- Αυτό το θέμα έχει 1,669 απαντήσεις, 139 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη
nikos_splash.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
16 Νοεμβρίου 2018 στις 12:53 #102028
Nikos PilikasΣυντονιστής@sotos-marathon Σώπα ρε φίλε, τι ευχαριστείς…
Συγχαρητήρια και για το εντυπωσιακό come back!16 Νοεμβρίου 2018 στις 13:22 #102030
sotos-marathonΣυμμετέχων@Echetlos Σ ευχαριστω πολυ Νικο!
16 Νοεμβρίου 2018 στις 23:26 #102054
VickyΣυμμετέχων@sifounas: zante και pegasus φοράω ίδιο νούμερο…
17 Νοεμβρίου 2018 στις 16:39 #102080
ΣτέλιοςΣυμμετέχωνΝομιζω πως εφτασε η στιγμη για ένα καινουριο ζευγαρι βατραχοπ… ε σορρυ παπούτσια ηθελα να γραψω.
Τα τελευταια χρονια παιζω με Pegasus . Κλασσικα πραγματάκια μιας και είμαι χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις . Εχω κλεισει σχεδόν 1 χρονο με τα Pegasus 34 και τα χλμ είναι στα 1200 . Η σολα είναι αψογη εκτος από το ότι ψιλοεξαφανιστηκαν πριν 1-2 μηνες οι μπροστα ταπες από το toe off . Ειμαι καθαρα forefoot striker .
Φοραω 13US σε Nike (47.5) . Δεν εχω τρεξει ποτε με άλλο παπουτσι περα από Pegasus . Ειχα και το 29αρι που και αυτό ξεπερασε τα 1500χλμ .
Την περασμενη εβδομαδα λογω εκπτωσεων και εν οψη black Friday εκανα βολτα στα μαγαζια γιατι ηθελα να δοκιμασω και κατι ακομα που στρυφογυρναγε στο μυαλο μου εδώ και καιρο (Θα το αναφερω πιο κατω αυτό) .
Βασικα αυτό που ζηταω είναι ένα παπουτσι ψιλοοικονομικο (Γυρω στα 100 αρχικη τιμη, οποτε με τις εκπτωσεις να παμε βαρια στα 75-80) που να βγαζει πολλα χιλιόμετρα . Δεν εχω οικονομικη ανεση ωστε να τα αλλαζω/ανανεωνω ανα μερικους μηνες . Συνεπως, η περιοδος που διανυουμε ισως με βοηθησει να βρω μια καλη ευκαιρια . Δεν εχω απαιτησεις για racing ή minimal .Να αναφερω ότι εχω στο runningheroes ποντους να φανε και οι κοτες (1500 νομισματα περιπου) , αλλα αφου η nike σταματησε τελη Σεπτεμβρη το discount (πανω που ειχα μαζεψει χρηματα στην ακρη) , εχω χασει την ευκαιρια να επαιρνα ένα Pegasus 35 με 55-60 Eυρω .
Τα 35αρια τα περπατησα και μου αρεσαν που τα δοκιμασα λιγο στη Nike . Μου φανηκαν λιγο πιο σκληρα από τα 34, αλλα ισως είναι ιδεα μου μιας και εμενα εχουν σιγουρα πεσει μετα από τοσα χλμ . Μου αρεσει όμως αυτή η αισθηση και είναι στα υποψιν μου . Θα ελεγα είναι η πρωτη επιλογή μου, ξανατονιζοντας ότι δεν εχω τρεξει με άλλες μαρκες .
Τελος, να αναφερω ότι αυτό που στριφογυριζει στο μυαλο μου τον τελευταιο καιρο είναι η αγορα των boston adizero 7 . Είναι ανθεκτικο , πιο ελαφρυ και βλεπω ότι εμφανιζονται απιστευτες προσφορες κατά διαστήματα της ταξης των 60-70 Ευρω (50% δηλαδή κατω της αρχικης) . Καταφερα, λοιπον, να βρω για δοκιμη ένα ζευγαρι στο adidas store , αλλα μου επεφτε οριακα μικρο . Στα adizero πρεπει να παω σε μεγαλυτερο μεγεθος από τα Pegasus και το 47&1/3 που ειχαν στο κατάστημα μου ηταν οριακο . Αρα το μονο που μενει είναι εάν μου κανει το 48αρι . Ισως και να μη μου κανει . Στο 47&1/3 το μεγαλο δαχτυλο ακουμπουσε μπροστα στο παπουτσι συνεχως . Δεν με πιεζε, αλλα ακουμπουσε οριακα συνεχως . Σιγουρα θα ζοριζε σε κατηφορες μετα από καποια χλμ . Θα με καλυψει το 48αρι λετε ? Μονο online αγορα υπαρχει αυτό το νουμερο και δε μπορω να το δοκιμασω πουθενα .
Να πω ότι τα 47&1/3 τα φορεσα και τα περπατησα μεσα στο κατάστημα για λιγα λεπτα . Είναι σκληρα (που μου αρεσει & ενθουσιαζει η ιδεα να τα τρεξω) . Αυτό που διαπιστωσα είναι ότι ολη μου η καμαρα ηταν στον αερα. Στην σολα ακουμπουσε μονο η φτερνα και τα μετατάρσια (ball) . Είναι λογικο αυτό ? Ετσι είναι το σκαρι τους ?
Κατι αλλο … Διαβαζοντας και σχολια σε ξενα forum λενε πως τα adizero δεν είναι ιδανικα για forefoot striker . Το διαβασα από πολλα ατομα αυτό . Από ότι καταλαβα ο βασικος λογος είναι πως δεν εχει πολύ boost μπροστα. Ισχυει αυτό ? Τα τρεχει καποιος forefoot από εδώ μεσα ? Νομιζω ο Σωτηρης πρεπει να τα εχει .
Τι λετε ? Να συνεχισω με τα 35αρια ή να ψαξω για μια καλη προσφορα στα boston που με ενθουσιαζει η ιδεα του να τα τρεξω . Αν θα κατσει ή όχι, είναι άλλο θεμα.
Και το ιδανικοτερο σεναριο είναι να αγορασω και τα 35αρια , αλλα και τα boston . Εάν εμφανιστουν 50% την άλλη εβδομαδα , πιθανον να μπορεσω να παω και για τα 2.
Εαν υπαρχει κατι άλλο σε trainer-performance trainer σε καλη τιμουλα που να βγαζει 1000+ χλμ θα ηθελα να το ακουσω .Ευχαριστω για το χρονο και τη βοηθεια ! 🙂
17 Νοεμβρίου 2018 στις 17:01 #102082mashine
Συμμετέχων@steliosg
Φίλε Στέλιο μια χαρά είναι τα adizero το προβλημά σου είναι ότι η adidas στην Ελλάδα δεν φέρνει το 48 που χρειάζεσαι.Από έξω κάτι σε supernova το 8 αν βρεις καλύτερα διαφορετικά πάλι peg.17 Νοεμβρίου 2018 στις 17:36 #102090
ΣτέλιοςΣυμμετέχων@mashine , Eυχαριστω ! Και συγχαρητηρια για τις επιδοσεις σου ! Πραγματικα αξιοζήλευτες !:)
Ισχυει αυτό που εγραψα για το boston σχετικα με την καμαρα ? Δεν ακουμπάει καθολου στη σολα ?
Το supernova 8 ποιας χρονιας είναι ? Με τις αλλαγες που κανουν εχω μπερδευτεί . Μιλαμε για supernova glide 8 boost ? Το ιδιο με supernova glide 8 ?
To 48αρι boston μπορω να το παραγγειλω από adidas.gr . Εάν μου βγει μικρο από οσο εχω διαβασει επιστρεφεται πισω . Ελπιζω να δινουν και χρηματα πισω μιας και δεν υπαρχει μεγαλυτερο νουμερο . Θα στειλω email για διευκρυνηση .
17 Νοεμβρίου 2018 στις 18:34 #102102
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΓεια σου Στέλιο @steliosg. Εξαιρετικό το Boston, εξαιρετικό και το Pegasus 35. Τώρα μάλιστα που είναι λίγο πιο ελαφρύ, έχει έρθει αρκετά κοντά στο Boston, κυρίως από άποψη χρήσης και ίσως λιγότερο από άποψη αίσθησης στο πόδι (είναι πιο cushioned, καταλαβαίνεις περισσότερο υλικό κάτω από το πόδι σου). Προσωπικά, με το Boston έχω τρέξει από 5 μέχρι 21 χλμ και ήμουν απολύτως ευχαριστημένος. Τώρα το χρησιμοποιώ στα γρήγορα tempo runs μου και εξακολουθώ να χαίρομαι να το φοράω. Δεν θα ήταν όμως η πρώτη μου επιλογή για τα long runs μου, επομένως δεν θα ήταν και το παπούτσι που θα διάλεγα αν μου έλεγες να διαλέξω μόνο ένα παπούτσι. Αυτό θα ήταν μάλλον το Peg35.
Για το θέμα της αντοχής, αν κράτησες τα Peg34 για 1200χλμ, εκτιμώ ότι θα κρατήσεις τα Boston για 2000+ χλμ. Το παπούτσι δεν χαλάει.
Για το θέμα της καμάρας, όντως είναι πολύ στενό το μεσαίο τμήμα του παπουτσιού και μάλιστα στο ένα πόδι με ενοχλούσε. Το πρόβλημα λύθηκε πλήρως όταν άλλαξα το insole που είχε το παπούτσι με αυτό από τα παλιά μου Peg33.
Σε σχέση με το forefoot, έχω δει κι εγώ τα reviews που μιλάνε για την έλλειψη pop μπροστά κλπ. Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ. Αν κάπου νοείται να έχεις responsiveness, είναι εκεί που ασκείς δύναμη με το πόδι. Δύναμη λοιπόν ασκείς τη στιγμή που προσγειώνεσαι. Προσωπικά προσγειώνομαι στο ύψος των μεταταρσίων, οπότε εκεί μια χαρά με καλύπτει το boost. Το πόδι μετά ρολάρει, κάμπτεται η μεταταρσοφαλαγγική άρθρωση και απογειώνεται πάλι. Δεν ασκείς όμως κάποια σπουδαία δύναμη με τα δάκτυλά σου, ώστε να περιμένεις κάτι από το boost υλικό εκεί. Ίσως βολεύει μάλιστα που εκεί έχει EVA κι όχι boost, γιατί μπορεί έτσι να γίνεται πιο σταθερό μπροστά το παπούτσι κατά τη διάρκεια του toe off. Ας μας πει και ο Νίκος @echetlos την άποψή του επί του θέματος αν θέλει.
Σε σχέση με το νούμερο, φορώντας 45 στα Pegasus, το 45 1/3 μου είναι μάλλον οριακά μικρό (το κατάλαβα όταν έτρεξα τον ημί μου μ’ αυτά). Να σημειώσω ότι έχω το Boston 6 και δεν είμαι σίγουρος αν έχουν αλλάξει το fitting του Boston 7.
Για το Supernova Glide 8, που λέει ο Πάνος @mashine, αναφέρεται φαντάζομαι στο τελευταίο καλό glide, αυτό https://runrepeat.com/adidas-supernova-glide-boost. Αν το βρεις στο νούμερο σου, τσίμπα το εννοείται. Ως εναλλακτική, θα μπορούσα να προτείνω αυτό που πήρα τώρα τελευταία, το Solar Drive. Αν δεις και το review του στο solereview, μάλλον θυμίζει αρκετά το Glide 8. Σκοπεύω είτε γύρω στις αρχές Δεκέμβρη, ή στις γιορτές, να δοκιμάσω το Glide 8 του πατέρα μου και το Solar Drive στα πόδια μου για να δω διαφορές-ομοιότητες. Δεν είμαι βέβαιος όμως για την ανθεκτικότητα της σόλας. Πιθανόν να μην είναι κακή, αλλά δεν νομίζω να πιάνει και επίπεδα continental-Glide 8.
17 Νοεμβρίου 2018 στις 21:29 #102122
Nikos PilikasΣυντονιστής@steliosg Θεωρώ το Ρ35 πολύ καλύτερο από το 34, οπότε αυτό θα σου πρότεινα. Όχι ότι δεν υπάρχουν κι άλλα μοντέλα που θα μπορούσες να δεις αλλά μετά θα μπλέξεις. Απλά βεβαιώσου ότι η φτέρνα σου κλειδώνει.
Το Boston δεν είμαι βέβαιος πως θα σε εξυπηρετήσει, εκτός αν το πάρεις για τις πιο γρήγορες προπονήσεις σου, τουλάχιστον αρχικά. Προσωπικά, είναι στο top-3 μου ever αλλά εμένα μ’ αρέσει αυτό το στυλ παπουτσιού για τα πάντα. Αυτό είναι όμως θέμα γούστου.
Το Boston είναι ουσιαστικά ένα distance racer, μην σε ξεγελά το βάρος του (λόγω boost). Οπότε, έτσι ακριβώς έπρεπε να είναι το πάτημα μπροστά. Το bounce (rebound, pop, όπως θες πες το) είναι καλοδεχούμενo σε πιο προπονητικά μοντέλα για να σε πάει πιο ξεκούραστα κι αβίαστα. Στα “γρήγορα” πατούμενα θες ground feel, πληροφορία, αμεσότητα και σταθερότητα. Να σηκώνεσαι μπαμ μπαμ. Άλλωστε, τα μετατάρσια του ποδιού έχουν cushioning από μόνα τους, εν αντιθέσει με την φτέρνα. Παρ’ όλα αυτά, συμφωνώ με τον Σωτήρη, βρίσκω ότι έχει ένα σχετικό pop μπροστά. (BTW, Σωτήρη, το boost φτάνει μέχρι τέρμα). Σχετικά με το νούμερο, εγώ είμαι εντελώς οκ με το κανονικό μου.17 Νοεμβρίου 2018 στις 21:43 #102124
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΝίκο κι εγώ αυτή την εντύπωση είχα, μετά διάβασα διάφορα, και είχα μια αμφιβολία για το εντελώς μπροστινό σημείο του παπουτσιού, στο ύψος περίπου της σόλα που υπάρχει το σηματάκι της Continental. Τώρα που προσπάθησα να ψηλαφήσω κι αυτό και το solar drive, μου φαίνεται πως το boston είναι πιο μαλακό εκεί, ενώ το solar drive κάπως πιο σκληρό. Δεν αποκλείεται το 2ο να έχει κάποιο στρώμα eva πάνω από το boost, ή και καθόλου boost, ή να είμαι εντελώς λάθος 🙂
17 Νοεμβρίου 2018 στις 22:00 #102128
Nikos PilikasΣυντονιστής@sotiris_diamantopoulos Σωτήρη, o EVA είναι μόνο στο επάνω μέρος του footbed (και στο χείλος περιμετρικά), όλο το υπόλοιπο από κάτω είναι boost.
Στο V5 που τα “ανοίγματα” στο λάστιχο σταματούσαν πριν τα δάχτυλα, δεν ήταν εμφανής η TPU, στο V6 όμως φαίνεται: http://31958001149.blog.com.gr/wp-content/uploads/2017/06/IMG_3452.jpg17 Νοεμβρίου 2018 στις 22:07 #102130
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΧμμ κοίτα να δεις που παίζει να έχουμε και οι δύο δίκιο. Τώρα διαπιστώνω ότι το δικό μου boston 6 είναι διαφορετικό από το δικό σου.
https://photos.app.goo.gl/LB9zt6AAVrFnAmu57
https://photos.app.goo.gl/DBGK1L45N7DrNhxn7Στο δικό μου ξαναβλέπω κάτι μπλε να ξεκινάει μπροστά από το boost στο forefoot, περίπου σαν το boston 5
(φωτογραφία boston 5 από το solereview)
https://www.solereview.com/wp-content/uploads/2014/10/Adizero_Boston_Boost_5_21.jpg17 Νοεμβρίου 2018 στις 22:14 #102132
Nikos PilikasΣυντονιστήςΒάσει της πρώτης εικόνας, δεν έχουμε κι οι δύο δίκιο… όπως φαίνεται, μόνο εσύ έχεις!
Κι επειδή χρωματισμένο boost δεν υπάρχει, τότε σίγουρα είναι EVA.17 Νοεμβρίου 2018 στις 22:58 #102134
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΒλέπω και το boston 7 τώρα στο site της adidas, έχει ίδιο outsole με το δικό μου, οπότε υποθέτω ότι στην αρχή το 6 βγήκε με τον σχεδιασμό του δικού σου, και κάποια στιγμή η adidas αποφάσισε να βάλει μπροστά eva. Το ερώτημα είναι τώρα αν το eva είναι δύο στρώματα, με το boost ανάμεσά τους, ή δεν υπάρχει καθόλου boost εκεί μπροστά. Θα με διευκόλυνες Νίκο αν μπορούσες να δεις ή να βγάλεις μια φωτογραφία σαν τη 2η δική μου από το εσωτερικό του παπουτσιού. Αν μπροστά βλέπεις κι εσύ eva αντί για boost, ίσως η adidas να άλλαξε μόνο την εξωτερική πλευρά, ενώ αν βλέπεις boost, τότε είναι πιθανότερο η αντικατάσταση να είναι ολική.
17 Νοεμβρίου 2018 στις 23:42 #102138
Nikos PilikasΣυντονιστήςΣτο δικό μου όλα είναι λευκά, boost και EVA, γι’ αυτό και με μπέρδεψε. Και πάνω από το λάστιχο και εσωτερικά, μπροστά από το “παράθυρο” που φαίνεται το boost.
Φωτό και να σου βγάλω δεν διακρίνεται τίποτα, λόγω άσπρου, αλλά 99% όπως τα λες είναι. Ούτε και σαν αίσθηση, πιέζοντάς το, μπορώ να καταλάβω.
Παραμένει η απορία με το “sandwich”, όπως είπες κι εσύ.18 Νοεμβρίου 2018 στις 00:19 #102146
ΣτέλιοςΣυμμετέχωνΕυχαριστω Σωτηρη και Νικο για τις πληροφοριες . 🙂
Αρα θετικα τα πραγματα για το Boston . Το γνωρίζω ότι δεν είμαι ακριβως για τα κυβικα του . Είναι σαφως για πιο γρηγορους από εμενα , αλλα δεν ξεχνω ότι είμαι ακομα νεοπας και μηνα με τον μηνα βλεπω τις βελτιώσεις μου . Τον Ιανουαριο φετος τρεχοντας ένα 13αρι ως long run στο 6:30-6:45 κουραζομουν από τα 9-10χλμ. Τωρα μπορω να κανω μερα παρα μερα ένα 12αρι-13αρι σε πιο γρηγορους ρυθμους χωρις κουραση . Και πλεον κανω 16-21χλμ σε 6:00-6:15 ευχαριστα . Εάν συνεχισουν οι βελτιώσεις μου με αυτό το ρυθμο, θα ηθελα να εχω ένα πιο ζωηρο παπουτσι για τα γρηγορα μου , ενώ τα υπολοιπα θα είμαι με το Pegasus . Εκτος και εάν αγαπησω και με βολεψουν τα boston . Ποτε δεν ξερεις … 😀
@echetlos Νικο θα κινηθω οπως ακριβως το ειπες και εσυ . Ας παω για το Pegasus35 που το δοκιμασα και μου παει μια χαρα για αρχη και εάν βρω καλη προσφορα στο Boston θα είναι η 2η αγορα μου . Θα ηθελα να μπορω να κανω εναλλαγες . Να εχω δυο ζευγάρια διαφορετικα . Δε θελω να τρεχω 4 φορες την εβδομαδα με το ιδιο ζευγαρι ολο το χρονο . Γι’αυτο με ενθουσιασε η εντελως διαφορετικη εφαρμογή και αισθηση του Boston (Στο περπατημα μιλαω παντα) . To να βρω 48αρι να το τρεξω σε διαδρομο νομιζω οτι ειναι αδυνατο στη χωρα μας . Γενικα ειμαι διατεθιμενος να αγορασω τα boston , μιας και overall πολλοι τα προτεινουν .
@sotiris_diamantopoulos Σωτηρη ειχα την απορια για την καμαρα εάν ακουμπάει στη σολα . Δε μου είναι στενο. Εχω λεπτο πελμα . Μια χαρα εφαρμοστοτο μου φανηκε το παπουτσι. Μακαρι να εβρισκα και το Boston 6 σε εκπτωση μιας και θα ηταν φθηνοτερο , αλλα το 48αρι νουμερο δυσκολευει πολύ τα πραγματα .
Τη γενικη αισθηση την καταλαβα . Τα περι pop και responsiveness δεν τα χαμπαριάζω ακομα . 😀
Παντως το 34αρι μου ακομα κραταει . Το upper είναι αψογο χωρις την παραμικρη ζημια . Μονο οι παρα πολύ μπροστινες ταπες της σολας ψιλοεξαφανιζονται σιγά-σιγά . Ο αφρος δε μπορω να καταλαβω πως είναι . Δεν εχω μετρο σύγκρισης .Αυτές τις μερες συνεχως χαζεύω online καταστήματα περιμενοντας να δω προσφορες .
Πολλα ευχαριστω για το χρονο σας . 🙂
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.