Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 2ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 2ο Μέρος

• Αυτό το θέμα έχει 693 απαντήσεις, 34 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 5 μήνες πριν από τον χρήστη big-blue.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 76 έως 90 (από 694 συνολικά)
  • Συντάκτης
    dimitrissss
    Συμμετέχων

Ξεκίνησα με νύστα για easy δεκάρι. Τα πρώτα 5 βγήκαν με ρυθμό 5:40. Τα επόμενα 5 με διάφορες συναντήσεις συντρεχτών και κουβέντα στο στάδιο πήγαν ακόμα πιο easy. Σύνολο 10,3 χιλιόμετρα σε 1 ώρα, 1 λεπτό και 1 δευτερόλεπτο!
    Για μια ακόμα φορά ξαναλέω ότι το Triumph ISO είναι εξαιρετικό για τέτοια προπόνηση. Το προηγούμενο, το τωρινό με Everun δεν ξέρω.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

400άρια και 200άρια εναλλάξ σήμερα, με 45″ διάλειμμα.
    85″ και 38″ αντίστοιχα, αρκετά άνετα. Ένοιωσα πως ξεμπούκωσα αλλά διεπίστωσα πως η ταχύτητά μου έχει μείνει πολύ πίσω.

spy
    Συμμετέχων

…σημερα το πρωι-πρωι στο γηπεδο Χαλανδριου διαλειμματικη προπονηση:3 χλμ ζεσταμα, 6Χ1000μ. σε ρυθμο 4:05 με 2’διαλειμμα αργου τρεξιματος ενδιαμεσα και τελος 3 χλμ αποθεραπεια … συνολικα 13,78 χλμ σε 1:09:45!

Καλημερα!

Etien
    Συμμετέχων

16 χιλ χτες το απογευμα , ωρα 4,30 , με καπελο κ γυαλια -αν και μερικα χιλιομετρα πιο περα εριχνε καρεκλες !!!- με μεσο ορο 5,45 !! Ολα καλα !!

Καλημερα παιδια !!

Jeremyalfisti
    Συμμετέχων

14άρι σήμερα με 2Κ ζέσταμα, 8 στο 4:33, στη συνέχεια 2 στο 4:00 και 1 τελευταίο στο 3:47 και τέλος 1Κ+ αποθεραπεία. Πίστευα οτι δε θα βγει με τίποτα μετά από τόση κούραση από την εβδομάδα με 400άρια, δυνατό τέμπο και 800άρια αλλά ενιωθα τόσο καλά που ημουν πιο κάτω απο τους ρυθμούς στόχους (4:05 το 2άρι και 3:55 το 1).

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Σημερα το πρωι :

3,5χλμ ζεσταμα,

8×1000μ οπου τα 700μ σε ρυθμο 4′ εναλλαγη ρυθμου για τα 300μ σε 3.50”/χλμ με 50μ διαλ. jogging.

…ολα μου τα 1000αρια τελικα μου βγηκαν στο 3.55” και κανα 2 στο 3.50” και οι παλμοι οπως θα επρεπε!! (166 μ.ο με μεγιστους 184.)

3,5χλμ αποθεραπεια.

..αυτα για σημερα! αυριο ρεπο!

”Run smart..Run For Life”

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@sotos-marathon 8 1000άρια με 30″ διάλειμμα..?!?!?
    Τέτοια προπόνηση θέλει πολλα guts…
    Μπράβο Σωτήρη, πολύ δυνατός!

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Σ ευχαριστω Νικο!Να σου πω και εγω την αληθεια δεν το περιμενα! το διαλειμμα μου ηταν καποιες φορες λιγο περισσοτερο απο 30”, 40”-45”..

spy
    Συμμετέχων

@Echetlos: …είδα κι εγώ τη διαλειμματικη του @sotos-marathon … διάβασα και τη δική σου προπόνηση με τα 400αρια στο 1’25” και τα 200αρια στο 38″,που δεν έμεινες ικανοποιημένος … και μ’επιασε κατάθλιψη, αφου σήμερα το πρωι αγκομαχουσα να βγάλω τα 6 1000αρια στο 4:05 με μεγάλο διάλειμμα ενδιάμεσα (μερικά μάλιστα ξέφυγαν)!Τελικά τη ταχύτητα ή την έχεις ή δεν την έχεις…!Είναι τα γονίδια κι είμαι πεπεισμενος γι’αυτο, αφού οσο προπόνηση κι αν κάνεις ή βελτίωση είναι οριακή!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@spy Σπύρο, η ταχύτητα είναι απλά ένδειξη της… ταχύτητας, τίποτα περισσότερο. Δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα και το αερόβιο επίπεδο κάποιου, που αυτό είναι και το σημαντικό στις μεγάλες αποστάσεις.
    Όντως, την ταχύτητα, ή την έχεις ή δεν την έχεις (μυικες ίνες ταχείας συστολής) αλλά αυτό που χρειαζόμαστε οι αντοχιτζήδες είναι οι βραδείας συστολής, τις οποίες κι αυτές κάποιοι τις έχουν εκ γενετής ηυξημένες. Οπότε, μην χολοσκάς… 🙂

Δεν παραπονιέμαι για τους ρυθμούς μου, απλά βλέπω πόσο πίσω με έχει αφήσει ο τραυματισμός.
    Πέρυσι το καλοκαίρι, κάναμε με τον @mashine 79″ τα 400άρια και 33″ τα 200άρια. Ε είναι τεράστια η διαφορά…

big-blue
    Συμμετέχων

Νομίζω πως τα χιλιαρια του Σωτήρη ήταν αρκετά κάτω απ´ το Ι pace του γι αυτό και βγήκαν με τόσο μικρό διάλειμμα. Ίσως είναι στο ΤPace αυτός ο ρυθμός γι αυτόν, τουλάχιστον οι παλμοί του αυτό δείχνουν (90% της ΗR max του). Έτσι “βγαίνουν” και τα διαλείμματα κάτω από λεπτό, ειναι στο 5/1 (workout/rest). Cruise intervals λοιπόν αν κ δεν ηταν με σταθερό ρυθμό.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@big-blue Σίγουρα ήταν πιο κρατημένα τα 1000άρια του, για να βγει 30″ διάλειμμα. Δε νομίζω να ήταν πάντως και ρυθμός κατωφλίου.
    Σε κάθε περίπτωση τα 8 είναι πολλά και δύσκολα.
    Απ’ όσο ξέρω, ο coach του προτιμάει πιο αργό κομμάτι αλλά με πολύ μικρό rest.

manolee
    Συμμετέχων

Παιδιά ερώτηση στους πιο έμπειρους
    Κάνω όλα μου σχεδόν τα ελεύθερα και τα Long Φιλοθέη και συνήθως στην 10αρα που έχει μπόλικη ανηφόρα
    Εν όψει Αυθεντικού να συνεχίσω τις ανηφόρες για προσομοίωση ή να βρω κανενα πιο φλατ μέρος για τις 10 εβδομάδες που μένουν
    Κάποιες φορές έχω την αίσθηση οτι ακόμα και στους αργούς ρυθμούς η προπόνηση , ειδικά όταν έρχεται μετά από ζόρικη τρεξιματικά μέρα , με επιβαρύνει
    Με προβληματίζουν και κάποια Long πιο γρήγορα που είναι να γίνουν, πόσο θα με χρεώσουν αν γίνουν σε ανηφοροκατηφόρες

konkarien
    Συμμετέχων

Νομίζω είναι υπερβολή Μανώλη,να κάνεις όλες τις προπονήσεις σου σε ανηφόρες.
    Λάβε δε υπ ‘ όψιν σου ότι θα έχεις πολύ μεγάλη επιβάρυνση,όταν στις επόμενες εβδομάδες θα φτάσουμε
    στην κορύφωση,με πολύ μεγαλύτερους χιλιομετρικούς όγκους.
    Ο προπονητής μας μας λέει,ότι για τις ανηφόρες τις κλασσικής διαδρομής,χρειάζεται τακτικά και όχι συνεχώς
    να τρέχουμε και κάποιες ήπιες με μέτρια κλίση ανηφόρες,τις οποίες να τρέχουμε με ήπιο τρόπο,
    αλλά και κατηφόρες βέβαια,για εξοικείωση.
    Και βέβαια ο ρυθμός στις ανηφόρες ελαττώνεται,ώστε να μην προξενεί λαχάνιασμα και ξοδεύεται ενέργεια.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Όπως ακριβώς τα λέει ο @kostas.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 76 έως 90 (από 694 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.