- Αυτό το θέμα έχει 1,669 απαντήσεις, 139 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη
nikos_splash.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
16 Απριλίου 2020 στις 13:16 #117268
ant33507
ΣυμμετέχωνΗ ανάρτηση σου φίλε μου Σαλονάτε είναι κάτι μεταξύ τρολ και πουλάω εξυπνάδες. Το νήμα ειναι σχετικό με παπούτσια και όχι με ανεμόμυλους. Η πηγή χρηματοδότησης σε ένα site, που δίνει δωρεάν μεγάλο όγκο απο χρήσιμες πληροφορίες δεν αφορά ούτε εσένα ούτε κανέναν από εμάς.
Τέλος να σου πω σχετικά με χόμπυ και κόστος: ας υποθέσουμε ότι αγοράζω 10-15 ζευγάρια παπούτσια το χρόνο , 150 με 200 € το καθένα , σύνολο 2000 με 2500€. Δεν είναι τόσο πολλά για χόμπυ πίστεψε με…16 Απριλίου 2020 στις 16:23 #117271geomaz
ΣυμμετέχωνΣχετικα με το κοστος των παπουτσιων, να πω την γνωμη μου σε αυτο.
Αρκει να σκεφτει καποιος οτι υπαρχουν πολλοι συνανθρωποι μας οι οποιοι ενω φαινεται οτι δεν εχουν την οικονομικη ανεση παραταυτα…καπνιζουν 1-1,5 πακετο την ημερα.
Αν υπολογισει καποιος το κοστος ανα μηνα/ανα χρονια…ε, ευκολα θα τουρθει το ψιλο-εγκεφαλικο (εχω κανει τον υπολογισμο σε καποιους απο αυτους και απλα..δεν το χαν καν παρει χαμπαρι (ή εστω ετσι ισχυριστηκαν..).
Μιλαμε ανετα για …1500-2000 ευρω τον χρονο, ενω βλαπτουν τους εαυτους τους… ενιοτε και τους γυρω τους.
Τωρα εαν μας πειραξαν τα παπουτσια του echetlou χαχαχχ!! Δεν εχω κατι αλλο να πω..
Ειναι σαρανταποδαρουσας ο ανθρωπος τι να κανουμε! Keep going my friend!!16 Απριλίου 2020 στις 17:26 #117272Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΣυντρέχτες, ο Αλέξανδρος (Σαλονάτος) είναι φίλος από παλιά, από άλλο δρομικό community. Πολλές οι κουβέντες μας για τα παπούτσια εδώ και χρόνια. Προφανώς και το σχόλιό του δεν υποννοούσε κάτι κι ήταν χάριν αστεισμού και μόνο. Δεν τίθεται το παραμικρό ζήτημα.
🙂-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 έτη, 2 μήνες πριν από
Nikos Pilikas.
17 Απριλίου 2020 στις 17:22 #117286Nikos Pilikas
Συντονιστής17 Απριλίου 2020 στις 22:01 #117287389 PAP
ΣυμμετέχωνΠρωτη φορά σε βλέπω τόσο αρνητικό για παπούτσι!!!!!!!!!!!
17 Απριλίου 2020 στις 23:48 #117288Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΟκ, μπορεί να υπερβάλλω λίγο, από την άποψη ότι ξέρω άλλους που είναι ευχαριστημένοι από το IR. Άρα δεν γίνεται να είναι τόσο απόλυτο το συμπέρασμα, ούτε φυσικά και αντικειμενικό. Παρ’ όλα αυτά, δεν μου έχει ξανασυμβεί με παπούτσι να παρακαλάω να τελειώσει η προπόνηση για να το βγάλω. Και τις δύο φορές, μάλιστα.
-
Nikos Pilikas.
18 Απριλίου 2020 στις 08:32 #117291geomaz
ΣυμμετέχωνΝικο γιατι τοσο χαλια; Για κανε μας σε παρακαλω μια συγκριση με τα clifton, που ορισμενοι ισχυριζονται οτι με το infinity η nike ουσιαστικα μπηκε στα χωραφια της hoka (side walls, φαρδια βαση και παχος σολας,ροκερ σχεδιαση )
18 Απριλίου 2020 στις 09:10 #117292Nikos Pilikas
Συντονιστής@geomaz Το κυριότερο πρόβλημά μου είναι με την εφαρμογή. Φτέρνα στον αέρα και οι guide rails κάνουν το ήδη στενό midfoot ακόμη χειρότερο, με το πλαστικό να πιέζει πολύ το πέλμα. Και τις δύο φορές, είχαν μουδιάσει τα πόδια μου και σα να έκαιγαν.
Παρά την μεγάλη ποσότητα React, του οποίου είμαι fan, το IR δεν είναι πιο μαλακό από το Epic. βασικά, έχω την αίσθηση ότι δεν είναι καν μαλακό. Πολύ cushioning αλλά semi-soft, εκτός αν πατάς τεεερμα πίσω. Προφανώς έχει να κάνει με το πολύ παραπάνω λάστιχο από κάτω. Επίσης, το νοιώθω κάπως φλατ σαν πάτημα, λείπει το pop που είχε το Epic. Πάρα πολύ σταθερό βέβαια, μιας και είναι ιδιαίτερα φαρδιά η βάση.
Μικρή ευκαμψία, απ’ την άλλη όμως το rocker δουλεύει πολύ ωραία, σα να έχουν πετύχει το ιδανικό σημείο και γωνία.
Τέλος, αισθάνεσαι τον μεγάλο όγκο του (κοιτώντας το από πάνω, δείχνει τεράστιο) κι είναι κι από τα παπούτσια που το βάρος τους φαίνεται.Το Clifton είναι μακράν μαλακότερο, Γιώργο.
Δεν ξέρω, μπορεί να είναι από τις περιπτώσεις που ένα παπούτσι είναι σε πλήρη ασυμφωνία με το πόδι και το στυλ κάποιου. Γενικότερα πάντως, οι γνώμες είναι ανάμικτες.-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 έτη, 1 μήνα πριν από
Nikos Pilikas.
18 Απριλίου 2020 στις 09:53 #117295geomaz
ΣυμμετέχωνΝικο σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Γενικοτερα παιζει αρκετα αυτη η δυσφορια σχετικα με το rail (αποσο διαβαζω).
Ισως να το παρακαναν στην nike ως προς αυτο το σημειο. Κριμα γιατι στο χρωμα που το επελεξες ηταν ομορφο και καλοκαιρινο. Δεν στο κρυβω οτι το ειχα στα υποψιν, αλλα τωρα..μπαα.
Ειναι και η χρονια που φετος θα χει απιστευτα παπουτσια, οπως αυτο το new balance που δοκιμαζεις αλλα και κατι saucony endorphin +τα υπολοιπα νεα της nike…
Να σαι καλα φιλε μου, εσυ και οι υπολοιποι συντρεχτες, καλο Πασχα με υγεια να χουμε.18 Απριλίου 2020 στις 10:46 #117296Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΓια σένα Γιώργο, που σ’ αρέσουν super soft σόλες, ούτε καν!
18 Απριλίου 2020 στις 16:52 #117302harris_vak
ΣυμμετέχωνΠολύ στη nike το χω ρίξει τελευταία,αλλά μόλις αρχίζουν οι πόνοι σε αστραγάλους, αχίλλειους κλπ το γυρίζω στα Mizuno και όλα περνάνε.
18 Απριλίου 2020 στις 19:15 #117305ΜΑΝΩΛΗΣ
Συμμετέχων@zeelias Ποιο μοντέλο της Mizuno έχεις βρει καλό;
Σε ρωτάω γιατί δεν έτυχε να πάρω αυτή τη μάρκα ποτέ.-
Nikos Pilikas.
19 Απριλίου 2020 στις 10:32 #117311harris_vak
ΣυμμετέχωνΠαλιότερα τα enigma 6 και τελευταία τα wave rider 22. Και μάλλον σύντομα τα wave rider 23
21 Απριλίου 2020 στις 21:24 #117353Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςReport από το μέτωπο, έχοντας κάνει κάποια τρεξίματα πλέον.
Infinity Run: Κάπως έστρωσε το upper αλλά η φτέρνα εξακολουθεί να μπαινοβγαίνει. Το πάτημά του παραμένει αδιάφορο.
Skechers Ride 8: Αρκετά διαφορετικό πάτημα από το R7, λόγω Hyper Burst. Έχει ήδη μπει στην λίστα με τα αγαπημένα μου trainers ever.
NB FC TC: Δεν είναι Vaporfly αλλά αν δεν ξέραμε το Vaporfly, θα μπορούσε να ήταν το Vaporfly! (το ξέρω, σας μπέρδεψα 😝). Μοναδική ένσταση το βάρος, πάντα σε σχέση με τις υπόλοιπες δυνατότητες του παπουτσιού.-
Nikos Pilikas.
22 Απριλίου 2020 στις 16:03 #117383longrunnidis
ΣυμμετέχωνΜόλις δοκίμασα τα hoka clifton 6 που παρέλαβα το πρωί. Πρώτη εντύπωση από 10άρι: Πολύ μαλακό και απορροφητικό παπούτσι. Όταν γύρισα σπίτι κι έβαλα παντόφλες μου φάνηκε ότι ήταν μαρμάρινες. Πολύ καλή περίπτωση για τα καταπονημένα μου μετατάρσια, καθώς τα floatride παρέδωσαν τελικά πνεύμα με κάτι παραπάνω από 500 χλμ. Επιπλέον είναι ελαφριά, αν και φαίνονται χοντροκομμένα. Για τρεξίματα με pace άνω του 5 είναι σούπερ.
Αρνητικά: Αν και δεν τους φαίνεται, είναι στενά στην καμάρα. Όχι όσο τα boston βέβαια, αλλά πιο στενά από τα floatride. O πάτος στο συγκεκριμένο σημείο σηκώνεται προς τα πάνω και πιστεύω ότι θα ενοχλήσει στα πολλά χλμ. Μάλλον θα λύνεται όπως στα boston με έναν ευθύ πάτο. Αυτό βέβαια ισχύει για όποιον έχει φαρδύ πόδι. Οι υπόλοιποι δε θα αντιμετωπίσουν κανένα θέμα. Το μπροστινό μέρος έχει άπλετο χώρο για τα δάχτυλα και δε θα αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα μάλλον.
Όταν θες να ανοίξεις ρυθμό, αισθάνεσαι σαν να σε κόβει λίγο. Το πήγα για 2χλμ με 4.41 αλλά μου φάνηκε πιο κουραστικό από boston και floatride στο σήκωμα από το έδαφος.
Τέλος δε βολεύει σε κλειστές στροφές, καθώς η σόλα του που ανεβαίνει αρκετά ψηλά κι είναι υποστηρικτική στις ευθείες, ενοχλεί όταν θες να στρίψεις απότομα. Περισσότερα θα γράψω μετά τα 100χλμ. -
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.