Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 2ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 2ο Μέρος

• Αυτό το θέμα έχει 693 απαντήσεις, 34 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη big-blue.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 586 έως 600 (από 694 συνολικά)
  • Συντάκτης
    spy
    Συμμετέχων

…σημερα το πρωι-πρωι, οπως παντα, στην μικρη κυκλικη διαδρομη στη Κηφισια … 16 χλμ, με τα ποδια βαρια, σε 1:19:07! Η εβδομαδα αυτη ολοκληρωθηκε στα 67 χλμ και ουσιαστικα για μενα … απο σημερα εχει ξεκινησει το ταπερινγκ!Δεν εχω αποφασισει καθολου τακτικη αγωνα, ουτε τον εχω επεξεργασθει ακομα εγκεφαλικα … και το μονο βεβαιο ειναι οτι ο,τι επιδοση κανω …την αφιερωνω προκαταβολικα στον αξιοτιμο Κυριο Προεδρο των Newfish!!!Αλλα, επειδη οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους … εγω εξηγουμαι απο τωρα: …στις χαρες και στις λυπες μαζι…!!!

dimitrissss
    Συμμετέχων

Πρωί πρωί 6 χλμ στη Γκράβα σε 33 λεπτά.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

18 χλμ άνετα στο 5’29” με Πολύ ζέστη το μεσημέρι. Με ελάχιστη λήψη τροφής την προηγούμενη μέρα και μισό λίτρο νερό κατά την άσκηση. 144 μο παλμοί με μαξ 156. Φουλ διατάσεις και σανιδά για κοιλιακούς. Ακολουθεί εβδομάδα αποφόρτισης!

dimitrissss
    Συμμετέχων

Φιλοθέη αγκέν 24 χλμ εκ των οποίων τα 21 σε ρυθμό αγώνα. Λιγότερος κόσμος από κάθε άλλη φορά. Λογικά την επόμενη Κυριακή θα τρέχω εκεί μόνος μου. Το απόγευμα έχει πάτημα.

big-blue
    Συμμετέχων

Δημήτρη δε θα τρέξεις κλασσικό;
    Το πάτημα τοσο γρήγορα από τέτοια προπόνηση νομίζω πως θα σε διαλύσει

dimitrissss
    Συμμετέχων

Θα τρέξω στη Βαλένθια στις 20/11. Το πάτημα επιβάλλεται 😛

tazi
    Συντονιστής

τρεξιμο χτες

Ποδήλατο σημερα

εχω αρχισει να ξαναβρισκω ρυθμο, 73 χιλιομετρα αυτη τη βδομαδα
    η επομενη θα εχει 4 προπονησεις και το απογευματινο πενταρι μαζι με το γιο μου, παμε για 19-
    υπολογιζω σε συνολικο ογκο της ταξης των 50χλμ εκτοσ αν δε ξεκουραστω για το πενταρι και παω παλι στα 70, δεν εχω αποφασισει ακομα

tzatzikis90
    Συμμετέχων

χτες το απόγευμα 6χλμ με 4:33 μέσο γιατί…βιαζόμουν να δω την ΑΕΚ(αν και γαύρος :P)! το βραδάκι ρετσίνες και ποτό και…

σήμερα το πρωί 17χλμ με 5:00 μέσο και αρκετά θεματάκια όμως λόγω της χτεσινής κατάχρησης.. ο ρυθμός παρόλα αυτά δεν με ζόρισε. το στομάχι απλά ήταν αλλού!

συνολικά χιλιόμετρα εβδομάδας: 40!

από αύριο κομμένα όλα τα περίεργα και δίνουμε έμφαση σε διατροφή, ενυδάτωση και ξεκούραση. μην ξεχάσω τα βιντεάκια ανύψωσης ηθικού βεβαίως βεβαίως!

αυτά κι από εμένα, καληνύχτα σας!

6 κου σου!

Τάσος

spy
    Συμμετέχων

σημερα το πρωι στο γηπεδο Χαλανδριου 11 χλμ σε 52’53” … με 5 χλμ tempo σε ρυθμο 4:15/χλμ ενδιαμεσα!
    Καλημερα σας και καλη εβδομαδα!!!

tazi
    Συντονιστής

Η σημερινη μου προπονηση, ανεβαζω και μια μεγαλύτερη που ειχε βγει στον ιδιο ρυθμο, δυο σχεδον μηνες νωριτερα, κοιταξτε διαφορα στους παλμους!!!!!!!!!! Η μερα με τη νυχτα!!!!

tazi
    Συντονιστής

Πριν 2 μηνες 20 παλμοι κατω!!!

big-blue
    Συμμετέχων

Παει κ αυτή η προετοιμασία…
    Το μόνο θετικό πλέον ειναι -πέρα απο το ότι είμαι υγιής-ότι είμαι ψόφιος! Σέρνομαι! Λέτε να πέτυχε για πρώτη φορά το tapering;;;:)

konkarien
    Συμμετέχων

Δηλ. αν νιώθεις κουρασμένος πέτυχε το tapering;
    Γιατί μία από τα ίδια είμαι,ψιλοσέρνομαι,αφού σκέφτομαι πως θα κάνω τις 2-3
    προπονήσεις που έμειναν ακόμη,για να ολοκληρώσω το πρόγραμμα!!!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostas Για να το πούμε χοντρά χοντρά…
    Με το που αντιλαμβάνεται ο οργανισμός ότι ρίχνεις τον προπονητικό όγκο και πλέον παύεις να του βγάζεις το λάδι, αρχίζει να ηρεμεί και να καταλαγιάζει.
    Σ’ αυτό το διάστημα, ουσιαστικά μπαίνει σε safe mode και προσπαθεί να κάνει όλες τις απαραίτητες επιδιορθώσεις, κρατώντας φυσικά τα ερεθίσματα που είχε λάβει τους προηγούμενους μήνες της προετοιμασίας.
    Παύοντας λοιπόν να είναι στην τσίτα, καταναλώνοντας συγχρόνως μεγάλη ενέργεια για την αποκατάσταση και επαναδόμηση του μυικού ιστού, μαζί με όλες τις άλλες σχετικές διεργασίες, είναι λογικό να υπάρχει μία εξασθένηση του ανοσοποιητικού και η αίσθηση της διαρκούς ατονίας και κούρασης.
    Γι΄αυτό και λέμε ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες θέλει πολλή προσοχή όσον αφορά ιώσεις, κρυολογήματα και τα λοιπά.
    Θεωρητικά, αν κορύφωση και φορμάρισμα έχουν πάει όπως ακριβώς πρέπει, τις τελευταίες ημέρες έχεις την αίσθηση πως, όχι μαραθώνιο δεν θα είσαι σε θέση να τρέξεις την Κυριακή αλλά ούτε 5χλμ! Κυριολεκτικά κουρέλι! Σε πολλούς δε, έχει επίδραση και στο ψυχολογικό κομμάτι, υπάρχει μια αμφιθυμία σχετικά με το εγχείρημα.
    Οπότε μην ανησυχείς… 😉

tzatzikis90
    Συμμετέχων

πάνω που ένιωθα τέλεια και έτοιμος για μεγάλα πράγματα στον αγώνα.. ξαφνικά κι εγώ μια ατονία, μια αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα, μια διάθεση να πέσω για ύπνο και να σηκωθώ 14 ένα πράγμα! καλά θα κάνει να είναι το φορμάρισμα γιατί αλλιώς ας βρούμε πέτρα να κρυφτούμε!

έχω και 2 ή 3 μικρά να κάνω ακόμα και κουράζομαι και μόνο στην ιδέα! για 5-6 χιλιόμετρα το καθένα μιλάμε έτσι!? χαχαχα!

4 κου σου! καληνύχτα σας!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 586 έως 600 (από 694 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.