- Αυτό το θέμα έχει 1,028 απαντήσεις, 85 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 εβδομάδα, 2 ημέρες πριν από τον χρήστη
DaedraLord.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
25 Οκτωβρίου 2018 στις 10:43 #100910
Roberto4Carlos
ΣυμμετέχωνΑγαπητέ Μανώλη @nikman
Όσο αναφορά τους παλμούς, το βασικό χαρακτηριστικό που καθορίζει τις ζώνες είναι το ποιος είναι μέγιστος καρδιακός παλμός της καρδιάς σου.
Ένας χονδροκανόνας είναι ότι αν από το 220 αφαιρέσεις την ηλικία σου, βρίσκεις το μέγιστο αυτό. Επαναλαμβάνω, είναι χονδροκανόνας και μόνο μια εργομέτρηση μπορεί να δείξει το πραγματικό νούμερο. Άρα για σένα 220-55=165
Όμως η έννοιες των ζωνών έχουν ουσία μόνο όταν κάνεις διαφορετικές προπονήσεις και όχι μίας μόνο μορφής όπως κάνεις εσύ.
Οι ζώνες σου λένε που θα τρέξεις(σε τι εύρος παλμών) τα αργά χιλιόμετρα, που θα τρέξεις τις σχετικά έντονης έντασης προπόνηση, που τις διαλειμματικές και τα σχετικά.Για μένα το βασικό ερώτημα είναι τι βλέψεις και τι στόχους έχεις για το τρέξιμο. Σε ενδιαφέρει μόνο η φυσική κατάσταση, σε ενδιαφέρει να εξελίξεις την απόδοσή σου, σε ενδιαφέρει να τρέξεις κάποιο αγώνα συγκεκριμένο στο μέλλον…Όσο κάνεις ίδιας μορφής προπόνηση συνεχώς (συνεχόμενα τρεξίματα) να ξέρεις ότι απλά βοηθάς την φυσική σου κατάσταση και από ένα σημείο και πέρα δεν θα δεις κάποια βελτίωση στα λοιπά δρομικά σου μεγέθη.
25 Οκτωβρίου 2018 στις 10:55 #100912giorgostatsis
ΣυμμετέχωνΧρονος δηλωμενος απο Θεσσαλονικη ’16 ειναι 3:24:50
Νομίζω ειχα κ ενα παλτο μαζι μου στην διαδρομή Παναγιώτη…
Οι προπονησεις φετος με πιο χαλαρη διάθεση Τάσο κ οχι μεγαλαααα long (26 μεγαλυτερο) αλλα με -5 κιλά…και αρκετα τεμπο
Θεωρω πλεον οτι ειμαι μεταξυ 3:50 – 4:0525 Οκτωβρίου 2018 στις 11:35 #100914ΜΑΝΩΛΗΣ
ΣυμμετέχωνRoberto4Carlos@ εγώ νομίζω ότι και στο ίδιος της προπόνησης που κάνω θα με βοηθούσε το ψάξιμο με τους καρδιακούς παλμούς. Άλλωστε όπως έγραψα δεν προσπαθώ να πηγαίνω σε ένα σταθερό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος.
Σίγουρα με ενδιαφέρει να βελτωθώ όσο είναι εφικτό. Για αγώνα δεν έχω σκοπό αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τέλος πάντων πιστεύω ότι η ζώνη θα με βοηθήσει. Θα δείξει 🙂
Για να μπω στη διαδικασία της εργομέτρησης δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος, εκτός αν μου το προτείνει ο καρδιολόγος που θα επισκεφτώ τον άλλο μήνα. Εγώ ένα απλό μπούσουλα ζήτησα όχι ακρίβεια, άλλωστε κι η ζώνη πόσο ακρίβεια θα έχει, με βάση τα στοιχεία που έγραψα και πιστεύω ότι λίγο πολύ με την πείρα σας θα μπορούσατε να με διαφωτίσει.25 Οκτωβρίου 2018 στις 11:39 #100916Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΤι μας λες ψηλε μου??? Άνετα κάτω του 5’15″/ χλμ αν αυτά που βγάζεις στην προπόνηση είναι σε κλισεις. Δε θα μας σκάσεις εσύ. Ευτυχώς θα είμαστε σε διαφορετικό μπλόκ. Ίσως 4ο εσύ , ίσως 6ο εμείς. Εμείς ζητήσαμε να είμαστε στο ίδιο μπλόκ. Δώσαμε σύμφωνο συμβίωσης και όλα οκ…
25 Οκτωβρίου 2018 στις 12:08 #100920Roberto4Carlos
Συμμετέχων@nikman , χονδρικά θα έλεγα
1 Easy-|Recovery – % Max heart rate: 0 to 64
2 Light Aerobic – % Max heart rate: 65 to 74
3 Moderate Aerobic – close to marathon pace – % Max heart rate: 75 to 82
4 Threshold – Tempo Run – Half-marathon to 10-K pace – % Max heart rate: 83 to 91
5 Above Threshold (Vo2max) – % Max heart rate: 92 to 100Άλλοι μπορεί να ορίζουν λίγο διαφορετικά τα ποσοστά, αλλά γενικώς αυτές είναι οι ζώνες
Υ.Γ Η εργομέτρηση δεν είναι ιατρική πράξη, δεν είναι διαγνωστική εξέταση οπότε δεν έχει να κάνει με γιατρούς. Η εργομέτρηση μετράει στην ουσία κάποιες δρομικές σου παραμέτρους, εντοπίζει πιθανό κάποιες μυοσκελετικές σου αδυναμίες, βλέπει τι πρέπει να βελτιώσεις, ποια η δρομική σου οικονομία, ορίζει με ακρίβεια ποιες είναι οι ζώνες προπόνησης κ.α. Εννοείται πως δεν είναι απαραίτητη !!!
25 Οκτωβρίου 2018 στις 14:59 #100948ΜΑΝΩΛΗΣ
ΣυμμετέχωνRoberto4Carlos@ Ευχαριστώ για τον πίνακα. Οπότε καταλαβαίνω 125-140 είναι οι παλμοί που ψάχνω για μια αξιοπρεπή προπόνηση. Την ζώνη την παρέλαβα κι έκανα κάποιες πρόχειρες δοκιμές στο βάλε βγάλε. Θέλει εξοικείωση και χρόνο να τη συνηθίσεις. Στο app της polar δουλεύει τζαμπέ αλλά το eldomondo θέλει 6 ευρώ για ένα μήνα, αν πάρεις ένα χρόνο έρχεται φτηνότερα.
Για την εργομέτρηση, δεν είναι αυτή που σου τοποθετεί ηλεκτρόδια στο στήθος και σε βάζει να κάνεις ποδήλατο ή διάδρομο; Νομίζω κι οι γιατροί τη κάνουνε. Κάτι σαν τεστ κοπόσεως.
27 Οκτωβρίου 2018 στις 01:10 #101028ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
ΣυμμετέχωνΔιήμερο treadmill running
Χτες 2χλμ στο 3:00 pace
Σήμερα 6×1000 στο 3:20 pace με 1:30 διάλειμμα και 1×1000 στο 3:00 pace με 2′ διάλειμμαΔυστυχώς τα κιλά είναι πολλά ακόμη αλλά η προσπάθεια για επανένταξη συνεχίζεται
29 Οκτωβρίου 2018 στις 15:43 #101150Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΣήμερα είχε 3-2-1 χλμ με δ/5′-3′ αποκαταστατικο . Τελικά δε βγήκε αφού είχα απρόοπτα με τον διάδρομο. Μετά από τα νεύρα ανέβασα παλμούς στο Θεό και έπεσε γενναίο σφάξιμο. Τάπερ σημαίνει σφάξιμο!!!πάμε για άλλα!!!
29 Οκτωβρίου 2018 στις 16:31 #101154giorgostatsis
ΣυμμετέχωνΧτες 20άρι, τα 16 στο 5:20 σε διαδρομή ανηφόρα-κατηφόρα κ φτου απ’την αρχή, ρε τι τραβάμε για την κλασσική, βγήκε άνετα, σήμερα μπάνιο πρωϊνό στον ευβοϊκό κ αύριο εχει τέμπο 14άρι (εγώ για την “αποτυχία” πάντα τα ρίχνω στον καιρό την ημέρα του αγώνα, ποτέ σε….διάδρομο…..παπούτσια…..τζελάκια….αλατάκια…..κ άλλα κολπάκια)
29 Οκτωβρίου 2018 στις 17:11 #101158Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΧαχαχα!!! Έκλεισε ο διάδρομος, τιναφτορε!!! Κάρφωσα στο καντράν!!! Δε φαντάζεσαι νεύρα μίας και μου άρεσε η ιδέα της συγκεκριμένης προπόνησης. Πήγα με σούπερ διάθεση αλλά ήμουν αρκετά χρεωμένος από προχθές ( είδα 173 παλμούς στο ρολόι προχθές). Δε με πειράζει όμως!!! Μια χαρά!!! Ότι κάναμε θα γράψει!!!
2 Νοεμβρίου 2018 στις 10:29 #101308sotos-marathon
ΣυμμετέχωνΚαλημερα! Σημερα τελευταια στην ουσια διαλειμματικη με 8×1000μ με 1′ rest jogging 2χλμ ζεστ. + 2χλμ αποθ.
Κυριακη ενα 15αρι και την αλλη εβδομαδα χαλαρααααα!!!”Run smart..Run For Life”
2 Νοεμβρίου 2018 στις 12:10 #101310than
Συμμετέχων@sotos-marathon Πάμε γερά Σώτο!!!
Μακάρι να το χαρείς πραγματικά την Κυριακή, γιατί το αξίζεις και έχεις ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ.2 Νοεμβρίου 2018 στις 12:24 #101312Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΠήρες πόνο, Σωτο, δώσε πόνο!!!
Στα δικά μου…
Μετά από διήμερο έντονο πονόδοντο (2μεζουλιντ) πήγα σήμερα και τσίμπησα μια γενναία απονεύρωση… Μέχρι Δευτέρα αντιβίωση που ίσως τραβήξει μέχρι εβδομάδα. νεφρά -συκωτι πάνε για τσάγια!!! Ευτυχώς επέμεινα να ανοίξει το δόντι, ενώ εξωτερικά τό σφράγισμα ήταν άθικτο, και επιβεβαιωθηκα. Αυτός ενοχοποιουσε το πληγωμένο ούλο. Τέλος καλό όμως αφού το πρόλαβα.2 Νοεμβρίου 2018 στις 12:40 #101314sotos-marathon
Συμμετέχων@than και @Kalogeridis σας ευχαριστω πολυ παιδες! οτι καλυτερο ευχομαι και σε σας!!!
3 Νοεμβρίου 2018 στις 16:39 #101350tazi
ΣυντονιστήςKi allos stis Xiou ta stena aima kai dakria pinei…., 27 xiliometra sto ergometro simera, dio ores kai ena lepto, stin arxi me arges bathies koupies, opos prepei diladi alla meta to 1.35 anagkastika ligo pio entona giati o kormos eixe arxisei na retarei. Pragmatiko long row diladi, exo ena sxetiko piasimo stin aristeri omoplati. Ta podia exoun ginei toumpana, proxtes pou etrexa ligaki isoma katifora kai anifora den eixan kamia diafora, bebaia ta podia exoun ginei ena klik pio arga alla se auti ti fasi posos me noiazei.
Zileuo pou ligoi pia grafoun tis proponiseis tou auto to teleutaio diastima, giati arage…., mipos legetai tapering 🙂 -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.