- Αυτό το θέμα έχει 1,200 απαντήσεις, 59 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη
xipolitakos.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
4 Ιουλίου 2016 στις 11:51 #8659
stratusΣυμμετέχων@elda Αυτος ακριβως ειναι ο λογος Μαρια που δεν τρεχω ποτε μαραθωνιο το φθινοπωρο.Απλα δεν αντεχω τη ζεστη.Παντως για τα long run δοκιμασε το πρωτοκολλο ενυδατωσης με γλυκερινη.Υπαρχει σχετικο αρθρο και στο σαιτ.
Σκεψου σημερα ετρεξα 20 χλμ και ηπια λιγοτερο απο 250 ml νερο,αφου το πρωι ειχα καταναλωσει 750 ml νερου με γλυκερινη.Ειναι σωτηριο4 Ιουλίου 2016 στις 11:58 #8661
spyΣυμμετέχων…εντυπωσιαζομαι που εχετε αναγαγει το τρεξιμο σε πραγματικη επιστημη, ενω εγω, απ’ο,τι φαινεται, μετα απο 4 και κατι χρονια δρομικης υποτιθεται εμπειριας … ακομα κοιμαμαι τον “υπνο του δικαιου” … γι’ αυτο και τελευταια βρισκομαι σε μια διαρκη κατασταση αιφνιδιασμου απο τα διαφορα που μου συμβαινουν …!!!
4 Ιουλίου 2016 στις 12:16 #8662
EldaΣυμμετέχων@stratus Χρηστο ουτε εγω ειχα σκοπο να τρεξω το Νοεμβρη, αλλα απο τη μια που δεν μπορουσα να περιμενω μεχρι την ανοιξη (marathon junkie), απο την αλλη που θελω να κλεισω τις εκκρεμοτητες μου με την κλασικη, ειπα να το ξανατολμησω. Θεμα με ενυδατωση δεν εχω, τρεχω πανω κατω σε παραδρομο της παραλιακης, αφηνω τα μπουκαλακια στο αυτοκινητο λιγο πριν κανω αναστροφη, παιρνω το μπουκαλακι πινω, κανω 300μ ξαναπινω και το αφηνω, καθε 3 χλμ αυτο. Χθες ηπια 1 λιτρο στις 2 ωρες. Αυτο με τη γλυκερινη το ξερω, το ειχε κανει και ο Μανωλης στη Θεσσαλονικη, αλλα με τοσο νερο πριν δεν εχεις αναγκη για στασεις ποτισματος μετα?
4 Ιουλίου 2016 στις 12:22 #8663
stratusΣυμμετέχωνΜαρια εγω δεν πινω το 1,5 λιτρο που λεει το πρωτοκλλο αλλα 750 ml.Με τοσο ιδρωτα που ριχνω δε σταματαω για πιπι.Την ανοιξη που το δοκιμασα επειδη ειχα ιδρωσει ελαχιστα αναγκαστηκα να σταματησω 2 φορες,αλλα με ζεστη δεν υπαρχει προβλημα
4 Ιουλίου 2016 στις 12:28 #8664
Nikos PilikasΣυντονιστής@Elda Οι γυναίκες ιδρωνετε πολύ λιγότερο από τους άνδρες, οπότε οι ανάγκες για ενυδάτωση δεν είναι τόσο μεγάλες.
4 Ιουλίου 2016 στις 13:04 #8666
EldaΣυμμετέχωνΣωστο, αλλα απο την αλλη ειμαστε και πιο αδυνατες οποτε η ποσοτητα υγρων που χανουμε αντιστοιχει σε μεγαλυτερο ποσοστο του σωματικο μας βαρους, το οποιο ποσοστο εχει να κανει με αφυδατωση. Εγω χθες πχ ενω ηπια 1 λιτρο νερο, γυρνωντας σπιτι ημουν κατα 600 γρ ελαφρυτερη, ειχα χασει δηλ πανω απο 1% του σωματικου μου βαρους.
4 Ιουλίου 2016 στις 14:06 #8669
aroulioΣυμμετέχωνΜιλάει κι elda που είναι 30 κιλά… 🙂
Το Σάββατο στο 20άρι ήπια 1.2 λιτρα νερό και μισό λίτρο ισοτονικό… Και γύρισα σπίτι 1.8 κιλά ελαφρύτερος δηλαδή το 2.3% του βάρους μου. Συνολική απώλεια ιδρώτα 3.5λίτρα.4 Ιουλίου 2016 στις 14:16 #8671
EldaΣυμμετέχων@Aroulio, βρε Αρη, τρεξαμε ακριβως την ιδια ωρα με τη μικρη διαφορα οτι εσενα ηταν π.μ. ενω εμενα μ.μ. 😛 Mα 9:30-11:30 το πρωι λογικο να χασεις οσο εχασες, κι εγω αν ετρεχα εκεινη την ωρα πολυ περισσοτερο απ αυτο που εχασα θα εχανα (χωρια του οτι θα σταματουσα στο 1ο χλμ). Τα πρωινα LR θα τα ξεκινησω απο Σεπτεμβρη και μετα που θα βγαινω στην παραλιακη για να κανω ανηφοροκατηφορες κι αυτα με εναρξη οχι μετα τις 7. Ενταξει, εσυ θα τρεξεις στο Κρονιο οποτε λογικο να κανεις προσαρμογες, αλλα οι απωλειες υγρων μεταξυ πρωινου (τι πρωινου, το δικο σου ηταν μεσημεριανο με ανατολη ηλιου στις 6!!!) και βραδινου τρεξιματος αυτη την εποχη ειναι μη συγκρισιμες.
4 Ιουλίου 2016 στις 14:27 #8672
aroulioΣυμμετέχωνΚαι γω δοκιμάζοντας πηγα Μαρία. Στο τρέξιμο συχαίνομαι τη ζεστη και πρώτη φορά έκανα πρωινά long καλοκαιριάτικα.
Η ουσία είναι οτι ψιλοσυνηθίζεται (με καπέλο, γιαλιά και singlet), αλλά σίγουρα πεφτει ο ρυθμός και χρειαζεται και την ανάλογη τροφοδοσία.4 Ιουλίου 2016 στις 14:42 #8673mashine
Συμμετέχων@elda Τα πρωινά δεν συνηθίζονται με τπτ.Στις 6 στάζεις από το ζέσταμα,στις 7 θα τρέξεις,και στις 830 οπου φύγει φύγει!
4 Ιουλίου 2016 στις 14:47 #8674
dimitrissssΣυμμετέχωνΕγώ φέτος είχα την αντίθετη εμπειρία. Πρώτη φορά προπονήθηκα για ανοιξιάτικο μαραθώνιο οπότε από συνήθεια στις πρώτες προπονήσεις έπερνα μαζί μου τα διπλάσια νερά από όσα χρειαζόμουν. Πριν 3-4 χρόνια είχα ζυγιστεί πριν και μετά από 10 χλμ και είχα διαφορά 1 κιλό. Από τότε σύνηθισα να πίνω 750 – 1000 ml κάθε 10 χιλιόμετρα. Όταν έχει ζέστη αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι που ζεσταίνεται το κάτω μέρος του ποδιού μέσα στο παπούτσι και την κάλτσα. Αλλά αυτό με ενοχλεί γενικά με τη ζέστη όχι μόνο στο τρέξιμο.
4 Ιουλίου 2016 στις 14:48 #8675
StellarunΣυμμετέχωνΚι εγω το Long run μου το εκανα Σαββατο βραδυ στις 11! δεν ξερω το πρωι τελικα οσο νωρις και να πας ακομα και στις 7 παλι ζεστη εχει! Συμφωνω με την Ελντα σιχαινομαι την καλοκαιρινη προετοιμασια και πραγματικα δεν ξερω πως θα βγει παλι αλλα τι να κανω που θελω να ξανακανω κλασσικη 2η χρονια συνεχομενη προσδοκωντας σε κατι καλυτερο.Κουραγιο παιδια οσοι προετοιμαζεστε για την κλασσικη.Αν κι ακομα δεν μπορω να πω κι εγω οτι ανεβαζω χλμ γιατι νιωθω οτι δεν θελω να επιβαρυνθω απο τωρα και δεν υπαρχει και λογος.Υπαρχει χρονος αρκετος.
4 Ιουλίου 2016 στις 14:58 #8676
Nikos PilikasΣυντονιστήςΤελικά, είναι θέμα προτιμήσεων η επιλογή της ώρας.
Προσωπικά, διαλέγω τον ήλιο και την ζέστη αντί της υγρασίας. Προτιμώ μετά τις 8:30 το πρωί ή πριν τις 8 – 8:30 το βράδυ.
Ο ήλιος είναι εκεί, τον βλέπεις, τον ζυγίζεις. Σου λέει από μόνος του, “βάλε καπέλο, πιες νερό, ρίξε στο κεφάλι σου, βγάλε την μπλούζα, κόψε ρυθμό κοκ”…
Η υγρασία έρχεται ύπουλα από πίσω κι εκεί που νομίζεις ότι όλα πάνε μια χαρά, μπαμ… ξαφνικά σου ρίχνει μία στο κεφάλι και δεν καταλαβαίνεις πώς σούρωσες μέσα σε 5′! Δεν κοντρολάρεται, ιδίως αν τρέχεις παραλιακά.4 Ιουλίου 2016 στις 15:03 #8677mashine
Συμμετέχων@echetlos ΟΚ με όλα τα άλλα το κόψε ρυθμό δεν μου πολυαρέσει 😛 Με υγρασία βέβαια δεν πιάνω κάν ρυθμό…
@stellarun Είναι προτιμότερο 11 να έχεις τελειώσει στις βραδινές προπονήσεις γιατί μετά τουλάχιστον εμένα με πιάνει υπερένταση.4 Ιουλίου 2016 στις 15:49 #8678
EldaΣυμμετέχων@Echetlos, Νικο, οταν πας βραδυ, τις καιρικες συνθηκες τις εχεις δει ολη μερα, ξερεις πανω κατω τι θ αντιμετωπισεις. Κι αν τρεχεις συνεχεια σε μια συγκεκριμενη περιοχη ξερεις και πώς να ντυθεις και σε τι ρυθμο να κινηθεις αναλογα με τον καιρο αλλα και την ωρα της προπονησης.
Εγω αυτη την εποχη φοραω ενα μπουστακι, το πιο ελαφρυ σορτσακι που εχω και τα μαλλια πιασμενα πανω, ουτε καν αλογοουρα. Ουτε παλμογραφο δε βαζω γιατι με ιδρωνει, ειδικα με το μπουστακι.Πιο ελαφρυ ντυσιμο δε γινεται. Φροντιζω να πινω τακτικα νερο, να παιρνω saltsticks (εχω ΚΑΙ υπονατριαιμια τρομαρα μου) και να πηγαινω με την αισθηση. Η υγρασια σε ιδρωνει πολυ μεν αλλα μπορεις να την αντιμετωπισεις. Με τον ηλιο ακομα και καπελο και γυαλια να φοραω και νερο να ριχνω πανω μου τον πονοκεφαλο δεν τον γλιτωνω.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.