Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Που πας ρε Καραμήτρο Long Run χωρίς τη βαζελίνη;

Που πας ρε Καραμήτρο Long Run χωρίς τη βαζελίνη;

Τοποθέτηση ετικέτας: , ,

• Αυτό το θέμα έχει 11 απαντήσεις, 8 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 3 μήνες πριν από τον χρήστη dpap147.
Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Periklis
    Συμμετέχων

Φουσκάλες στα δάκτυλα των ποδιών, συγκάματα και ερεθισμοί ανάμεσα στα πόδια και στις θηλές, ακόμα και στις μασχάλες. Σαν πρωτάρης την πάτησα τις προάλλες σε ένα Long Run και με αφορμή αυτό το “πάθημα” νομίζω ότι καλό θα ήταν να κάνουμε μια επανάληψη για το τι χρειαζόμαστε ώστε να αποτρέψουμε τέτοιες λεπτομέρειες να μας χαλάσουν τη διάθεση σε έναν αγώνα!

Το ερώτημα είναι: ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ;

Πείτε μας για προϊόντα που σας άφησαν ικανοποιημένους από την δραστικότητά τους και πιστεύετε ότι είναι απαραίτητα για να ξεκινήσεις σωστά έναν αγώνα η και για προϊόντα που σας απογοήτευσαν και δε θα τα συστήνατε. Τι λεπτομέρειες πρέπει να προσέξει ένας άπειρος δρομέας; Βοηθήστε μας με τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας!

Dkoukou
    Συμμετέχων

Έμπειρος δεν είμαι, αλλά χρησιμοποιώ Sudocrem ή Gehwol foot cream σε τρεξίματα άνω των 90 λεπτών ή όταν αναμένεται οτι κάλτσα και πόδι θα μουσκέψουν λόγω βροχής (ακόμα και σε 30λεπτη εξόρμηση).
    Φουσκάλα ακόμα δεν έχω δει (ευτυχώς).

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 έτη, 4 μήνες πριν από Dkoukou.
    naftony
    Συμμετέχων

Σε long run χρησιμοποιώ body glide, σε θηλές, προσαγωγούς, δάκτυλα ποδιών και αχίλλειο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σε παπούτσια με ψηλό κολάρο (floatride energy) βάζω body glide στον αχίλλειο σε όλα τα τρεξίματα και δεν με έχουν ενοχλήσει ποτέ. Νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερο από βαζελινη

Periklis
    Συμμετέχων

To body Glide το έχω δοκιμάσει κι εγώ και είχε καλά αποτελέσματα. Στους προσαγωγούς επειδή χρησιμοποιώ κολάν όταν τρέχω βοηθάει με τη τριβή και δεν μου παρουσιάζονται εγκαύματα στο δέρμα. Ομως όταν τρέξω αποστάσεις άνω των 15km αρχίζω ένα μικρό ερεθισμό τον αισθάνεσαι.
    Γενικά, αν υπάρχουν tips σχετικά με τέτοια θέματα, ότι σας έρχεται στο μυαλό πείτε το να μαθαίνουμε!

thesalos
    Συμμετέχων

εγω βαζω την frezyderm . καραταει σε πολλη ιδρωτα,και με μεγαλη διαρκεια. δρομεις με μωρα παιδια πιστευω οτι γνωριζουν την ποιοτητα τις εταιριας.σιγουρα πιο ακριβη απο αλλες ,σσυχνα-πυκνα βγαζζει με σωληναριο με αρκετη ποσσοτητα δωρο στα 13 ευρω αν θυμαμαι καλα την πηρα.μαλον ειναι στον ανθρωπο τελικα,και μετα και το ρουχο εχει να κανει σε ενα ερεθισμο.
    το glide δεν το εχω δοκιμασει ,παντως το βλεπω πιο ευκολο στη χρηση ,απο μια κρεμα.

Etien
    Συμμετέχων

Γειά σας παιδιά !! 🙂

Κι εγω χρησιμοποιω το Body Glide και είμαι πολύ καλά !!
    Επίσης βοηθάει να φοράμε καπέλο…συγκρατει μέρος του ιδρώτα να εισέρχεται στο υπόλοιπο σωμα ! Παρομοίως και το μπάφ στον λαιμό ! Επίσης την μπλούζα την βάζω μέσα απο το σορτσάκι ( η το κολάν ) και δένω σχετικα σφιχτα το κορδόνι του σορτς , εμποδίζοντας τον ιδρώτα του κορμού να εισέλθει σε ευαίσθητα σημεία.
    Αν ( παρ ολα αυτά ) συμβει και υπάρχει ερεθισμος κ σύγκαμα , άμεσα ξεπλένουμε τοπικά , με δροσερο η κρύο νεράκι (όχι ζεστό , για ευνοητους λόγους 🙂 )

Ευχαριστω !!

aroulio
    Συμμετέχων

Για τα μεγάλα τρεξίματα:

Στις πατούσες παλαιότερα έβαζα προληπτικά τη gehwol fusscreme (στο στρογγυλό τσίγκινο κουτάκι). Πλέον δεν την βρίσκω. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει.
    Και σε πιθανά προβλήματα κατά τη διάρκεια μεγάλων αγώνων τύλιγα τα δάχτυλα με αδιάβροχη leukosilk tape.

Στις θηλές hansaplast aqua protect. Μακράν ότι καλύτερο υπάρχει (ειδικά αν δεν υπάρχει τρίχα στην περιοχή).

Τέλος, για λίπανση ξεκίνησα με το bodyglide που όντως είναι αρκετά καλό (και δε λερώνει), αλλά συνέχισα με βαζελίνη σε μικρά σωληνάρια 1)επειδή στοιχίζει 1-2€ αντί για 12-15€ και 2)γιατί είναι αρκετά μικρή η συσκευασία οπότε είναι αρκετά εύκολο να την έχεις μαζί σου

dpap147
    Συμμετέχων

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά τα προληπτικά, αλλά αν την έβγαλες τη φουσκάλα και έχει αρχίσει να μαυρίζει και το νύχι τι κάνουμε;; Τι να βάλω;;; Να σταματήσω το τρέξιμο;; Για πόσο;; Μπορώ να συνεχίσω να τρέχω κάνοντας κάτι;;

aroulio
    Συμμετέχων

Όπως μου είπε κάποτε κάποιος σοφός δρομέας… “το θέμα είναι να μην πονάς”.
    Το τρέξιμο πάντως δεν το έκοψα ποτέ λόγω φουσκάλας. Το τι βολεύει εσένα θα το βρεις εσύ.

Προσωπικά, έχω ψιλοσυνηθίσει. Φουσκάλες μπροστά κι έξω πχ στο μεγάλο δάχτυλο, ή αδιαφορώ οπότε σταδιακά το δέρμα σκληραίνει και μπορεί κάποια στιγμή να ξεραθεί και να ξεφλουδίσει μόνη της, είτε αν δεν κρατιέμαι τη σκάω με μια καυτηριασμένη κι απολυμανσμένη βελόνα. Το μαύρισμα υποδηλώνει αιμάτωμα, το οποίο αν το σκάσεις στην αρχή φεύγει λίγο αίμα, ενώ αν το αφήσεις ξεραίνεται και μένει για καιρό.

Το πρόβλημα που έχω εγώ είναι ότι συχνά λόγω πατήματος κι ανεξαρτήτως παπουτσιού, κάνω φουσκάλα με υγρό στο μεγάλο δάχτυλο και κάτω από το νύχι. Αυτή συνήθως είναι αρκετά ενοχλητική και συνήθως τη σκάω. Αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό κάτω από το νύχι και μετά είναι θέμα χρόνου να χαθεί το νύχι….

ΥΓ Τελευταία έχω γλυτώσει τις φουσκάλες (τριβής) χρησιμοποιώντας κάλτσες με δαχτυλάκια όπως οι injinji και οι hilly.

dpap147
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα αρχίσω με sudocream και βλέπω… ελπίζω να μη χάσω το logn του σ/κ….. Αυτά περί χαμού του νυχιού εκτός από ανατριχιαστικά μου φαίνονται και εξωπραγματικά… με την έννοια ότι δεν διανοούμαι ποτέ ότι θα χρειαστεί να χάσω νύχι…. μεγάλη θυσία.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@dpap147 με ποιό παπούτσι το έπαθες άν επιτρέπεται? Ίσως μια καλή λύση ειναι να τρέχεις για λίγο καιρό με παπούτσι διαφορετικό από αυτό που έπαθες το πρόβλημα. Ώστε να μην φορτίζει το ίδιο σημείο.

Σε αυτά τα θέματα οι κοινοί θνητοί (<=42Κ) ακούμε τους Ultra, όπως ο @aroulio, που τα δάχτυλά τους έχουν ζήσει πολύ μεγαλύτερες καταπονήσεις. Φαντάζομαι να “χαθεί νύχι”, εννοεί απλά να φύγει και να βγεί νέο από κάτω. Αν δεν σου έχει συμβεί ποτέ, είσαι από τους πολύ τυχερούς. Αυτή την περίοδο είμαι παντευτυχής γιατί έχω μόνο 1 μαύρο νύχι (στα τελειώματά του κιολας!!!) Πριν 1 χρόνο περίπου είχα 2-3 σε κάθε πόδι (από τα Turbo 2) και σε κάποια έχουν ήδη βγεί καινούργια

dpap147
    Συμμετέχων

Είναι η πρώτη φορά που βγάζω φουσκάλα και μαυρίζει νύχι. Τρέχω με Turbo 1 και έχω και τα Pegasus 36, αλλά τα τελευταία έχουν πάνω από 1000χλμ, μου φαίνονται σκληρά πλέον…. οπότε μάλλον πρέπει να πάρω και ένα δεύτερο ζευγάρι…. Σκέφτομαι επίσης μήπως βάλω στο δάκτυλο κανένα επίθεμα ή να το δέσω κάπως για να μειώσω τις τριβές…

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.