Τοποθέτηση ετικέτας: Μαραθώνιος
- Αυτό το θέμα έχει 13 απαντήσεις, 8 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 έτη, 10 μήνες πριν από τον χρήστη NikosNikos.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
22 Ιανουαρίου 2022 στις 21:58 #125024NikosNikosΣυμμετέχων
Το τελευταίο διάστημα προσπαθω να καταλήξω στο αν θα κανω τι πρωτη μου απόπειρα να τρεξω μαραθώνιο(σκεφτομαι για τον Αλέξανδρο αρχες Απριλίου)..ειχα ξεκινήσει μια προετοιμασία τ Σεπτέμβριο για να τρεξω το νυχτερινό ημι..τον εκανα σε 1.28 και απο τοτε η προετοιμασία συνεχίστηκε απο συνήθεια περισσότερο χωρις να εχω στοχο κατι για μετα..κανω 6με 7 προπόνησεις τ βδομαδα(1τεμπο.2διαλλειματικες.1μεγαλο.κ τα υπολοιπα ελεύθερα χαλαρα)η βαση τον προπονησεων ειναι η ιδια απλα σταδιακα κ πολυ αργα αρχιζω να αυξανω τ χιλιόμετρα κυριως στο μεγαλο τρέξιμο μου…ξεκινησα δηλαδη ν κανω μεγάλο 18αρια κ τωρα βρισκομαι να κάνω 25αρια προς τ παρον..οι ρυθμοι μου στα μεγαλα ειναι απο 4.19 εως 4.30pace..Σημερα βγηκα να κανω ενα 25αρι κ αντι να παω σε ενα μερος εξω που πηγαινα συνήθως που εχει αυξομειώσεις το εδαφος αποφάσισα να παω γηπεδο…το αποτέλεσμα ηταν τ 25αρι χωρίς να πιεσω τρελα..ενιωθα σχετικα καλα βγηκε με ρυθμό 4.03pace…εκανα δλδ ημι σε 1.24:40…Και αρχισαν να μου μπαίνουν σκεψεις για το μαραθώνιο πάλι(παντα ελεγα πως αν ειναι να τρεξω καποτε μαραθώνιο να το τρεξω καλά κ οχι απλα για να παω ν τερματισω)Το ερώτημα μου ειναι:εχω ελπιδες αν τ επιχείρησω να το κανω κατω απο 3ωρες η εστω 3?
23 Ιανουαρίου 2022 στις 08:14 #125025Nikos PilikasΣυντονιστής@nikosnikos Καλωσήρθες, Νίκο.
Οι ρυθμοί σου δείχνουν ότι μετά από μία σωστή προετοιμασία, το έχεις το sub3. Πιθανώς και άνετα.
Δεν γράφεις ηλικία αλλά ακόμη κι αν είσαι πιτσιρικάς, 6 προπονήσεις αρκούν. Το ιδανικό θα ήταν να δούλευες με έναν προπονητή, να σου δομήσει σωστά την δουλειά.23 Ιανουαρίου 2022 στις 11:04 #125026NikosNikosΣυμμετέχωνΕυχαριστώ για το χρονο σου…η ηλικια μου ειναι 36..
23 Ιανουαρίου 2022 στις 13:41 #125027Nikos PilikasΣυντονιστής@nikosnikos Οπότε έχεις χρόνο μπροστά σου να κάνεις ωραία πράγματα.
Προσωπικά θα επιμείνω στο θέμα προπονητή.23 Ιανουαρίου 2022 στις 14:44 #125035taziΣυντονιστήςΝικο, οπως ειπε και ο ετερος Νικος δειχνεις να το εχεις το τριωρο, οι προπονησεις σου αυτο δειχνουν αν και θα ελεγα οτι ειναι μαλλον γρηγορες, ειδικα η τελευταια. Ενας προπονητης θα σε καθοδηγησει και ολα θα σουν βγουν νερακι, και καλυτεροι χρονοι σχεδον σιγουρα θα ακολουθησουν, σκεψου το σοβαρα. Νικος κι εγω😊
23 Ιανουαρίου 2022 στις 16:54 #125037NikosNikosΣυμμετέχωνΤο ειχα σκεφτεί για κάποιο προπονητή να βρω να μου δινει πρόγραμμα…απλα ειπα για αρχή να δοκίμαζα κατι τελείως μόνος να δω αν θα έβγαινε..μπορει να ακούγεται κ χαζο δε ξέρω
23 Ιανουαρίου 2022 στις 18:40 #125039harris_vakΣυμμετέχωνΟι χρόνοι κ τα pace της προπόνησή σου εμένα μου δείχνουν μαραθώνιο αρκετά κάτω από 3ώρες,αν ακολουθήσεις ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα είτε με προπονητή είτε χωρίς.
23 Ιανουαρίου 2022 στις 22:32 #125042NikosNikosΣυμμετέχωνΕχω τις αμφιβολίες μου γιατί δεν εχω τρέξει ποτε τοσο μεγάλη απόσταση κ δε ξερω αν θα αντεξω σε ενα τέτοιο ρυθμό για κανω κατω απο 3ωρο…θα εχω πιστευω περισσότερες ενδείξεις μεσα στο Φεβρουάριο που θα ξεκινησω να κανω κ κανενα 30αρι
24 Ιανουαρίου 2022 στις 15:32 #125045ΑνώνυμοςΑνενεργός@nikosnikos καλώς ήρθες!
Αρχικά συγχαρητήρια για ότι έχεις κάνει. Οι χρόνοι σου είναι πάρα πολύ καλοί. Προσωπική μου εκτίμηση, είναι πως ο προπονητής όχι μόνο θα σε βοηθήσει στο να πετύχεις τον στόχο σου, αλλά θα λειτουργήσει και ως καταλύτης στην συνολική σου προσπάθεια (στρατητηγική, ψυχολογία, ενυδάτωση κοκ). Θα σε συμβουλεύει, δείχνοντας τους παροδικά τον τρόπο για να βγεί ο αγώνας σου.
Αν είσαι άνθρωπος της υπομονής και θέλεις να ακούσεις με ευλάβεια τον προπονητή σου, τότε σου συνιστώ να ακολουθήσεις, χωρίς πολλές σκέψεις.
24 Ιανουαρίου 2022 στις 18:47 #125048Κώστας ΣκοτίδηςΣυμμετέχωνΝίκο καλησπέρα,
Τρέχωντας από το 2019 (28 ετών τότε) σε αγωνιστικούς ρυθμούς και χωρίς προπονητή είχα τρέξει τον ημιμαραθώνιο της Ράξας στα Τρίκαλα σε 1 ώρα και 32 λεπτά (4:21 pace).Το 2021 (30 ετών) χωρίς προπονητή αλλά ακολουθώντας ένα πρόγραμμα έτρεξα τον ημιμαραθώνιο του Αλμυρού σε 1 ώρα και 28 λεπτά (4:12 pace).Είχα πει από την αρχή του έτους ότι ήθελα να τρέξω τον 1ο μου μαραθώνιο. Επέλεξα τον Μέγα Αλέξανδρο ώς πιο βατή διαδρομή και πέρασα τα 21 χλμ σχετικά σβηστά από ανάσσες σε 1:29 (μέσα στο στόχο για sub3), στη συνέχεια όμως λίγο το ότι ένιωθα καλά,λίγο η απειρία της 1ης φοράς, άνοιξα λίγο το ρυθμό μου και στο 35ο “έσβησα” (τα τελευταία 7χλμ τα έκανα 4:40 με 5:00) και τελικά έκανα 3 ώρες και 4 λεπτά (4:22 pace).Φέτος σειρά έχει ο κλασσικός τον Νοέμβριο.Τα long runs μου (από 18αρια μέχρι 25άρια και μιά φορά ένα 30άρι) ήταν όλα 4:25-4:30.Δλδ αυτό που θέλω να πώ είναι ότι όταν συμμετέχεις σε αγώνα, οι ρυθμοί είναι εντελώς διαφορετικοί γιατί έχεις άλλο κίνητρο και έχεις ανταγωνισμό. Μην έχεις καθόλου αμφιβολίες,να τον τρέξεις και το χεις εύκολα και άνετα το 3ωρο.Έίναι αλλιώς να λέγεσαι μαραθωνοδρόμος!!! 😛
24 Ιανουαρίου 2022 στις 20:17 #125049GeorgeKapΣυμμετέχωνΚαλησπέρα Νικο κι από εμένα. Πιστεύω πώς με σωστή προετοιμασία στοχευμένη στο Μαραθώνιο, όχι μόνο θα κάνεις το sub3, αλλά θα ρίξεις κι άλλο τους χρόνους σου στις μικρότερες αποστάσεις. Αν έκανες 1:24 ημί μόνος σου, σε αγωνιστικό περιβάλλον και με το σωστό γκρουπ να σε τραβάει μπορεί να κάνεις κι 1:22. Και έπειτα από ένα καλό μπλοκ μαραθωνίου, να είσαι στο 1:20 ημί και 2:50 για τον φουλ.
Κι εγώ θα συμφωνήσω για το θέμα του προπονητη. Ειναι μία κριτική που έκανα και στον εαυτό μου. Καθώς στον ίδιο κύκλο, έτρεξα 1:21 ημί και 3:01 φουλ (Αθήνα βέβαια). Οπότε κάτι κάνω λάθος μόνος μου.
25 Ιανουαρίου 2022 στις 20:46 #125058NikosNikosΣυμμετέχωνΘελω να σας ευχαριστώ ολους για τ συμβουλές σας, να είστε καλα κ να συνεχίζεται να κάνετε αυτο που αγαπατε!
26 Ιανουαρίου 2022 στις 14:06 #125064KostãoΣυμμετέχωνΚαλημέρα και από μένα. Συγχαρητήρια για τις προπονητικές επιδόσεις σου. Δεν θεωρώ ότι έχω την εμπειρία να σου δίνω προπονητικές και αγωνιστικές συμβουλές, αλλά θα σταθώ σε κάτι που είπες και μόνος σου, δηλαδή δεν έχεις τρέξει μεγαλύτερη απόσταση από τα 25χλμ και αν υπολογίζω σωστά δεν έχεις τρέξει πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα αλλά και με απαιτητικό ρυθμό. Ο μαραθώνιος έχει κάποια αχαρτογράφητα νερά την πρώτη μας φορά μετά τα 35χλμ ή μετά το 2,5ωρο στην περίπτωσή σου που αν πηγαίνεις κοντά στα όρια μπορεί να έχεις εκπλήξεις. Θα πρότεινα να κάνεις και μια δοκιμή π.χ. στα Τρίκαλα αρχές Μαρτίου σε ημιμαραθώνιο. Αν τον τρέξεις σε 1:21 πιστεύω είσαι μέσα στον στόχο (εκτός αν είσαι πολύ οικονομικός δρομέας και θα σου ήταν αρκετό το 1:24).
Βέβαια, με την ευκολία που άρχισες να τρέχεις με 4′ ρυθμό LR σε λίγους μήνες, προβλέπω να κάνεις θρίαμβο στο 2:50 τον Απρίλιο.27 Ιανουαρίου 2022 στις 17:15 #125069NikosNikosΣυμμετέχωνΝαι η αληθεια ειναι οτι δεν εχω τρέξει πανω απο 25χιλ ποτε μού,γιαυτο κ το φοβάμαι..δε ξέρω αν θα μπορω να ανταποκριθω..Αυτο για τα Τρίκαλα το εχω στο πλανο μου να παω…τωρα για 1.21 μου φαντάζει δύσκολο πολύ πάντως..
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.