Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Στομαχικές διαταραχές και τρέξιμο

Στομαχικές διαταραχές και τρέξιμο

• Αυτό το θέμα έχει 19 απαντήσεις, 8 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 2 μήνες πριν από τον χρήστη SteveG20.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 20 συνολικά)
  • Συντάκτης
    SteveG20
    Συμμετέχων

Καλησπέρα και από μένα. Θα ήθελα να σας παρουσιάσω το πρόβλημα που συναντώ την ώρα που τρέχω και αν έχει συναντήσει κάποιος από εσάς παρόμοιο πρόβλημα και πως το έλυσε. Αρχικά να αναφέρω ότι δεν τρέχω πολύ καιρό (είμαι μόλις στον 7ο μήνα προπονήσεων) ο όγκος προπονήσεων μου σταδιακά ανέβηκε μέχρι τα 100 χλμ/βδομάδα και τώρα που δεν υπάρχουν προς το παρόν αγώνες λόγο της κατάστασης συντηρούμε με 70-80Km ποιοτικών προπονήσεων ανα εβδομάδα τα οποία μου τα βγάζει ο προπονητής μου. Το πρόβλημα μου όμως έχει να κάνει με το στομάχι μου ή με τη διατροφή μου. Προτού μου πείτε ότι ο χιλιομετρικός μου όγκος είναι μεγάλος για το διάστημα που τρέχω να σας πω ότι πριν ασχολούμουν με ποδηλασία είχα πάρει κάποια κιλά γιατί σταμάτησα 2 χρόνια αλλά ανέβηκα σταδιακά μετά από 4-5 μήνες στα χλμ που αναφέρω. Στο δια ταύτα όταν τρέχω και μετά από κάποια χιλιόμετρα (ως συνήθως 10-15) το στομάχι μου χορεύει και με κόβει πάρα πολύ κάνω συνεχώς δοκιμές για να αλλάξω πράγματα διατροφικά προτού βγω για τρέξιμο αλλά δεν βρίσκω την χρυσή τομή για να είμαι σίγουρος ότι θα βγω να τρέξω χωρίς προβλήματα. Να αναφέρω ότι το πρωινό μου περιλαμβάνει βρώμη με σταφίδες μπανάνα, μέλι και κανέλα κεϋλάνης στις μέρες που δεν έχω δύσκολες προπονήσεις (free runs/ recovery runs) και δεν με απασχολούν οι ταχύτητες τόσο και τις ημέρες που έχω δύσκολες προπονήσεις (long run/intervals) για να αποφύγω τα στομαχικά μετά από παρότρυνση του προπονητή μου τρώω για πρωινό 3-4 φέτες του τοστ με μέλι και γάλα αμυγδάλου και 1 μπανάνα για να με κρατήσουν μέχρι την προπόνηση η οποία ως συνήθως ξεκινάει τουλάχιστον 3-4 ώρες μετά ή αν κάνω την προπόνηση το απόγευμα, τρώω λιγότερα το πρωί και τρώω 3-3:30 ώρες πριν την προπόνηση μακαρόνια ή ρύζι με τυρί και 1-2 ρυζογκοφρέτες μια ώρα πριν την προπόνηση. Επίσης πίνω περίπου 1 ποτήρι νερό 1 με 1:30 ώρα πριν την προπόνηση με τα συμπληρώματα μου πολυβιταμίνες/ηλεκτρολύτες/γλυκοζαμίνη-χονδροϊτίνη(προληπτικά για 3 μήνες λόγω όγκου χλμ στον δρόμο) και συμπλήρωμα καφείνης. Έχω δοκιμάσει να κόψω όλα τα συμπληρώματα μαζί ή κάθε ένα ξεχωριστά για να δω αν προκαλούν το πρόβλημα χωρίς αποτέλεσμα(ειδικά την καφείνη που μπορεί να είναι η κυριότερη αιτία). Έχω δοκιμάσει διαφορετικούς χρόνους στο φαγητό και στο νερό (μεγαλύτερους) αλλά με άφηνε το σώμα μου από άποψη υδατανθράκων , δηλαδή ένιωθα να μην βγαίνουν οι προπονήσεις κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να συμβαίνει βάση των δυνατοτήτων μου. Οπότε αν έχετε κάτι να προτείνεται ή ξέρετε κάτι για να βρω την χρυσή τομή θα σας ήμουν ευγνώμων.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Καλως ήρθες @steliosg20 !
    Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν μου φαίνεται λογικό, αυτό που περιγράφεις, εκτός και εάν ο ρυθμός όλων των προπονήσεων ειναι εξοντωτικός (ρυθμός αγώνα).

Όταν λές μέτα από 10-15χλμ χορεύει το στομάχι σου, αυτά τα 10-15χλμ σε τι ρυθμό τα πήγαινεις? Αερόβιο? Tempo? “Όλα μέσα”?
    Αν εισαι σε αερόβιο, και εντελώς νηστικός να ήσουν, έπρεπε αν βγαίνουν άνετα

Δηλαδή αν πάς για προπόνηση 1-2 ωρών, σε αεροβιο τρέξιμο, χωρίς να έχεις φαεί τίποτα, θα μείνεις από ενέργεια?

Αφού έχεις προπονητή θα ειναι πιό έμπειρος να σου απαντήσει, αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που περιγράφεις (πέρα από τις στομαχικές διαταραχές, που δέν έχω άποψη γιατι δεν μου έχει τύχει ποτέ).

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 έτη, 2 μήνες πριν από aRiSTiDiS.
    SteveG20
    Συμμετέχων

Καλησπέρα @aristidis.
    Το πρόβλημα μου βγαίνει στις διαλλειματικές και στα long runs ο ρυθμός που τα τρέχω είναι 4:00 με 4:30 (ανάλογα το πόσο μεγάλα intervals κάνω) και το long μου βγαίνει μέσο όρο 5:00/km. Στα free runs δεν έχω πρόβλημα τα τρέχω σε 5:10/km και είμαι μια χαρά γιατί είναι λίγα τα χλμ και δεν προλαβαίνει να με πιάσει ως συνήθως ή και να με πιάσει δεν με ενοχλεί τόσο γιατί είναι πιο αργός ο ρυθμός. Όσον αφορά το να μείνω από ενέργεια συμβαίνει ως συνήθως στα intervals αν από φόβο να μη με πιάσει το στομάχι μου δεν φάω ικανοποιητική ποσότητα και φάω αρκετά νωρίτερα απ’την προπόνηση (4 ώρες ή και λίγο παραπάνω) με πιάνει σαν τρέμουλο απ’το άδειασμα που νιώθω νομίζω ότι αυτό που νιώθω είναι ξακάθαρα έλειψη ενέργειας…

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 έτη, 2 μήνες πριν από SteveG20.
    pseiras
    Συμμετέχων

Προσωπικα οποτε παθαινω (σπανια βεβαια) τρεμουλο και νιωθω αυτο το αδειασμα ειναι οταν παθαινω υπογλυκαιμια πανω στο τρεξιμο/ποδηλασια.
    Δεν ερχεται αποτομα και συμβαινει οταν πιεζω/επιμενω ενω νιωθω οτι δεν “τραβαει” το συστημα και ειμαι ήδη κουρασμενος.
    Προσπαθω να έχω παντα μια μπαρα μαζι μου για αυτες τις περιπτωσεις , κατι που με κανει να συνελθω εντελως στα επομενα 5 λεπτα.
    Πολλες φορες έχει χαθει η ορεξη για ασκηση μετα.
    Εχω παρατηρησει οτι οι πολλοι καφεδες ή η αρκετη νικοτινη (οταν ατμιζα) σε συνδιασμο με γενικοτερη κουραση , μου δημιουργουσαν το θεμα αυτο.
    Δοκιμασε να τρως μια μπαρα πριν την προπονηση σου ειδικα τις “υποπτες” ημερες που εχεις το απαιτητικο προγραμμα.
    Στην θεση σου και αν ειναι εντονο το προβλημα , που μαλλον ειναι , θα συμβουλευομουν καποιον γιατρο για γνωμη και εξετασεις.

pseiras
    Συμμετέχων

Εκατσα και ξαναδιαβασα το ποστ σου γιατι κατι δεν μου πηγαινε καλα.
    Τα χιλιομετρα που αναφερεις 100 στην αρχη και 80 αλλά ποιοτικά μετα (παιζει αυτα να ειναι και πιο ενργοβορα) μου κανουν για υπερβολικα πολλα για καποιον που τρεχει μονο 7 μηνες μετα απο παυση 2 χρονων απο αθλητικες δραστηριοτητες και ειδικα ερχομενος απο διαφορετικο αθλημα.
    Εχω την εντυπωση οτι τρεχεις μονιμα κουρασμενος και οτι στο σωμα σου δεν εχουν γινει οι καταλληλες προσαρμογες για να αντεξεις το συγκεκριμενο προπονητικο φορτιο.

Ημουν και εγω ποδηλατης τα τελευταια 4-5 χρονια , με 3-4 προπονησεις την εβδομαδα κουρσα και βουνο και τρεχω και εγω τους τελευταιους 8 μηνες και οποτε ξεπερναω τα 60 χιλ πλεον νιωθω μεγαλη κουραση/αδειασμα και ειμαι μονο με easy/longs κανα pace και τις διαλλειματικες τις σταματησα εντελως γιατι διαλυομουν και σωματικα και ενεργειακα.
    Εσυ βεβαια εισαι 33 οπως λες και εγω 45 αλλα δες και αυτην την πλευρα της υποθεσης.
    Μηπως τελικα πιεζεσαι αρκετα παραπανω απο οσο οργανισμος σου αντεχει την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη?
    Το λεω γιατι καμπανακι υπαρχει.

Φιλικα παντα.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@steliosg20 και εγώ ειμαι της άποψης του @pseiras , ότι ίσως πιέζεις παραπάνω από όσο πρέπει.
    Βέβαια αν έχεις ήδη προπονητή λογικά θα ξέρει καλύτερα αυτός. Τί σου λέει?

Πάντως είμαστε περίπου στο ίδιο επίπεδο, μόνο που εμένα μου πήρε χρονια να το φτάσω.
    Το 5/km έπρεπε να βγαίνει αβίαστα, χωρίς τροφοδοσία για τουλάχιστον 2:00-2:30 ώρες. Ακόμα και χωρίς υδροδοσιά τώρα που δεν έχει ζέστη (και έχει και κορονοϊο).
    Αν σε ζοριζει ενεργειακά το LR, θα πεί οτι απλά δεν έχεις καλή δρομική οικονομία, η οποία όμως βελτιώνεται με το χρόνο.
    Η δική μου συμβουλή, άν μπορώ να δώσω, ειναι να αφήσεις όλα τα συμπληρώματα για λίγο χρόνο και να εστιάσεις στην καλή διατροφή, αρκετές ώρες πριν την προπόνηση. Αν έχεις πάει και τουαλέτα πριν, ακομα καλύτερα. Σε μια έντονη προπόνηση, αν παρεις 1 μπάρα πιο πριν, δεν νομιζώ να σου χαλάσει το στομάχι. Μαρκάρι να στρώσεις σιγά σιγά για να ευχαριστιέσαι περισσότερο τις προπονήσεις.

Σίγουρα θα πρέπει να βρείς κάποια λύση, δεδομένου ότι θα χρειαστείς αρκετά gelakia σε αγώνα Μαραθωνίου, άρα θα πρέπει να ειναι προτετοιμασμένο το στομάχι σου να τα χωνέψει. Αλλά μην “εκβιάζεις” κατι, από μόνα τους θα έρθουν όλα. Μάθε να τρέχεις χωρίς συμπληρώματα και gelάκια στο βαθμό που αντέχεις, και σιγά σιγα βάζεις τροφοδοσία πάνω σε προπονήσεις μόνο και μόνο για να μαθαίνει το στομάχι και όχι επειδή δεν αντέχεις αλλιώς

SteveG20
    Συμμετέχων

Καλημέρα συναθλητές και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Να αναφέρω πρώτον ότι δεν τίθεται θέμα γενικότερης κόπωσης και ότι τα χιλιόμετρα έφτασαν σταδιακά στα 100 και τα ξανακόψαμε στα 80 με τον προπονητή και κάποιες εβδομάδες 70-75 αυτό το διάστημα που δεν έχουμε αγώνες μπροστά μας. Δεν ξεκίνησα καμιά προπόνηση μέχρι τώρα στην οποία να λέω δεν θέλω να τρέξω ή δεν μπορώ ή οτιδήποτε τέτοιο, το θέμα μου είναι καθαρά διατροφικό και 90% το πρόβλημα μου είναι το ότι κουνάει το στομάχι μου. Οι υδατάνθρακες αργής καύσης μου το προκαλούν απ’ότι μου λένε ….αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν είναι φυσιολογικό μετά από 4 ώρες φαγητού. Έχω δοκιμάσει και με μπάρες να βγάλω προπονήσεις τι να σου κάνουν σε long runs 25km+. Το τρέμουλο είναι πολύ σπάνιο γιατί πλέον δεν ρισκάρω να μην φάω σωστά πριν από τις απαιτητικές προπονήσεις αλλά πληρώνω το τίμημα πολλές φορές με τις αναταραχές. Να σημειώσω εδώ γιατί αναφέρθηκαν γιατροί και εξετάσεις, Παλαιότερα είχα στομαχικά (Γαστροoισοφαγική παλινδρόμηση) έχω κάνει πολλές γαστροσκοπήσεις αλλά όλα αυτά κόβουν και τα ξεχνάω όσο γυμνάζομαι και δεν υπάρχει κοιλιά, δεν ξέρω αν το θέμα μου έχει να κάνει με αυτό που είχα με το στομάχι. Μου έχουν πει για υδατάνθρακες αργής απορρόφησης και γρήγορης απορρόφησης και ότι θα δω μεγάλη διαφορά αν πριν από τις προπονήσεις καταναλώνω υδατάνθρακες γρήγορης απορρόφησης τότε ήταν που έβγαλα τη βρώμη εκτός τις μέρες που έχω πιο απαιτητικές προπονήσεις αλλά δεν στρώνει και τόσο η δουλειά, εδώ να αναφέρω ότι έχει κόψει λίγο από τότε αλλά όχι 100%…είναι πάντα ένας από τους φόβους μου το στομάχι μου. Αν συνεχίσει και δεν βρίσκω λύση μάλλον θα συμβουλευτώ διατροφολόγο και αν πάλι συνεχίσει σίγουρα γιατρό.

Odysseas
    Συμμετέχων

@SteveG20 μια παρατήρηση σχετικά με το μέλι που είδα να αναφέρεις στη διατροφή σου. Επειδή και γω είμαι λάτρης του μελιού, ειδικά πεύκου και καστανιάς τα οποία προμηθεύομαι από γνωστό παραγωγό από την χαλκιδική, τα αναφέρω αυτα για να τονίσω πως καταναλώνω καλής ποιότητας μέλι και όχι τα ραφιναρισμένα του σουπερμάρκετ, παρατήρησα πως αν βγω για πρωινό τρέξιμο και έχω φάει πριν πρωινό με μέλι, έχω τρομερές καούρες κατα την διάρκεια αλλά και μετά από το τρέξιμο, και γι’ αυτό τις μέρες που θα βγώ πρωί για τρέξιμο έχω αντικαταστήσει το μέλι με μαρμελάδα και πλέον δεν έχω κανένα πρόβλημα…
    όχι ότι η λύση του προβλήματός σου είναι το μέλι, απλά δοκίμασε να το αφαιρέσεις από την διατροφή σου για μερικές μέρες, ίσως βοηθήσει

ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συμμετέχων

@steliosg20 Η ΓΟΠ που γράφεις ότι έχεις συμβάλλει σε ένα βαθμό στη δυσπεψία που σου δημιουργείται όταν τρέχεις. Έχω κι εγώ διαγνωστεί με ΓΟΠ, θέλει κίνηση κι όχι καθισιό. Φρόντισε να τρως ελαφρύτερα και άφηνε περισσότερα χρόνο πριν πας στη προπόνηση. Επίσης αφιέρωνε περισσότερα χρόνο στο ζέσταμα. Θα συμφωνήσω με τον Odyssea για το μέλι, είναι πιο δύσπεπτο από ότι φαίνεται. Επίσης κάτι μακαρόνια και ρύζι που γράφεις τρώγετα σκέτα και μην βάζεις τυριά κλπ. Αντί για ψωμί τρώγε φρυγανιά κι αντί για γάλα ή χυμό πιες αναψυκτικό. Φρόντισε αν μπορείς να κάνεις την ίδια περίπου ώρα προπόνησης και να ντύνεσαι ελαφρά, μην βάζεις δηλαδή παραπάνω ρούχα για να χάσεις βάρος κλπ. Είσαι σε μία καλή ηλικία για να κάνεις πολλά προσωπικά ρεκόρ, φυσικά τον πρωταθλητισμό τον ξεχνάς. Φρόντισε να κάνεις ένα πρόγραμμα που να το απολαμβάνεις πρώτα, για να έχεις όρεξη να ασχοληθείς με το τρέξιμο για πολλά χρόνια. Η εντύπωση που έχω είναι ότι έχεις βάλει υψηλούς στόχους σε σύντομο χρόνο. Καλή συνέχεια 🙂

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 έτη, 2 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
    SteveG20
    Συμμετέχων

@Odysseas Ευχαριστώ πολύ, το μέλι είναι το μοναδικό που δεν είχα σκεφτεί και δεν έχω αφαιρέσει ως τώρα θα το δοκιμάσω και θα σας πω αν άλλαξε κάτι στην προπόνηση του Σαββάτου δεν τρέφομαι με βάση του τι μου αρέσει αλλά με βάση του τι μου δίνει αυτό που τρώω οπότε δεν θα είναι πρόβλημα για μένα αυτό. @nikman όταν λες παραπάνω χρόνο στο ζέσταμα έχεις κάτι ως ένδειξη ? Ως συνήθως κάνω περίπου 5 λεπτά δυναμικές διατάσεις και 10 λεπτά χαλαρό τρέξιμο πριν μπω στην βασική προπόνηση. Θεωρείς ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω για να με βοηθήσει στο πρόβλημα μου ή και γενικότερα στην προπόνηση? Όσον αφορά το τυρί θα το βγάλω εκτός για να δοκιμάσω αν είναι μέρος του προβλήματος και θα δοκιμάσω στο πρωινό να αντικαταστήσω τις φέτες ψωμί με φρυγανιές(υπόψιν οι φέτες ψωμί που τρώω είναι το ψωμί του τοστ επειδή κάποιος μου είπε ότι τρώω πολύ) μου κάνει όμως εντύπωση που αναφέρεις αναψυκτικά αντί για χυμούς τα οποία χτυπάνε καμπανάκι όσον αφορά τη ΓΟΠ και ήταν μια από τις βασικές αιτίες που δεν πίνω ανθρακούχα τουλάχιστον 10 χρόνια τώρα.Για γάλα πίνω μόνο γάλα αμυγδάλου το οποίο έχει κάποιες φυτικές ίνες(ειδικά το Όλυμπος) έχω δοκιμάσει να πάρω άλλες μάρκες με πιο λίγες φυτικές ίνες αλλά δεν έκαναν διαφορά, το μόνο που επίσης δεν έχω δοκιμάσει είναι να βγάλω εκτός εντελώς το γάλα αμυγδάλου και να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο. Επέτρεψε μου να διαφωνήσω στο εξής, πρωταθλητισμό μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε θέλει φτάνει να έχει το mindset και την θέληση να το πετύχει. Δεν έχω στα πλάνα μου να κάνω πρωταθλητισμό αλλά σε ότι κάνω στη ζωή μου θέτω υψηλούς στόχους και θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα φτάνει να το θέλουμε πραγματικά. Όσον αφορά το να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε έχεις απόλυτο δίκιο αν δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα μακροπρόθεσμα.

ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συμμετέχων

@SteveG20 Το ζέσταμα θεωρώ ότι παίζει πολύ ρόλο στο να γίνει μία επιτυχημένη προπόνηση. Σε αθλήματα αντοχής είναι η πολύ σταδιακή αύξηση της έντασης. Έτσι δουλεύει σε μένα τουλάχιστον που κάνω το ίδιο στυλ προπόνησης κάθε φορά.
    Το θέμα σου φυσικά είναι οι στομαχικές διαταραχές και πως να απαλαχτείς από αυτές γιατί σου υποβαθμίζουν τη προπόνηση και τους στόχους σου μελλοντικά. Νομίζω ότι αν κατανοήσεις ότι το παραπάνω φαγητό πριν την προπόνηση δεν σου δίνει αλλά σου παίρνει θα το ρυθμίσεις από μόνος σου. Δηλαδή το κλειδί για να βγάλεις μια δύσκολη προπόνηση δεν είναι αν θα φας κάτι δυναμωτικό 1-2 ώρες πριν αλλά τι έφαγες την προηγούμενη μέρα, πόσο ξεκούραστος είσαι πριν την προπόνηση, η ψυχολογία σου,οι καιρικές συνθήκες κλπ. Δεν υπάρχουν μαγικά σνακς που θα σε απογειώσουν ξαφνικά αν δεν το έχεις χτίσει προηγουμένως σταδιακά. Γιαυτό προσπάθησε να απαλλαγείς από την “εξάρτηση” του τι θα φορτώσω στομαχικά για να αντέξω. Εξάλλου χρειάζεται να συνηθίσεις το σώμα σου να καίει λίπος, για μαραθώνιο δε προπονήσε;

Το λίγο αναψυκτικό στο πρότεινα γιατί σε εμένα τουλάχιστον βοηθάει στη χόνεψει. Κάποιες φορές μια κόλα ή λεμονάδα είναι αυτό που πρέπει. Δεν σου λέω σε καθημερινή βάση αλλά και να τα κόψεις τελείως το βρίσκω υπερβολή.

Πώς πήγε η προπόνηση σήμερα;

SteveG20
    Συμμετέχων

Καλησπέρα, σήμερα έβγαλα την καλύτερη προπόνηση που έχω κάνει σε long run. Αν έκανα χρονόμετρο ή αγώνα σήμερα θα έκανα ατομικό ρεκόρ οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Νόμίζω ότι σιγά σιγά θα το αποκωδικοποιήσω το θέμα που έχω. Το βασικότερο που πρέπει να αντικαταστήσω είναι οι φυτικές ίνες τις οποίες έτρωγα σε μεγάλο βαθμό γιατί με βοηθούσαν με τη ΓΟΠ πριν να ξεκινήσω τρέξιμο. Τα είδα σκούρα με το πρόγραμμα που μου έδωσε ο προπονητής και σε συνδιασμό με τις φυτικές ίνες γιατί ουσιαστικά οι προπονήσεις μου έχουν αρκετά πιο γρήγορο ρυθμό. Τι έκανα διαφορετικό σήμερα. Έφαγα το πρωί 3-4 φέτες αυτή τη φορά λευκό ψωμί και όχι ολικής όπως έκανα μέχρι τώρα γιατί έχει πολλές φυτικές ίνες με μέλι(το μέλι δεν έδειξε να με ενοχλεί καθόλου), δεκατιανό μια μπάρα και μια μπανάνα και γύρω στη 1 το μεσημέρι έφαγα πατάτες με γλώσσα. Στις 4 τσίμπησα λίγο λευκό ψωμί περίπου μια φέτα σκέτη με γλυκιά γεύση (παραδοσιακά λαζαράκια Κρήτης) ήπια μισό ποτήρι νερό και στις 5 βγήκα για τρέξιμο. Είχα long στα 5 με 5:05 Και μου βγήκε στα 4:47 άνετα χωρίς να πολυκοιτάζω το ρολόι.
    Τι μου λένε όλα αυτά. 1ον Πρέπει να κόψω τη βρώμη σταδιακά (για αρχή της δύσκολες ημέρες προπόνησης) και να αντικαταστήσω το ψωμί ολικής με λευκό και 2ον αν αυτό δε λύσει το πρόβλημα πρέπει να κόψω εντελώς τη βρώμη, αν πάλι δεν λυθεί το πρόβλημα μου πρέπει να δω γιατρό ή και διατροφολόγο.

nikos79
    Συμμετέχων

καλημέρα, μήπως βάζετε πολύ βρώμη; νομίζω ότι δεν χρειάζεται πάνω από 1-2 κουταλιές της σούπας

SteveG20
    Συμμετέχων

@nikos79 με σκουπ την τρώω χωρίς να βάζω παραπάνω απο την προτεινόμενη μερίδα οπότε δεν νομίζω να φταίει αυτό.

ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συμμετέχων

@steliosg20 Το Σάββατο πραγματικά είχε πολύ καλό καιρό. Μπράβο που πέτυχε η προπόνηση σου!
    Σχετικά με τη διατροφή της ημέρας εκείνης θα σου πω την γνώμη μου. Λοιπόν εφόσον είχες σκοπό να πας απόγευμα για προπόνηση, το μεσημεριανό γεύμα γλώσσα με πατάτες, θα μπορούσες να το φας χωρίς το άγχος να σου πέσει βαρύ, μετά την προπόνηση. Το πρωινό σου να είναι πλούσιο μην το φοβάσαι εφόσον πας απόγευμα για γυμναστική. Το μεσημέρι ξεγέλασε την πείνα σου με κάποιο φρούτο ή ελαφρύ σνακ. Και τους ηλεκρολύτες μετά την προπόνηση θα μπορούσες να τους πάρεις νομίζω εφόσον σου είναι χρειαζούμενοι.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 20 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.