Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 3ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 3ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 856 έως 870 (από 887 συνολικά)
  • Συντάκτης
    than
    Συμμετέχων

Πολλή βαρεμάρα τον τελευταίο καιρό… Κάτι η ζέστη/υγρασία κάτι η απουσία κοντινού στόχου, τα εχω ψιλοπαρατησει… Σημερα βγήκα για ενα χαλαρό 10αρι, βγήκε επιταχυνόμενο με τα τελευταία χλμ υπο βροχή. Ωραια ηταν!
    Αυριο θα επιχειρήσω 3*3χλμ στο 4:10 αλλά η μόνη διαθέσιμη ώρα είναι 10-12 το πρωί, οπότε με βλέπω να καίγομαι…
    Αυτά!

dimitrissss
    Συμμετέχων

Ναι όταν ο στόχος είναι απόμακρος έρχεται βαρεμάρα και μπούχτισμα. Ευτυχώς που υπάρχει και η ζυγαριά ρίχνει κάνα φάσκελο και αποκτάω πάλι όρεξη για προπόνηση.
    Σήμερα όχι και τόσο πρωί όσο θα έπρεπε στη Γκράβα για 7 χιλιόμετρα τέμπο στο 4:30. Ζέσταμα 3 χιλιόμετρα πριν, αποθεραπεία 2 χιλιόμετρα βάσανο μετά. Αποκατάσταση στο φούρνο δίπλα και μετά λαϊκή.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Κανονικα .ηταν για χθες αλλα λόγω βροχής σημερα…..
    15′ λεπτα ζέσταμα
    7* 1000 με ρυθμό 4.28 τα 2 πρώτα και τα υπόλοιπα 4.45….στόχος ηταν να κανω τα κομματια στο 5….
    αποθεραπεια και διατασεις….
    αυριο ενα ελευθερο 10ράκι..

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dionisis_giakoumelos Κάτι δεν πάει καλά, Διονύση…
    Αν το πρόγραμμα λέει @5:00, κακώς τα έκανες πιο γρήγορα. Προπόνηση είναι, όχι αγώνας.
    Βέβαια, το ότι έκανες 7 κομμάτια από γρηγορότερα έως πολύ γρηγορότερα, δείχνει ότι ίσως σε “υποτιμάει” το πρόγραμα… 😉

Etien
    Συμμετέχων

Αν κ προπονουμαι για βουνο…μετα το περας της εργασιας πηγα καπακι και ετρεξα το 10αρακι στην Νεαπολη Αγρινιου , σε 46 λεπτα ακριβως.Ειχε την ζεστουλα (καπου στους 26-27βαθμους λεω…) και μερικες ανηφοροκατηφορουλες !,,,Ολα καλα ομως ,ανετα!!!!

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

@Echetlos….Νικόλα μου καλημέρα…πραγματικά θα ήθελα πολύ να με εχει υποτιμήσει το πρόγραμμα αλλα θεωρώ ( μπορεί να κάνω και λάθος) ότι παίζουν ρόλο καποιοι παραγοντες ασταθμητοι….1. αλλο να κανεις τα κομματια μετα την δουλεια κατα τις 8 το βραδυ αλλο πρωι πρωι φρεσκαδουρα….2. Κανονικα ηταν να κανω τα κομματια παρασκευη με την προηγουμενη προπονηση να εχει γινει Τεταρτη ενα τεμπο χαμηλης εντασης 60 λεπτων στο 5.45 περιπου..η βροχη μου εδωσε αλλη μια μερα ξεκουρασης και στην φαση που ειμαι τωρα παιζει ρολο…βεβαια και το θεμα της υποτιμησης απο το προγραμμα πρεπει να αξιολογηθει-παρατηρηθει διοτι ακομη και οταν κανω 400αρια ( 15 κανω) με στοχο 1.40 την στροφη τα πρωτα 4-5 βγαινουν λιγο πιο γρηγορα….προσπαθω να αξιολογω την αισθηση που εχω σε καθε προπονηση και να μην κοιταω το ρολοι συνεχεια…..Συνεχιζουμε….
    Πως γινεται ρε φιλε καθε σχολιο σου κατι να μου δινει δεν το εχω καταλαβει ακομη….Ευχαριστω!!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dionisis_giakoumelos Καλημέρα Διονύση!
    Προφανώς και παίζει ρόλο η κούραση που κουβαλάμε σε κάθε προπόνηση, παρ’ όλα αυτά η απόκλιση σου από τον ενδεδειγμένο ρυθμό είναι μεγάλη.
    Επίσης, λογικό είναι τα πρώτα κομμάτια να βγαίνουν πιο εύκολα, καθώς ο ρυθμός που έχει υπολογιστεί είναι για να είσαι σε θέση να κάνεις 15 και όχι 4-5. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να είμαστε λίγο κρατημένοι στην αρχή.
    Για να καταλάβεις, θεωρητικά η ιδανική διαλειμματική προπόνηση είναι αυτή που τα τελευταία κομμάτια σου είναι και τα πιο γρήγορα. Άρα θέλει μια σχετική διαχείριση εξ αρχής. Π.χ. θα πρότεινα το πρώτο 400άρι σου να είναι στο 1:44, το δεύτερο στο 1:42 και μετά “κάτσε” στο προβλεπόμενο 1:40.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Περίμενα από τις 7 να σταματήσει μήπως πάω και κάνω το 13άρι μου στη Φιλοθέη. Τελικά βγήκα στις 11 στη βροχερή Γκράβα. Οι λιμνούλες στο στίβο είναι πιο διαχειρίσιμες από τα ποταμάκια στους δρόμους! Όσο έβρεχε είχε κάνα 2 άλλους μουρλούς σαν εμένα. Μόλις σταμάτησε άρχισαν να βγαίνουν και άλλοι σαν τα σαλιγκάρια. Τελικά 13 χιλιόμετρα χαλαρά σε ρυθμό 5:15. Θερμοκρασία πολύ καλή

spy
    Συμμετέχων

… έχω καιρό να γράψω … αλλά συνεχίζω να τρέχω … κάνοντας κι όλα τα παρεμφερή μαζί (κολυμπι και ενδυνάμωση). Τελευταία περπατάω και παρά πολύ !Οι προπονήσεις είναι ως επί το πλείστον τέμπο-τρεξιματα στους γνωστούς ρυθμούς 4:15-4:20/χλμ κι ελεύθερα …ενώ, μετά τον Ευχιδα … τα “μεγάλα” μέχρις στιγμής δεν ξεπερνούν τα … 16 χλμ … με μεγαλύτερο χιλιομετρικά όγκο εβδομάδας αυτόν της τελευταίας που έφτασε τα 68 χλμ !

dimitrissss
    Συμμετέχων

Καλησπέρα, 10 χιλιόμετρα απόψε σε 51 λεπτά.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Καλησπέρα. Βραδινό χαλάρωμα 35 λεπτά πριν το δεκάρι του Νιάρχος αύριο. Για ανοίγματα και τέτοια ούτε λόγος. Βαρέθηκα μόνο και στη σκέψη! Ζέστη 31 βαθμοί στις 9 το βράδυ. Αρχίσαμε.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Κι όμως… τ’ ανοιγματάκια κάνουν καλό πριν τον αγώνα.

than
    Συμμετέχων

@dimitrissss τα 10 θα τρέξεις? Για τι χρόνο πας? Εγω λεω να το πάω στο 4-4:05 avg, κ στα τελευταία κατηφορικα ισως δώσω λίγο ακόμα.
    Σήμερα έκανα …ανηφόρες κ γυμναστήριο! Να δω με τι πόδια θα τρεξω αύριο…

dimitrissss
    Συμμετέχων

@than δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσω τέτοιο ρυθμό 2 φορές έχω κατέβει κάτω από 43 και τις τελευταίες μέρες είμαι τραβάτε με και ας κλαίω. Θα έχω ξυπνήσει και από τις 6μιση θα πάω με την ψυχή στο στόμα από τη δουλειά, οπότε βλέποντας και κάνοντας. Μη δε προλάβω να πάω κιόλας με τόσα που θα πρέπει γίνουν στη δουλειά αύριο.

@echetlos
    βαριεμαααααιιιιιι!!!!

than
    Συμμετέχων

Καλά κ εγω σκ@τ@ είμαι τωρα τελευταία… θα εχει και ζέστη, είναι καθημερινή… Απλά ελπίζω επειδή είναι αγώνας κ εχω καιρό να πιέσω στα κόκκινα, αύριο να σκυλιάσω..
    Τεσπα, βλέποντας κ κάνοντας…

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 856 έως 870 (από 887 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.