…
    Παντως το γεγονός ότι ο αγώνας ειναι στο κεντρο της Θεσσαλονίκης Σάββατο απογευμα-βραδυ τον κανει ακομα πιο γρήγορο. Να τελειωνουμε γρηγορα, σπιτι για ντουζ και αμεσως μετα για μπυρες 😜

giorgostatsis
    Συμμετέχων

Η ετ3 εχει live τον αγώνα!

Vicky
    Συμμετέχων

Καλημέρα.
    Ο αγώνας για μένα πήγε πολύ καλά. Θεωρώ ότι έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες. Υπήρχε βέβαια ένα αεράκι τρία με τέσσερα Μποφώρ κάποιες στιγμές, το οποίο όμως δεν νομίζω ότι επηρέαζε πολύ.
    Από την αρχή καταλάβαινα ότι ήμουν σε καλή μέρα γιααυτο το πήγα λίγο πιο γρήγορα αποτι το είχα σχεδιάσει. Ήθελα να κινηθώ με μέσο pace 5min/km για τα πρώτα 15 km. Έβλεπα όμως ότι έβγαινε άνετα….ήμουν λίγο κάτω από 160 παλμούς που για μενα σήμαινε ότι είχα λίγο ακόμα να δώσω….οπότε πήγαινα στο 4:50…
    Από το δέκατο km περίπου km άρχισα να νιώθω ένα σφίξιμο στα άκρα πόδια..στο δεξι περισσότερο έντονο.
    Στο ζέσταμα είχα δέσει δυο φορες το συγκεκριμένο παπούτσι,μου φαινόταν χαλαρό…μάλλον το παρασφιξα.. Φορούσα τα Boston…. πρώτη φορά σε αγώνα…αλλά φορεμένα σε όλες τις διαλειμματικές….
    Δεν ξέρω αν φταίει το σφίξιμο τελικά ή το ίδιο το παπούτσι…Ενοιωθα ότι παθαίνει ισχαιμία το πόδι μου.
    Τερματισα σε 1:44:06…pace 4:50… το garmin έγραψε 21500….
    Ο χρόνος βελτιωμένος 3 λεπτά, personal best. Τερμάτισα με δυνάμεις….το χάρηκα.
    Ξεκαθάρισα ότι στην Αθήνα θα φορέσω τα pegasus..Τα Boston με προβλημάτισαν.
    Η διοργάνωση θεωρώ ότι τα πάει πολύ καλά…όμως θέλω να πω καναδυο πράγματα για την πόλη μας. Ο αγώνας αποτελεί γιορτή για την πόλη. Μετά το τέλος του μαραθωνίου τον Απρίλιο ξεκινά να διαφημίζεται.
    Ο αγώνας διασχίζει το κέντρο της πόλης…. Σχεδόν το ένα τρίτο της διαδρομής ήταν στο σκοτάδι….φέτος το κακό παράγινε…τα προηγούμενα χρόνια είχαμε σκοτάδι έως την Αριστοτέλους…φέτος όλη η λεωφόρος Νίκης σχεδόν έως τον Πύργο στο ημίφως….πόσο κρίμα!!!! Όχι ότι ο αποπάνω δρόμος ήταν καλύτερα….προς τα δικαστήρια….και εκεί σκοτάδι….δεν ξέρω αν και στο εξωτερικό αγώνας με τόση συμμετοχή…στο κέντρο της πόλης γίνεται στο ημίφως….
    Αυτά…. ραντεβού στην Αθήνα….

Odysseas
    Συμμετέχων

Πραγματικα αυτο με τον φωτισμο ηταν ενα θεμα… Ειδικα στη Νικης που το οδοστρωμα δεν ειναι και σε καλη κατασταση…
    Πρωτη φορα ετρεξα την διαδρομη και ενω ηταν αρκετα επιπεδη και ευκολη μου φανηκε αρκετα βαρετη επισης… Ισως θα ηταν καλυτερα αντι για δυο γυρους αν ηταν ενας μεγαλυτερος που θα εκτεινεται προς τα ανατολικα και δυτικα της πολης…
    Προσωπικα πηγα αρκετα καλα, εκανα ατομικο ρεκορ 1:41:37 αλλα στο 19χλμ και μετα απο πολλους μηνες εμφανιστηκε ξανα ο πονος στην λαγονοκνημιαια που πιστευα πως ηταν πλεον παρελθον :(.

Kostão
    Συμμετέχων

Νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα με την τροχαία και το κλείσιμο των δρόμων σε μεγαλύτερη κλίμακα και για αυτό μένουμε στις δυο στροφές. Για το σκότος και το οδόστρωμα συμφωνώ είναι εμπόδια, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κάτι και για αυτό η διοργάνωση. Γενικά, όσο ακόμα οι συμπολίτες μας αντί να υποστηρίξουν και να προωθήσουν το γεγονός για να έχουμε περισσότερες ακόμα και από τώρα συμμετοχές από άλλες πόλεις και γειτονικά κράτη, χλευάζουν τη διοργάνωση και διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των δρόμων, θα νιώθω πάντα μια πίκρα και ντροπή. Το σκεπτικό της διοργάνωσης νυχτερινού αγώνα μου αρέσει και πιστεύω ότι βοηθάει πολύ και στην επίτευξη ρεκόρ. Ίσως θα μπορούσε να γίνει κάτι να φωτιστεί η διαδρομή, δεν έχω πάντως γνώσεις πάνω στο θέμα. Όσο μπορώ θα είμαι παρών κάθε χρόνο και θα τον τρέχω μάλλον αγωνιστικά (δεν ήμουν μόνο την πρώτη χρονιά). Φέτος 1:28:37 χωρίς ρεκόρ αλλά σε ικανοποιητικό ρυθμό.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Μπράβο σας ! Εξαιρετικοί όλοι σας . Ειδικά η Βίκυ έβαλε γερές βάσεις για επίδοση στην Αθήνα.

Devil’s Reject
    Συμμετέχων

Συγχαρητήρια σε όλους.

Αφήνω αυτά εδώ προς σκέψη και συζητήση μιας και κανένας δε φαίνεται να ασχολείται.
    http://sportsfeed.gr/2018/10/14/sto-nosokomeio-anti-eleghou/

Στο νοσοκομείο η Ρεμπούλη, εμπλοκή με ΕΣΚΑΝ

http://sportsfeed.gr/2018/10/15/tha-antidrasei-o-segas-i-tha-to-koukoulosei/

Το πιο εντυπωσιακό ή και τρομακτικό βέβαια είναι ότι σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου ότι έγιναν μόλις τέσσερις έλεγχοι εκτός αγώνων (3 στο στίβο και ένας στην άρση βαρών) από την 1/01/2017 έως τις 31/08/2017

Γελοίο κράτος, γελοία ομοσπονδία, γελοίος ΣΕΓΑΣ, γελοίοι αγώνες.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@devilsreject με πρόλαβες για λίγα λεπτά. Με απασχολούσε από χθες το θέμα, και ήθελα να το σχολιάσω. Θα ήθελα να δώσω στην Ρεμπούλη το benefit of doubt, αλλά το βίντεο με τον τερματισμό της δεν μου δίνει πολλά περιθώρια.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@chousidisieremias Μπράβο παλικάρι μου, τα έσπασες!!!

@sotiris_diamantopoulos
    Εξαιρετικός, φίλε! Μήπως ζυγώνει η ώρα..; 😉

@vicky
    Η σωστή δουλειά πάντα ανταμείβεται, φιλενάδα! Συγχαρητήρια!

Μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 45 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.